ЗАВРЪЩАНЕТО НА ИНКАТА

Елизабет Б. Дженкинс

 

Стр. 312
Цена: 18 лв.
ISBN: 978-954-474-646-9

 

Пътешествие през посвещението и предсказанията на инките за предстоящия духовен скок на човечеството.

В края на 80-те години, Елизабет Б. Дженкинс заминава за Перу за първи път на крайно необходима почивка, за да посети своя приятелка и да предприеме проучване на местните лечителски практики. Там обаче, тя открива земя, която силно я привлича, и усеща такъв тайнствен вътрешен повик, че се връща у дома в Сан Франциско, изоставя докторската програма по психология, годеника си, продава всичко и отново заминава за Куско, Перу, без никакво разумно обяснение. След завръщането си в древната земя на инките тя открива, че следването на духовните импулси най-после дава плод, когато я повеждат в безпрецедентно пътуване дълбоко в мистериите и сенките на високите части на Андите. Накрая, постоянствайки въпреки първоначалните страховити предизвикателства и духовни "пречки" с учител от третото ниво, тя успява да достигне по-високото стъпало на мъдростта на инките и под ръководството на андски жрец от четвъртото ниво получава Голямото инкско посвещение - "хатун карпай". В течение на петнадесет години постоянно пътува, учи, практикува и насочва другите в мистичните традиции на древните инки.

 

 

 

ЗАВРЪЩАНЕ КЪМ СВЕТЛИНАТА

Барбара Рен

 

Стр. 272
Цена: 15 лв.
ISBN: 978-954-474-652-0

 

"Завръщане към светлината" ни носи едно просто, но навременно послание: стресът предшества болестта, но когато танцуваме в хармония с Вселената, всяка клетка от тялото предава и получава светлина и ние се освобождаваме от страха и задействаме изцелението отвътре. В тази книга уважаваният натуропат и лечител - Барбара Рен, ни обяснява как да оптимизираме потенциала на тялото и да предаваме пълния спектър на светлината, използвайки прости техники като да:
•открием физиологичното си родово пътешествие от зачеването си до днес
•разберем как стресът и страхът въздействат върху тялото на клетъчно ниво
•използваме резонанса на светлината и земните ритми, за да излекуваме и да защитим тялото от болести
•направим прости промени в начина си на живот и в диетата, за да се освободим от стреса и страха

 

  

 

 

ПЪТ КЪМ ВЪРХА

Гари П. Скот

 

Стр. 144
Цена: 12 лв.
ISBN: 978- 954-474-654-4

 

Десет тайни пътеки към вашия личен Еверест.

"Чрез забавни, тъжни, а понякога дори и трагични истории, разказани по завладяващ начин, Гари ни разкрива скрития смисъл на изкачването на върхове като Еверест - физическото изкачване е само началото на едно пътешествие към истинската ни същност, която ще ни дари с необятни възможности, стига да се осмелим да я потърсим."
Питър Ейтънс

"Задължително четиво за всеки, който се стреми да изкачи върха на личните си цели."
Глен Порзак

  

 

 

ЧОВЕКЪТ, КОЙТО ИЗМЕРВАШЕ ВРЕМЕТО

Мич Албом

 

Стр. 272
Цена: 15 лв.
ISBN: 954-474-642-1

 

Невероятен роман от автора, вдъхновил милиони хора по целия свят с книги като "Вторници с Мори" и "Пет срещи в рая". Човекът, който измерваше времето е завладяваща притча за първия човек на земята, комуто е хрумнало да брои часовете. Човекът, превърнал се в бащата на времето.

В най-новата художествена творба на Мич Албом изобретателят на първия часовник на света е наказан, защото се е опитал да измери най-големия дар от Бога. Осъден е да живее векове в пещера и да слуша гласовете на всички хора, живели след него, които искат повече дни или повече години. Накрая, с почти разбита душа, бащата на времето получава свобода заедно с вълшебен пясъчен часовник и мисия: шанс за изкупление, като научи двама души на истинското значение на времето.

 

 

БЪЛГАРИНЪТ ПО СВЕТА В НАЧАЛОТО НА XX ВЕК. ПЪТЕПИСИ

Румяна Пенчева

 

Стр. 320
Цена: 12 лв.
ISBN: 954-474-647-6

 

"Антологията "Българинът по света в началото на ХХ век" има намерението да покаже отношението на сънародниците ни към света четвърт век след Освобождението и да илюстрира порасналото самочувствие и копнеж за нови познания, любопитството към чужди земи и нрави. Нашата литература и литературна история не познават до този момент такъв тип на подбор на пътеписни текстове, който да свидетелства за опознаването на духовната нагласа, за мотивацията и освободеното мислене на българина в зората на ХХ век, а именно пътувания в литературно необходени земи до възможно най-отдалечените и екзотични места – Хавайските острови, Северна Америка, Африка, Япония.

Литературните резултати – пътеписите "Сандвически или Хавайски острови" от Данил Руевски (1902), "Отиването в Америка и връщането ми" (1904) от Христо Н. Соколов, Ради В. Радев с "В южните страни. Египет, Южна Арабия, Източна Африка" (1906) и "Пътьом през Япония" (1907) от Антон Бозуков, нямат повторна публикация.

Но и без конюнктурни доводи предлаганите текстове носят интересна и днес информация и неизгубена актуалност...
Припомнянето на тези текстове има за цел да повдигне прашната завеса на забравата и да възкреси имена на техните автори.

 

 

 

 

Пътешествията задават много въпроси. Авторите на четирите пътеписа се опитват да дадат отговорите. Ние, хората от ХХІ век, трябва да разчетем посланията!".
Румяна Пенчева

ФИТНЕС ЗА УМА, книга втора

Октавиус Блек, Себастиан Бейли

 

Стр. 384
Цена: 22 лв.
ISBN: 954-474-636-0

 

Tова е един безценен съветник за начините, по които можем да превърнем добрите си взаимоотношения в златни, а лошите – в добри, приложим е от конферентната зала в офиса до спалнята вкъщи.
Марта Лейн Фокс , съавтор , lastminute.com

Ако всеки бизнесмен приложи техниките, описани в тази книга, огромните пропуски в икономическата ни продуктивност ще изчезнат веднага.
Тим Мелвил - Рос, председател на инвестиционния съвет на „People“, бивш директор на „Институт по мениджмънт“

