ОТВЪРЗАНАТА ДУША

Майкъл А. Сингър

 

Стр. 236
Цена: 12.90 лв.

ISBN:  978-954-968-857-3

 

Прочетете тази книга внимателно и ще получите нещо повече от прозрение за вечността.
- Дийпак Чопра

Кой всъщност сте вие? И какво би станало, ако се освободите от вътрешните бариери и надхвърлите собствените си ограничения - с други думи, ако отвържете душата си?

Тук ще намерите прост, дълбоко интуитивен отговор на тези въпроси и той ще промени връзката ви със себе си и света около вас.

Само вие можете да отнемете вътрешната си свобода и само вие - да си я върнете. Никой друг.

 

 


ТЕНАРОН: ПОЩА ОТ ДРУГ ГРАД

Лена Крун

 

Стр. 144
Цена: 12 лв.

ISBN:  978-954-968-856-6

 

Кратка лирична епистоларна медитация върху живота, любовта и смъртта.

Тридесетте писма са написани от жена, която пристига на бял кораб в Тенарон, чудноват град отвъд океана, и остава завинаги там.
Необикновените си преживявания тя споделя с приятеля си бръмбара Сечко, който я въвлича непринудено в сериозни философски разсъждения за раждането, безсмъртието и промяната в привидно повтарящите се неща от ежедневието.

Докато лятото преминава в есен и приближава неумолимата зима, тя почти се влюбва в съня и неговия близнак - смъртта.
 

Елегията от езикови мелодии омагьосва съзнанието ни, като смесва философска лирика и фантастика в неповторимия приказен стил на писателката.
 


 

БЕЗКРАЙНИЯТ ПЪТ

Рейф Мартин

 

Стр. 312
Цена: 14 лв.

ISBN:  978-954-968-853-5

 

Духовното пробуждане в будисткия фолклор: джатаки, Дзен практика и всекидневен живот.

Твърди се, че джатаките – разказите за предишните прераждания на Буда (както в животинска, така и в човешка форма) – са разказани за пръв път от самия Буда преди две хиляди и петстотин години. Те остават и днес една от най-старите и традиционни части от будисткото учение. От тази съкровищница на духовния фолклор Рейф Мартин е избрал десет приказки, които илюстрират идеалите на будистките парамити, или съвършенства на характера: щедрост, моралност, въздържане, жизненост, фокусирана медитация, мъдрост, изкусни средства, решителност, сила и познание.
В Безкрайният път тези древни притчи, обикновено сведени до детски приказки на Запад, са преразказани за възрастни читатели и чрез съвременните коментари свързват днешните търсачи на познанието с по-ярките корени на будизма. Джатаките помагат да видите собствения си живот, собствените си провали и по-нататъшни усилия в светлината на трудностите, които Буда е срещнал по пътя си – не като пречки, а като възможности за развитие на характера и самопознанието. Безкрайният път съчетава приказки, митове и философия, за да разкрие практическата сила на въображението в духовното ни развитие и във всекидневния живот.


 

 

 

ОСТРОВИТЯНИ

Кристофър Прийст

 

Стр. 384
Цена: 15 лв.

ISBN:  978-954-968-855-9

 

Всички хора са острови.

Архипелагът на сънищата е необятна мрежа от острови. Имената им са различни, в зависимост от това с кого разговаряте, а местоположението им като че ли непрестанно се променя. Едни са оформени като огромни музикални инструменти, на други живеят смъртоносни създания, трети са превърнати в място за развлечение на богатите. Из архипелага веят горещи ветрове, а в моретата му се води война между два далечни континента.
Романът е като китайски ребус и нищо не е точно такова, каквото изглежда. В него има любов, убийства, съперничество и литературни мистификации, а приятният, но определено невдъхващ доверие разказвач изглежда преследва своя загадъчна цел. В този пътеводител из Архипелага на сънищата, където всички хора са острови, но съдбите им са тясно преплетени, Кристофър Прийст е на върха на уменията си и доказва защо е сред най-добрите английски писатели.

„Величествен роман, една от любимите ми книги на годината - трябва да го прочетете.“
Адам Робъртс


 

 

 

 

ПРЕОБЪРНАТИЯТ СВЯТ

Кристофър Прийст

 

Стр. 320
Цена: 14 лв.

ISBN:  978-954-968-852-8

 

 

Градът Земя не прилича на никой друг град на света. Той се движи по релси и се стреми неотклонно на север в преследване на оптимума - точката, от която зависи оцеляването му. Градът се управлява от строго йерархична система на гилдии и младият Хелуърд Ман е член на една от тях - Изследователите на бъдещето. Бъдещето е пътят, който предстои на града, миналото - пътят зад него. Дали някой ден това безкрайно пътуване ще свърши? Приключения, опасности и любов в един невъзможен свят след Голямата катастрофа. "Преобърнатият свят" е в списъка на стоте най-добри научнофантастични романи на 20 век и мястото му сред тях е повече от заслужено. Той печели наградата на Британската асоциация за научна фантастика (1974) и е номиниран за наградата "Хюго".

