КАРМАТА НА ЛЮБОВТА. 100 ОТГОВОРА ЗА ВРЪЗКАТА ВИ

Геше Майкъл Роуч

 

Стр.  750
Цена: 12 лв.

ISBN:  978-954-376-092-3

 

Идеалният партньор! Не го търсете, засейте го! А ако вече имате партньор – направете го перфектен! С карма.

Спрете да се лутате в несигурност. Спрете да се задоволявате с по-малко, отколкото заслужавате. Всичко може да се промени чрез мъдростта на древен Тибет. Там има всичко!

Отговорите, които дава монахът-милионер за това как да успеем не само в бизнеса и живота си, но и в любовта, са представени в елегантно издание, безценен наръчник с указания, почерпени от древната мъдрост на Тибет.

Как да бъдем щастливи в любовта, как да срещнем правилния партньор и как да го задържим, как да постигнем хармония, страст и любов в отношенията си и да изпълним най-съкровените си мечти, как изневиделица да станем богати, красиви, обичани и здрави?! На това ни учи Геше. За механизмите и начините, по които да постигнем желанията си, за простите правила на баланс във Вселената разказва този благ и заразителен с усмивката си мъдрец, учител по йога и проповедник.


 

 

 

Книгата ще ви помогне по пътя към вашето лично щастие с помощта на поредица прости и изпълними правила, които ще ви направят не само щастливи, но и много по-добри!

ЕНДОЕКОЛОГИЯ НА ЗДРАВЕТО

Иван Неумивакин, Людмила Неумивакина

 

Стр.  584
Цена: 14 лв.

ISBN:  978-954-376-090-9

 

Значителна роля за формирането и развитието на народната медицина в Русия изиграва Иван Неумивакин —  един от основоположниците на космическата медицина, който от 1959 година в продължение на три десетилетия отговаря за здравето на космонавтите, когато са в космически полет. С оглед на голямата значимост и важност на възложените му задачи И. П. Неумивакин привлича на работа нетрадиционно мислещи водещи специалисти от различни ведомства и министерства, което му позволява да създаде не само космическа болница, в която при нужда да се оказва дори и специализирана реанимационно-анестезиологична помощ, но и нови направления в медицината. Естествено, до 1989 година, когато Неумивакини работят в официалната медицина, отработването на методите и средствата на народната медицина се извършва нелегално и едва след разпадането на СССР и пенсионирането си те започват вече активно да участват във формирането и развитието на традиционната народна медицина.
Днес Иван Павлович е член на президиума на Общоруската професионална медицинска асоциация на специалистите по традиционна народна медицина и лечителите и двамата с Людмила Степановна са признати за „най-добрите народни лечители на Русия”.


 

 

 

 

МАЙКА ТЕРЕЗА

Малкълм Мъгъридж

 

Стр.  160
Цена: 12 лв.

ISBN:  978-954-376-085-5

 

Нещо красиво за Бог

В чест на обявяването на Майка Тереза за блажена през октомври 2003 г. с гордост ви представяме ново издание на класическия труд, който запозна Запада с делото на Майка Тереза. "Майка Тереза" представя живота и́ чрез разговорите с Малкълм Мъгъридж – заклет скептик, който претърпява забележителна трансформация във вярващ християнин под нейното влияние. Той я прославя като "светлина, която никога няма да угасне".

"Класическият разказ за пътя на Майка Тереза в състраданието"
Малкълм Мъгъридж

"За мен Майка Тереза олицетворява християнската любов в действие. Нейното лице свети с Христовата любов, върху която е основан целият и́ живот, и думите и́ носят послание, от което светът никога не е имал по-силна нужда."
Малкълм Мъгъридж

"Ако приемем Майка Тереза сериозно като проявление на възможното – не просто като възвишено изключение, което само доказва, че светът се ръководи от користни стремежи – ние трябва да преразгледаме целите и ценностите си.


 

 

 

Трудът на Мъгъридж показва ясно, че тя е просто една обикновена християнка със здрав разум и необичайна вяра; а всички ние сме слуги на неморалното."
Отзив за "Нещо красиво за Бог"

УЧИ СЕ ОТ ЖИВОТА. 11 КЛЮЧА ЗА

ПО-ПЪЛНОЦЕНЕН ЖИВОТ

Елинор Рузвелт

 

Стр.  244
Цена: 12 лв.