Най-сетне начин да отключим огромния потенциал на мозъка, който притежаваме всички, но малко от нас използват. Умът ми вече е във форма – страхотно!
Сахар Хашеми, собственик, Coffee Republic

Притежавате здрав разум? Искате още? Присъединете се към Фитнес за ума.
Ник Джоунс, създател , Soho House Clubs

Ако говорим за усъвършенстване на умовете ни, Фитнес за ума е марка №1 – може напълно да й се доверите и дори да се влюбите в нея.
Рита Клифтън, управител, Interbrand

 

В която и джунгла да се борите за оцеляване, съветите и техниките на Фитнес за ума ще ви дадат уменията и увереността, чрез които да победите.
Д-р Сандра Скот, консултант по психология към телевизионното риалити шоу „Аз съм звезда, измъкнете ме оттук!“

УМИРАЙКИ , ДА БЪДА СЕБЕ СИ

Анита Мурджани

 

Стр. 232
Цена: 15 лв.
ISBN: 954-474-631-5

 

В тези истински вдъхновяващи мемоари Анита Мурджани разказва как, след като се борила с рака почти пет години, тялото й – изтощено от злокачествените клетки, разпространили се из целия й организъм – започнало да умира.
Когато органите й престанали да функционират, тя навлязла в близко до смъртта преживяване, в което осъзнала вродената си ценност ... и действителната причина за нейната болест.
След като Анита дошла в съзнание, състоянието й започнало да се подобрява толкова бързо, че я изписали от болницата след броени седмици,... без следа от рак в тялото й!

Анита разказва за детството си в Хонконг, за борбата си да направи кариера и да открие истинската любов, а също така как в крайна сметка се озовала в болницата, където опровергала цялото медицинско познание.
Възпитавана в традиционно индуистко семейство, живеещо в Хонконг, Анита възприела различни културни и религиозни обичаи още от ранното си детство. След като години наред се борила, за да намери собствената си пътека, същевременно опитвайки се да оправдае очакванията на всички, тя осъзнала – в резултат на откровение в отвъдното – че

 

притежава силата да се излекува ... и че във Вселената има чудеса, каквито дори не си е представяла.
В Умирайки, да бъда себе си Анита свободно споделя всичко, което е научила за болестта, изцелението, страха, любовта като наша същност и истинското великолепие на всяко човешко същество.

ГИГАНТСКИ КРАЧКИ

Антъни Робинс

 

Стр. 416
Цена: 14 лв.
ISBN: 954-474-619-3

 

Каква полза от вдъхновението, ако не е подкрепено с действия?
На базата на най-добрите инструменти, техники, принципи и стратегии, предложени в „Събуди великана в себе си“, авторът на бестселъри и консултант
по върхово представяне Антъни Робинс ви предлага всекидневни вдъхновения и малки действия – упражнения – които ще ви подтикнат да направите гигантски крачки към подобряването на качеството на вашия живот.
От простата сила на вземането на решения до по-конкретните инструменти, които могат да променят качеството на връзките, финансите, здравето и емоциите ви, Робинс ви показва как да постигнете максимални резултати с минимална инвестиция на време.

 

 

ПРОСВЕТЛЕНИЕ ЗА ВСЕКИ ДЕН

Гялванг Друпка

 

Стр. 215
Цена: 16 лв.
ISBN: 978-954-474-623-0

 

Пътят към щастието в съвременния свят.

Забавеният ход ще ви помогне да опознаете по-дълбоко вътрешната си кауза и всичко, което действително искате да постигнете. Ще ви помогне да успокоите скитащия си ум и да се освободите от критики, преценки и сравнения.
Когато намалим скоростта, се отваря повече време да правим нещата, които наистина искаме да правим. Можем да се вглеждаме в детайлите по пътя си, да се чувстваме повече свързани със собственото си тяло и съзнание, с всичко наоколо. Забавената крачка ни позволява истински да наблюдаваме света и да започнем да го разбираме. А свързаността и разбирането са най-доброто в живота ни, казва Негово светейшество Гялванг Друкпа, съвременен духовен водач с неизброим брой последователи. Посланието му е да стъпваме леко и с благодарност по своя път, да се наслаждаваме на пейзажа, да развиваме смирение и състрадание в сърцето си, да бъдем безстрашни в трудни времена.
И няма нужда да се водят нескончаеми битки за „успех“, които не носят чувство на свобода или щастие, а само попарени очаквания и разочарование. Няма нужда да бъдем „съвършени“, нито да налагаме това бреме върху плещите на другите. Разбирането, че сме достатъчно добри, ни избавя от страха и ни помага да се освободим от излишното в живота си – а това е най-добрият начин да изпълним сърцата си с щастие.

 

 

 

КВАНТОВО ЛЕЧЕНИЕ

Сиранус Свен фон Щаден

 

Стр. 112
Цена: 10 лв.
ISBN: 954-474-629-2

 

(Когато се чувстваш неудовлетворен и разочарован от живота, най-честата реакция е примирението с мисълта, че не можеш да направиш нищо, а и най-лесно е да не правиш нищо. Но именно бездействието е най-големият враг.
Посланието на тази книга може да се изрази с една дума: „Действайте!“. Авторът ни запознава с метода на квантовото лечение, познат още на старите хавайски шамани като „вълшебното докосване“. Споделя с читателя своите търсения и прозрения и предлага поредица от упражнения, които укрепват
желанието за промяна и действие. Всеки може да приложи квантовото лечение за решаване на проблеми, за преодоляване на конфликти, за разгръщане на своя скрит и досега неизползван творчески потенциал. Допускате ли, че седем дни могат да ви преобразят? Вслушайте се в съвета на автора: „Вземете решение в течение на една седмица да се фокусирате само върху положителните неща в живота...“. Струва си да опитате.
 

 

 

ГОЛЯМ МАЛЪК ЖИВОТ

Дийн Кунц

 

Стр. 296
Цена: 15 лв.
ISBN: 978-954-474-618-6

 

Спомени за едно радостно куче

Интелигентна, лишена от суета и благословена с невероятната дарба да живее в настоящето, радостна и пряма като всички кучета, Трикси влага сърцето си във всичко, което върши – независимо дали гони топка за тенис, прави номера на някого или защитава близките си.

Обучена от организацията „Кучета компаньони за независимост“, Трикси се „пенсионира“ поради травма, но с таланта си да помага успява да научи Дийн да се доверява на инстинктите си, убеждава го да намали работната си седмица до петдесет часа и – може би най-важното – възражда в него чувството на почуда, което със сигурност няма да го напусне до края на живота. Трикси се превръща в негово вдъхновение: „Дойде си с името: Трикси.

