ХИЩНИЧЕСКА НАЦИЯ
Чарлз Фъргюсън
 

Стр. 380
Цена: 15.99 лв.
ISBN: 978-954-761-543-4

 

След като наелектризира света с документалния филм „Вътрешна афера” („Оскар“ 2011), Чарлз Фъргюсън доразвива наблюденията си и обяснява как финансовият сектор е станал доминираща индустрия в САЩ, с най-широко разпространени вреди, които обаче остават ненаказани. През последните няколко десетилетия Щатите са преживели една от най-радикалните социални и икономически трансформации в своята история и са се превърнали в общество на неравенство и нечестност. Фъргюсън разкрива мрежите от академични, финансови и политически влияния – във всички последни администрации, – които са станали дестабилизиращ фактор. Фактор, който подкопава устоите на американската политическа система и възпрепятства икономическия растеж на страната.
Много от деянията в основата на Финансовия балон и кризата, както посочва Чарлз Фъргюсън, са буквално престъпни и липсата на заведени дела срещу висши финансисти е почти толкова възмутителна, колкото и извършеното във финансовия сектор.

 

БОРКОВИТЕ ПАТИЛА. ЗВЕЗДНИ КАПИТАНИ
Галина Малина
 

Стр. 20
Цена: 5.99 лв.
ISBN: 978-954-761-542-7

 

Борко и сестричката му Галка ще открият нови приятели в пътешествието си в „Звездни капитани” – втората книжка от поредицата „Борковите патила”.
Звездичката от мечтите на Галка ще изпълни съкровените молби на нашите герои. Тя ще ги отведе първо при новата им приятелка Ани. След това ще ги запознае с Дори – различен, но много симпатичен, гост от друга планета. Дори ще им покаже свят непознат, с много игри и приключения в облаците и под слънчевите лъчи. А нашите малки звездни капитани ще научат и как да летят със самолет.

Изпълненото с приключения детство на Галина Малина ражда историята на Борко и Галка , а във втората книжка от поредицата нашите малки приятели ще изпълнят детските си мечти. Със своя жив текст и прекрасни илюстрации книжката „Борковите патила. Звездни капитани” ни пренася в изключително пъстрия и богат свят на мечтите на Галка. Децата ще полетят със звездичката от нейните сънища, ще приемат в своя дом нова приятелка и ще се притекат на помощ на другарче на Борко. А за целта ще им помогне Дори – различен и много симпатичен гост от друга планета. Приключенията на Борко и сестра му Галка стават все по-интересни и те дори ще се качат на истински самолет.

 

 

 

 

 

 

ЗАХРАНВАНЕ, книга първа
Мира Грант
 

Стр. 648
Цена: 17.99 лв.
ISBN: 978-954-761-541-0

 

Добрата новина – Оцеляхме! Лошата – Те също!

Оцелей, както можеш! Съобщи, каквото можеш!

Годината е 2014. Зомби апокалипсис залива света, след като "лек за обикновена настинка" се обединява с генетично модифициран филовирус за лечение на рака и мутира, причинявайки най-големия ужас за човечеството. Излекували сме рака, не болудеваме от настинки... но сме създали нещо ново – живите мъртви.
В условията на бързо разрастваща се епидемия традиционните медии не успяват адекватно бързо да отразят случващото се. Така блогосферата заема реална позиция на световната медийна сцена – единственото ограничение на блогърите е скоростта, с която са успяват да записват мислите си. Те споделят за срещи със зомбитата, начини за убиване на зомбита – всичко, което е научил светът през лятото на 2014 година, годината на Възкресението, било "Споделяй!".
 

 

 

БЕЛОВА
Сергей Лукяненко
 

Стр. 404
Цена: 15 лв.
ISBN: 978-954-761-520-5

 

„Човек – това всъщност е съдбата. Винаги има нещо, което си способен да промениш. Но има и неща, които никога няма да извършиш – просто не си способен да го направиш.“
Кирил Максимов е „изтрит“ от реалността и става функционал-митничар. Посещава чужди светове. Впоследствие решава да се добере до истината – да научи кой все пак ръководи функционалите. Попада в Аркан, където започват да му оказват натиск, убиват любимата му Настя, приятелят му Котя се опитва да го убие, след като Кирил научава, че той е куратор.
След убийството на любимата му Настя от акушерката-функционал Наталия и схватката му с най-добрия му приятел Котя Кирил се впуска в бягство. Откъснал се от функцията си, той заминава за Харков, при функционала-митничар Василиса, която единствена може да му помогне. След като едва оцелява в студа на Янус, той е спасен от приятеля си, куратор, Котя. Котя, Илан и Кирил решават да разкрият кой стои зад мрежата на функционалите и кой е създал Веригата от светове, за да се освободят от властта им. Кирил отива на Твърд, свят, в който управлява църквата и функционалите са горени на клади.

 

 

ИЗКУСТВОТО НА ПРЕДИМСТВОТО
Кайхан Крипендорф
 

Стр. 324
Цена: 12.99 лв.
ISBN: 978-954-761-536-6

 

„Изкуството на предимството” - интерпретация върху древния трактат „Тридесет и шест стратегеми”, представя нов поглед върху възможните начини за влияние, както и за придобиване и запазване на преимущество над конкуренцията. Стратегемите развиват въображението ни в посока създаване на успешни иновативни стратегии за успех в бизнеса в условията на нарастваща конкуренция.
Преди повече от две хиляди и петстотин години военните и политическите умове в Китай започват да обмислят наука за стратегиите, като обединят знанията си в няколко универсални принципа – тридесет и шест стратегеми. Стратегемите се оказват също толкова ефективни в съвременния бизнес, колкото са били и в древното китайско военно дело. Бизнесът, също като политиката и живота сам по себе си, се базира на принципите за власт и оцеляване.
Кайхан Крипендорф предлага задълбочен анализ за бизнес взаимоотношенията и конкурентните предимства в условията на глобализация. Книгата е съкровищница от подходящи тактики за успешния мениджър и бизнес стратег.

 

СТОП НА ОСТАРЯВАНЕТО
Д-р Обри де Грей, Майкъл Рей
 

Стр. 512
Цена: 19.99 лв.
ISBN: 978-954-761-535-9

 

Сензационни пробиви в сферата на дълголетието
Как да спасим човечеството от възрастова дегенерация и така да го доведем до безгранична младост и здраве? Кои са седемте смъртни гряха на остаряването?

Тази книга представя, възможно най-опростено, биологичните детайли на човешкото остаряване и реалистичните перспективи за справянето с него.

 Д-р Обри де Грей създава своята платформа SENS – Стратегии за постигане на незабележимо стареене с инженерни методи – с цел прилагането на регенеративната медицина към процеса на стареене. Целта му е не само да забавим часовника (амортизирането на организма), но и да го върнем назад, като поправим щетите. Стремежът е тези терапии да променят минимално метаболизма и да бъдат насочени само към инертните странични ефекти от него.

Като се има предвид съществуването на пределна скорост на биомедицинския напредък, би било нереалистично да очакваме тези терапии да са съвършени, но според д-р Обри де Грей коригирането на възрастовите увреждания (преди да са преминали в болести) може да се окаже по-лесно от предотвратяването им.

Той обявява война на остаряването, като първо трябва да бъде преодоляна неохотата на обществото да погледне сериозно на него.

 

 

 

Книгата дава отлична възможност да се запознаем с основните дисфункции на стареещия организъм, както и с постигнатото от геронтологията и гериатрията до момента.
Ерудирано и колоритно, посланието на д-р Обри де Грей е иновативно за науката и среща както поддръжници, така и опоненти.

БОРКОВИТЕ ПАТИЛА
Галина Малина
 

Стр. 20
Цена: 5.99 лв.
ISBN: 978-954-761-533-5

 

„Борковите патила” ни връща към позабравени ценности и приключения, към романтичната атмосфера на българското село, където ваканцията на децата се превръщаше в неспирно приключение и игри до забрава.
Борко и Галка са братче и сестриче, които живеят при баба и дядо на село. Всеки ден те откриват нови приятели и усвояват нови умения, учейки се от своите баба и дядо. Борко и Галка са палави до забрава, но и любознателни и бързо ще се превърнат в любими герои на всяко дете. Те откриват нови и нови приключения всеки ден, но се вслушват в съветите на по-възрастните и са техни първи помощници. В игрите, както и в белите, неизменно ще ги следват Шарко домошарко, рижавият котак, малката мишка, както и всички животинки от „огромното стопанство на голямо пространство” на техните баба и дядо, събрало всякакви живинки. Галка ще стане отмяна на своята баба, а Борко, макар и вече ученик, ще бъде винаги и завинаги дядов герой – момчето с най-силно чувство за отговорност.
Със своя жив текст и прекрасни илюстрации книжката „Борковите патила” ни пренася в романтичната атмосфера на българското село, където ваканцията се превръща в неспирно приключение.

 

 

 

 

Патилата на Борко и Галка са забавни, а поуките от тях възпитават малчуганите в уважение и стремеж към знание.

АНТИКРЕХКОСТ
Насим Никълъс Талеб
 

Стр. 656
Цена: 21.99 лв.
ISBN: 978-954-761-532-8

 

Терминът антикрехкост е неологизъм на Насим Никълъс Талеб като противоположност на крехкостта на събитията в живота и в икономиката. Антикрехкост обаче надхвърля понятието за устойчивост – означава, че нещо е толкова стабилно, че може не само да устои на шок, но и да се облагодетелства от появата му. За Талеб съществуващите до момента думи, противоположни на несигурност, като устойчивост и издръжливост, не са достатъчно силни и точни, за да представят състоянието на нещата, за които той говори в новата си книга. За много понятия няма наименования, не можем да ги уловим лингвистично или да ги обхванем с ограничените човешки представи, с които разполагаме. И тъй като събитията не може да се определят единствено и само като двете противоположни точки на едно противопоставяне, Насим Талеб предлага Триадата крехкост – устойчивост – антикрехкост.
Днешният свят е много по-непредсказуем и уязвим към променливостта и нелинейните ефекти. Насим Никълъс Талеб поставя въпроса дали наистина мисията на съвремието ни е да изцеди всяка капка изменчивост и случайност от живота.
Ерудирано, духовито и иконоборческо, посланието на Насим Никълъс Талеб е революционно: антикрехкост е решението в несигурния свят на Черния лебед.

 

 

 

ПОДСЪЗНАНИЕТО МОЖЕ ВСИЧКО
Джон Кехоу
 

Стр. 204
Цена: 12.99 лв.
ISBN: 978-954-761-531-1

 

Постигналата феноменален успех по целия свят книга на Джон Кехоу „Подсъзнанието може всичко” излиза отново на български език в изцяло обновено и допълнено издание.
Независимо каква е основната цел в живота ви, можете да я постигнете – само трябва да използвате Силата на мисълта, а силата е в развиването и концентрирането на мислите.
Първата стъпка към нов и по-успешен живот е да обърнете внимание на потока на мислите във вашето съзнание и да го насочите правилно. Всичко съществува като възможност – иска се само да го захраните с необходимата енергия и ще постигнете целта. Можете да посадите в съзнанието си всякаква мисъл, идея, вярване и то ще ги възприеме, ако е подадена заедно със съответната емоция и затвърдена чрез повторение. Накарайте ума си да мисли за благосъстояние, щастие, успех и здраве и да избягва негативните емоции като страх и загриженост.
Вътре във вас живее второ съзнание, скрито и мистериозно, и това е подсъзнанието. За да разберете как точно двете съзнания си взаимодействат, трябва да осъзнаете, че нашето подсъзнание надхвърля всякакво въображение. Чрез интуицията, сънищата, чувствата и предчувствията то ни води до идеи, прозрения и решения. Ако искате да промените живота си, трябва да потърсите причината, а причината е в начина, по който използвате подсъзнанието си – начинът, по който мислите и визуализирате.

 

 

 

ЗА ЛЮБИМИЯ ЧОВЕК
Специален подарък
 

Стр. 28
Цена: 9.90 лв.
ISBN: 978-954-761-528-1

 

 

 

 

 „Обичам те”, изписвали са безброй хора през вековете по хиляди начини. Книжката „Специален подарък за любимия човек” е колекция от уверения в чиста любов на известни личности, но и на анонимни влюбени, посветени на своята единствена любов.

 

 

 

 

НАДЕЖДА И СИЛА
Специален подарък
 

Стр. 28
Цена: 9.90 лв.
ISBN: 978-954-761-524-3

 

 

 

Когато ваш близък скърби, понякога е много трудно да намерите точните думи, които да му донесат утеха. Най-полезните и мъдри слова, писани някога по повод болката и страданието, са събрани в „Специален подарък – Надежда и сила”.

 

 

 

 

ЖЕЛАЯ ТИ ЩАСТИЕ
Специален подарък
 

Стр. 28
Цена: 9.90 лв.
ISBN: 978-954-761-523-6

 

 

 

 

Ако искате да пожелаете цялото щастие на света под формата на лирични послания и велики мисли, „Специален подарък – Желая ти щастие” е незаменим подарък. Пожелайте любов, личен покой, сила и увереност на любим човек, за да препрочита отново и отново вашето послание.

 

 

 

 

ЗА ТВОЯТА СВАТБА
Специален подарък
 

Стр. 28
Цена: 9.90 лв.
ISBN: 978-954-761-522-9

 

 

 

 

Има моменти – като сватбата, – когато само една картичка не е достатъчна. Затова в книжката „Специален подарък – За твоята сватба” са събрани най-ценните мисли, споделяни някога за брака. В този вълнуващ миг от живота на всяка двойка пожеланията за щастлив семеен живот не стихват – а ето ги събрани и в прекрасно луксозно издание.