ISBN:  978-954-376-086-2

 

Една от най-обичаните личности на XX век - първата дама Елинор Рузвелт - остава модел за подражание и пример за добре изживян, стойностен живот. На седемдесет и шест годишна възраст тя пише това просто и достъпно ръководство, за да ни посочи как да живеем по-пълноценно.

„Учи се от живота” е въздействаща книга, която поднася солидни, трезви идеи с практическа насоченост и изповядва прочувствени морални ценности. Елинор Рузвелт излага собствената си философия за живота и повежда своите читатели по пътя на състраданието, доверието, зрелостта, гражданския дълг и редица други.
 

Написана от изключителна личност, добила своите познания в качеството си на дъщеря, съпруга, майка и дипломат, настоящата книга е прозорец към самата

Елинор Рузвелт и представлява скъпоценна, неподвластна на времето мъдрост, която има своя отзвук във всяка епоха.

Елинор Рузвелт извършва революционна промяна в ролята на първата дама, докато заема тази длъжност от 1933 до 1945 г.


В последвалите години тя работи като делегат на Общото събрание на Обединените нации, където оглавява Комисията по правата на човека, както и Комисията по положението на жените, и има своя принос в изработването на Всеобщата декларация за правата на човека. Автор на няколко книги, тя напуска този свят на 7 ноември 1962 г.

КЪДЕ СА МОНЕТИТЕ?

Холан Гарига Бакарди

 

Стр.  60
Цена: 6 лв.

ISBN:  978-954-376-088-6

 

Ключове за постигане на връзката между деца и родители.

Конфуций ни учи, че вечно щастлив може да бъде само този, който умее да бъде щастлив с всичко. В този смисъл, избягвайки пасивния конформизъм и фалшивото примирение, откриваме, че паролата за отваряне на вратата на личностното реализиране е едно простичко "да".

"Да". На живота, какъвто е. На нас самите, каквито сме. На останалите, каквито са. На нашите родители, такива каквито са, каквито са били, връзки от провидението на нашето съществуване и много повече.

Това е посланието, което Хоан Гарига Бакарди ни предава в тази книга, толкова поетично, колкото и подбуждащо към размисъл, и в замяна на това във връзка със съществения въпрос, който тревожи всички: процесът на приемане на нашия произход, семейното ни завещание и как чрез него да открием нашето място в живота.
 

Текстът е празник на живота, без да изважда от него реализма и грубостта, отдалечавайки се от изкуствената позитивна психология.


 

„Къде са монетите?” предлага нови перспективи за душата както на тези, които страдат, мислейки си за родителите си, така и на тези, които го правят с благодарност. Говори гласът на помирението и мирът. Разкриват се силата на любовта и пътят за интегриране и преодоляване на раните, които възпрепятстват пълнотата на собствения ни живот.

ГРАДИНАТА

Геше Майкъл Роуч

 

Стр.  208
Цена: 12 лв.

ISBN:  978-954-376-076-3

 

Вековната мъдрост на тибетския будизъм оживява по неповторим начин в „Градината“, поднесена на читателите от Геше Майкъл Роуч – един от неговите най-велики учители и разпространители в западния свят.
Под формата на притча, в която младеж бива въведен в мистична градина от красива девойка – олицетворение на мъдростта, Майкъл Роуч ни представя част от пантеона на великите тибетски учители. Заемаща уникално място сред наличните днес будистки произведения, „Градината“ е предопределена да се превърне в класика със своето светло откровение за тайните на тибетската традиция и мъдрост.
 

 

 

 

 
 


 

ФИЛОСОФИЯТА НА ЙОГА

Геше Майкъл Роуч

 

Стр.  382
Цена: 14 лв.

ISBN:  978-954-376-079-4

 

Всички знаят, че Йога Сутра е върховният източник на цялата йога. Но вие може и да не съзнавате, че тази древна книга съдържа и всички тайни, които са ви необходими, за да излекувате и тялото, и сърцето си: да преодолеете всякакъв вид болест или нещастие и да достигнете едно място, където ще изпитате великолепно здраве, сила и спокойствие.