Понякога се шегувах, че ми звучи повече като име на стриптизьорка, отколкото като на куче. Казаха ни, че можем да го променим и че тя бързо ще свикне с новото си име.

Но ако ми звучеше по-скоро като на стриптизьорка, отколкото като на куче, в същото време звучеше повече като на елф или фея, отколкото като на стриптизьорка. Елфите и феите са вълшебни същества – такова беше и нашето куче.“

 

Трикси тежала само трийсетина килограма и Дийн понякога я наричал просто Дребосъчка – едно малко същество в този огромен свят. Живяла по-малко от дванайсет години, но във всички важни аспекти, включително влиянието си върху хората, която са я обичали, изживяла един наистина голям живот.

ТРЕТИЯТ ИИСУС

Дипак Чопра

 

Стр. 264
Цена: 16 лв.
ISBN: 978-954-474-595-0

 

Кой е Иисус? Дипак Чопра дава отговор, който е едновременно извисяващ и провокиращ днешните възгледи. Не съществува един Иисус, казва Чопра, а трима. Първият е историческият Иисус, човекът от плът и кръв, живял преди повече от две хилядолетия. Вторият Иисус е сътворена от Църквата идеализирана фигура с цел да оправдае хилядите години църковно господство и теология. Зад тези два образа е третият Иисус, радикалният мистичен учител, който учи последователите си как да променят света. Иисус, носител на уникален по мащаба си духовен проект за човечеството.

В Третият Иисус Дипак Чопра изследва оригиналното послание на Иисус, разкриващо един духовен водач с изключителна дълбина и вдъхновение, който ни води не само към ценностите на мира и любовта, но и към още по-изумителен духовен хоризонт – постигане на богосъзнание. Чрез необичаен поглед към Новия завет и същината на Иисусовото послание авторът разкрива как третият Иисус може наистина да преобрази собствения ни живот – както и човечеството.

 

ХИПОТЕЗА ЗА ЩАСТИЕТО

Джонатан Хайд

 

Стр. 392
Цена: 20 лв.
ISBN: 978-954-474-586-6

 

ХИПОТЕЗА ЗА ЩАСТИЕТО“ представя десет велики идеи, занимавали човечеството през различните епохи и цивилизации, и обединени около фундаменталния кръг от въпроси – какво представлява щастието и как човек да
намери смисъла на живота си.
 

Авторът проследява как тези велики идеи периодично се появяват през вековете и ги съпоставя с резултатите от научните изследвания на съвременната социална психология.
 

Стига до изводи, които не се различават от заключенията на древните мъдреци: нашите емоции, нашите реакции на житейските обстоятелства, както и много от психичните ни разстройства, са резултат от филтрите, през които гледаме света.
Щастието е състояние на ума, казва Джонатан Хайд. И за да отговори как се достига „щастливо“ състояние на ума, той интерпретира класически текстове от древна Индия, Китай и средиземноморските култури.

 

 

ПРОРОЧЕСТВА ОТ ЛУДНИЦАТА

Даниел Кийс

 

Стр. 504
Цена: 22 лв.
ISBN: 954-474-605-6

 

Рейвън Слейд е привлекателна млада жена с трагична съдба. Зад разклатената й психика се крие минало, изпълнено с драматизъм, горчивини и обрати. По необяснима съдбовна ирония именно зад нестабилната й психика е заключена тайна, от която зависи животът на стотици хиляди невинни хора. Рейвън е неволен заложник на битката между големи политически и военни играчи – международни терористи, чиято цел е грандиозен атентат срещу демократична Америка.
Това е книга за изборите, които правим, след като съдбата ни е определила за жертви – какъв е шансът да бъдем достойни човешки същества, когато сме изгубили почти всичко: миналото си, бъдещето си, включително и личността си.
 

 

 

 

 

СИБИРСКИ УРОЦИ ЗА ЖИВОТА, ЛЮБОВТА И СМЪРТТА

Ханс Висема

 

Стр. 304
Цена: 16 лв.
ISBN: 954-474-615-5

 

През цялата си история човекът е размишлявал за смисъла на живота и е търсил отговор на натрапчивите въпроси за самия себе си, за отношенията си с другите и за света на духовното. С намаляването на влиянието на организираната религия все повече хора се обръщат за съвет към специалисти, лични наставници и книги. „Сибирски уроци за живота, любовта и смъртта“ е адресирана до онези читатели, които искат да прозрат по-дълбоко в развитието на живота си и да намерят помощ в личните си търсения. Написана от професионален съветник и консултант, базираща се на професионалния и личен опит на цял един живот, историята е вградена в авантюристичното пътуване на игумен на сибирски манастир, придружаван от млад британски учен. Техните
характери се разкриват и развиват пред очите ни, успоредно с Уроците.
Написана с чудесно чувство за хумор, книгата е истинско удоволствие
за читателя.
Идеята за Сибирските уроци се ражда по време на пътуването на автора с Транссибирския експрес между Новосибирск и Красноярск. Главният герой също решава да поеме с влак по знаменитата железница от Москва до Владивосток, като спира в осемнадесет градове, за да отговаря на въпроси, интересуващи местното паство.

 

 

 

 

 

ТАЙНИТЕ НА И-ДЗИН

Джоузеф Мърфи

 

Стр. 328
Цена: 16 лв.
ISBN: 954-474-616-2

 

Тайните на И-дзин разкрива принципите на работа и взаимодействие на съзнанието и подсъзнанието. В продължение на повече от пет хиляди години тази китайска традиция е средство за постигане на хармония и е източник на напътствие в моменти на душевен смут или житейска криза. Всичко,
което трябва да направите, за да получите съвета на И-дзин, е да хвърлите три монети — дори най-обикновените стотинки ще ви свършат работа.
Международно признат експерт в областта на подсъзнанието и неговия потенциал, д-р Мърфи ни запознава както с практическата същност на И-дзин хексаграмите, така и с дълбоките корени на тази древнокитайска система от черти, основана върху истините за човешкото съзнание и принципа на непрекъснатата промяна. За тези, които се уповават на също така непреходната мъдрост на Библията, посланията на И-дзин са интерпретирани и чрез подходящи библейски цитати.
Тайните на И-дзин не е средство за разгадаване на предначертаното ви бъдеще, а наръчник с практически съвети, които ще ви помогнат сами да създадете за себе си бъдеще, изпълнено с лична и професионална реализация. Доверете се
на силата на безкрайния разум и на безграничната мъдрост, скрити в подсъзнанието ви, защото вашето подсъзнание е всемогъщо — то знае всичко и вижда всичко.