 

 


 

ПРЕСТИЖ

Кристофър Прийст

 

Стр. 424
Цена: 15 лв.

ISBN:  978-954-968-854-2

 

Всяка сценична илюзия се състои от три части: подготовка, изпълнение и „престиж“.

През 1878 двама млади илюзионисти влизат в конфликт по време на спиритически сеанс. От този момент животът и на двамата се превръща в мрежа от лъжи и разкрития, докато всеки се мъчи да заблуди и изобличи другия. Съперничеството им ги води до върховете на кариерата им, но с ужасни резултати. В стремежа си да се унищожат взаимно, те използват всичките си магьоснически умения – най-висша манипулация и най-тъмна наука. Ще се пролее кръв, но това няма да е достатъчно. Накрая наследството им ще премине към следващите поколения – към потомците им, които за да запазят разсъдъка си ще трябва да разплетат завещаната им загадка.
Този роман е като зашеметяващо магическо представление с всички задължителни реквизити – спиритически сеанси, различни разказвачи, семейно проклятие, двойници, загубен бележник, безтелесни духове, къща с призраци, дяволски машини, телепортация и изобилие от ужаси със специални ефекти от самия Никола Тесла.


 

 

ПРЕЗ ВОДИ И ГОРИ
Емилиян Станев

 

Стр. 112
Цена: 4.80 лв.

ISBN:  954-968-831-3

 

 

Изключителен познавач на животинския свят в родната гора, авторът с любов разказва и одухотворява своите герои - любимци на децата. Интересни и впечатляващи са и срещите с непознати, но любопитни животни и птици.
Забавните приключения на таралежа Бързоходко и костенурката Повлекана ще очароват днешните български деца, както са пленявали поколения наред още от оригиналното издание на повестта "През води 


 

ЗВЕЗДИЧКИ

Елисавета Батряна

 

Стр. 56
Цена: 4 лв.

ISBN:  954-968-836-4

 

 

 

Любимите на децата стихотворения, написани от голямата поетеса, са намерили място в тази книга, илюстрирана от известната художничка Маглена Константинова.


 


 

СИНИЯТ СИНЧЕЦ

Иван Вазов

 

Стр. 64
Цена: 4.50 лв.

ISBN:  954-968-835-6

 

 

 

В книгата ще намерите най-популярните стихотворения на поета за деца и някои съзнателно "позабравени" творби. Включени са и негови спомени от детството, както и разкази за Апостола на свободата Васил Левски.

 


 


 

БЪЛГАРСКИ КАЛЕНДАР ЗА МАЛКИ УЧЕНИЦИ. ПРАЗНИЦИ ЛЮБИМИ

Тома Бинчев

 

Стр. 168
Цена: 6.80 лв.

ISBN:  954-968-844-5

 

"Български календар" е книга, която включва най-популярните български народни празници, както и честваните събития, открояващи се ярко в многовековната история на нашия народ. Всички те са намерили израз в творчеството му - както във фолклора, така също и в произведенията на наши класици и съвременни автори.
Книгата е подходящо и нужно четиво не само за децата от предучилищна и начална училищна възраст, а и за всеки, който иска да опознае празничните традиции и творчеството, свързано с тях. Тя би трябвало да присъства в библиотеката на всеки български дом.

 


 


 

ПРЪВ ПРИЯТЕЛ НА БУКВАРА

Светла Стефанова, Тома Бинчев

 

Стр. 112
Цена: 7 лв.

ISBN:  954-968-846-1

 

 

Учебното помагало е незаменим спътник към буквара за всяко дете. Стремежът на авторите е чрез забавните игри, кръстословици и загадки, ребуси и картини за оцветяване да бъде привлечено детското любопитство и внимание в сложния процес на ограмотяване.
Голяма част от текстовете са написани специално за това помагало от поета Тома Бинчев. И в тях е търсен игровият момент – игрословицата, скоропоговорката, звукописът.
Текстовете са разнообразни в жанрово отношение – стихотворения, приказки, разказчета, гатанки, весели четива от български и чужди класици, а също и от съвременни автори за деца.
 


 

КНИГА ЗА БУКВИТЕ

Тома Бинчев

 

Стр. 27
Цена: 6 лв.

ISBN:  954-968-814-3

 

 

С тази "Книга за буквите" децата ще могат да се запознаят с азбуката, като за това ще им помогнат веселите стихотворения, скороропоговорки, гатанки и пословици, както и прекрасните илюстрации към тях.

 


 


 

СЛЪНЧОГЛЕДОВА КЪЩА

 Това Бинчев

 

Стр. 48
Цена: 12 лв.

ISBN:  954-968-838-0
 

 

Юли е. На клона с люлка
се люлей сред дюли Юлка.
- Дюлите кога ще брули
през април или през юли?
- През април не брули дюли
Юлка, а бере зюмбюли!
Ще бере наесен дюли,
но с ръце, без да ги

 


 


 

   

Copyright © 2014  Nextel