 

 

 

 

ЧЕСТИТА ГОДИШНИНА
Специален подарък
 

Стр. 28
Цена: 9.90 лв.
ISBN: 978-954-761-526-1

 

 

 

 

 

След сватбата неизменно идва годишнината – „Специален подарък – Честита годишнина” е идеалният начин да кажете: „Благодаря ти, обожавам те!”. Неоценим подарък, пълен с любовни послания, посвещения и знаменити цитати, идеален за партньори, които са заедно едва от година, или за двойки, споделили цял един живот.

 

 

 

 

НАЙ-ЖЕЛАНОТО БЕБЕ
Специален подарък
 

Стр. 28
Цена: 9.90 лв.
ISBN: 978-954-761-529-8

 

 

 

 

Когато детски смях огласи дома ни, животът вече не е същият. За този така щастлив миг книжката „Специален подарък за теб и Най-желаното бебе” е прекрасно окуражително послание към родителите – за техните тревоги, изпитания, радости и щастие около грижата за нов живот.

 

 

 

 

ЗА ТВОЯ РОЖДЕН ДЕН
Специален подарък
 

Стр. 28
Цена: 9.90 лв.
ISBN: 978-954-761-527-4

 

 

 

 

Светът е голям и ние можем да осъществим мечтите си. Бъди щастлив, празнувай и живей живота си пълноценно – това е посланието на „Специален подарък – За твоя рожден ден”. Забавлявай се, рискувай, радвай се и живей!

 

 

 

 

ЗА НАЙ-ДОБРАТА ПРИЯТЕЛКА
Специален подарък
 

Стр. 28
Цена: 9.90 лв.
ISBN: 978-954-761-525-0

 

 

 

 

 

В колекцията „Специален подарък” има и книжка, предвидена за най-добрата приятелка. Тя е прекрасен дар за специален човек – подарете я на близките си приятелки и споделете заедно любовта към живота.

 

 

 

 

50 ОСНОВНИ ИДЕИ. ФИЛОСОФИЯ
Бен Дюпре
 

Стр. 352
Цена: 14.99 лв.
ISBN: 978-954-761-516-8

 

Книгата "50 основни идеи. Философия" е блестяща интерпретация на достъпен език на всички идеи, ангажирали вниманието на мислителите от Древна Гърция до наши дни. Под формата на 50 есеистични разказа за основни философски идеи и понятия, тя представя и обяснява проблемите на познанието, съзнанието, идентичността, етиката, вярата, правосъдието и естетиката. Многобройните популярни превъплъщения на тези идеи ще ви помогнат да разберете необятната наука философия. Често философията внася яснота и разбиране по въпроси, от които всички трябва да се интересуваме. Настоящият сборник предоставя отговорите на тези въпроси, при това блестящо илюстрирани с цитати от именити мислители и техните най-значими произведения.

 

ОТРОВА В КРЪВТА
М.Г.Скарсбрук
 

Стр. 352
Цена: 14.99 лв.
ISBN: 978-954-761-530-4

 

Най-опасната жена в историята? Или умел лидер и щедър покровител на изкуствата? Безспорно противоречива личност, Лукреция Борджия, дъщерята на папа Александър VI, привлича вниманието на историци и изкуствоведи от векове.

Тази книга събира цялата информация за нейния живот с всички нюанси на нейния образ и детайли от нейната биография.
Годината е 1497. Рим през Ренесанса – раздиран от интриги, брожения и задкулисни политически решения. Лукреция, дъщерята на папа Александър VI, е потопена в блясъка на Папския дворец във Ватикана. В същото време Рим е сразен от бруталното убийство на нейния брат – Хуан. Решена да разкрие кой стои зад този атентат, Лукреция се впуска в разплитане на заговор, чиито следи водят към Папския дворец.

 Единственият, на когото може да вярва, е флорентинският посланик Николо Макиавели. Ще успее ли една любяща сестра и дъщеря да се противопостави на могъщата фигура на своя баща папата и на своя демоничен брат Чезаре? Ще използва ли своята женска интуиция в управлението на конклава, принудена от обстоятелствата да замести своя баща?
Изключително динамичното действие, неочакваните обрати и детайлните психологически описания, наред с историческите паралели превръщат романа на Матю Скарсбрук в събитие.

 

„Ако се вълнувате от история и от Ренесансова Италия, ако ви интригуват сюжети като любов и предателство, ако ви впечатляват силни героини, със сигурност тази книга ще ви достави истинско удоволствие, защото е отлично написана.” Historical Novel Review

НОВ ПАТРУЛ
Сергей Лукяненко
 

Стр. 448
Цена: 17 лв.
ISBN: 978-954-761-512-0

 

10-годишният пророк Кеша е на път да изрече своето главно пророчество, но е твърде смутен от новопридобитите си магически способности, а по петите му е тайнственият Тигър. Дали това е достатъчно, за да мобилизира всички Висши магове от московския
Нощен патрул? Защо силите на Мрака нямат претенции към новия пророк? Какво всъщност представлява едно Главно пророчество и защо то е толкова важно за Сумрака? Жив ли е самият Сумрак? Може ли да бъде победен? И как са замесени във всичко това Висшият маг Антон Городецки и неговата дъщеря Надя? Както и в предишните книги от поредицата за Патрулите, Сергей Лукяненко заплита спираща дъха интрига и поставя трудни въпроси за същността на Доброто и Злото и за смисъла на човешкото съществуване.

 

 

 

 

ВЪЗПИТАНИЕ НА РОДИТЕЛИТЕ, част 5, ЧОВЕКЪТ НА БЪДЕЩЕТО, кн.7
С.Н.Лазарев
 

Стр. 268
Цена: 14.90 лв.
ISBN: 978-394-162-272-2

 

В тази книга е отделено внимание на духовното състояние на родителите, тъй като както пише С.Н.Лазарев главният фактор за възпитанието на децата е посоката, в която се движат родителите им, целите, към които се стремят и смисълът на живота, който те изповядват. За детето това е главното.
Има още един важен фактор - това, как се държат родителите, как се отнасят един към друг. И последното - житейският опит на родителите и другите предци, тяхното емоционално и поведенческо родословие.
Според С.Н.Лазарев, това което обикновено наричаме възпитание на децата, тоест съветите, нравоученията, възпитаването на навици е само пет-десет процента от въздействието върху тях. Останалото се определя от вътрешното състояние и от поведението на родителите. Най-главният опит детето придобива на нивото на чувствата, в подсъзнанието. Затова С.Н.Лазарев казва, че не бърза да преминава към практическите съвети - всяка практика се изгражда върху фундамента на теорията и за да преминеш към нея, трябва добре да усвоиш тази теория.

 

 

ОПИТ В ОЦЕЛЯВАНЕТО, кн.4,
С.Н.Лазарев
 

Стр. 284
Цена: 14.90 лв.
ISBN: 978-394-162-262-3

 

Макар и на тема, интересна за мнозина днес, книгата пред вас е различна – в нея се дава оригинална концепция за разбиране на законите на духовния свят, който управлява материалния, и анализ на възможностите за навлизане в света на биоенергетиката.
Главната цел на книгата е да се разберат законите на външния и вътрешния свят на човека, да се разкрият и изучат механизмите, които ги управляват, а също така да се покажат правилата за навлизане в биоенергетиката, тъй като усъвършенстването на човек трябва да започва с осмисляне на света, с разбиране на законите му и с осъзнаването на себе си като частица от единната система на мирозданието.

„Аз съм изследовател, работата ми върви на етапи. Отначало трябваше да реша проблемите за оздравяването на тялото. Разбрах как са свързани всички болести, разбрах, че всички болести произлизат от духа. Човек с несъвършен мироглед е обречен на физически заболявания. След това разбрах, че несъвършенството на духа е свързано с несъвършенство на душата. Ако човек емоционално е неправилно ориентиран, той ще има проблеми.
Затова първите ми книги са книги за болни. В първата серия на «Диагностика на кармата» се разказва как да се преодолее болестта, как човек да стане здрав.
Следващата серия, «Човекът на бъдещето», е от книги за здрави хора. Информацията в тях обяснява не само как да станем здрави, но и как да направим от себе си хармонични хора.
А третият етап, втората серия на «Диагностика на кармата» под надслов «Опит в оцеляването», вече съдържа препоръки как да се почувстваме щастливи.

 

 

 


Когато човек е здрав, когато всичко си има и съдбата му е наред, той си задава въпроса: «Какво отсега нататък?» Нататък трябва да стане истински щастлив. А това ще успеем да постигнем само когато надмогнем другото щастие – излъчваното от здравото ни тяло, от здравата ни съдба и от положителните емоции. Което означава да се издигнем над всичко човешко.”

С.Н.Лазарев

ПОД ПОВЪРХНОСТТА
Николас Кар
 

Стр. 304
Цена: 15 лв.
ISBN: 978-954-761-507-6
 

Кара ли ни Гугъл да оглупяваме? Поставяйки този въпрос в едноименното си есе, Николас Кар формулира един от най-важните дебати на нашето време: дали като се потапяме в изобилието на интернет, не жертваме способността си да четем и да мислим задълбочено. В „Под повърхността” Кар развива тази тема до завладяващо изследване на интелектуалното и културното влияние на Мрежата. Как „инструментите на ума”- от азбуката през картите до печатарската преса, часовника и компютъра – оформят човешката мисъл през вековете? Могат ли технологиите за търсене, съхраняване и споделяне на информация да пренасочат невронните ни пътеки? Имат ли своя „интелектуална етика” различните информационни технологии? Наистина ли интернет ни преправя по свой образ? Опирайки се на големите мислители от Платон до Маклуън, както и на последните достижения на когнитивната наука, в „Под повърхността” Кар изтъква една смес от интелектуална история и културна критика, която завинаги ще промени начина, по който мислим за медиите и човешкия ум.
С книгата си „Под повърхността” Николас Кар убедително, задълбочено и красноречиво доказва с помощта на многобройни научни изследвания, че най-новата медия интернет променя радикално не само начина ни на мислене, но и структурата на мозъците ни.
Въпреки, че многобройните предимства на тази уникална електронна Световна мрежа са безспорни, те си имат и своята цена, а тя не е за пренебрегване.

 

 

Както казва Маршъл Маклуън, / автор на книгата „Да познаем медиите” / , „..медиите не са просто канали за информация.Те дават храна за размисъл, но и оформят процеса на мислене.” Николас Кар разказва за тъмната страна на интернет и споделя, че за него Мрежата от една страна е божи дар, но от друга тя прави хората разсеяни и повърхностни.

ФЕИТЕ НА ЦВЕТЯТА: ПРИКАЗНА КНИГА ЗА МОМИЧЕТА
Фредерик Уорн
 

Стр. 208
Цена: 24.90 лв.
ISBN: 978-954-761-484-0

 

Невероятна пълноцветна книга, с твърди корици, с кадифени орнаменти и позлатени ръбове на страниците, с вдъхновяващо съдържание.
„Приказна книга за момичета” е забележителна със своите многобройни вълнуващи истории за феите на цветята, с красивите илюстрации на Сисили Мери Баркър изработени с изключителна ботаническа точност, с прекрасните стихове, с рецептите за приготвяне на вкусни лакомства, с очарователните и забавни идеи за изработване на различни предмети, с възможността всяко дете да се запознае с голямото разнообразие от фей и с тяхната поразителна красота идентична само с великолепието и самородността на цветята .
 

 

 

 

 

ДИАГНОСТИКА НА КАРМАТА, книга 1
С.Н.Лазарев
 

Стр. 232
Цена: 13.90 лв.
ISBN: 978-3-941622-41-8

 

"Главната цел на книгата е да се разберат законите на външния и вътрешния свят на човека, да се разкрият и изучат механизмите, които ги управляват, а също така да се покажат правилата за навлизане в биоенергетиката, тъй като усъвършенстването на човек трябва да започва с осмислянето на света, с разбиране на законите му и с осъзнаването на себе си като частица от единствената система на мирозданието. Днешното човечество много се е отдалечило от духовните първоизточници – като кораб, чийто екипаж се е изпокарал, капитана го няма, дъното е с пробойни, а двигателят – неизправен. Някои от моряците вече започват да разбират какво става, чуват се призиви за помиряване и ремонт на кораба. Но главната беда (която никой не знае) е, че корабът плава към рифове, така че и да се направи ремонт, не се ли смени посоката, няма как да се спасят нито корабът, нито екипажът му. Много читатели ще срещнат в тази книга съвсем неочаквана и нова за тях информация, която прилича на сцени от света на фантастиката. Но аз съм изследовател и колкото и невероятни да ви се струват фактите и изводите ми, това е днешната действителност, многократно проверена и потвърдена с резултатите от работата ми."
С.Н.Лазарев

 

 

 

ДИАГНОСТИКА НА КАРМАТА, книга 2
С.Н.Лазарев
 

Стр. 244
Цена: 13.90 лв.
ISBN: 978-3-941622-42-5

 

"В наше време успехите на официалната медицина са безспорни. Една от главните задачи, които стоят пред нея, е установяването на болестта в ранен стадий, което ще доведе до много по-ефективно лечение. Както и преди, проблем за медицината оства разбирането за това какво е болест, какви са причините за възникването ѝ и какво трябва да се направи, за да не се появява. Съвременната медицина направи значителна крачка напред, когато лекарите разбраха, че не е перспективно да се лекува един отделен орган – щом боледува целият организъм, трябва да се лекува организмът като цяло. В тази връзка се засили и интересът към източната медицина, където лечението е ориентирано именно към целия организъм. Медиците се сблъскъха с такива понятия като „енергийни канали” и „меридиани”. Представата за организма не само като физическа, но и като енергийна система постепенно навлиза в разбирането на всеки лекар."
 

С.Н.Лазарев

 

ДИАГНОСТИКА НА КАРМАТА, книга 3
С.Н.Лазарев
 

Стр. 200
Цена: 13.90 лв.
ISBN: 978-3-941622-43-2

 

Колкото по-съвършена е системата, толкова по-силна е нейната склонност да се изолира от света и да се ориентира само към себе. Това означава, че истинското съвършенство трябва да носи в себе си собственото си отрицание – и това е залогът за оцеляването.