Тайните за това как всъщност йога действа, за да ни направи наистина пълноценни, са разкрити в книгата чрез очарователния разказ за пътя на тези ценни учения от техния дом в Индия до Тибет преди повече от хиляда години. Авторите на книгата са прекарали много години в тибетски манастири, обучавани са от някои от последните велики лами на Стария Тибет да четат и прилагат на практика оригиналните древни ръкописи за йога и за това как тя дава резултат.

Геше Майкъл Роуч е първият западен човек от 600 години насам, който е преминал строгите изпитания, необходими за получаване на титлата „Геше”, или Будистки учител, в тибетския манастир „Сера Мей” след 20-годишно обучение. Той има почетна диплома от Принстънския университет и е получил президентския Медал за научни заслуги на Белия дом. Геше Майкъл е автор на повече от 30 превода на древни тибетски текстове, както и на книги като международния бестселър „Шлифоващият диаманти” и „Градината”.


 

 

АВТОБИОГРАФИЯ

Бенджамин Франклин

 

Стр.  218
Цена: 12 лв.

ISBN:  978-954-376-080-0

 

Писател, филантроп, учен, библиотекар, дипломат, изобретател, философ, самохвалко и шегобиец, Бенджамин Франклин е един от най-удивителните герои в американската история – факт, който не е убягнал и на самия него, както личи от автобиографията му. Без изобщо да коментира превратностите около американската революция, Франклин фокусира острия си ум върху културата и обществото в колониална Филаделфия, създавайки най-истинската легенда за човека с невзрачен произход, който с упорит труд сбъдва “американската мечта” и става “някой”. Първоначално публикувана на френски през 1791 г., а после преведена на английски и издадена в Лондон през 1793 г., тази автобиография се смята за най-важния труд от този тип в колониална Америка.

Американския герой Бенджамин Франклин (1706-1790), роден в Масачузетс в семейство на британски емигрант, публикува прочутия “Алманах на бедния Ричард”, помага за основаването на Университета на Пенсилвания и става първия министър на съобщенията на САЩ. Сега, освен всичко останало, ликът на Франклин украсява стодоларовите банкноти.


 

 

 

В СЛУЖБА НА ЖИВОТА

Берт Хелингер

 

Стр.  320
Цена: 15 лв.

ISBN:  978-954-376-081-7

 

Помощ, докосваща сърцето

Тази книга е точно попадение. Такова богатство на малки порции, всяка различна и нова! Това е повече от просто една прочитна книга. Близо до живота, тя ни дава нови възможности. Тя ни разрешава да оставим зад нас отдавна приключеното и с увереност да погледнем напред.
В едно бъдеще? В бъдещето на една нова реализация в нашите взаимоотношения: в отношенията с партньора, в отношенията с нашите деца, в отношението на децата към нашите родители и към семейството. Там, ни чака истинско богатство. Тази книга ни взема за ръка и ни повежда към това щастие.


 

 

 

ЗАКОНИ НА ЛЮБОВТА

Берт Хелингер

 

Стр.  448
Цена: 14.90лв.

ISBN:  978-954-376-052-7

 

БЕРТ ХЕЛИНГЕР е известен съвременен немски психолог, педагог, философ, автор на психотерапевтичния метод системно-семейни констелации-холистичен метод , основан на дълбочинните връзки на любов и деформациите им, като често постига бързи резултати - рядкост в сферата на обичайните психотерапии.

Семейни Констелации е метод, приложим като индивидуални сесии и най-вече - в група, като практически семинари.

Книгата, която държите в ръка е полезна не само за терапевтите, но и за неспециалистите, за решения на проблеми от ежедневието. Тя е ценен ваш наръчник за по-успешен, хармоничен и изпълнен с любов и разбирателство живот.

Възползвайте се!

 

 
 


 

ПРИНЦИПЪТ НА СПЕРМАТОЗОИДА

Михаил Литвак

Стр. 608
Цена: 16.80лв.