 

 

 

ПИСМА ОТ ЗВЕЗДИТЕ

Елисавета Логинова

 

Стр. 152
Цена: 10 лв.
ISBN: 954-474-600-1

 

Посвещавам тази книга на моя съпруг Илия, на най-добрия и любящ човек. Човекът, който винаги бе до мен, който винаги ме разбираше и утешаваше, ако имах нужда от това. Човекът, който винаги намираше сила да ми даде, за да не проявявам слабост. Човекът, който винаги ми прощаваше чрез мъдростта, която проявяваше. Това бе Илия, моят съпруг, моето второ аз, което всеки в земния си път мечтае да има, но невинаги успява да го открие. Сега, когато него го няма в нашия материален свят, но аз знам, че не съм го загубила, осъзнавам, че ние не сме човешки същества, които имат духовни въжделения, а сме повече Дух, който има човешки изживявания.
Благодаря ти, Ичо, за нашия споделен път, земен път и неземен – вълшебен! Благодаря!

Нощем стоя и гледам звездите. Търся нашата, която с него като деца бяхме открили и назовали „ЕИ“. Казвахме си, че някога, когато смъртта настъпи, там, при нея ще отидем и там, един-друг ще се изчакаме. Сега Илия го няма и аз контактувам с него чрез невидимия свят. Като слепец съм в този контакт, но зная, че е той. Затова сядам всеки ден и пиша, за да откривам непознатия за нас живот – свят на мъртвите. Толкова далечен свят, където тялото не може да отиде, защото много тежи. Питам се, защо страдаме толкова много, когато се разделяме с мъртвец?
От любов или личен егоизъм? От това, че преставаме да имаме земния човек до себе си, плачем и се молим безутешно. Искаме и искаме да се върне, да се възстанови материята.

 

 

 

 

 

И в тази си наша мъка не можем да прозрем, че Духът остава да живее и той не ни напуска, ако искаме да бъдем с него. Но ние сме заслепени по тялото, което става стара, изпразнена черупка, в която нищо няма.

КОГО ДА ОБИЧАМЕ

Гордън Ливингстън

 

Стр. 232
Цена: 15 лв.
ISBN: 954-474-603-2

 

Как избираме човека, с когото да споделим живота си?
Оказва се, че към този проблем пристъпваме до голяма степен неподготвени, разчитайки на внезапното осеняване от „любовта“ или водени от смътни представи за идеал.
Най-често тази сложна представа се свежда до някакъв прост списък с характеристики, които сме убедени, че идеалният за нас партньор трябва да притежава. Сравняваме всеки срещнат човек със списъка в ума си и след това решаваме дали искаме да го опознаем повече.
Как точно се учим да правим интелигентни преценки за важните за нас хора? Кой е достатъчно квалифициран, за да ни обучи? Може би родителите? Или училището? Отговорът е разочароващ: оказваме се почти напълно неподготвени да оценим и да проектираме в бъдещето личността, с която се каним да обвържем живота си.
В мнозинството от случаите животът ни сблъсква не с една, а със серия от заблуди – от Дядо Коледа до краха на любовния идеал (въпреки че мнозина поддържат убеждението си за силата на любовта, която ще е способна да промени другия).
Никой не ни казва, когато сме млади, че трябва да се научим да преценяваме внимателно характерите на другите хора, за да различим онези, които заслужават доверието ни.
В своята книга психиатърът д-р Ливингстън ни запознава с предупредителните знаци, които биха ни разкрили как една личност би могла да се развие в бъдеще. Той представя един сравнително прост модел, който ни помага да се ориентираме
в джунглата от избори: има качества, които е добре да търсим и разпознаваме в другите и съответно да развиваме в себе си.

 

 

 

 

 

Има класически човешки ценности – доброта, оптимизъм, лоялност, красота, гъвкавост, толерантност, чувство за хумор – които, търсени и открити в човека, с когото искаме да обвържем съдбата си, ще ни гарантират по-добър и по-щастлив живот.

ОСМИЯТ НАВИК

Стивън Кови

 

Стр. 472
Цена: 25 лв.
ISBN: 954-474-591-2

 

Работата на Кови е повлияла на милиони, милиони хора по целия свят. В тази книга той прави огромен концептуален скок и ни запознава с идеи и практики, които ще имат всеобхватен ефект върху живота на всички ни. „Осмият навик“ е чудесно четиво, триумф на духа и по мое виждане това е най-важният труд на Кови.
Уорън Бенис,
професор по мениджмънт, Калифорнийски университет; автор на „On Becoming a Leader“ и съавтор на „Geeks and Geezers: How Era, Values, and Defining Moments Shape Leaders“

Да постигнете резултати в големи компании, е много рядко умение и тази книга е уловила как да се направи това. Предоставените тук насоки ще се докажат като безценни за лидерите, които се стремят към по-стриктно изпълнение на целите в техните организации.
Кевин Ролинс,
президент и изпълнителен директор, Dell Inc.

 

 

 

МОЛИТВИ

Дон Мигел Руис

 

Стр. 112
Цена: 8 лв.
ISBN: 954-474-608-7

 

В тази малка по обем книга Дон Мигел Руис разкрива могъщата сила на молитвата, способна да пробуди любовта и радостта в сърцето на всеки човек и да го поведе към единение със Създателя.
Чрез молитвата разкриваме вътрешната тишина на ума, всичките ни сетива се пробуждат, откриваме красотата на птичите песни, чуваме дъжда и биенето на сърцето си. В молитвата можем да възвърнем божественото си съзнание и смирено да приемем собствената си божественост.
 

В молитвеното единение с нашия Създател ние, неговите творения, приемаме любовта, с която ни е дарил, защото я заслужаваме.
Молитвата удовлетворява нуждата на човека от Бог, вдъхновение и себеутвърждаване. Чрез нея общуваме със същността на всичко съществуващо, приближаваме с една крачка към постигането на нашите желания.

 

А когато вярваме в това, за което се молим, многократно засилваме намерението си да ги осъществим.
Посланието на Дон Мигел Руис идва право от сърцето, за да ни каже как да намерим любовта, истината и свободата по свой собствен начин.