Още веднъж искам да предупредя читателите: аз не уча на нищо и не призовавам към нищо. Опитвах се да разбера обкръжаващия ни свят и да помогна на болните. Аз ви осведомявам.
 

•Какво е любовта?
•Защо изгубваме онова, което най-много обичаме?
•Каква е рецептата за щастие в любовта?
•Защо толкова много връзки се разпадат?
•Защо хубавите жени привличат лоши мъже?
•Може ли силата на любовта да премества планини и има ли истина в думите „Обичай Бог и прави каквото искаш”

 

 

 

НОЩЕН ПАТРУЛ
Сергей Лукяненко
 

Стр. 544
Цена: 17 лв.
ISBN: 978-954-761-351-5

 

 

По нощните улици е опасно, но не заради престъпници и маниаци. Там броди друга опасност - онези, които наричат себе си Различните. Вампири и върколаци, магьосници и вещици. Онези, които излизат на лов, когато слънцето залезе. Онези, чиято сила е огромна и срещу които обичайните оръжия не действат.

Но тези ловци от векове са наблюдавани от други ловци - Нощния патрул. Той е призван да се сражава със създанията на мрака и да бди над хората, като при това строго спазва древния Договор, сключен между силите на Мрака и Светлината.


 

 

 

 

 

 

ПОСЛЕДЕН ПАТРУЛ
Сергей Лукяненко
 

Стр. 452
Цена: 17 лв.
ISBN: 978-954-761-477-2

 

 

Къде свършва Пътят на Различните? Възможен ли е край на човешката борба със себе си и със света? Едно привидно случайно убийство слага началото на поредица от непредвидими събития. Този път Висшият маг Антон Городецки ще трябва да се сблъска със сила, по-голяма дори от своята собствена, и за пореден път да се опита да надскочи себе си – в името на света, хората и Различните. Сергей Лукяненко не обича простите решения и преките пътища, затова приключението, през което повежда читателите си, заплашва да бъде ярко и незабравимо. Като самия живот, с чието многоoбразие може да се сравни само фантастичният „Последен патрул”.

 

 

 

 

ВАВИЛОНСКАТА ВЕЩИЦА
Дороти Макинтош
 

Стр. 464
Цена: 15 лв.
ISBN: 978-954-761-506-9

 

„Вавилонската вещица” е книга, която обсебва, която не можеш да оставиш просто така след няколко прочетени реда.
Зашеметяващ исторически трилър, в който се преплитат военните събития от 2003г. в Ирак, древната история, алхимията, филосовията на херметизма. Книгата интригува с умело изградената смъртоносна игра - главоблъсканица покълнала от зърната на омразата и копнееща за отмъщение, провокира огромно любопитството и желание да научиш повече за древните месопотамски култури - шумерската, асирийската и вавилонската – с техните религиозни символи , идеи и изключителни постижения в областта на архитектурата, математиката, астрономията и асрологията.

Докато се възстановява след катастрофата, в която е загубил брат си Самюъл, Джон Медисън става свидетел на убийството на своя приятел от детинство Хал Вандерлин. Оказва се, че през всичките тези години Хал е трупал ревност и омраза към Джон и дори след смъртта си го въвлича в опасна игра, чийто залог е безценна реликва, спасена от Самюъл по време на разграбването на Багдатския музей. Останал без дом, без средства и без подкрепа, преследван от нюйорската полиция и от тайнствено алхимическо общество, Джон трябва да разреши загадката, за да оцелее.

 

Редувайки сцени от Ню Йорк и съсипания от войната Багдат, „Вавилонската вещица” въвлича читателя в спиращо дъха пътуване към тайни на месопотамската култура, които отекват и в нашето съвремие.

МЕХАНИЗМИТЕ НА УДОВОЛСТВИЕТО
Пол Блум
 

Стр. 328
Цена: 15 лв.
ISBN: 978-954-761-501-4

 

Идеята на книгата е да обясни същността на удоволствието, като проследи корените и развитието му при отделните индивиди и еволюционния му произход в нашия биологичен вид.
Психологът Пол Блум защитава две твърдения, които обикновено не вървят ръка за ръка:
Първо, че всекидневното удоволствие е дълбинно и трансцендентално, и второ, че то е израз на еволюцията ни като човешки същества. Като тези позиции на пръв поглед си противоречат.
Ако удоволствието е задълбочено, то би трябвало да се основава на култура и ерудиция.
Ако пък е продукт на еволюцията, би трябвало да е просто; би трябвало да сме„програмирани“ да реагираме по определен начин на определени стимули, което е в основата си сетивно, физическо и повърхностно – с една дума, елементарно.
Пол Блум е наясно, че твърденията му в тази книга – че удоволствието се основава на дълбоки интуитивни подтици, че е интелигентно и в същото време, че е възникнало в резултат на еволюцията и затова е универсално и до голяма степен вродено– са необичайни, но верни и от
голямо значение. Пол Блум подкрепя своите твърдения с многобройни интересни наблюдения и примери.
Удоволствието не е проста работа. Нашите желания, предпочитания и вкусове ни отвеждат отвъд симетрията на красивите лица, отвъд захарта и мазнините в храната, отвъд великолепието на картините. Защо някои мъже са толкова привлечени от девствениците? Защо средностатистическият американец прекарва повече от четири часа дневно пред телевизора? Защо абстрактното изкуство се продава за милиони долари? Защо намаляваме, когато шофираме, за да позяпаме кървава злополука на пътя, и гледаме филми, които ни плашат и разстройват?

 

 

 

В „Механизмите на удоволствията” психологът Пол Блум отхвърля традиционното тълкуване на удоволствието като елементарна сетивна реакция и ни показва, че то се корени в убежденията ни за скритата природа – същността – на определен обект, независимо дали става дума за плюшено мече, „Ролекс”, картина на Пикасо или брачния ни партньор.

Увлекателно и духовито авторът представя най-новите резултати от областта на детското развитие, философията, неврологията и икономическия бихевиоризъм, за да обясни благородни и низки, интелектуални и популярни наслади и да изгради завладяваща,смела нова концепция за удоволствието, желанието и ползата.

ЧЕРНОВА
Сергей Лукяненко
 

Стр. 456
Цена: 15 лв.
ISBN: 978-954-761-502-1

 

Заплашително абсурдна ситуация!
В твоят апартамент живеят чужди хора...
Твоето работно място е заето от друг...
Не те познават нито приятелите ти, нито любимата жена...
Ти не съществуваш за света.
Някой те изтрива от него.
Кой и Защо!

Двадесет и шест годишният Кирил Максимов заварва у дома си непозната и изключително несимпатична девойка – Наталия Иванова, която твърди, че живее в гарсониерата му вече четвърта година. При това, за разлика от Кирил, тя може да го докаже с документи. На всичкото отгоре любимото му куче Кашу признава за стопанка натрапницата и яростно я защитава от Кирил... Скоро младият мъж установява, че във фирмата, в която работи, дори не са чували за него. Познатите и съседите не могат да си го спомнят. Любимото момиче не иска да има нищо общо с него. Дори Котя – приятелят, с когото е споделил неволите си и две бутилки, го разпознава с усилие. А паспортът му се състои само от празни страници... Някой изтрива Кирил Максимов от този свят. Но кой? И защо? Ще успее ли Кирил да се впише в новата реалност и ще разкрие ли ролята на тайнствената Наталия и на отзивчивия Котя в цялата тази история?

 

 

ТАЙНАТА НА РЕМБРАНД
Алекс Конър
 

Стр. 488
Цена: 14 лв.
ISBN: 978-954-761-491-8

 

Маршъл Зайглер никога не се е интересувал от процъфтяващата художествена галерия на баща си. До деня, в който научава, че Оуeн Зайглер е затънал в дългове и трябва да се раздели с делото на живота си. Скоро след това уважаваният галерист е брутално убит, а Маршъл открива, че баща му не е бил такъв, за какъвто се е представял.

В бясна надпревара със сериен убиец Маршъл трябва да проникне в затворения свят на търговията с картини и да разбули вековна тайна. Невероятни перипетии и опасности ще го отведат до шокиращо разкритие. Дали ще успее да победи убиеца? На кого може да се довери? Ще посмее ли в името на справедливостта да срине репутацията на един от най-великите художници на всички времена?

 

 

 

 

ВЪПРОСИТЕ НА СЪРЦЕТО
Емили Гифин
 

Стр. 464
Цена: 15 лв.
ISBN: 978-954-761-505-2

 

Изключително силен и провокативен роман за брака,
любовта и изкуството да прощаваш.

На пръв поглед Теса Русо има всичко, за което една жена може да мечтае: красив, известен и заможен съпруг, две прекрасни деца, близки приятелки, с които може да сподели тревогите на всекидневието или да избяга от тях. На Теса дори не и’ се налага да работи, затова се е посветила изцяло на грижите за семейното щастие. Въпреки че живее в същото бостънско предградие, Валъри Андерсън излежда пълна противоположност на Теса: тя е самотна майка на шестгодишния Чарли, отдадена е на кариерата си като адвокат, а единственият и’ приятел е нейният брат-близнак. Но един трагичен инцидент преплита съдбите на двете жени по съвсем неочакван начин, подлага ги на изпитание и ги принуждава да преосмислят представите си за семейството, любовта, верността и щастието.
Увлекателен, проникновен и майсторски написан, новият роман на Емили Гифин ще ви накара да се замислите за истински важните неща в живота.

 

 

КОСМИЧЕСКИЯТ ПЕЙЗАЖ
Ленард Съскинд
 

Стр. 440
Цена: 17 лв.
ISBN: 978-954-761-780-2

 

През 2003 г. Ленард Съскинд въвежда концепцията за Пейзажа на Струнната теория –
идея, която бележи смяна на парадигмите във физиката и космологията в началотона 21. век.

Голямата загадка на съвременната космология е защо Вселената изглежда
така, сякаш е специално създадена в нея да съществува форма на живот като нашия.

В много отношения тя напомня за ситуацията в биологията преди Дарвин. „Космическият
пейзаж“ търси научното обяснение на привидните чудеса във физиката и космологията
и философската му обосновка.

От квантовата електродинамика през космологичната
константа до струнната теория и знаменитата си „война за черните дупки“ със Стивън
Хокинг авторът представя достъпно най-актуалните теории за формирането на света,
в който живеем. Книгата е предназначена за неспециалисти – в нея (почти) няма научен
жаргон, уравнения и математически формули.

И все пак упоритият читател ще завърши
пътешествието из „Космическия пейзаж“ с по-добро разбиране на съвременната физика
и с убеждението, че Вселената не се променя, за да ни е удобно на нас – тя е разнообразно място, а ние се намираме в благоприятната част от него.
 

 

„Убеден съм, че истинската наука изисква обяснения, които не съдържат свръхестествени елементи. Смятам, че окото е еволюирало според механизмите, описани от Дарвин. Смятам, че физиците и космолозите трябва също да намерят естествено обяснение на нашия свят, включително и на изумителните щастливи случайности, които са се наговорили, за да направят съществуването ни възможно. Смятам, че когато хората заместват рационалните обяснения с магията, това не е наука, без значение колко гласовито претендират, че е така.

ЖЕЛАНИЕТО
Анджела Донован
 

Стр. 260
Цена: 12 лв.
ISBN: 978-954-761-500-7

 

ВРЕМЕ Е ДА ОСЪЩЕСТВИТЕ МЕЧТИТЕ СИ!
Тази книга ще ви помогне да откриете истинското си аз, да разпознаете и преодолеете най-големите си страхове и да използвате неповторимите си емоции и дарби, за да заживеете пълноценно. „Желанието“ ще ви покаже как да повишите жизнената си енергия и да осъществите копнежите си – мечтите се нуждаят от много енергия, която да им даде начален тласък! Ще се научите да разпознавате кои от мечтите ви имат бъдеще и кои – не. Ще овладеете умението да се обгръщате с положителна енергия и ще узнаете защо споделянето е ключът към благоденствието. Ще се отърсите от притесненията си и ще се заредите със сила, надежда и душевно спокойствие – качествата, с които ще помогнете на всичките си желания да се сбъднат.
 

 

 

ЧЕРНИЯТ ЛЕБЕД
Насим Никълъс Талеб
 

Стр. 632
Цена: 17 лв.
ISBN: 978-954-761-499-4

 

Поради големия интерес към тази книга издаваме допълненото издание с есе за устойчивостта и нестабилността – по-задълбочени филосовски и емпирични разсъждения.

Черният лебед е рядко или случайно събитие, което е неочаквано и се отличава с три характеристики – то е непредсказуемо, има огромно въздействие и може да бъде обяснено със задна дата. Тъй като черните лебеди са непредвидими, ние трябва да се пригодим към тяхното съществуване (вместо наивно да се опитваме да ги предвидим). Невероятният успех на „Гугъл“ е черен лебед, както и терористичните атаки от 11 септември 2001 г. За Насим Никълъс Талеб черните лебеди лежат в основата на почти всичко в нашия свят – от възникването на религиозни течения до събитията в личния ни живот. Години наред Талеб проучва природата ни да се заблуждаваме, че знаем повече, отколкото в действителност знаем. Защо не обръщаме внимание на феномена „черен лебед“, докато той не се случи?
Някои черни лебеди могат да бъдат избегнати, други не. От редките събития обикновено се губи, но и се печели. Черните лебеди стават сиви, когато намалим ефекта на изненадата.

