БИОГРАФИИ НА ОТРЕПКИ, книга първа и втора

Симеон Янев

 

Стр. 716
Цена на комплекта: 28.80 лв.

ISBN: 978-954-300-134-7

 

 

Книгата е сложна, полихронична, полифонична и написана на пределно ясен български език в непрекъсната игра с идиомите му, в мрежа от неизброими културни алюзии, цитати, скрити цитати и позовавания. Ако не друго, тя се заявява като един от най-обемно мислещите времето ни романи, защото, по думите на познаващ я вече критик, става дума за „ дълбоко проницателен прочит на съвременността, тъй като я измерва с несвоевременното.”

 

 


 

 

РЕДЪТ НА ДУМИТЕ

Никита Станеску

 

Стр. 338
Цена: 9 лв.

ISBN: 978-954-300-121-7
 

 

Никита Станеску беше астрален поет и човек, живеещ в свой, особен свят. Образният му език изглежда непредсказуемо причудлив и на човек му трябва известно време, за да достигне до глъбините на мисълта му, на светоусещането му, на големите му прозрения. И ако за лирическото стихотворение по принцип е характерна „локалността” (на чувствата, наблюденията, мислите, образите), при Никита Станеску дори поетическата миниатюра е „глобална” – подобно на капка вода, тя отразява в себе си и Небето, и Слънцето.
 

 

 


 

ЖИВАТА ПРИРОДА: БОЗАЙНИЦИ

Златозар Боев

 

Стр. 80
Цена: 12.90 лв.

ISBN: 978-954-300-118-7

 

"Живата природа" е поредица от енциклопедии за животните, създадена от български автори. Представени са достъпно съвременната систематика, произходът, устройството и разпространението на бозайниците. Включени са някои от най-интересните новооткрити животни през последните десетилетия, а също така застрашените и редките видове. Текстът е придружен от над 220 цветни илюстрации, изготвени специално за изданието. Ценен помощник на читателя е речникът с латинските и българските названия на бозайниците.
Независимо дали сте на 8 или на 108 години, ако искате да разбере по-добре заобикалящия ни жив свят, ще посегнете към тази книга. Тя е ценно допълнение за вашата библиотека.

Професор Златозар Боев работи в Националния природонаучен музей към БАН. Той е автор на 18 научнопопулярни книги, над 300 статии и на повече от 260 научни труда


 

 

МАКСИ И МО

Дагмар Гайслер

 

Стр. 128
Цена: 5.95 лв.

ISBN: 978-954-300-122-4

 

Макси е влюбена. Напълно луда за това момче. И то точно Патрик! Който си въобразява, че е Казанова и току-що ѝ върза тенекия за трети пореден път! Но сега вече ще съжалява. Много, много ще съжалява.

"Обръщам се и виждам Оскар. Боже! Откога е на сцената? През цялото време ли? Или е дошъл сега? Поглеждаме се. О, небеса! Получавал ли е някой досега любовно обяснение с очи? Защото погледът му излъчва точно това...

Агенция за отмъщения в училище? Рисковано. Но ако някой всеобщ любимец ви върже тенекия още на първата среда, ако гаджето ви се заглежда по всяка къса поличка и се мисли за голямата работа... Не си ли го просят?"

 


ИЗГУБЕНИ В ЧАТА

Елизабет Генгер

 

Стр. 128
Цена: 5.95 лв.

ISBN: 978-954-300-123-1

 

Мразя Лео. Защо просто не ме спре, преди да съм казала някоя глупост? Хем знае колко съм цапната в устата. А всичко стана само заради това тъпо изложение. Изобщо дотогава си нямах представа какво е промишлено изложение. Лео искаше малко да помогнем. На щанда на леля й. Тя има нещо като ранчо за конна езда, наподобяващо уестърн. За младежи. И трябваше да го представяме на това смешно шоу.
- Ще ни дадат много яка награда – каза Лео преди няколко дни. Аз изобщо не се трогнах, но тя въпреки това продължи. – Ако искаме, можем да да останем там цяла седмица.
- Не искам никакво ранчо за конна езда. Искам просто...
- Знам – въздъхна Лео. – искаш да отидеш в Япония. Но на тринайсет не можеш. Не и без родителите си.
Все ми е едно кого трябва да взема, за да отида в Япония. Обичам всичко японско. Имам всички книжки на Мажикал Майндридър. Това е най-добрата манга на света. А героят там е Макото, от него пък имам на стената най-малко шест супер плаката. Страшно са ценни...
- Мари! – прекъсна ме Лео, както си мечтаех за Макото, който освен всичко друго може да чете мисли. – Какво става, хайде решавай! Леля ми ни иска и двете!
Уф, как не ми се ходи.