ДАРБАТА ДА ПРОЩАВАШ

Оливие Клер

 

Стр. 112
Цена: 12 лв.
ISBN: 954-474-611-7

 

Българският читател познава дон Мигел Руис, нагуал от рода на Рицаря на Орела, който споделя с нас мъдростта на древните учения на толтеките – през 2001 г. ИК „Кибеа“ публикува световния бестселър Четирите споразумения,
а после и Умението да обичаш (2005), Гласът на знанието (2006), Петото споразумение (2010), Още за Четирите Споразумения (2012).
През 1999 г. авторът на Дарбата да прощаваш – Оливие Клер, с група французи и швейцарци заминава за Теотиуакан в Мексико на едноседмичен курс при дон Мигел. Напътстван от прочутия нагуал, Клер има изключително изживяване, което преобразява съзнанието. И същевременно получава безценен подарък – един колкото прост, толкова и мощно въздействащ инструмент: Дарбата да прощаваш.
Запленен от преживяното, той описва уникалния толтекски метод, който може да помогне на всеки да намери утеха, прошка и любов. Като допълнение Оливие Клер предлага две от четирите толтекски споразумения в обратен вариант, които самият той практикува от десет години:
Приемай всичко лично и Прави множество предположения.
Те са предназначени за всички, които искат да се усъвършенстват, прилагайки второто и третото толтекско споразумение.

 

 

 

ИСМАИЛ

Дениъл Куин

 

Стр. 264
Цена: 15 лв.
ISBN: 954-474-580-6

 

Дениъл Куин грабва вниманието с необичаен събеседник, който става мъдър спътник на читателя в едно приключение на ума и духа. Магията ни завладява с всяка прелистена страница и – както пише „Вашингтон поуст“ – искаме Исмаил да ни научи как да спасим планетата от себе си и как да спасим самите себе си. С други думи – искаме да променим живота си. Това е книга за смисъла на света, за божествения замисъл за света и за човешката съдба.
С високомерната си претенция да бъде абсолютен господар и покорител човекът забравя, че не е сам на тази земя, а е част от общността на живота. Егоистично и безогледно той разрушава природата, убива земята, без да си дава сметка,
че руши душата си, своя дом и бъдещето на децата си. Способен е на невероятни технологически постижения, но му липсва основното познание – как трябва да живее.
Защо нещата са станали такива? Прекалено късно ли е да се променят? Тези въпроси са достатъчна причина да се прочете „Исмаил“.
Тази необикновена книга е преведена на 25 езика и по целия свят има приятели на Исмаил. Филмът „Инстинкт“ със сър Антъни Хопкинс в главната роля също е вдъхновен от творбата на Дениъл Куин.

 

 

 

ФИТНЕС ЗА УМА

Октавиус Блек, Себастиан Бейли

 

Стр. 384
Цена: 22 лв.
ISBN: 954-474-585-1

 

Ако всеки бизнесмен приложи техниките, описани в тази книга, огромните пропуски в икономическата ни продуктивност ще изчезнат веднага.
ТИМ МЕЛВИЛ-РОС, председател на инвестиционния съвет на People, бивш директор на Институт по мениджмънт

Това е фитнес по вкуса ми: правиш каквото поискаш и виждаш непосредствен
резултат; никакво отегчение и никакви общи душове.
РИЧАРД РИЙД, съсобственик, nocent drinks

Истини, истини, истини – харесвам „Фитнес за ума“ заради полезните тактики,
които използвам всеки ден и не само улеснявам живота си, но го правя и много по-
приятен. Наистина супер откритие!
КЪРСТИ ОЛСОП, презентатор

Най-сетне начин да отключим огромния потенциал на мозъка, който притежаваме всички, но малко от нас използват. Умът ми вече е във форма – страхотно!
САХАР ХАШЕМИ, собственик, Coffee Republic

 

 

ДЯВОЛЪТ В БЕЛИЯ ГРАД

Ерик Ларсън

 

Стр. 568
Цена: 18 лв.
ISBN: 954-474-578-3

 

В Чикаго в края на XIX век сред пушека на фабричните комини и грохота на влаковете живели двама мъже – и двамата красиви, синеоки, и двамата изключително умели в попрището си.
Двамата обаче олицетворявали две коренно противоположни страни на невероятната динамика, с която се характеризирал устремът на Америка към двадесетия век.
Единият бил архитект, построил голяма част от най-забележителните сгради в Америка, сред които „Флетайрън Билдинг“ в Ню Йорк и жп гарата „Юниън Стейшън“ във Вашингтон. Другият бил убиец – един от най-„продуктивните“ в историята, класически образ на градски сериен убиец.
 

Въпреки че двамата никога не са се срещали – поне такъв факт не е документиран – техните съдби се свързали чрез едно магическо събитие, на което днешните хора може би не биха обърнали особено внимание, но което в своето време имало огромна преобразуваща сила, почти равна на Гражданската война.
Следващите страници са посветени на историята на тези двама мъже и на въпросното събитие, но веднага бързам да вмъкна следната бележка: колкото и невероятно, и страховито да изглеждат някои от описаните факти, те не са измислени.
Всичко, поставено в кавички, е взето от писма, мемоари или друг писмен документ. Действието се развива предимно в Чикаго, но от време на време се налага да побродя из други щати, например когато непоколебимият, опечален детектив Гейър влиза в онова последно ужасно мазе.

 

 Моля също за снизхождение и търпение заради периодичните отклонения, които повествованието изисква, като например навлизането в дебрите на медицинските изследвания върху трупове, както и точното място на мушкатото „Блек принс“ в един класически олмстедски пейзаж.
Извън кървищата, пушека и калта, тази книга е за преходността на живота и за това как някои мъже прекарват краткото си време, отредено на земята, в битка за постигане на невъзможни мечти, а други произвеждат скръб. Това е разказ за вечния конфликт между доброто и злото, между светлината и тъмнината, между Белия град и Черния град.