ISBN:  978-954-376-034-3

 

 Михаил Ефимович Литвак-лекар, кандидат на медицинските науки, главен психиатър на Ростовска област, член-кореспондент на РАЕН, автор на над 24 книги, сред които "Принципът на сперматозоида".
Така в процеса на практическата си работа като психолог-консултант и лекар психотерапевт, където се налагаше да помагам на питомците си да си изградят пълноценно общуване, формулирах ПРИНЦИПЪТ НА СПЕРМАТОЗОИДА. Той гласи:
ЧОВЕК ВИНАГИ СЕ СТРЕМИ ДА ПОПАДНЕ В РАЯ, тоест да бъде пръв, И ВЪРВИ СРЕЩУ ПРЕПЯТСТВИЯТА, КАТО ГИ ЗАОБИКАЛЯ, И ЧАК НА ФИНАЛА СЕ ОПИТВА ДА ГИ ПРОБИЕ. Щастливецът умее да го прави ефикасно, нещастнкът не успява. Всички ние се раждаме принцове и принцеси. В нас е заложена програма, според която трябва да станем крале и кралици. Всеки от нас има тази възможност, защото всички сме създадени в един екземпляр. Само трябва да си знаем мястото, да изкачваме своята планина и да не катерим чуждата. Нашата задача е да помогнем на всеки човек, търсещ нашата помощ, всеки, който още не е станал крал.
 


 

УДАРЪТ НА МОЕТО ПРОЗРЕНИЕ

Джил Болти Тейлър

Стр. 232
Цена: 12 лв.

ISBN:  978-954-376-043-5

 

Личното пътешествие на един учен, занимаващ се с човешкия мозък.

“Бях попаднала между този и онзи свят. Не можех да общувам с хората около мен, ала животът ми не бе угаснал. За околните беше невероятно, а отвътре беше още по-невероятно за самата мен.”

В утрото на 10 декември 1996 г. Джил Болти Тейлър, тридесет и седем годишен мозъчен специалист с образование от Харвард получава масивен инсулт – кръвоносен съд буквално експлодира в лявата половина на мозъка й. Невроанатом по професия, тя наблюдава как мозъкът й напълно угасва до състояние, в което тя нито може да ходи, нито да говори, нито да чете, нито да пише, нито пък да си спомни нещо от живота си. И всичко това за някакви си четири часа. С изключването на лявото полукълбо на мозъка й - отговарящо за разсъдъка, рационалното, детайлите и временната ориентация – Тейлър започва пътуването си в две отчетливо противоположни реалности – еуфоричната нирвана на интуитивното и кинестетично дясно полукълбо, където я обзема чувство на пълно блаженство и покой, и логическото и последователно дясно полукълбо, което отчита, че Джил е получила инсулт и я кара да потърси помощ, преди всичко да бъде напълно изгубено.

 


 

 

 

ШКОЛА ЗА МЪРЗЕЛИВЦИ.ВТОРА ЧАСТ
Мирзакарим Норбеков.Олег Ламикин

Стр. 320
Цена: 12 лв.

ISBN:  978-954-376-048-0

 

Тази книга е за Силата, която управлява всички процеси във Вселената – от звездите до най-малките песъчинки на дъното на океана. За Силата във всеки един от нас. Готова да се събуди, тя чака само призив за действие.

Книгата е за това как да освободим вътрешната си Мощ, без да причиним вреда на никого, и как да получим практически резултат от този процес. Резултат във вид на енергийна и психическа защитеност, по-високо качество на живота, развитие на скритите способности и постигане на състояние на щастие.

Тези знания са стигнали до нас чрез древната индотибетска система за саморазвитие Жим Лам. Те са се предавали от Учител на ученик от поколение на поколение в продължение поне на десет хиляди години.

Системата обхваща всички страни на човешкия живот, затова и информацията за нея е доста обширна. Именно затова Учителите са разделили изучаването и прилагането на системата Жим Лам на четири нива на усвояване, които се наричат Медната, Сребърната и Златната порта и Портата на светлината.

Първата книга по тази система се наричаше „Школа за мързеливци, или Оздравителна гимнастика Жим Лам за вътрешните органи”. В нея се описваше методиката за възстановяване на здравето на вътрешните органи на човека. Това е началното ниво – Медната порта.