 

 

- Ако ще ти помогне – допълни тя - облечи си нещо японско.
Откъде можех да знам, че тя просто се е бъзикала с мен?

FRAGMENTS

Емил Кръстев

 

Стр. 104
Цена: 10 лв.

ISBN: 978-954-300-126-2

 

He asks me whether I am happy and I counter him right away: what is happiness? – and he starts to mumble, a mudlark, wagging his tongue. Happiness, man, is all your wishes coming true. Exactly! All or nothing! What are you saying, it’s not possible? Excuse me, we are not discussing possible and impossible here. And there is a simple way, known from times immemorial, for having your wishes come true – you just touch the earth’s shadow. Hey, he croaks again, how can it be done? I have found the way for me, and textbooks confirm that when there is a lunar eclipse, the earth’s shadow covers the entire moon, meaning that up there even the last of the boneheads is happy! You get it, don’t you? See you on the moon. Come on, I’ve got so many other things to do. And stop saying it’s impossible, you’re getting annoying. You asked me, I gave you an answer… Wait, I’ll trust you with one last thing – it is not certain that even on the moon all wishes materialize, but if even just one wish does, it is something, right?


ПЛАЦЕНТА

Емил Кръстев

 

Стр. 184
Цена: 6.80 лв.

ISBN: 978-954-300-115-6

 

Малък роман за едно голямо безвремие. Кафкианска история в български вариант и краевековен източноевропейски контекст. Тук не се домогват към призрачен замък, а вегетират в едно неописуемо учреждение, парализирано от безсмислие и произвеждащо неудържима и всеобща неудовлетвореност, лекувана с кратки флиртове, носталгични спомени за недоизживени детства и бурни закани за смислен живот.
Романът работи с микроскопична оптика върху микроскопно уголемен бит. Всеки персонаж разказва монологично късове от живота си, за да остане впечатлението, че е разказал целия си живот и дори повече от него в общата неосъщественост на героите. Езикът се изгражда от идиоми и клишета напълно съответстващи на абсурдността на сюжетите.
„Плацента” е интересно постижение на търсещ автор и определено се различава от множеството днешни текстове, които щрихират панорамата на българското литературно пространство в последните години.
Проф. Симеон ЯНЕВ


 

ДЖОРДЖЕ ЕНЕСКУ. ЕДИН ВЕЛИК МУЗИКАНТ

Виорел Косма

 

Стр. 120
Цена: 11.95 лв.

ISBN: 978-954-300-117-0

 

Румънският музикант Джордже Енеску ни остави безценни записи като цигулар-виртуоз, пианист и диригент, по които следващите поколения ще могат да съдят за невероятния му изпълнителски талант. Но той ще бъде запомнен в историята на музиката преди всичко като композитор, оставил цяла школа след себе си, избрал за свой път синтеза Изток - Запад. Неговите 120 опуса от всички художествени жанрове (опера, симфония, камерна, хорова, солова музика) въплътиха този гениален, неповторим синтез между националната румънска музика (една от най- жизнените и красиви в Европа) и най- доброто от професионалната западна симфонична и оперна култура. За да се нареди сред първите композитори на съвременността - Дебюси, Равел, Барток, Стравински, Бритън, Шостакович.

 


 

КНИГА ЗА ОПЕРЕТАТА И МЮЗИКЪЛА

Огнян Стамболиев

 

Стр. 160
Цена: 14.90 лв.