ПРОБУЖДАНЕ В АНДИТЕ

Хорхе Луис Делгадо

 

Стр. 240
Цена: 18 лв.
ISBN: 954-474-589-9

 

Живеем в забележително време, защото именно сега отдавна предсказваното изравняване на Земята с оста на Млечния път възвестява Новия изгрев.
В Перу потомците на инките наричат това време Пачакути, „завръщането на светлината“ след петстотин години мрак.
В този илюстрован пътеводител най-добрият духовен екскурзовод на Перу Хорхе Луис Делгадо повежда читателя в откривателско пътешествие из най-силно енергийните места на земята – Мачу Пикчу, Свещената долина, езерото Титикака и легендарната Порта на Араму Муру.
В „Пробуждане в Андите“ Делгадо отваря пред нас вратата към своята мистична родина, описвайки пътешествието си към пробуждането, и изпълва разказа си с пленяващи подробности за Перу, неговата история, култура, митове и магия. Делгадо е нашият личен чакаруна – човек мост, който помага на другите да преминат от едно състояние на съзнанието към друго. Делгадо свързва читателите с духовната сила на Андите, Перу и легендата за Инката – завръщането на Децата на Слънцето.

 

ВИТАМИНИ НА УСПЕХА ЗА ПОЗИТИВЕН УМ

Наполеон Хил

 

Стр. 176
Цена: 12 лв.
ISBN: 954-474-573-8

 

Д-р Наполеон Хил владее до съвършенство умението да превръща теорията в приложима практика за любители. Той майсторски дестилира мисълта в кратки епиграми, които е нарекъл „витамини на успеха“, осигуряващи всекидневната доза прозрения как да се справяме в днешния сложен свят. Тази книжка с повече от 700 мисли за успеха е идеална за деловите хора, които постоянно гледат часовниците си, но все пак имат нужда от всекидневно вдъхновение.
Като просто прочитате и размишлявате върху няколко епиграми или дори страница на ден, вие ще настроите ума си за положителни резултати. „Витамините на успеха“ ще допринесат за изцелението ви – финансово, психическо, физическо, духовно, социално и емоционално – днес и през цялата година. Няма конкретни теми, но посланията неизменно са свързани с делничните ви тревоги, особено в работата. Щом насочите мислите си към позитивни резултати, ще последва и позитивно поведение.


Джудит Уилямсън,
директор на „Наполеон Хил Уърлд Лърнинг Сентър“

 

 

 

 

 

 

 

МАГИЧЕСКА СТЪЛБА КЪМ УСПЕХА

Наполеон Хил

 

Стр. 200
Цена: 14 лв.
ISBN: 954-474-576-9

 

Книгата представя в силно кондензирана форма седемнадесетте фактора, съставящи основата на философията на Закона на успеха, формулиран от д-р Наполеон Хил. Тази философия е израз на опита, придобит при търсенията на най-преуспелите хора в човешката история, работили във всички сфери на човешката дейност.
Систематизирането на съдържащата се в книгата информация е отнело на д-р Наполеон Хил десетилетия усилена работа и го е извела във водеща позиция сред авторите на мотивационна литература.


Вие сте готови да създавате успех, заявява д-р Хил, само трябва да раздухате в себе си въглена на желанието, който ще възпламени мечтите ви. Какво чакате?

 

 

 

 

ПСИХОЛОГИЧЕСКО КОНСУЛТИРАНЕ

Уейн Дайър, Джон Вринд

 

Стр. 392
Цена: 25 лв.
ISBN: 954-474-533-2
 

 

Тази книга е твърде различна от известните досега заглавия от Уейн Дайър. Колкото до д-р Джон Вринд, той е непознат на българските читатели. Тандемът на двамата психолози-терапевти се оказва твърде благотворен: един истински бестселър, претърпял три издания в САЩ.
 

Както авторите сами правят уговорката, това не са „чудновати теоретични писания“, нито е „поредното езотерично четиво“ с амбиция за изключителност. По своя замисъл книгата представлява практическо ръководство за психолог-консултанти, искрено загрижени за ефективността на своята професия.
Книгата предлага различни техники на водене на психологически консултации – индивидуални и групови. Изводите за човешкото поведение, които тя съдържа, са направени в резултат на личните наблюдения на авторите по време на стотици часове на сеанси.

Техните хрумвания за някои необичайни подходи, „озаренията“ на момента, по-късно изпробвани и стигнали до реален резултат (изразяващ се в благотворна промяна в поведението на хората), оформят система от нови продуктивни техники и процедури за водене на психологическите консултации.
Книгата е действителен екстракт на реален опит – в нея почти липсват теоретични отклонения. Предметът на нейното изследване обаче е толкова интересен, че тя излиза извън първоначалния замисъл и извън качеството си само на наръчник за професионалните психолог-консултанти;

 

 

 

 тя ни представя област на размишление, привличаща всеки, който проявява интерес към начините на функциониране
на човешката психика.
Изключителният успех на първите й издания на английски език я премества от строго професионалните книжни лавици към широкопопулярните и винаги очаквани с нетърпение книги за самопознание и самопомощ.

 

ДЗЕН И СТИВ ДЖОБС. ИЗКУСТВОТО ДА СЕ СЪЗДАВАТ КОМПЮТРИ

Кейлъб Мелби

 

Стр. 84
Цена: 12 лв.
ISBN: 954-474-582-0

 

„Дзен и Стив Джобс“ обръща поглед към живота на Стив в средата на 80-те години на миналия век, когато напуска APPLE, за да създаде NEXT – трудeн за него период. Цинични журналисти започват да мърморят, че се е оказал поредната еднодневка, а компютрите на NEXT, макар и красиви, се продават отчайващо слабо.
Стив се сприятелява с Кобун Чино Отогава – японски дзенбудистки свещеник, емигрирал в Съединените щати. И двамата са новатори, изпълнени със страст към изкуството и дизайна. Действието се развива напред и назад във времето в търсене на връзката между критичния период от живота на Джобс и ключови моменти
от историята на APPLE. Forbes и JESS3 с вълнение представят този разказ
за приятелството им, който позволява да надникнем в тайните на естетиката, религията и способността на Стив да определя от какво има нужда, както и готовността му да се раздели с останалото.

 

 

ПРИНЦИПЪТ НА ТРИКСИ

Трикси фон Бюлов

 

Стр. 148
Цена: 12 лв.
ISBN: 954-474-570-7

 

Българският читател вече познава Трикси фон Бюлов – през 2010 г. ИК „Кибеа“ издаде нейните „101 съвета как да направим жената щастлива“. Сега пред вас е още една жизнерадостна и жизнеутвърждаваща книга на немската авторка. Изхождайки от личния си опит, с присъщия й лек разговорен стил и живо чувство за хумор, фон Бюлов съветва своите посестрими как елегантно да се справят с безумното бреме
на делника, като следват нейния принцип Стил, дух и шампанско.
Не е нужно да се преразказва. Разгърнете страниците, чуйте Трикси и ще видите – стига да направите този избор, – че животът ви може да стана по-спокоен, по-богат, по-забавен и преди всичко по-хубав. Ще научите много полезни неща, и то споделени с приятелска усмивка. Казано накратко – една разведряваща книга, глътка свеж въздух, покана да избягаме поне за малко отвъд сивата стена на ежедневието.