Трудът, който държите в ръце, разказва за второто ниво на Жим Лам – Сребърната порта. Той е посветен на защитата и развитието на вашата нервна система, енергетика и психика.

Тук е описан моят собствен път на получаване на знанията. Той започна със запознанството ми с Духовния наставник на брега на езерото Исик-Кул и по-късно ме доведе до изкачването на един от върховете на планината Тян Шан.

 


 

 

 

  

ШЛИФОВАЩИЯТ ДИАМАНТИ

Геше Майкъл Роуч

 

Стр. 343
Цена: 12 лв.

ISBN:  978-954-376-023-7

 

Геше Майкъл получава бакалавърска степен от Принстънския университет и работи дълги години в Ню Йорк като директор на голяма диамантена компания. Будистки монах, получил своята степен геше (магистър по будизъм) от тибетския манастир Сера Мей след двайсет и две годишно обучение. Преподавател по будизъм от 1981 година, той е и специалист по санскрит, тибетски и руски езици, преводач на множество произведения.

В книгата ще намерите мъдри съвети и препоръки за нравствен и успешен начин да организирате своите делници в света на бизнеса,основани на принципите на тибетския будизъм. В неповторимо съчетание от древна и съвременна мъдрост, “Шлифоващият диаманти” предлага на читателите мощни стратегии за постигане на личен и професионален успех.

 

 


БИОГРАФИЯ

Опра Уинфри

 

Стр. 292
Цена: 11.90 лв.

ISBN:  978-954-376-014-5

 

 

Книгата, представлява вълнуваща среща с живота на най-влиятелната личност в шоубизнеса според класацията на авторитетното американско списание Форбс. Тя е първият афроамерикански милиардер в света. Председател е на управителния съвет и главен изпълнителен директор на "ХАРПО ЕНТЪРТЕЙМЪНТ ГРУП,", която продуцира шоуто й, прави филми, програми за най-гледаното време на телевизията, детски програми и домашно видео. Родена е на 29 януари 1954 в малкото градче Косчушко, в един от най-бедните щати на САЩ Мисисипи, а сега живее в Чикаго.

Травмите, болката и страданията я тласкат към духовните търсения от малка и тя преобръща живота си като помага на милиони да сторят същото. Убежденията й не са се променили откакто за тема на предаването си "Шоуто на Опра Уинфри" избира песента, в която се казва: "Ще вървя напред за да видя какъв ще бъде краят".


 

 

 

КАК ДА ВОДИМ РАЗГОВОР -  БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ С КОГО, КОГА И КЪДЕ

Лари Кинг

 

Стр. 240
Цена: 11.90 лв.

ISBN:  978-954-376-008-4

 

 

Лари Кинг -световноизвестният телевизионен и радиоводещ, споделя тайните на своя успех. Практическите съвети на признатия майстор на общуването ще ви помогнат да се справите със собствената си скованост във всяка ситуация - при изказвания на събрания, конференции, презентации, годишнини, при щастливи и не толкова радостни поводи, при взимане и даване на интервю, при събеседване за нова работа или просто при водене на разговор с непознати. Лари открехва вратата към всеки ваш събеседник и ви дава ключа, с който да превърнете всекиго в приятел.

 

 

 


 

 

СИЛНИ В СЛАБИТЕ МЕСТА

Ричард М. Коен

 

Стр.  380
Цена: 9.90 лв.

ISBN:  978-954-376-020-6

 

Ричард Коен е на 25 години, начинаещ телевизионен журналист, когато лекарите му поставят диагнозата множествена склероза, и вече 30 години се бори с нея. На два пъти за една година му откриват и рак на дебелото черво.Коен прекарва голяма част от живота си, като отрича страшната МС, от която страдат баща му и баба му.

За да се защити от постепенно убиващата го болест, дори във влошено физическо състояние той поема твърде опасни предизвикателства. Това са професионалните му ангажименти в Ливан, в Полша,местните президентски кампании.

 Ричард Коен е носител на престижни награди в областта на телевизионната журналистика, между които три награди "ЕМИ". В първата си книга- "Отвъд обозримото", той описва собствената си борба за живот.