ISBN: 978-954-300-114-9

 

Първата българска книга за оперетата и мюзикъла - от автора на "Нова книга за операта", представя най-ценното от жанра с най-добрите образци от всички стилове и национални школи - от Жак Офенбах до Андрю Лойд Уебър. Или 150 оперети и мюзикъла, като и тук са спазени двата основни принципа: репертоарност и значимост. Адресирана е както към музикалните театри, така и към многобройните любители на вечно младия, очарователен и жизнерадостен «лек жанр».

 


 


 

ВЛЮБЕНА В ПАРИЖ

Илона Айнволт

 

Стр. 160
Цена: 5.90 лв.

ISBN: 978-954-300-110-1

 

С тази книга ще се забавляваш страхотно! Ще имаш възможност да избираш как да се развиват събитията – да станеш съавтор в известен смисъл.
На екскурзия с класа в Париж? Софи е супер щастлива. Четири дни нонстоп с ученическата си любов Лукас! И всичко се нарежда отлично: Лукас търси компанията й и я държи за ръка на шеметните висини на Айфеловата кула. Но когато Софи се запознава със симпатичния Жан-Пиер, си загубва ума. Дали не е по-добре с Лукас да си останат само приятели?
Щастливо влюбена в града на любовта? Или може би не? Решаваш ти. Не ти харесва как завършва историята? Никакъв проблем, прелисти напред или назад и промени края! Важното е да преживееш случките от всички гледни точки чрез различните варианти на сюжета.
 


 

ДЖОБЕН ЕКСПЕРТ ПО ГРАДИНСКИТЕ ЦВЕТЯ

Д-р Д. Д. Хесайон

 

Стр. 128
Цена: 9.95 лв.

ISBN: 978-954-300-108-8

 

 

 

Сбита версия на най-продаваната в света книга за градински цветя от Д.Д. Хесайон.

Джобен формат за лесни справки.

Изчерпателна информация и експертни съвети.
 

 

 

 


 

МАКИАЖ

Емил Кръстев

 

Стр. 144
Цена: 5.20 лв.

ISBN: 978-954-300-109-5

 

 

След третата книга „Сянката” от триптиха „някога – на ръба – сега” излезе и втората.
Години наред на хората обещават светло бъдеще.

От тези сладки обещания им загорчава. Лицата им посърват. Искат промяна. Неочаквано от небето им пада истинска революция. Всички са замаяни от възможността да сбъднат мечтите си. И то само като променят леко израза на лицата си.
Да им пожелаем успех.
 

 

 

 


 

ЩУРИ СВАЛКИ, ЯК КУПОН

Илона Айнволт

 

Стр. 160
Цена: 6.90 лв.

ISBN: 978-954-300-106-4

 

 

Най-щурият купон на годината е вече обявен! Мая гори от нетърпение, защото може би ще дойде Алекс, в когото е влюбена. Тя организира всичко и изпробва със своите приятелки най-страхотните облекла. Но неочаквано Мари започва да флиртува с Алекс, пък Ханке непрекъснато създава неприятности и предизвиква кавги.
Дали този купон ще е купонът на купоните, както си мечтае Мая?
Не ти ли харесва как завършва книгата?

Никакъв проблем. Просто се върни няколко страници или зачети някъде в средата, или оттам, откъдето ти е интересно.
 

 

 

 


 

ЦЕЛУВКИ В ЧАС ПО ВСИЧКО

Илона Айнволт

Стр. 160
Цена: 6.90 лв.

ISBN: 978-954-300-107-1

 

В тази книга се говори за любов, за приятелство, както и за това как да правиш избор. И ми се иска да ти кажа, че тука няма правила, защото става дума за чувства и ти имаш правото да решаваш самостоятелно. Защото единствено ти знаеш как се чувстваш в един или друг момент, само ти можеш да кажеш какво днес ти харесва, а утре вече не.
Ще се забавляваш страхотно! Започни да четеш книгата и се води от сърцето си, а накрая на всяка глава реши как да продължи историята на Тереза, приятелките й и момчетата от новото училище. Имаш избор: можеш да продължиш да четеш, като прелистваш страниците подред. Но можеш да прескачаш напред или да се връщаш назад - както ти харесва. Ако не си доволен от края на една история и предпочиташ Тереза да се влюби в някой друг например, върни се малко назад и събитията ще се променят. Можеш да си отбелязваш с молив или листче, можеш да четеш отвсякъде и навсякъде, няма никакво значение. Важното е да се забавляваш и да се потопиш в историята.
Не забравяй: следвай сърцето си. Ти решаваш какво да се случи!