 

 

 

 

ИМАЙ ВЯРА

Мич Албом

 

Стр. 292
Цена: 14 лв.
ISBN: 954-474-569-1

 

А ако верите ни не ни разделят, а обединяват?
Мич Албом ни предлага един красив и нежен разказ за своето забележително осемгодишно пътуване между два свята – двама мъже, две вери, две общности. Пътуване, което ще вдъхнови читателите, независимо от кой край на света и от коя вяра са те.
Първата нероманна книга след „Вторници с Мори“ на Албом, „Имай вяра“ започва с необичайна молба: един осемдесет и две годишен равин от родния му град го моли да произнесе надгробното му слово.
Тъй като чувства дълбокия смисъл на тази задача, Албом решава, че ще е добре да опознае повече възрастния равин, а това го връща към един свят на вярата, който той е напуснал преди много години. Междувременно, той среща и един детройтски пастор – бивш наркодилър и затворник,  който проповядва на бедните и бездомните в една рушаща се църква.
 

Движейки се между техните светове, християнски и еврейски, афроамерикански и бял, беден и благосъстоятелен, Албом наблюдава как тези двама много различни мъже използват по сходен начин вярата в борбата за оцеляване: по-старият равин я прегръща още по-здраво, докато смъртта се приближава; по-младият пастор разчита на нея, за да държи себе си и своето паство на повърхността на житейския въртоп.
Албом и двамата Божи мъже изследват проблеми, които безпокоят съвременния човек: как да издържиш, когато изпаднеш в труден период от живота; какво е раят; стойността на прошката; съмнението в Бог; важността на вярата в тежки моменти.
 

 

 

Въпреки че текстовете, молитвите и историите са различни, Албом започва да осъзнава, че съществува поразително единство между двата свята – и всъщност между верите навсякъде по света. Осъзнава дълбоката утеха да вярваш в нещо по-голямо от теб.
„Имай вяра“ разказва за изгубването на вярата и повторното й откриване; за божествената искра вътре в нас. Тя е за духовното пътуване на един човек, но разказва история, отнасяща се до човешкия дух изобщо.

ЕДИНЕНИЕ С ЖИВОТА

Екхарт Толе

 

Стр. 152
Цена: 17 лв.
ISBN: 954-474-568-4

 

„Нова земя“ на Екхарт Толе много бързо става световен бестселър. Веднага след като е публикувана тя оглавява класациите на Ню Йорк таймс, Ю Ес Ей тудей и Пъблишърс уийкли, а Опра Уинфи я включва в селекцията на нейния Клуб на книгата. За кратко време от Нова земя са продадени повече от 5,5 милиона екземпляри.
В „Единение с живота“ авторът е подбрал най-вдъхновяващите и най-
проницателните моменти от „Нова земя“, за да можем да продължим пътуването към себеусъвършенстването. Самият Толе казва, че това не е съкратен
вариант на „Нова земя“ и няма за цел да даде повече информация, а да насочи читателя към по-дълбоко ниво, към онова неподвластно на времето измерение на съзнанието, което е отвъд думите и отвъд мисълта.
„И видях ново небе и нова земя...“, се казва в Библията.
Основата на новата земя е новото небе – пробуденото съзнание. Тази красива книга е стъпка към пробуждането и ще ви помогне да заживеете в хармония с целостта
на живота.

 

 

 

ДВАНАДЕСЕТТЕ

Уилям Гладстоун

 

Стр. 280
Цена: 17 лв.
ISBN: 954-474-575-2

 

Написан в традицията на „Селестинското пророчество“, този роман ще заплени въображението на цяло поколение. Той разказва за пътешествието на един човек, комуто е писано да открие върховната тайна, заложена в древното предсказание за „свършека на дните“ на 21 декември 2012 година, отразено в календара на маите.
„Дванадесетте“ е забележителна и незабравима книга, разказваща за един необикновен човек. Като дете Макс живее в свят на цветове и числа. След като пораства, той се впуска в съдбовно пътешествие, за да открие тайната, запечатана в древното пророчество на маите за „свършека на дните“.
Когато е на петнадесет години, Макс има близко до смъртта преживяване с видение, което му разкрива имената на Дванадесет уникални индивиди. Въпреки че не е в състояние да проумее значимостта на Дванадесетте имена, Макс не успява да се отърси от усещането, че те носят дълбоко послание. Минават осем години, преди Макс да срещне първия от Дванадесетте.
С тази първа среща започва пътешествието на Макс, който се опитва да открие кои са останалите от Дванадесетте и какво е тяхното значение – той ще ги срещне по време на пътуването си към истината, а всички те изглеждат свързани помежду си и може би крият отговора на въпроса, какво ще се случи в момента, описван като „свършека на дните“.

 

 

 

 

КЛЕТЪЧНО ПРОБУЖДАНЕ

Барбара Рен

 

Стр. 240
Цена: 15 лв.
ISBN: 954-474-560-8

 

Въз основа на дългогодишната си практика Барбара Рен споделя едно ново виждане за човешкото тяло и лечебния процес.
Тя посочва, че всеки притежава потенциал да се излекува и този потенциал е свързан със ставащото в тялото на клетъчно равнище. Книгата представя подход, с помощта на който клетките ще се пробудят и ще бъдете в хармония с универсалната мъдрост. Когато осъществите връзка с универсалните енергии, вие задълбочавате и връзката с вашата истинска същност, а вътрешното знание води
до решение на всеки проблем.
Посланието на Барбара Рен към читателя е той да поеме отговорността за собствения си живот, за да се радва на здраве, щастие и свобода. Ако здравословното ви състояние не е добро, тази книга ще ви дари с разбиране за себе си, което ще ви помогне да намерите изцеление. Ако се радвате на добро здраве, ще обогатите съзнанието си и ще станете по-силни.