В "Силни в слабите места" проследява и пресъздава 3 години от всекидневието на петима "силни в слабите места".Хора с тежки, нелечими диагнози, които живеят, обичат и страдат като всички нас и във същото време със своя дух ни учат как по-пълноценно да живеят тук и сега.

В каря на книгата читателя има сериозни основания да се замисли дали героите, или ние, така наречените здрави, живеем по-пълноценно, вълнуващо и достойно.

 


 

 

 

КНИГА ЗА ВСЕОБЩИТЕ ЗАБЛУДИ

Стивън Фрай

 

Стр.   328
Цена: 12 лв.

ISBN:  978-954-376-025-1

 

Хората понякога ме обвиняват, че съм многознайко. “Стивън - казват те укоризнено, - ти знаеш много.” Това е като да кажеш на някого, на когото са полепнали няколко песъчинки по крака, че притежава някой плаж. А като вземем предвид огромното количество пясък, което съществува, този човек си е направо безпясъчен. Ние всички сме безпясъчни. Всички сме невежи. Има безкрайни плажове, дюни и пустини от знания, за чието съществуване не сме и подозирали, още по-малко да сме ги докосвали.

Трябва да внимаваме за тези, които смятат, че знаят всичко, което трябва да се знае. Те ни казват: “В този текст е обяснено всичко – не е необходимо да се знае нищо повече.” Този начин на мислене се среща вече хиляди години. Тези, които казват: “Продължавайте, не знаем достатъчно, да видим…” са принуждавани да вземат отрова, вадени са им очите или са изтръгвани вътрешностите им. Днес сме може би по-заплашени от мисълта, че знаем всичко необходимо, отколкото във времената на религиозно суеверие (ако действително можем да приемем, че те са отминали).

 

Днес цялата съкровищница на човешките знания е на разстояние едно кликване с мишката от нас, което е много хубаво, но може да се превърне в поредната свещена догма. Ние се нуждаем от съкровищница, където обаче да трупаме не знания, а невежество. Не сбирка от отговори, а от въпроси. Нещо, което не осветява добре известните факти, а тъмните, призрачни ъгълчета на неизвестното.

 


 

 

 

 

 

Книгата, която държите в ръцете си, е именно такъв горящ факел, който ще ни помогне да се впуснем в пътешествие в страната на неизвестното. Четете внимателно, защото силите на Невежеството са огромни!"

ШКОЛА ЗА МЪРЗЕЛИВЦИ ИЛИ ОЗДРАВИТЕЛНА ГИМНАСТИКА ЗА ВЪТРЕШНИТЕ ОРГАНИ

Мирзакарим Норбеков, Олег Ламикин

 

Стр.   351
Цена: 12 лв.

ISBN:  978-954-376-028-2

 

ШКОЛА ЗА МЪРЗЕЛИВЦИ или Оздравителна гимнастика за вътрешните органи Жим Лам

Скъпи мои!

Ето че се срещаме на страниците на нова книга. Днес с гордост ви представям Олег Ламикин, из под чието перо е излязло това произведение. Когато ме молят да представя някого, аз всеки път се обърквам. За Олег мога да разказвам много, много дълго. За всичките му титли и отличия, за това с какво уважение се ползва сред колегите си лекари, за фактите от биографията му...

Но всичко това ще наподобява редакционна статия от съветско време. Не бих искал да ви представям Олег по този начин. Книгата му ще ви каже що за човек е той. И вие, уважаеми читатели, сами ще почувствате колко любов е вложена в нея и колко силно е искал авторът този труд да ви донесе полза.

И все пак си давам сметка, че за някои от вас ще е интересно да научат и по-конкретни неща. Ето защо ви предлагам известна биографична информация за автора. Олег е потомствен лекар, истински Лечител, вечно търсещ нови методи за изцеляване на различни недъзи, събиращ рецепти от народната медицина. Той може да предложи и да приложи на практика поне пет вида лечение кажи-речи за всяко заболяване.

Овладял е десетина медицински специалности – от диетолог до психотерапевт. Има принос в науката и практиката на лечение във всяка от тези области и е признат специалист по оздравителната гимнастика Ци-гун. Това е първата рожба на Олег. В момента той завършва работата върху други, не по-малко интересни книги. Във всеки от трудовете си той има какво да разкаже, защото е практик и сам е преминал през всичко, за което пише.
 