 


 

СЯНКАТА

Емил Кръстев

Стр. 208
Цена: 5.90 лв.

ISBN: 978-954-300-105-7

 

 

 

 

 И днес, както и вчера, както и утре хората се радват, тъгуват, обичат, мразят, раздават се, крадат, жертват се, убиват и още толкова неща. Нищо не се променя, само изменя формата си. Майсторлъкът е да откриеш тази форма и да я опишеш. Чрез кратки текстове, обединени в едно цяло авторът проследява логиката на абсурда на времето, в което ни е отредено да живеем, и стига до извода, че кой знае, може пък...

 


 

ДИСТОПИЯ. ЛЮБОВ ОТ ПОСЛЕДЕН ПОГЛЕД

Джудит Парк

Стр. 184
Цена: 7.95 лв.

ISBN: 978-954-300-095-1

 

 

 

Манга.
Дион и брат й Лаян са много близки и си помагат през цялото време. Но Лаян боледува от сърце, което причинява на сестра му много неприятности. На всичкото отгоре родителите й не й обръщат достатъчно внимание погълнати в грижи за сина си. И за капак на всичко най-добрата приятелка на Дион се влюбва в Лаян...
 


 

ТАЙНИЯТ ДНЕВНИК НА ЕЙДРИЪН МОУЛ

Сю Таунзенд

Стр. 192
Цена: 7.30 лв.

ISBN:  978-954-300-100-2

 

 

 

 

Ние с Пандора се обичаме! Съвсем официално! Тя казала на Клер Нилсън, Клер казала на Найджъл, а Найджъл каза на мен. Казах на Найджъл да каже на Клер да каже на Пандора, че напълно споделям чувствата є. Ще ми се да литна от радост и възторг! Все някак ще се примиря, че пуши пет цигари на ден и си има запалка. Когато си влюбен, такива неща нямат значение.


 

ВАНДА И ЩУРИТЕ ГЕРОИ

Дагмар Гайслер

Стр. 128
Цена: 7.90 лв.

ISBN: 978-954-300-096-8

 

Двамата с Фабиан непременно трябва да им обясним, че не искаме да сме обикновено простолюдие, а рицари. Не ми се мисли какво ще стане, ако момичемразците получат рицарските доспехи! Ще вземат да решат, че могат да се разпореждат с нас. Ще седнат най-отгоре на разкошната платформа и ще ни зяпат отвисоко. Това не бива да се случи. За нищо на света!


 

ЗАПИСКИ ОТ СЛЕДСТВИЕТО

Ангел Александров

Стр. 260
Цена: 8.90 лв.

ISBN:  970-954-300-102-6
 

 

 

 

Делото “Чернобил” от 1990 г., изграждането на най-помпозната галерия на Балканите, която е трябвало "да мери снага с Лувър и Прадо” край Правец, длъжностни присвоявания на министри и министър-председатели от времето на социализма, престъпници, източвали десетки милиони левове от бюджета чрез ДДС, банковите водовъртежи от края на деветдесетте години - това са само част от случаите, които авторът лично е разследвал и за които разказва в своите “Спомени и размисли”.
 

 


 

 

КЪМ ЛЮБОВТА - ГОТОВИ, СТАРТ !

Беате Дьолинг

Стр. 128
Цена: 5.60 лв.

ISBN:  978-954-300-083-8

 

Като всички момичета в училище, и Таня е влюбена в учителя по физкултура на момчетата. Какво ще стане обаче, когато разбере, че той изневерява на жена си с учителката по биология?