 

 

НАЙ-ВЕЛИКОТО ШОУ НА ЗЕМЯТА
Ричард Докинс
 

Стр. 568
Цена: 20 лв.
ISBN: 978-954-761-494-9

 

С „Най-великото шоу на Земята“ Ричард Докинс, когото медиите обичат да наричат „ротвайлера на Дарвин“, отбелязва 200-годишнината от рождението на Чарлз Дарвин и 150-годишнината от първата публикация на „Произход на видовете“. Книгата прави енциклопедично обобщение на доказателствата за еволюцията, започващо с изясняване на понятието „теория“ и завършващо с блестящ коментар върху заключението на „Произход на видовете“. В този забележителен труд разбираемо, методично и увлекателно е описано развитието на живота на нашата планета. Изложението съчетава логически съждения, най-съвременните научни резултати и находчиви примери, подправени с обичайната страст и ирония на Докинс. Всичко това, наред с превъзходния стил, правят „Най-великото шоу на Земята“ сполучлива демонстрация на силата, простотата и красотата на еволюцията и задължително четиво за всички, които се вълнуват от големите въпроси за човешкия произход.
 

 

 

ЧАРОДЕЙКИ ОТ ЦЯЛ СВЯТ
Кател Гойе
 

Стр. 28
Цена: 24.90 лв.
ISBN: 978-954-761-485-7

 

 

Разгърни страниците на тази книга и ще тръгнеш на околосветско пътешествие с удивителните чародейки и техните тайнствени умения.
Всяка малка госпожица ще остане очарована от красивите илюстрации и чудесно разказаните необикновени, вълнуващи и вълшебни приказки за чародейките от различни кътчета на света, за тяхната доброта и послание да бъдем добри един към друг.

 

 

 

ПОКРУСТОВОТО ЛОЖЕ
Насим Никълъс Талеб
 

Стр. 128
Цена: 8 лв.
ISBN: 978-954-761-497-0

Този сборник с афоризми и размисли изразява основните идеи на Насим Никълъс Талеб по съвсем неочакван начин. Книгата представя възгледите на автора за страничните ефекти на съвременната цивилизация – промяната на хората заради технологията, разочарованието, че реалността не съответства на икономическите модели, измислянето на заболявания, за да се продават лекарства, дефинирането на интелигентността като успех в класната стая и убеждението, че трудовата заетост не е робство.
Закачливи и непочтителни, с рядко съчетание от остроумие и мъдрост, тези афоризми ще ви изненадат като ви разкрият самозаблудите, с които сте живели, но никога не сте съзнавали.
 

„Най-яркият мислител в света.”
– Брайън Епълярд, The Sunday Times (Лондон)
„Уникален и блестящ.”
– Нийл Фъргюсън, Los Angeles Times
„Стилът му дължи толкова на Мишел дьо Монтен, колкото и на Стивън Колбърт.”
– The Wall Street Journal
„Изключителен пророчески глас.”
- GQ

 

 

КАК НАСА СЪЗДАВА ЕКИПИ
Чарлс Дж. Пелерин
 

Стр. 352
Цена: 14 лв.
ISBN: 978-954-761-471-0

 

В книгата си „Как НАСА създава екипи” д-р Чарлс Пелерин ясно, логично, с интересни примери от дългогодишната си практика представя своята система 4D за анализ на лидерството и управление на
социалния контекст, в който работи вашият екип, изхождайки от наблюдението, че зад „грешките в ръководството” често се крие неблагоприятна среда.
Той определя четири основни измерения на лидерството: култивиращо, прозорливо, приобщаващо и насочващо и обяснява как да ги използваме във всички ситуации, изискващи екипно действие.

  

 

 

МАГИЧЕСКИЯТ ЛУНЕН ПРАЗНИК
Фредерик Уорн
 

Стр. 24
Цена: 26 лв.
ISBN: 978-954-761-481-9
 

Щом слънцето залязва, Тисът и Крушовият цвят решават да организират лунен празник и да поканят всичките си приятели феи.

 

Започват усилени приготовления с малко помощ от прелитащите наблизо светулки.

Луксозна детска триизмерна книга с нощни светлинки.
Отворите ли веднъж тази книга ще бъдете запленени от
прекрасно илюстрования свят на феите на цветята, а за
вашите деца ще бъде истински празник.

 

 

 

КНИГА НА ВЪЛШЕБСТВАТА
Джим Пайп
 

Стр. 32
Цена: 26 лв.
ISBN: 978-954-761-483-3
 

Абракадабра! Приготви се за пътешестие в един вълшебен свят, изпълнен с магии, заклинания и загадъчни магьосници.

Разгърни тази книжка и ще попаднеш във вълшебен свят на заклинания, чародеи и бълбукащи котли. Следвай мъдрите съвети на един стар майстор магьосник и ще се научиш да караш метлата да лети, да виждаш чудати символи на компютъра и да преобразяваш лицето си в магарешко - и всичко това на екрана пред теб!
ВКЛЮЧВА ДИСК С ПРОГРАМА ЗА ДОБАВЕНА РЕАЛНОСТ!
Какво е добавена реалност?
Добавената реалност е компютърна програма, която съчетава елементи от реалния и виртуалния свят, и с нейна помощ и един компютър с уебкамера може да вдъхне живот на книгите с удивителни анимации!
 

 

 

ФАНТАСТИКА 2010 - 2011
 

Стр. 420
Цена: 15 лв.
ISBN: 978-954-761-495-6

 

„Алманахът ФАНТАSTIKA излиза от 2007 г. като издание за хора със страстен ум и мъдро сърце, за читатели, способни да се вдъхновят от идеи и проекти, правещи света по-добър, и да различават моментния чувствен гъдел от дълбокото вълнение, породено от значимите неща. Това е водещият принцип и на алманаха за 2010-2011 г., в който колоси на световната фантастика като братя Стругацки, Рей Бредбъри, Станислав Лем и Алфред ван Вогт съжителстват с авторите от някогашния софийски клуб „Иван Ефремов” и с днешните български фантасти-ентусиасти – от Григор Гачев, Красимир Георгиев, Александър Карапанчев и Атанас П. Славов до младите автори от клуб „Светлини сред сенките”. Не са забравени и новоизлезлите книги, и фантастичното кино, и компютърните игри, и наболелите проблеми за бъдещето на Земята и човечеството. Тази главозамайваща панорама на фантастиката, фастастологията и футурологията се допълва от великолепните офорти на братя Касапян и от цветно приложение, представящо най-значимите в момента български художници-фантасти.”

Атанас Петков Славов

 

 

 

ФЕИТЕ НА ЦВЕТЯТА. ВЪЛШЕБНИ ВРАТИ
Сесили Мери Бакър
 

Стр. 16
Цена: 26 лв.
ISBN: 978-954-761-346-1

 

Ако сте започнали да вярвате в съществуването на феите на цветята и вече сте се научили да ги откривате, сега ще можете да надникнете в тяхната вълшебна страна. Какви чудеса се крият за вълшебните врати? Отворете вълшебните врати на феите на цветята и пред вас ще се разкрие магически свят. Трябва да сте много бързи, защото някои от феите все още не желаят да бъдат виждани.
Какво се случва, когато едно малко момиченце на име Иви се настанява в новият си дом и детска стая и открива една малка тайнставена врата?
Един ден тя я отваря … и нейният свят е завинаги променен.Иви е надникнала в магическия свят на феите на цветята. От този ден Иви и нейната приятелка започват да изучават своите тайнствени съседи, установявайки съществуването на много такива врати – всичките водещи до най-тайните места на феите.

 

 

 

ТЪМНИНАТА, КОЯТО ПРЕДХОЖДА, том 2
Р.Скот Бакър
 

Стр. 340
Цена: 12 лв.
ISBN: 978-954-761-493-2

 

Майтанет, новият шриах на Хилядата храма, е призовал последователите на Късния пророк на Свещена война срещу езичниците фаними. В похода към свещения град Шимех се включват доскорошни непримирими врагове. И всеки от тях има свои собствени причини да тръгне срещу фанимите. Амбицията, подозренията и алчността заплашват да провалят похода. Докато от дивия, непознат север не се появява Анасуримбор Келхус. С помощта на тайното изкуство на дуниайните неочакваният съюзник завладява умовете и сърцата на воините, които го обявяват за божествен пророк. Единствено наставникът му Друсас Акамиан долавя, че изявеният му ученик е предвестник на Втория Апокалипсис. Амбициозният епос „Принц на нищото” от Р. Скот Бакър, вдъхновен от Дж. Р. Р. Толкин и Франк Хърбърт, съчетава блестяща ерудиция, мощно въображение и философска задълбоченост, които ще допаднат и на най-придирчивите читатели.

 


 

 

ТЪМНИНАТА, КОЯТО ПРЕДХОЖДА, том 1
Р.Скот Бакър
 

Стр. 448
Цена: 14 лв.
ISBN: 978-954-761-492-5

 

По време на митичния Апокалипсис Не-Богът и неговият Консулт почти са унищожили света на Еарва. Две хилядолетия по-късно човешката цивилизация на Трите морета процъфтява. Но разнообразните ґ народи и религиозни фракции са изпълнени с взаимно подозрение, презрение и омраза. До деня, в който Майтанет, новият шриах на Хилядата храма, обявява Свещена война срещу езичниците фаними, в която се включват доскорошни непримирими врагове. А зад политическите интриги се крие много по-ужасяващ план, който наистина може да преобърне съдбата на света. Друсас Акамиан, магьосник от школата на Завета, е призван да го разкрие. Ще успее ли и да го спре? Амбициозният епос „Принц на нищото” от Р. Скот Бакър, вдъхновен от Дж. Р. Р. Толкин и Франк Хърбърт, съчетава блестяща ерудиция, мощно въображение и философска задълбоченост, които ще допаднат и на най-придирчивите читатели.
 

 

 

РЪКОПИС ЗА ПЕТТЕ СТЪПАЛА НА МИЯМОТО МУСАШИ
Лео Гоф
 

Стр. 168
Цена: 8 лв.
ISBN: 978-954-761-489-5

 

Написан през 1645 г., „Ръкопис за петте стъпала” е класически трактат по военна стратегия, който продължава да се чете и до днес. Авторът – японски самурай на име Миямото Мусаши – описва своя опит в кенджуцу („изкуството на меча”) и годините на тежки битки. Но как идеите на един самурай от 17. век могат да ни помогнат да се справим с предизвикателствата, пред които се изправяме днес?
В тази блестяща интерпретация Лео Гоф преобразява древния текст на Мусаши в практическо ръководство за решаване на конфликти, като използва примери от 21. век. Открийте:
• колко е важно да познавате разположението на „врага” си;
• защо не трябва да имате любим начин за вършене на нещата;
• защо не бива да пренебрегвате предчувствията си;
• как да останете съсредоточени върху целите си;
• тайната на умението да прозирате през измамите.
С интерпретацията на мъдрите слова на Мусаши ловкият, автентичен и реалистичен подход на Гоф показва на читателите как да победят противниците, с които се сблъскват в кариерата, социалните взаимоотношения и личния си живот. При това – без да размахват окървавени мечове!
 

 

 

ВЛАКОВЕТЕ
Филип Стийл
 

Стр. 28
Цена: 24.90 лв.
ISBN: 978-954-761-474-1

 

Качете се и се включете в един увлекателен разказ за историята на влаковете – от изобретяването на парните локомотиви до съвременните високоскоростни влакове. Издърпайте вагоните и повдигнете разгъвките, за да разгледате отвътре емблематични влакове и да видите пътниците, сред които Робърт Стивънсън, Агата Кристи и литературния герой Еркюл Поаро. Книгата включва изключителни инженерни постижения, епохални изобретения, социална история и пътуване по цял свят и е задължителна за всеки млад почитател на влаковете.
 

 

 

 

КРАЛЯТ ОТВЪД ПОРТАТА
Дейвид Гемел

 

Стр. 476
Цена: 14 лв.
ISBN: 978-954-761-490-1

 

Век след славната битка за Дрос Делнох, описана в романа „Легенда“, дренайците изнемогват под игото на лудия си император, узурпатора Ческа. Мощта на тирана изглежда несъкрушима, защото той разполага с две ужасяващи оръжия: ордена на Черните тамплиери и съчетаните – страховити бойни машини, създадени чрез сливането на човек и животно. Един-единствен воин е достатъчно смел – или достатъчно отчаян, – за да се нагърби с мисията да убие Ческа. Той е Тенака Хан – наследник и на великия хан Улрик и на Рек, Бронзовия граф. В своето пътуване към Ческа Тенака Хан ще събере неочаквани съюзници, ще срещне стари приятели, ще познае споделената любов и ще преоткрие както дренайското, така и надирското си наследство. И заедно със спътниците си ще се потопи в море от кръв, болка и самота, в дъното на което мъждука една последна, горчива надежда. „Кралят отвъд Портата“ е епично, спиращо дъха четиво, в което жестоките битки са пропити с философски проникновения за това, което ни прави хора.

 

 

НАСЕКОМИТЕ
Джон Удуърд
 

Стр. 28
Цена: 26 лв.
ISBN: 978-954-761-475-8

 

Изследвайте света на насекомите съвсем отблизо – от миниатюрните люспици на пеперудените крила до приличащите на щипци рога на бръмбара носорог. Вземете лупата, открийте символите и увеличете невероятните изображения.

После издърпайте подвижните панели, за да разгледате характерните особености на насекомите.

 

  

 

 

 

ПОРЕДИЦА "ОТКРИВАТЕЛ"
ВЛЕЧУГИТЕ
Барбара Тейлър
 

Стр. 28
Цена: 26 лв.
ISBN: 978-954-761-476-5

 

Изследвайте света на влечугите съвсем отблизо – от лепящите се възглавнички на пръстите на гекона до менящите се цветове на люспите на хамелеона. Използвайте подвижната лупа, за да разгледате някои от най-невероятните създания отблизо.
С помоща на лупата, шестте плъзгащите се допълнителни панели, различните разгъвки и чрез красивото оформление на книгата можете да разгледате подробно удивителните особености на влечугите, да се запознаете с тяхната анатомия и начин на живот.
От същата поредица очаквайте книгата „Насекомите”.