 

 

 

 

 

Между другото, Олег сам рисува илюстрациите към книгите си. Тук, в тази книга, акцентът се поставя върху физическото здраве. Но това е само върхът на айсберга. Четете между редовете. Ако успеете да вникнете в същността, лесно можете да приложите тези знания и за подобряване на други страни от живота си. Законите на Вселената навсякъде са еднакви!

Искрено ваш Мирзакарим Норбеков

КЪДЕ НА МАЙНАТА СИ ЗИМУВАТ ЗВЕЗДИТЕ ПО ПЛАДНЕ, ИЛИ КАК ДА ПРИЛАПАМЕ ЕДИН МИЛИОН РЕШЕНИЯ

Мирзакарим Норбеков

 


Цена: 12 лв.

ISBN:  954-9589-85-4

 

"Може би вече познавате Мирзакарим Санакулович като необикновена личност. В живота му се случват много мистични на пръв поглед неща, всъщност съвсем реални за личност като него. Но за повечето хора те са приказни, невероятни, неправдоподобни.
И макар въпросните явления да имат съвсем ясно, да не кажем научно, обяснение, авторът категорично отказваше да ги огласим от притеснение, че хората няма да го разберат.
Неразбирането често е плод на тясно виждане, на неразвити способности за възприемане на дълбинната същина на нещата, на навика целият интерес да се насочва към обвивката, като самият бонбон остава извън вниманието. За съжаление повечето хора възприемат света повърхностно.
Ние решихме да запълним тренировъчната част от книгата с фрагменти от живота на Мирзакарим Норбеков, които ще ви позволят да надникнете в “приказката", да се насладите и да преосмислите получените уроци.
Все пак рискувахме да включим в книгата някои подобни епизоди. Как ще ги възприемете, е въпрос на ваш избор.
Така че, когато срещнете в текста буквите P.S. ("пост скриптум” - "след написаното", "послепис" в превод от латински) - това ще е паролата.
Мирзакарим Санакулович най-накрая се примири с направеното от нас, тъй като вече беше твърде късно книгата да се преправя.
 

И така, на добър час!"

 


 

 

 

ДА ВИ ДОЙДЕ УСПЕХ ДО ГЛАВАТА И КАК ДА ГО ИЗБЕГНЕТЕ

Мирзакарим Норбеков, Генадий Волков

 


Цена: 10 лв.

ISBN:  954-9589-92-7

 

 

Той е уникален човек със световна известност - академик, професор, доктор по психология и педагогика, завеждащ катедра по палингенезия в Международната академия по форматизация към ООН, директор на “Института по самовъзстановяването на човека” в Москва.

В тази книга - беседи вие ще разберете как да превъплатите в дело своите мечти - какво е това бизнес и как да го “въртим”, какви закони на големите корпорации трябва да имате предвид, къде да търсите най- добрите и предани служители, защо не трябва да се работи с приятели, съпруга и любовници, каква е силата на парите и как да я направлявате, какво означават Божествените данъци, как да съхраним живота си, увеличавайки неговия КПД и накрая - как от думи да преминем в дела!

 

 

 


 

 

ЕНЕРГИЙНА КЛИЗМА ИЛИ ТРИУМФЪТ НА ЛЕЛЯ НЮРА ОТ ДОЛНО НАНАГОРНИЩЕ

Мирзакарим Норбеков


Цена: 7 лв.

ISBN: 954-9589-88-9

 

 

 

Тази книга е написана от акад. Норбеков в отговор на редица плагиатски издания, едно от които е "Енергийно здраве".
"Получи се нова книга в четири части. В първата част представям своя скромен опит в отделни глави от бъдещи книги. Във втора към литературните локуми добавих мои корекции и коментари. Трета част остава практически без промени.
А в четвърта ви каня на малка разходка из нашата школа с петдесетвековна история и съвсем леко зачеквам въпроси по темата за енергийното здраве, които моите наставници могат да ви разкрият от нова за вас страна."

 

                                                                М. С. Норбеков

 

 

 


 

 

 

ТРЕНИРОВКА НА ТЯЛОТО И НА ДУХА

Мирзакарим Норбеков


Цена: 7 лв.