Останахме на спирката и негласно решихме да си изнесем представление – запристъпвахме две крачки напред, една назад, малко надясно, после наляво. Измислен танц, не по строгите правила на старомодната полка на баба ми. После се разделихме по двойки и продължихме да си разказваме щуротии и да се смеем. Луиза и Том първи започнаха да се целуват, след тях Михел обсипа ухото ми с целувки. Не виждах какво беше положението при Ане, защото стоеше зад гърба ми. Отвреме-навреме някой се изсмиваше силно, после наставаше тишина. Настроението за прегръдки отново ни бе обзело!
 


 

КОЙ СЕ ЦЕЛУВА ПОД ВОДАТА ?

Дагмар Гайслер

Стр. 192
Цена: 6.90 лв.

ISBN: 978-954-300-082-1


 

 

- Аз съм Мелани! – представи се тя на двамата новаци, които се появиха в клуба по плуване и тръсна косата си по онзи начин, дето хич не го понасям. Това беше май единственото нещо, което не понасях у Мел. С нея бяхме приятелки още от времето, когато в първи клас госпожа Мюлер-Рот ни сложи да седим на последната редица. Горката, искаше да ни накаже.
 

 


 

ЛЮБОВЕН КВАДРАТ

Джудит Парк

Стр. 184
Цена: 7.95 лв.

ISBN:  978-954-300-092-0

 

 

 

Манга.
Йошитака изобщо не разбира момичетата и това го притеснява. Новият му съученик Ягате е съвсем различен. Момичетата му се лепят като мухи на мед. Йошитака моли Ягате за съвет и той му помага. Един от членовете на журито в училищния конкурс по красота се разболява и Ягате взема новия си приятел на мястото му. Бъркотията започва, когато момичето на мечтите му излиза на сцената...
 

 


 

ТИЙН СЕКС

Илона Айнволт

Стр. 144
Цена: 5.80 лв.

ISBN: 978-954-300-101-9

 

 

 

Любовта е нашата енергия за всичко! Няма нищо по-вълнуващо от това да откриеш любовта - усещаш приятно
гъделичкане, когато видиш любимия, нежност, когато се държите за ръце и тъга, когато си влюбена, а не можеш да го кажеш. Ами сексът...? Има толкова неща, които те вълнуват, за които искаш да попиташ, но не винаги смееш. В тази малка книга ще намериш обяснения, мисли и съвети. Прелиствай на воля и прочети всичко – от А като афродизиак, Б като бременност, Ц като целувка с език до Я като яко.
 


 

ВАНДА. ТЕЛЕВИЗИОННА ЗВЕЗДА

Дагмар Гайслер

Стр. 128
Цена: 7.90 лв.

 

 

 

Ония кози от нашето училище направо ми лазят по нервите, защото не говорят за нищо друго, освен за кастинги и за мечтите си да станат известни. Барбара, дето иска да й казваме Барби и ходи в клуба по езда на Кати, е най-тежкият случай. Но и Памела и още няколко други трудно можеш да ги изтраеш. За късмет Леони (също от клуба по езда на Кати) учи в друго училище, затова за нея нищо не знам.

 


 

ЛУКС
Джудит Парк

Стр. 64
Цена: 4.95 лв.

ISBN:  978-954-300-091-3

 


 

 

Манга.
Скарлет е млада, ужасно красива и жестоко богата! С черната си кредитна карта може да си позволи луксозен живот, за който други могат само да мечтаят. Един ден обаче някой пъхва в чантата й странна, малка фигурка и...
 

 
 


 

ЛЮБОВЕН КВАДРАТ +

Джудит Парк

Стр. 200
Цена: 7.95 лв.

ISBN:  978-954-300-093-7

 

 

 

Манга.
Хаосът от недоразумения и чувства продължава.
Фотосесията на Жу-Жин е успешна, но защо съученичките й злорадстват, вместо да завиждат? За капак влюбеният в нея Йошитака й погажда най-мръсния номер – от амбиция, от завист, от любов? Или просто от глупост? И сред всичко това познатият ни Ягате, който търси в студента Ра-Мюн нещо повече от приятел.
• Допълнителни рисунки от авторката!
• Съветите на Джудит Парк как да правим манга.
 


 

   

Copyright © 2013  Nextel