 

 

 

 

ПЪТЯТ КЪМ БОГАТСТВОТО НА БЕНДЖАМИН ФРАНКЛИН
Стийв Шипсайд

Стр. 168
Цена: 8 лв.
ISBN: 978-954-761-456-7

 

Още след първата публикация на „Пътят към богатството” през 18. век милиони амбициозни предприемачи започват да прилагат съветите на Бенджамин Франклин, за да изградят печеливш бизнес. Днес възприемаме много от неговите крилати фрази като част от западната култура: „Рано пиле рано пее, здраве, ум и богатство не пилее”, „Кредиторите имат по-добра памет от длъжниците”. Франклин умира в завидно финансово състояние и все още е в списъка на стоте най-богати американци. С тази книга Стийв Шипсайд предлага едно тълкуване на „Пътят към богатството”, съобразено с предизвикателстватва на днешния ден. В нея ще откриете как:
• да бъдете водач, а не търтей;
• да упражнявате късмета си;
• да потискате желанието за нови и нови придобивки;
• да победите крадците на време.
Целта на тази книга не е да замести оригинала, а да илюстрира непреходната стойност на прозренията на Бенджамин Франклин, като им даде нов живот чрез конкретни примери, свързани с личните финанси на съвременния човек. Тя е великолепно допълнение към една от най-известните и вдъхновяващи книги на всички времена.
 

 

 

 

ИСКАМ ТОЧНО ТЕБ

Интригантката, книга 6

Сесили фон Зигесар

 

Стр. 240
Цена: 11лв.
ISBN: 978-954-761-487-1

 

Шеста книга от поредицата за Интригантката, вдъхновила нашумелия и в България сериал "Gossip Girl" ("Клюкарката"). Луксозното издание е част от лимитираната колекция, включваща плакати с героите от сериала от вътрешната страна на корицата.
Поредицата романи за Интригантката представя живота на група тийнейджъри от висшето общество на Ню Йорк. Вълнуващи забавления и страти, ревност и предателства – това е светът на Интригантката.

Днес ще разберем кой е приет в колежа на мечтите си, кой ще трябва да се задоволи с тъпия си резервен вариант и кой – страшно е да си го помислиш – не е приет никъде. Това е най-критичният момент в досегашния ни живот, а някои момичета трудно издържат на напрежението. Но довечера кандидатстудентската треска ще е зад гърба ни и ще можем да се погрижим за нещо наистина важно: любовта. А тя, както знаем, върви ръка за ръка с купоните... Успех и умната!
 

 

 

НЕФРИТЕНИЯТ ТРОН, книга втора
Наоми Новик

Стр. 402
Цена: 14 лв.
ISBN: 978-954-761-413-0

 

Когато Китай открива, че безценният дар, предназначен за император Наполеон – драконово яйце, е попаднал в британски ръце, разгневена китайска делегация се отправя на мисия, за да си върне Темерер. Но капитан Уилям Лорънс отказва да се подчини и единственото компромисно решение е да придружи Темерер до Далечния изток. На борда на „Преданост” двамата се отправят на дълго и изпълнено с интриги, тайни и неподозирани рискове пътешествие. Когато се озовават в китайския императорски двор, те се изправят пред шокиращи открития. Какъв е произходът на Темерер и защо е бил изпратен в Европа?

Ще успее ли Лорънс да се противопостави на надвисналата над него и безценния му дракон опасност? Наоми Новик предлага на любителите на дракони и морски битки едно вълнуващо пътуване на Европа от 19. век към непознатия Изток.

 

 

 

НЕЩО СИНЬО
Емили Гифин

Стр. 368
Цена: 11 лв.
ISBN: 978-954-761-300-3

 

Животът на Дарси Роун е сбъдната приказка, докато не открива, че годеникът ґ има връзка с най-добрата ґ приятелка. Какво се случва с мечтите, когато животът и щастието ти се окажат илюзия? Изоставена от бащата на бъдещото си дете, загубила подкрепата дори на собствената си майка, Дарси се опитва да подреди живота си в Лондон. Пътуването се оказва повратна точка в живота ґ и тя не само успява да открие грешките си и да преосмисли ценностите си, но и да намери истинската любов и да сбъдне своята неочаквана и изненадваща приказка.

Ако в дебютната си книга „Нещо назаем” Емили Гифин разказва историята на „доброто момиче” Рейчъл, „Нещо синьо” е гледната точка на Дарси в историята за изневяра, раздяла, поврат и щастлив завършек.

„Находчива книга, която преподава с лекота уроците за наистина важните неща в живота.”
Winston – Salem Journal

 

 

ЗА ВОЙНАТА НА КАРЛ ФОН КЛАУЗЕВИЦ
Андрю Холмс

Стр. 168
Цена: 8 лв.
ISBN: 978-954-761-473-4

 

Войникът и интелектуалец Карл фон Клаузевиц влиза в първата си битка на крехката 13-годишна възраст. По-късно се издига до ранг генерал-майор, жени се за пруска благородничка и пише книга, която ще се превърне в един от най-влиятелните трудове по военна стратегия на всички времена. „За войната” е преведен на всички основни езици и продължава да бъде източник на вдъхновение за съвременната стратегическа мисъл.

Със своята увлекателна нова интерпретация Андрю Холмс показва как идеите на Клаузевиц могат да се приложат към днешния бизнес и общество. В тази интересна и проникновена книга ще откриете: • защо бизнесът, подобно на войната, не е нито изкуство, нито наука; • как да „укрепите” своя бизнес; • колко е важен силният главнокомандващ; • как да бъдете безжалостни; • защо трябва да общувате очи в очи. Холмс предлага ново тълкуване на оригиналните теории на Клаузевиц и демонстрира, че „За войната” не се отнася само до бойното поле. От тази ясна, кратка и съдържателна книга ще научите как да превърнете живота си в успешна военна операция.

 

 

В ДЪЛБИНИТЕ
Родерик Гордън, Брайън Уилямс

Стр. 736
Цена: 15 лв.
ISBN: 978-954-761-434-5

 

Вълнуващите приключения на четиринадесетгодишния Уил Бъроуз в древните тунели под Лондон продължават. Момчето е твърдо решено да открие археолога д-р Бъроуз, когото все още смята за свой истински баща. Уил, приятелят му Честър и братчето му Кал трябва да се спуснат още по-навътре в Дълбините. Там ще намерят неочаквани съюзници, ще се изправят срещу изненадващ враг и ще бъдат въвлечени в страховита конспирация. Ще повярва ли Сара, че синът и` е убил вуйчо си Там? Ще разбере ли Уил коя всъщност е доведената му сестра Ребека? Ще успеят ли стиксовете да изпълнят злокобния си план за унищожаване на човечеството? Ще оцелеят ли Уил, Честър, Кал и д-р Бъроуз сред толкова опасности и тайни? Родерик Гордън и Брайън Уилямс отново ни предлагат поразителни обрати, смайващи гледни точки и колоритни описания на един необикновен свят.

 

 

 

 

СИРЕНА, книга пета
Анджи Сейдж

Стр. 518
Цена: 14 лв.
ISBN: 978-954-761-468-0

 

Септимъс Хийп – единственият Чирак, който се е връщал от Търсене с успешно изпълнена мисия, попада на тайнствен остров, на който властва Сирената. Красотата подмамва странника по-лесно към опасността и Септимъс се оказва застрашен от Обсебващото зло, което витае на един от седемте тайнствени острова, където го очаква мистериозното момиче Сайра. Люси и Момчето вълк също са изправени пред огромни предизвикателства, попадайки сред нечестиви моряци и срещайки се с бащата на Джена, Мило Банда, на чийто кораб плава мистериозен сандък. Първият Главен херметичен писар Тертиус Фюм отново има пъклен план и се опитва да нахлуе в Замъка заедно с армия джинове войни. Харизматичният разказ на Анджи Сейдж за малкия магьосник Септимъс Хийп продължава с едно магическо пътуване, изпълнено с много вълшебни заклинания и амулети.
 

 

 

СВОБОДНО ПАДАНЕ
Джоузеф Стиглиц

Стр. 520
Цена: 15 лв.
ISBN: 978-954-761-486-4

 

Как най-голямата икономика в света се озова в състояние на свободно падане?
Какви политики и събития отключиха големия срив през 2008 г.? Как и защо допуснахме това да се случи, след като тази криза беше не само предвидима, но и предвидена?


Единствената изненада, свързана с икономическата криза от 2008 г., е, че тя изненада толкова много хора. Джоузеф Стиглиц обяснява причините, довели до настоящата финансова криза с етикет „Произведено в Америка”, – и последващия глобален икономически ред. Паралелите с Голямата депресия от 1929 г. са неизбежни. Основната идея на Стиглиц е да представи книгата си като сблъсък на идеи. Според него всички политики, които заслужават критика, са били последица от политически и икономически „сили” – интереси, идеи и идеологии, които надхвърлят отделната личност и пред които отделната личност е без значение. Заради вече направения избор, не само рецесията ще е по-дълга и дълбока от необходимото, но и ще излезем от кризата с много по-тежко дългово наследство, с по-малко конкурентоспособна, по-слабо ефективна и по-уязвима за нови кризи икономика – икономика, по-малко подготвена да посрещне предизвикателствата на това столетие.
 

 

 

НЕЩО НА ЗАЕМ
Емили Гифин

Стр. 400
Цена: 12 лв.
ISBN: 978-954-761-482-6

 

Запознайте се с Рейчъл Уайт, млада адвокатка, която живее и работи в Манхатън. Рейчъл винаги е била идеалното послушно момиче до трийсетгодишния си рожден ден, когато нейната най-добра приятелка, Дарси, и’ организира празненство. Същата нощ, след прекалено много питиета, Рейчъл се озовава в леглото с годеника на Дарси. Въпреки че, когато се събужда, е твърдо решена да остави тази краткотрайна забежка зад гърба си, Рейчъл с ужас открива, че изпитва искрени чувства към единствения мъж, с когото не бива да се сближава. И в най-смелите си мечти (или кошмари) това е последното нещо на земята, което тя е допускала, че може да се случи. С наближаване датата на сватбата през септември Рейчъл осъзнава, че трябва да направи избор. Тя разбира, че границите между редното и нередното могат да се размият, че изходът не винаги е ясен и понякога човек трябва да рискува всичко, за да постигне истинско щастие, че част от стремежа към онова, което искаш, означава да загубиш нещо друго.И когато залозите са високи, загубите могат да бъдат много по-големи.

Романът „Нещо назаем” ще ви накара да се смеете, да плачете и да се обадите на най-добрата си приятелка.
 

 

 

САГА ЗА ДРЕНАЙ : ЛЕГЕНДА, книга първа
Дейвид Гемел

Стр. 488
Цена: 14 лв.
ISBN: 978-954-761-431-4

 

Легендата Дръс, Побратима на смъртта, за когото и приятели, и врагове разказват с поклон и пеят хвалебствени песни, тръгва на последния си бой. Най-смелият сред смелите поема към най-славната битка – битката за Дрос Делнох, която ще реши бъдещето на света. Тук безстрашието и мъжеството на дренайците устояват на многобройните диви орди на надирите, а сред ужаса и смъртта грее една голяма любов – тази на Рек, силен воин и авантюрист, и на Вире – красива девойка, дъщеря на граф, която борави с меча не по-зле от мъжете бойци. На крепостните стени на дренайската твърдина героите разкриват себе си. Легендата за тази славна битка разказва и за влиянието и саможертвата на Тридесетте – монаси, владеещи божествената сила да прозират в бъдещето и да се намесват в хода на събитията. Но не толкова подобни факти правят „Легендата“ – легенда, колкото стремежът на човека във време на изпитания да покаже своето достойнство, да извърши подвиг и саможертва, да открие смисъла и предназначението на своя живот.

 

 

 

ВЕЩЕРЪТ - НЕЩО ПРИКЛЮЧВА, НЕЩО ЗАПОЧВА
Анджей Сапковски

Стр. 396
Цена: 14 лв.
ISBN: 978-954-761-479-6

 

Друидката Висена, тръгнала да изпълни поредната трудна мисия, намира на един кръстопът ранен мъж. Това е Корин, който – в тайнствения сумрак между две книги – ще стане баща на вещера Гералт. Няколко разказа по-нататък вече сме свидетели на сватбата на Гералт и Йенефер, която така и не се е състояла в края на сагата за вещера. И на една болезнена раздяла... .
„Нещо приключва, нещо започва” събира осем разказа, писани по различно време и по различен повод, в които Анджей Сапковски смело експериментира с жанровете, героите, обстановката и литературната класика. От страниците на тази забележителна книга струят спиращи дъха приключения, неизчерпаемо въображение и умело поднесена ерудиция. Всеки от разказите е придружен с увлекателно представена история на създаването си, а повечето от тях вече са получили признанието на феновете, критиците и съставителите на антологии.

 

 

 

 

БОГАТСТВОТО НА НАРОДИТЕ НА АДАМ СМИТ
Карън Маккрийди

Стр. 180
Цена: 8 лв.
ISBN: 978-954-761-457-4

 

„Богатството на народите” от Адам Смит се смята за една от най-влиятелните книги, писани някога, а авторът и е считан за баща на класическата икономика. Смит прави за икономиката като наука онова, което Дарвин е направил за естествените науки. Издаден през 1776 г., „Богатството на народите” е първият изчерпателен трактат върху политическата икономия. Карън Маккрийди рaзработва тази вдъхновяваща творба за съвременния свят на финанси, бизнес и икономика, като илюстрира актуалността на прозренията на Смит с примери от 21. век. В тази интригуваща интерпретация ще откриете:
• как да увеличите продуктивността;
• как да избегнете разединяващото управление;
• защо трябва да плащате добре на хората си;
• колко е важно да се мисли в перспектива;
• защо играта на тото не може да замести икономическата стратегия.
Макар да не знаем какво би казал Адам Смит за ексцесиите на капитализма, на които станахме свидетели през 21. век, широкият диапазон от идеи, съдържащи се в „Богатството на народите”, доказва, че тя е също толкова актуална днес, колкото и преди 230 години.