ISBN: 954-9589-80-3

 

 

 

Второто издание на "Тренировка на тялото и на духа" съдържа съществени уточнения на уникалната оздравителна система на академик Норбеков.

Повече от два милиона души са опитали върху себе си благотворното и въздействие. Системата включва корекции на зрението и слуха, ефективни упражнения за възстановяване функциите на гръбначния стълб и на ставите, уникален гинекологически масаж.

Поразителните научни открития на автора са помогнали на всеки, който поиска да бъде млад и здрав.
 

 

 

 


 

 

УРОЦИТЕ НА НОРБЕКОВ

Мирзакарим Норбеков


Цена: 6 лв.

ISBN:  954-9589-79-Х

 

"Тази книга е написана "по мотиви" на първите ми книги. Това е учебник, по-скоро даже методическо помагало, за онези, които са готови да се сбогуват с недъзите си, които истински са решени да работят върху себе си, които искат да научат на какво е способна силата на собствения им дух. Вашите мнения и натрупания ми опит ме накараха да внеса някои допълнения и промени в това издание. Надявам се, че книгата ще ви бъде полезна."
                                                             М. С. Норбеков

 

 

 


 

 

 

РИЖОТО МАГАРЕНЦЕ ИЛИ ПРЕОБРАЖЕНИЯ

Мирзакарим Норбеков


Цена: 8.60 лв.

ISBN: 954-9589-94-3

 

Скъпи читателю!

На Изток съществува езикът на тайнописа. Той се използва от векове за създаване на приказки и притчи, в които има конкретни препоръки, упражнения, инструкции за самопознание и самоусъвършенстване.
Защо съществува езикът на тайнописа?
 

От една страна, за да може всеки читател да разбере и да използва точно онова, за което в момента е готов, а от друга страна, има знания, които при хора с примитивно мислене може да се превърнат в страшно оръжие.
Във всяка приказка има скрити съкровени знания, забулени в много неясноти. Разкривайки було след було, човек опознава дълбокия смисъл, скрит във външната неяснота.
 

С огромна почит и уважение се отнасям към хора, които умеят да пишат приказки, които знаят великия таен език – езика на децата. За огромно мое съжаление в сравнение с такива хора се чувствам питекантроп.
 

И тъй като съм наясно с ужасната си неопитност, потърсих автора на приказки Александър Дорофеев, чист човек, запазил детското си отношение към света, за да направим съвместно с него тази книга.
 

 


 

 

Ако Господ ми бе дарил таланта да владея вълшебния детски език, в никакъв случай нямаше да допусна друг да напише тази приказка – аз лично щях да я сътворя!
Уви, нямам тази дарба, но съм безумно щастлив, че се роди нашата книга.
Искрено ваш,
                                                          Мирзакарим Норбеков

ОПИТЪТ НА ЕДИН ГЛУПАК, СТИГНАЛ ДО ПРОЗРЕНИЕТО КАК ДА СЕ ИЗБАВИМ ОТ ОЧИЛАТА

Мирзакарим Норбеков


Цена: 10 лв.

ISBN:  954-9589-81-1

 

"Най-любезно моля онези от вас, които са с обрязано чувство за хумор, с кастриран оптимизъм, с хипертрофирана обидчивост, които са изучили науката за лъжата, т.е. етиката, както и тези, от вас които знаят, че всички хора са мръсници, а също и онези, които са уволнени или им предстои да бъдат уволнени, които остаряват или мислят за старостта, които вече са разведени или възнамеряват да се разведат, както и всички, у които отсъства всякаква сексуалност, а също и така и страдащите от метеоризъм на умността, и ОСОБЕНО ОЧИЛАТКОВЦИТЕ, които носят тоалетни чинии пред очите си, всички вие трябва да вземете в ръцете си тази книга и да я прочетете! И повече с нея - предлагам! - ДА НЕ СЕ ЗАНИМАВАТЕ!

Въпреки, че за всички ваши проблеми в тази книга има решения, все пак си мисля, че тя не е предназначена точно за Вас!"
                                                                М. С. Норбеков


 

 

   

Copyright © 2013  Nextel