 

 

 

ОХЛЮВ НА СКЛОНА
Аркадий и Борис Стругацки

Стр. 280
Цена: 12 лв.
ISBN: 978-954-761-467-3

 

Многопластова творба, „Охлюв на склона" на Аркадий и Борис Стругацки изследва два маршрута на човека през непонятното. Перец, попаднал по неведоми пътища в отдела „Научна охрана” на така нареченото Управление, има една мечта – да навлезе в дебрите на загадъчната, подчиняваща се на своя собствена логика, неразбираема за хората гора. А Кандид, учен от биостанцията към същото това Управление, отдавна е загубил пътя и е обречен да живее сред странните горски обитатели. И двамата се лутат из лабиринта на абсурда – Перец, разбрал, че няма да проумее нелепите механизми на човешката бюрокрация, се опитва да отпътува към Континента, а Кандид жадува да се завърне при своите и най-сетне да намери пътя през поглъщащата всичко, неподвластна на хората непонятна гора.

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

КАПИТАЛЪТ НА КАРЛ МАРКС

Стийв Шипсайд

Стр. 168
Цена: 8 лв.
ISBN: 978-954-761-455-0

 

Публикуван за първи път през 1876 г., „Капиталът” е най-значимият принос на Карл Маркс към политическата икономия. През критиката на Маркс към уязвимостта на свободните пазари можем да забележим неизбежността на настоящия финансов колапс. Днес „Капиталът” е считан за една от най-влиятелните книги, писани някога. В тази своевременна интерпретация, Стийв Шипсайд използва примери от действителността на 21. век, за да приложи текста на Маркс в модерния свят на бизнеса и икономиката.
Открийте:
• защо големият бизнес не е непременно по-добрият бизнес;
• как да развиете екип от креативни личности;
• защо един успешен бизнес трябва да се ангажира със социална отговорност;
• най-добрите начини да представите нови стратегии, системи и технологии на вашия екип;
• защо имате нужда да поддържате екипа си в добро здраве и щастлив.
Възгледите на Маркс често съответстват на настоящите критики към бизнес практиките и антиглобализационната сантименталност. Това прави „Капиталът” приложим също както и преди 130 години.
 

 

 

УБИЙСТВЕН ТАНЦ

Лоръл К. Хамилтън

 

Стр. 612
Цена: 14 лв.
ISBN: 978-954-761-466-6

 

Мъртвите й се подчиняват. Немъртвите се страхуват от нея. Анита Блейк, аниматор и ловец на вампири, живее двойствен живот – както и двойствен любовен живот, разкъсвана от любовта си към двама мъже – главния вампир и господар на града Жан Клод и върховния върколак Ричард. Но когато Анита става обект на желание – с обявена награда за главата и` , тя ще бъде принудена да извърши нещо, което никога не си е представяла – да избере между двамата... ... докато някой се опитва да я убие. Нищо ново на хоризонта, но този някой се е обърнал за помощ към експерт... дали Анита ще се изплаши? Утре, някъде, някой ще има списък с поръчкови убийства и нейното име ще фигурира в него. Поредното страшно и страстно преживяване на Анита Блейк.

 

 


 

 

 

 

 

 

ЧАРОДЕЙКАТА ОТ ФЛОРЕНЦИЯ

Салман Рушди

 

Стр. 412
Цена: 15 лв.
ISBN: 978-954-761-452-9

 

Един тайнствен чужденец се появява в двора на Великия могол с вълшебна история, предназначена само за ушите на царя. Тя ще реши съдбата на младия флорентинец с многото имена, който броди из света, за да стигне до целта си, но винаги по заобиколни пътища. По магически заобиколен път Рушди води читателя през многобройните пъстри и омайващи дипли на разказ, който с вълшебна алхимия споява два свята – този на Изтока и този на Запада – и ни оставя без дъх. Подобно на Шехеразада, младият Николо Веспучи от Запада разплита пред Великия владетел на Изтока приказката за една чародейка, невероятна история, която води там, където всички истории се сливат и разделят отново. Роман за невъзможното завръщане и за заобиколния път към бъдещето, който винаги и неизменно се слива с миналото на нашите души. История за твореца, влюбен в своето творение, и за творението, влюбено в своя създател.

Салман Рушди е роден в Момбай / Бомбай / на 19 юни 1947г.Носител на награда за литература
„Букър”.През 1989г.след излизането на „Сатанински строфи”, е издадена „фетва” за убийството
Му и писателят става обект на религиозно преследване. Заплашван със смърт, Рушди се превръща в символ на борбата срещу религиозния фанатизъм.
 

 

 

 

ЗАВРЪЩАНЕТО

Виктория Хислъп

 

Стр. 552
Цена: 15 лв.
ISBN: 978-954-761-462-8

 

 

В тихо кафене под величествения замък Аламбра в Гранада Соня попада на забележителни фотографии, които я пренасят в историята на едно семейство, разделено от опустошителната Гражданска война в Испания през 30-те години на 20. век. Грубото потъпкване на човешките права и разбиването на стотици хиляди човешки съдби е оставило дълбока следа в тайнствената и загадъчна атмосфера на Гранада. Магията на фламенкото и обаянието на испанската душевност се преплитат със спомена за една братоубийствена война, преобърнала живота на семейство Рамирес. Впечатлена от трагичната история, Соня открива неподозирана връзка с Гранада, която ще наложи прелом и в собствения ґ живот.
Пленителна и дълбоко разтърсваща драма, вторият роман на Виктория Хислъп е също толкова въдхновяващ като дебютната и’книга „Островът”, превърнала се в международен бестселър.
 

 

 

 

 

 

ВЕЩЕРЪТ - ГОСПОДАРКАТА НА ЕЗЕРОТО,том 2, книга 2

Анджей Сапковски

 

Стр. 336
Цена: 12 лв.
ISBN: 978-954-761-469-7

 

Историята на принцесата на Цинтра Цирила затваря цикъла от приключения на вещера Гералт от Ривия във втория том от последната седма книга от сагата за Вещера. Ненадминат по своя сюжет и развитие на характерите, оригиналният и жив свят на поредицата „Вещерът“ е предизвикателна интерпретация на борбата и същевременно тънката граница между Доброто и Злото. Със своя нов поглед към класическото фентъзи, Анджей Сапковски ни потапя в един нов фентъзи свят – свят на вечно отпътуване и вечно завръщане. Всяко отпътуване е същевременно и завръщане, всяко прощаване – среща, всяко завръщане – раздяла. Всичко е едновременно и начало, и край, подобно на безкрайността, която символизира древната змия Уробос. Древният Уробос ни напомня, че във всеки един момент, във всяко събитие се съдържат миналото, настоящето и бъдещето. Така, както и историята на Цири, детето на Старата кръв, наследник на Лара Дорен, е едновременно и начало, и край – това е нейното Предопределение.
 

 

 

ДЯДО КОЛЕДА

Род Грийн

 

Стр. 28
Цена: 24.90 лв.
ISBN: 978-954-761-261-7

 

ШШт! Помните ли, че той винаги знае дали сте заспали дълбоко, когато посети дома ви? Знаете ли, че си има списък с имена на онези, които са били непослушни? А знаете ли, че прелита през целия свят, за да разнесе подаръци на всяко дете и то само за една нощ! Разбира се, че знаете! Всички знаят, че Санта Клаус прави това... но как точно го постига? Изследвайте магията на Коледа, за да откриете някои от най-добре пазените тайни на Дядо Коледа - от неговата скрита на Северния полюс къща до невероятната му шейна и силата на магията, с помощта на която един елен наистина може да се научи да лети. Запознайте се с най-важния човек в живота на Санта Клаус - госпожа Клаус - и с армията елфи, който работят усилено, за да направят коледа особено специален ден в годината.

 

 

 

 

ТАНЦЬОРКИ ОТ ЦЯЛ СВЯТ

Аурелия Харди

 

Стр. 30
Цена: 24.90 лв.
ISBN: 978-954-761-451-2

 

 

 

Открийте удивителната история на танците от четирите краища на светa! Ще ви срещнем с Клара, изпълнителката на танго, Синтия, танцьорка на рокендрол, Елоиз от балетния курс на Парижката опера, Маева, сладката таитянка, както и със Зайна, сенегалското момиче, с Катя, руската балерина... Тези момичета са страстно отдадени на своята любов – танца!

О

 

ПРИНЦЕСИ ОТ ЦЯЛ СВЯТ

Кател Гойе

 

Стр. 30
Цена: 24.90 лв.
ISBN: 978-954-761-450-5

 

 

Най-прекрасните легенди от цял свят... Принцеси от цял свят ще ви отведат на невероятно пътешествие. Прочетете историите им и ги последвайте в далечни страни, където мечтите се сбъдват...

 

 

 

 

 

ОСВОБОДЕНИЯТ ЮДА

Питър Ф. Хамилтън, том 2, книга 2

Стр. 584
Цена: 15 лв.
ISBN: 978-954-761-447-5

 

Федерацията на човешките светове най-сетне предприема контраатака срещу инвазията на Първите. Провалът обаче е съкрушителен. Врагът отвръща с невъобразима мощ. Пълното унищожение е предотвратено от Найджъл Шелдън – един от създателите на червеевите дупки и на самата Федерация. Династиите се готвят за евакуация, жителите на още четирийсет и осем свята трябва да бъдат спасени, като бъдат изпратени... в бъдещето. Възможно ли е свръхсекретната защита на Федерацията да е била компрометирана от агенти на Звездния странник или истината е още по-зловеща? Настъпва моментът за най-тежкия избор – ще се реши ли човечеството да осъществи пълен геноцид върху извънземната раса? По пътя към спасението ще се случи невъобразимото – следовател Паула Майо ще се съюзи с най-стария си враг, верните приятели ще се окажат предатели, а Звездният странник най-после ще разкрие лицето си. Ключът към окончателното избавление обаче ще бъде открит по пътеките на силфените...

 

 

 

АНДЖЕЙ САПКОВСКИ

Вещерът - Господарката на езерото, том 1

 

Стр. 376
Цена: 12 лв.
ISBN: 978-954-761-465-9

 

Хаосът протяга ръце към Цири, детето на Старата кръв, предопределена и самата явяваща се Предопределение. Хаосът се бои от Детето на предопределението и в същото време иска да направи така, че тя да се страхува, затова и` изпраща сънища. Един неясен, повтарящ се сън, който изчезва от паметта и` в опит да го досънува, за да открие Гералт и Йенефер. Благодарение на Старата кръв, потомъкът на Лара Дорен, притежаващ огромна Сила, ще може да спаси света от надвисналата над него опасност, от Времето на презрение и Белия студ. Какъв е развоят на легендата за Цири, вещерката с белега на лицето? Ще се сбъдне ли пророчеството на Итлина в този колосален сблъсък между Световете? Само сила, властваща над Пространството и Времето, може да повлияе в последната битка между Доброто и Злото – проследете развръзката на странстванията на Гералт от Ривия в първия том на последната книга от сагата за Вещера.

 

 

 

ЗНАЕТЕ, ЧЕ МЕ ОБИЧАТЕ

Сесили фон Зигесар

Стр. 216
Цена: 11лв.
ISBN: 978-954-761-463-5

 

 

Второ издание на втората книга от поредицата за Интригантката, вдъхновила нашумелия и в България сериал "Gossip Girl" ("Клюкарката"). Луксозното издание е част от лимитираната колекция, включваща плакати с героите от сериала от вътрешната страна на корицата.
Добре дошли в нюйоркския Горен Ийст Сайд, където аз и моите приятели живеем, учим, играем и спим – понякога и заедно. Влезте в скандалния свят на Интригантката – населен от най-невероятната тълпа. Свят на ревност, предателства и скандално поведение. Време е да попълним документите си за колежа... Да не кандидатстваме в най-добрия не е допустимо, а да не ни приемат е абсолютен срам... Но аз познавам няколко момичета, които няма да се оставят напрежението да ги сломи. Все пак, никой не иска да отиде в колежа девствен.
 

 

 


 

 

 

"ХАРИ ПОТЪР И ДАРОВЕТЕ НА СМЪРТТА" - част 1

Факти "зад кадър", снимки и интервюта с актьорите от филма

 

Стр. 64 + плакат
Цена: 9 лв.
ISBN: 978-954-761-454-3

 

Книгата съдържа факти „зад кадър”, снимки и интервюта с актьорите на филма „Хари Потър и даровете на смъртта”,част 1.
Ще можете да прочетете за интересни и любопитни моменти от заснемането на филма и различните преживявания на актьорите, затова какво биха искали те да направят ако не са били актьори.
Книгата е пълноцветно издание и съдържа характерни портретни снимки на героите Хари Потър, Рон Уизли, Хърмаяни Грейнджър, Драко Малфой, Луна Лъвгуд и на много други.
За феновете на филма в книгата е добавен един голям плакат с героите от филма.
 

 

 


 

 

 

ИНТЕРВЮ С ВАМПИР

Ан Райс

 

Стр. 420
Цена: 14 лв.
ISBN: 978-954-761-458-1

 

„Интервю с вампир” е историята на вампира Луи, която самият той разказва, за пътуването му из света на смъртните и безсмъртните. Луи си дава сметка как е станал вампир, благодарение на лъчезарния, но злокобен Лестат и как противно на волята му е бил посветен в живота на вампирите. Историята му се простира по улиците на Ню Орлийнс, Луи си спомня как е открил малката и изящна Клодия и как единственото му желание е било да не й причинява зло, а единствено да й помогне чрез последните си останали белези на човечност.
Той превръща Клодия във вампир, затваряйки нейната женственост, нежната и чувствена страст и интелигентност в тялото на малко дете. Луи си спомня вътрешната борба на Клодия да бъде наясно със себе си и общата им омраза към Лестат, която ги тласка да дирят други представители на своя вид по света. Луи и Клодия отчаяно търсят своето място, за да открият и други, които са като тях и които ще могат да ги разберат.
Първоначално замислен като разказ, „Интервю с вампир” представя трагедията и триумфа на една изгубена душа – Луи – мрачен, упорит и самокритикуващ се мизантроп.
 

 

 

В ДЪЛБИНИТЕ НА ОКЕАНА

Джон Удуърд

Стр. 28
Цена: 30 лв.
ISBN: 978-954-761-440-6

 

Вълнуващо триизмерно пътуване в дълбините на океана, което ще ви срещне с най-необикновените същества, които оцеляват в този тъмен и негостоприемен свят. От страниците оживяват риби, които излъчват собствена светлина, гигантски сепии, които улавят плячката си с огромни пипала, снабдени с кукички, горещи извори на морското дъно, където живеят цели колонии от водни животни.
Книга изпълнена с изобретателни обемни макети, издърпващи се панели, движещи се кръгове, напречни разрези и разгъвки за наистина интерактивно триизмерно преживяване.
 

 

 

ПЪТУВАНЕ В КОСМОСА

Иън Греъм

 

Стр. 28
Цена: 30 лв.
ISBN: 978-954-761-421-5

 

Качете се на борда за фантастично триизмерно откривателско пътуване в Космоса. Разкрийте тайните на Вселената – вижте как се образуват опашките на кометите, как се въртят галактиките и как избухват звездите – и се включете в най-великите космически приключения на човечеството, от приземяванията на Луната до Международната космическа станция.

Пътуване в Космоса - едно вълнуващо интерактивно пътуване из слънчевата система и отвъд нея, където цифровите илюстрации живо пресъздават космическите мисии.Книга изпълнена с много изобретателни обемни макети, издърпващи се панели, уникални фотографии на планетите, напречни разрези и разгъвки за наистина интерактивно триизмерно преживяване.
 

 

 

ИНТРИГАНТКАТА

Сесили фон Зигесар

 

Стр. 196
Цена: 11 лв.
ISBN: 978-954-761-461-1

 

Второ издание на първата книга от поредицата за Интригантката, вдъхновила нашумелия и в България сериал "Gossip Girl" ("Клюкарката"). Луксозното издание е част от лимитираната колекция, включваща плакати с героите от сериала от вътрешната страна на корицата.
Влезте в света на Интригантката – свят, населен от най-блестящите жители на Ню Йорк, свят на ревност, предателства и скандално поведение. Завръщането на Серена ван дер Удсън в “Констанс Билард” от луксозния колеж, в който е учила, става повод за много клюки, интриги и завист. Серена флиртува с Нейт, приятеля на нейната най-добра приятелка Блеър, и не може да разбере защо тя и` е сърдита. Блеър организира голямо парти, без да покани Серена, а междувременно останалите ученици в “Констанс Билард” правят всичко възможно, за да се забавляват за тяхна сметка.

„Сексът и градът, но с по-млади мадами”
Teen People

“Опасно, престъпно удоволствие. Книгата сама по себе си е като интрига – веднъж започнеш ли я, няма отърване.”
Publisher Weekly

„Тези момичета биха могли да напишат „Сексът и градът” насън.”
 

Сесили фон Зигесар е отраснала в Манхатан.Учи в малкото частно училище в Горен Ийст Сайд.Започва да пише стихове и кратки разкази веднага, щом се научила да държи добре химикал. Понастоящем живее в Бруклин със съпруга си и двете си деца.
 

 

 

 

ТАКА МИ ХАРЕСВА

Сесили фон Зигесар

Стр. 224
Цена: 11лв.
ISBN: 978-954-761-422-2

 

 

Пета книга от поредицата за Интригантката, вдъхновила нашумелия и в България сериал "Gossip Girl" ("Клюкарката"). Луксозното издание е част от лимитираната колекция, включваща плакати с героите от сериала от вътрешната страна на корицата.
Пролетната ваканция е в разгара си, а една седмица без училище означава само едно – диви купони и нови запознанства. С и Б се отправят към Сън Вали на ски, където ще се отдадат на вълнуващи приключения. Трудно е да се проследи кой къде ще спи, но все пак това е светът на Интригантката – потънали сме в разкош, докато упражняваме любимите си спортове – ревност, предателство и забавление до късна доба в баровете. Така че подгответе се за нови познанства в планината или преоткрийте старите. Ще се видим пред камината!
 

 

 

ОБИЧАЙ ТОЗИ, С КОГОТО СИ

Емили Гифин

Стр. 424
Цена: 14 лв.
ISBN: 978-954-761-418-5

 

„Направих ли правилния избор?” – този въпрос неизменно си задава всяка омъжена жена. Това е история, която обяснява защо обичаме тези, които сме избрали да обичаме. История и за това защо не можем да забравим онези, които не са подходящи за нас. Изкушена от примамливо предложение за работа, което би дало тласък на кариерата й, Елън се изправя пред предизвикателството да работи съвместно с Лио. Мъжът, с когото е имала изпепеляваща и страстна, но изпълнена с разочарования интимна връзка. Мъжът, когото не може да забрави. Какво се случва, когато Елън и Лио се засичат в един дълъг самолетен полет и всичко се променя...

 

Емили Гифине родена през 1970 г. е завършила университета „Уейк Форест“, а впоследствие и право в Университета „Вирджиния”. Практикувала е право около четири години, преди да се отдаде на писателска кариера. Дебютният й роман „Нещо назаем” излиза през 2004 г. и става бестселър на New York Times. Следват още три също много успешни романа – „Нещо синьо“, „Нещо ново“ и  „Обичай този, с когото си“.

На 11 март 2010г. излиза последната книга на авторката „Heart of the Matter“.

 

 

КНИГА ЗА КЪСМЕТА

Хедър Съмърс и Ан Уотсън

Стр. 260
Цена: 9 лв.
ISBN: 954-761-190-9

 

 

Някои хора просто са родени с късмет, нали? Съвсем не. Всеки трябва сам да създаде своя късмет. Добрата новина е, че съществуват доказани начини да станем по-големи късметлии и да постигнем желания успех в живота. В „Книга за късмета” Хедър Съмърс и Ан Уотсън разкриват как винаги да имате късмет. Те обясняват какво ви е липсвало преди и очертават какво е необходимо да знаете за в бъдеще. „Книга за късмета” е задължително четиво за всеки, който иска да върви нагоре. Тя предлага множество практически съвети как да обърнем вълната на късмета в своя полза.

 

АТАКАТА СРЕЩУ ХАРВЕСТ

Джоузеф Стейтън

Стр. 528
Цена: 11 лв.
ISBN: 978-954-761-459-8

 

Пета книга от поредицата „Хейло”.

 

Пръстените Хейло не само унищожили Потопа, а и поставили началото на Голямото пътуване на Предшествениците. Оракулът на Предшествениците изведнъж се събужда след цяла вечност очакване. Знае ли Оракулът къде се намира най-силното оръжие на Предшествениците – седемте митични пръстеновидни структури, известни с името Хейло? Междувременно извънземните Киг-Яри търсят реликви, останали от Предшествениците. С изумление те установяват наличието на хиляди реликви именно на Харвест – най-отдалечената колония в империята, плодородна планета, в чиято орбита непрекъснато изчезват човешки кораби. Епохата на Съмнението е приключила. Човечеството няма никаква представа с какво ще се сблъска и сержант Ейвъри Джонсън знае, че то е обречено, освен ако не се изправи срещу предизвикателството.

 

 

МИСЛИ И ЗАБОГАТЯВАЙ

 Карън Маккрийди

Стр. 196
Цена: 8 лв.
ISBN: 978-954-761-426-0

 

 

 

„Мисли и забогатявай” на Наполеон Хил е класика в областта на развитието на личността и съдържа съвети за всичко – от спечелването на първия ви милион до достигането на върховете в лидерството и личностния растеж.

 Карън Маккрийди майсторски интерпретира тринайсетте лесни стъпки във формулата на успеха на Хил и обяснява как може да промените живота си, като ги разберете и прилагате.
Открийте:
• „ясната си голяма цел”, за да напредвате;
• как гъвкавостта може да превърне препятствията в успехи;
• как обогатяването на вашия речник може да ви даде свобода;
• как да овладеете подсъзнанието си и да осъществите мечтите си;
• защо не е нужно да знаете всичко, за да успеете.
Това задълбочено, съвременно тълкувание на труда на Наполеон Хил не замества оригинала; то илюстрира вечната актуалност на неговите изключителни прозрения, като ги връща към живот посредством съвременни примери и обзор на научни изследвания.

 

Този освежаващ подход спомага безспорната мъдрост в оригинала „Мисли и забогатявай” да се трансформира в проницателен съпровод на една от най-позитивните и оказвали силно влияние книги на всички времена.

СВОБОДНО ПАДАНЕ

Джоузеф Стиглиц

Стр. 520
Цена: 20 лв.
ISBN: 9789547614482

 

 

Как най-голямата икономика в света се озова в състояние на свободно падане?

Какви политики и събития отключиха големия срив през 2008 г.? Как и защо допуснахме това да се случи, след като тази криза беше не само предвидима, но и предвидена?

 

Единствената изненада, свързана с икономическата криза от 2008 г., е, че тя изненада толкова много хора. Джоузеф Стиглиц обяснява причините, довели до настоящата финансова криза с етикет „Произведено в Америка”, – и последващия глобален икономически ред. Паралелите с Голямата депресия от 1929 г. са неизбежни. Основната идея на Стиглиц е да представи книгата си като сблъсък на идеи. Според него всички политики, които заслужават критика, са били последица от политически и икономически „сили” – интереси, идеи и идеологии, които надхвърлят отделната личност и пред които отделната личност е без значение. Заради вече направения избор, не само рецесията ще е по-дълга и дълбока от необходимото, но и ще излезем от кризата с много по-тежко дългово наследство, с по-малко конкурентоспособна, по-слабо ефективна и по-уязвима за нови кризи икономика – икономика, по-малко подготвена да посрещне предизвикателствата на това столетие.


КУЛАТА НА ЛЯСТОВИЦАТА

Анджей Сапковски

Стр. 520
Цена: 15 лв.
ISBN: 9789547614499

 

 

И ще настъпи Tedd Deireadh, времето на края, времето на меча и брадвата, време на презрение, времето на белия студ и вълчата виелица... Лястовицата, Детето на Старата кръв, ще отвори Портата на световете и Вратата на времето. Кула, поразена от мълния – при Старите народи символ на хаос и разрушение, а лястовицата – символ на надеждата. Ще оцелеят само онези, които тръгнат след Лястовицата.

Цири, дъщерята на Павета, внучката на Каланте, прапраправнучката на Рианон, потомката на Лара Дорен – Детето на Старата кръв, което ще отвори Вратата на времето. Лястовицата, символът на пролетта и на надеждата, избавителката, тази, която ще отвори Забранените порти, ще посочи пътя към спасението. И ще възвести възраждането на света.

Анджей Сапковски е роден през 1948 в град Лодз. Завършва Външна търговия в местния университет и работи в тази област след дипломирането си. През 1995 година е публикувана “Светът на крал Артур” – труд, в който Сапковски се опитва да изследва причините за популярността на легендата за крал Артур и влиянието й върху творчеството на някои съвременни автори. В книгата е включена и повестта Maladie – авторов прочит на легендата за Тристан и Изолда.

През 1998 година Сапковски е удостоен с престижната премия на полския ежедневник Polityka за “най-любопитен принос в полската култура”.

Писателят е автор на редица статии посветени на съвременното фентъзи, като например “Наръчник за начинаещи фентъзи-писатели”, “Меч, магия, екран” и много други.


 

 

 

През 2000 година издава голям труд на тема митологични същества – Rekopis znaleziony w Smoczej Jaskini, в който с тънко чувство за хумор разказва за съществата от нашия свят и световете на фентъзи-писателите.

През 2002 година по няколко разказа от сборниците “Вещерът” е заснет 13-сериен телевизионен филм.

Има направена много успешна компютърна игра по книгите.

БЕЗПОКОЙСТВО

Аркадий и Борис Стругацки

Стр. 224
Цена: 11 лв.
ISBN: 978-954-761-442-0

 

Повестта „Безпокойство” поставя наболелия въпрос – възможно ли е човечеството да съзидава, без да разрушава, и доколко е възможен контакт между хуманоиден и нехуманоиден разум. Паралели с фантастичния свят на филма „Аватар” предизвикаха множество полемики и припомниха позабравената класика на братя Стругацки от 60-те години на миналия век. Планетата е Пандора – а земните хора там са просто туристи. Скучаят или ловуват из живата и загадъчна гора. Но какво се крие под лилавата мъгла, която се стеле под върха, избран за база на земляните. Сред дебрите на гората често изчезват и хора от Базата. Атос, учен от Земята, живее с Нава насред гората, в малко село, което трепетно очаква великото Обсебване. Никой вече не помни защо е нужно това Обсебване. Всички знаят само, че Гората някой ден ще настъпи и Водата ще ги залее. В усилието си да се върне при своите, Атос тръгва да търси стопаните на загадъчната планета. В допълнение към повестта „Безпокойство”, в сборника са включени и два разказа: „Забравеният експеримент” и „Частни предположения”.


ШАЛИМАР КЛОУНЪТ

Салман Рушди

Стр. 604
Цена: 17 лв.
ISBN: 978-954-761-443-7

 

История за изгубения рай и четири човешки съдби. Известна с изключителната си красота насред Хималаите, областта Кашмир десетилетия наред е раздирана от брутални военни действия между индийската армия и мюсюлманските бунтовници.
Изгубената невинност на Кашмир е и погубената чистота на една младежка любов, подкрепена от общността въпреки религиозните различия в една съвременна история за Ромео и Жулиета. Личната драма на Шалимар клоуна и трагедията на Кашмир го атакуват почти едновременно и превръщат един благороден млад мъж в безскрупулен и жесток терорист. Една история за дълбока и фатална любов, унищожена от мимолетно плътско увлечение – драма, която ни пренася от Калифорния през Франция и Англия до Кашмир – един не толкова изгубен, колкото унищожен рай.
Шедьовър, поразителен роман, който обединява най-бурните човешки страсти и най-смъртоносните конфликти на нашето време.

Салман Рушди е роден в Мумбай (Бомбай) на 19 юни 1947 г. Носител на Нобелова награда за литература. През 1989 г., след излизането на „Сатанински строфи”, е издадена„фетва” за убийството му и писателят става обект на религиозно преследване. Заплашван със смърт, Рушди се превръща в символ на борбата срещу религиозния фанатизъм.


ОСВОБОДЕНИЯТ  ЮДА

Питър Хамилтън

Стр. 576
Цена: 15 лв.
ISBN: 978-954-761-444-4

 

Падането на бариерата около Дайсън Алфа освобождава древната цивилизация на Първите, но това се оказва фатална грешка. Притежаващи превъзхождаща технология и непоносимост към други форми на живот, извънземните започват нечовешка по своите мащаби и жестокост война, която още в първите си дни води до унищожението на цели планети и смъртта на милиони хора. Раздираната от вътрешни проблеми и противоречия Федерация се оказва неспособна да се защити. Отпорът на Флота е недостатъчен и човечеството е изправено пред реалната перспектива за пълен геноцид. Лидерите на Земята се сблъскват с ужасния избор да продължат съпротивата, която може да доведе до изтреблението на човешкия род, или да започнат отчаяна евакуация в неизследваните дълбини на космоса. Ще оцелее ли човечеството след безжалостния сблъсък? Дали случващото се е случайност, или отчаяният конфликт е бил подготвен и провокиран от някого? Това е най-важният момент в историята на човечеството – или неговата последна глътка въздух...


ЧУДОВИЩОЛОГИЯ

Стр. 28
Цена: 35 лв.
ISBN: 978-954-761-381-2

 

Удивителният свят на поредицата Ологии ви приканва да се впуснете в едно ново приключение с този пълен сборник на легендарните чудовища. Въпреки че името на загадъчния викториански учен д-р Ърнест Дрейк обикновено се свързва с драконите, този нов том от поредицата Ологии навежда на мисълта, че сред интересите му попадат и други, смятани за митични, същества. Този сборник представя откритията на д-р Дрейк и запознава света с вълнуващата нова наука чудовищология. Така бързо ще разберете, че съществата, които смятаме за противни и ужасни чудовища, в действителност са най-интересните и прекрасни зверове, които очакват удивителните ни открития. Сборникът съдържа мостри, открити от изследователя по време на неговото пътуване, заклинателен пергамент, както и речник на древното огамско писмо.


МИТОЛОГИЯ

Стр. 28
Цена: 35 лв.
ISBN: 978-954-761-306-5

 

Боговете и героите на Древна Гърция са основата на множество класически произведения в литературата и изкуството. Митовете и легендите за тях преплитат вярвания и предания от най-дълбока древност и са основополагащи за цялата западна култура. Тук, достъпно и увлекателно, е разказана историята на древногръцките богове и герои от създаването на света и хората, до Троянската война, през погледа на един авантюрист.

 

 

 


ПИРАТОЛОГИЯ

Стр. 28
Цена: 35 лв.
ISBN: 978-954-761-316-4

 

Изследвайте вълнуващия живот на пиратите от Китай до Северна Америка през Средиземноморието и Малта. Заедно със смелия капитан Уилъм Лабър прекосете световните океани в търсене на Арабела Драмънд - Страшилището на моретата - и нейният безчестен екипаж от разбойници. По пътя си ще научите интересни факти за историята на пиратите по цял свят, ще се запознаете с най-известните пиратски главатари, с начина на живот по море, с тактиката на боя и плавателните съдове на тези дръзки авантюристи.

 


МАГОЛОГИЯ

Стр. 28
Цена: 35 лв.
ISBN: 978-954-761-247-1
 

Атрактивна и красиво илюстрована книга за подарък както за деца ,така и за възрастни не лишени от въображение.
Магология – това е книгата на тайните на Мерлин.Съставена от 13 глави изпълнени с хумор,легенди,разкриване на мистерии и магии, необходими за ученика решил да ги изучава и да стане добър и благороден магъосник.
Разтваряйки книгата ще се докоснете до:
- Магъосническата карта на света даваща знания за различните магъосници и необходимостта от разпознаване на небесните обекти;
- Работилницата на Майстора магъосник,дрехи и пособия;
- Изкуството на заклинанията;
- Верните спътници на Магъосника;
- Магъосническата менажерия от магически зверове;
- Магически полет и летящи килимчета;
- Елексири,лечебни и магически трансформации;
- Амулети,талисмани,магически кристал и карти;
- Знания за прочути магъосници и до тайната на Магологията.


ДРАКОНОЛОГИЯ

Стр. 28
Цена: 35 лв.
ISBN: 978-954-761-246-4

 

До всички заинтересовани, Драконологията е специализираното изследване на драконите от учените драконолози или начинаещите ученици. Още от времето, когато Мерлин открива два дракона да се бият под двореца на крал Вортигерн, драконологията е предмет на изучаване от магьосници и практикуващи тайнствените науки. С времето знанието за драконите отмря – вече малко е известно за тяхната история, за различните видове, за истината за тях, за това къде могат да бъдат открити, как могат да бъдат опитомени или убити и как и защо изучаващите драконология могат да използват драконите или различни техни части за своя изгода. Забравено е и нещо особено важно – защо това знание НИКОГА не бива да се използва срещу самите дракони. Защото те, също като по-голямата част от представителите на нашата флора и фауна, са вече рядък вид и би било срам за нас, ако позволим да изчезнат вовеки. И така, ученико, аз записах това знание тук, не за да разбереш как да откриваш и убиваш малкото останали дракони, а за да научиш за тях и да им помогнеш да се съхранят като вид. Защото мъдрият учи много, вижда много, знае много, но не разрушава нищо. Аз живях дълго сред дракони, но вече съм към края на дните си и последната ми задача като майстор драконолог е да предам знанието си на някой, който ще се постарае да го съхрани.


ЕГИПТОЛОГИЯ

Стр. 28
Цена: 35 лв.
ISBN: 954-761-198-4

 

Бих Ви препоръчала да разгледате тази книга,за да добиете ясна представа за нея. Тя е много атрактивна и богато илюстрована. Книгата разказва историята на Емили Сендс (страстен любител египтолог), която през 1926 г. се отправя с група съмишленици към Египет в търсене гробницата на Озирис. В ръцете й попада изключително ценен древен папирус, в който се е описвало истинското местонахождение на гробницата. Емили Сендс и спътниците й изчезват мистериозно в пустинята, а след 80 години нейната правнучка получава дневника й (настоящата книга) и бележници, изпратени от хотел "Патси" в Кайро. "Египтология" има не само увлекателно съдържание, но и допълнителни материали във вид на цветни илюстрации, книжка за разчитане на йероглифи, откъси от Книга на мъртвите, образци от ленените тъкани на мумия, схема на пирамидите, писма от Египет с картички, фотографии, правилата на древноегипетската игра "Сенет". Можете да надникнете вътре в пирамидите и да отворите саркофага на Тутанкамон.
Ако се нуждаете от хубав подарък, едва ли бихте намерили по-добър.


ЗИМЕН ДЕН

Кристина Бътлър

Стр. 28
Цена: 14 лв.
ISBN: 978-954-761-398-0

 

 

Силен вятър разрушава къщичката на Ежко и той се запътва към дома на язовеца, където да се приюти от бурята. По пътя си среща семейство мишки, видра и малко еленче, всички треперещи на студа. Едно след друго, Ежко им дава своите шапка, ръкавички и шалче. Но ще успее ли Ежко да се придвижи безопасно в тази буря?

 


ТЪМНА, ТЪМНА НОЩ

Кристина Бътлър, Джейн Чапман

Стр. 26
Цена: 10 лв.
ISBN: 978-954-761-405-9

 

„Уууу-ууу“, виеше вятърът в клоните на дърветата. „Скръц-скръц“, полюшваха се фенерите. А наоколо цареше тъмнина. Жабчо се събуди от зимния си сън и се запъти към дома си в езерцето. Но щом стигна там, какво да види – ОГРОМНО езерно чудовище с огромни нокти! Ще може ли Жабчо пак да плува в езерото? Ще успеят ли той и неговите приятели да разберат какво е това езерно чудовище? С изключително живия си текст, създаващ настроение, тази книжка чудесно илюстрира как някои неща не са толкова страшни, колкото изглеждат.

 

СНЕЖНА НОЩ
Кристина Бътлър, Тина Макнафтън

Стр. 30
Цена: 14 лв.
ISBN: 978-954-761-399-7

 

 

 

Една снежна Коледа малко таралежче се събужда от своя зимен сън. Студено му е – твърде студено, за да продължи да спи. Ежко получава подарък от Дядо Коледа – червена вълнена шапка. Но независимо колко опити прави, бодличките му пречат да си сложи шапката. Безнадеждно! Тогава му хрумва чудесна идея и шапката става най-добрия Коледен подарък.

 

 

 

ВРЕМЕ Е ЗА СЪН

Каралайн Питчър, Тина Макнафтън
 

Стр. 28
Цена: 10 лв.
ISBN: 978-954-761-390-4

Слънцето изгрява и Лиско трябва да се прибира, за да поспи. Но той не иска да спи през целия ден, докато всички останали се забавляват! "Нека поиграя още малко" - моли той майка си и подскача из гората в търсене на приятели. Докато лудува обаче започва да чувства умора. Може би все пак е време Лиско да се сгуши в майка си... Увлекателно и забавно приспивно четиво за малчугани, които искат да лудуват до късно.

 

ПРИЯТЕЛ КАТО ТЕБ

Джулия Хюбъри, Каралайн Педлър
 

Стр. 28
Цена: 10 лв.
ISBN: 978-954-761-391-1

 

 

Панда предприема специално пътуване в планината, за да открие магическа тайна. Любопитната маймунка решава да придружи своя нов приятел, но е толкова въодушевена от предстоящата изненада, че не може да се съобрази с бавното темпо на мечето. Затрогваща приказка за истинското приятелство, която ще накара малките читатели да се замислят какво означава да имаш приятел до себе си.

 

ДЪЖДОВЕН ДЕН

Кристина Бътлър, Тина Макнафтън
 

Стр. 30
Цена: 14 лв.
ISBN: 978-954-761-397-3

 

Троп-троп, троп-троп, троп-троп! Ежко е изпълнен с вълнение, когато се събужда една сутрин и открива, че навън вали. Най-после ще пробва новите си дъждобран, непромокаеми шапка и ботуши и искрящия си чадър. Но скоро дъждът и вятърът се усилват и дъждовният ден на Ежко се превръща в голямо приключение. Продължение на книжките „Снежна нощ“ и „Зимен ден“: „Със своето послание за приятелството тази книжка е невероятен подарък“. The Good Book Guide

 

 

ВЪЛШЕБНА ГРАДИНА

Федерик Уорн
 

Стр. 32
Цена: 6.99 лв.
ISBN: 978-954-761-368-3

 

 

 

Открийте феите на цветята, които живеят и си играят в градината край вас, с помощта на тази книга. Подредете пъзелите и се забавлявайте с игрите, после залепете стикерите на двустранния фриз. Играйте до забрава с феите на цветята!

 

ВЪЛШЕБНИ ВРАТИ

Сесили Мери Баркър
 

Стр. 16
Цена: 26 лв.
ISBN: 978-954-761-346-1

 

 

Какво се случва,когато едно малко момиченце се настанява в новият си дом и детска стая и открива една малка тайнставена врата?
Един ден тя я отваря … и нейният свят е завинаги променен,когато надниква в магическият свят на феите на цветята.
Така тя започва да изучава своите тайнствени съседи със своята приятелка,установявайки съществуването на много такива врати – всичките водещи до най-тайните места на феите.
 

 

 

ВЪЛШЕБНА ИСТОРИЯ

Пъзели


 

Стр. 10
Цена: 14 лв.
ISBN: 978-954-761-319-5

 

 

Четири вълшебни пъзела и една приказна история!

 

ПРИКАЗНА СТРАНА

Пъзели
 

Стр. 10
Цена: 14 лв.
ISBN: 978-954-761-318-8

 

 

Четири вълшебни пъзела и една приказна история!

 

ИЗКЛЮЧИТЕЛНИТЕ ДИНОЗАВРИ

Робърт Маш
 

Стр. 28
Цена: 30 лв.
ISBN: 978-954-761-305-8

 

Свирепи, бързи, жестоки… Пригответе се за изненади! Динозаврите са сред най-невероятните създания на земята. От миниатюрните същества преди около 230 млн.г. те са се превърнали в свирепи убийци, толкова големи, че биха могли да погълнат дори цял човек, гигантски тревопасни, които разтърсвали земята, докато вървели, и странни издължени създания, способни да спринтират със забележителна скорост. Представяме ви динозаврите рекордьори – от колосалния аржентинозавър, тежък колкото 20 слона, до мъничкия микрораптор, по-дребен от пиле. Прочетете за огромните зъби, подвижните нокти, гигантските черепи и раздиращите рогове. Открийте как най-добре въоръжените динозаври са възпирали враговете си със страховитите си брони или как най-високите са били колкото пететажна сграда.

 

 

ГОБЛИНИТЕ

Пъзели
 

Стр. 4
Цена: 15 лв.
ISBN: 978-954-761-255-6

 

Открийте света на гоблините - чудесния и тайнствен Гррим - в тази изумителна книжка с пъзели. Изпълнена със забавни факти за гоблините и техния роден дом, тя включва четири пъзела от 96 части всеки и невероятни илюстрации от Гррим.

   

Copyright © 2014 Nextel