 

 

ИЗЦЕЛЯВАНЕ НА ОТРИЦАТЕЛНИТЕ ЕНЕРГИИ

Ан Джоунс

 

Стр. 272
Цена: 15 лв.
ISBN: 954-474-571-4

 

„В нашия свят има мрак, за да можем да оценим светлината – пише Ан Джоунс. – Вижте, опознайте, наблюдавайте мрака, но после продължете напред. Не позволявайте да попаднете в неговия плен и не се бойте от силата му. Вижте злото и продължете напред. Поемете по добрия път, той ще ви отведе у дома. При светлината.“ Това е посланието на световноизвестната лечителка, която
е убедена, че всеки влияе върху своето обкръжение – с личността, мислите и нагласата си. Много неща могат да се променят към по-добро, ако гледаме позитивно на живота, ако поддържаме дома си чист и подреден и уважаваме околната среда.
На базата на богатия си опит Джоунс показва как да се защитим от отрицателната енергия, да й се противопоставим и да я пречистим. Нейните изпитани техники са достъпни и резултатни. Особено вдъхновяващи са целебните символи, които всеки може да приложи в ежедневието. Книгата запознава читателя с тъмните страни
на съществуванието, но посочва и пътя, който води към светлината.
 

 

 

КОЙ СИ БИЛ ТИ?

Глория Чедуик

 

Стр. 264
Цена: 16 лв.
ISBN: 954-474-564-6

 

„Тази книга е начин да споделя знанието, което съм натрупала, да ви помогна да си спомните и осъзнаете кои сте били преди, как преживените в миналото събития и емоции са ви направили такива, каквито сте днес, и как ще повлияят на бъдещото ви развитие. Това е наръчник, с чиято помощ ще бъдете в състояние да извършвате авторегресия към миналите си животи; единствените липсващи елементи в този процес ще са хипнотерапевтът и неговата кушетка. Сами ще си ги създадете: от една страна, с помощта на вашия висш Аз, вашия вътрешен водач, изключително знаещ и компетентен – много по-добър от хипнотерапевта и от друга – като си отделите тихо и удобно място в своя дом, много по-уютно и отморяващо от специализирания кабинет.
Книгата обхваща голям кръг от въпросите, свързани с регресията към минали животи. Тя дава задълбочена информация и подробни указания, необходими преди, по време и след регресията.
Ще ви помогне да научите всичко, което трябва да знаете – а и повече от това – за самостоятелното ви пътуване през миналите ви превъплъщения, като използвате
метода на автохипнозата.“
Глория Чедуик

 

 

ВСЯКАКВИ ИСТОРИИ

Клавдий Елиан

 

Стр. 376
Цена: 16 лв.
ISBN: 954-474-483-0

 

„ВСЯКАКВИ ИСТОРИИ“ обогатява познанията на читателя, връщайки го към отдавна минали векове и дава много поводи за размисъл.

Пъстрият калейдоскоп на Клавдий Елиан ни припомня, че няма нищо ново под слънцето, но същевременно подчертава, че основната повеля за достойно съществуване е: „Бъди човек!“
Елиан пише история по начин, различен от този на своите съвременници. За него историята на обществото и природата е съкровищница, от която могат да се почерпят впечатляващи примери за поука, но и за развлечение на читателя.

Затова и книгата изобилства с примери от различни области на познанието, забележителни събития и случки от живота на елините, персите, индусите, всевъзможни анекдоти, любопитни етимологии, описания на местности, нрави, обичаи. Стилистичният маниер покорява читателя с необичайната си форма.

Това отличава Елиан от другите представители на тъй наречената „втора софистика“, които строго се придържат към традицията на историците от класическия период – Херодот, Ксенофонт, Тукидид.
 

 

 

Времето не само не е намалило ценността на книгата, но дори й е придало по-голямо значение. Ако за своите съвременници тя е един от многото сборници от енциклопедичен тип, днес тя се намира в изключително положение – тъй като голяма част от писмените паметници на тази епоха са изгубени, „Всякакви истории“ остава образец на софистическата литература с огромен познавателен заряд.

101 НАИСТИНА ВАЖНИ НЕЩА, КОИТО ЗНАЕМ, НО НЕПРЕКЪСНАТО ЗАБРАВЯМЕ

Ърни Зелински

 

Стр. 360
Цена: 18 лв.
ISBN: 954-474-519-9

 

Канадският автор Ърни Зелински е познат на българските читатели – ИК „Кибеа“, вече публикува неговите нашумели книги „Наръчник на мързеливеца за постигане на успех“ (2009) и „Колко е хубаво да не работиш“ (2010).
 

И в тази книга Зелински остава верен на себе си и по непосредствен и нестандартен начин изпраща своето послание: човек може да направи живота си по-смислен и по-щастлив, независимо от обстоятелствата и възрастта. Всички знаем как историята има навика да се повтаря, всички преминаваме през изпитания и бури, но невинаги си вземаме поука и затова правим все същите грешки. Книгата на Зелински се фокусира върху много от житейските уроци, които сме научили, но непрекъснато забравяме. Нейният прочит ни помага да разберем – най-сетне! – кои са важните принципи в живота и как да ги прилагаме, за да не ги научаваме по трудния начин.
 

Освен че припомня много неща, които непременно трябва да преоткрием, книгата обогатява и заразява с вдъхновение, мотивира и събужда стремежа да следваме мечтата за пълноценен живот.

 

 

 

 

ХРАНАТА ЧУДОДЕЙНО ЛЕКАРСТВО

Джийн Карпър

 

Стр. 768
Цена: 18 лв.
ISBN: 954-474-113-5

 

Храната-чудодейно лекарство не е само полезна книга и удивително изчерпателен справочник, въпреки че стопроцентово притежава тези ценни характеристики. Нейната несравнима практическа стойност е доказателство, че човек може да превърне богатата информация за качеството на храната, предоставена ни от природата, в поле на собствени здравословни решения.
 

За милиардите клетки, които изграждат човешкия организъм, храненето не е нещо тривиално, а неспирен процес на общуване с природата, който води след себе си живота или смъртта.
Книгата изследва забележителната способност на храната да ръководи биохимичните събития на клетъчно ниво, където започва и свършва всичко, свързано с нашето здраве.
 

Новите научни открития неоспоримо потвърждават традиционните представи за огромното значение на хранителните навици и хранителния режим върху перспективите за здраве и дълголетие. Храната-чудодейно лекарство хвърля здрав мост между вековната мъдрост и постиженията на науката, като предоставя изключителна възможност сами да влияем върху здравето си и да избягваме тоталната зависимост от фармацевтичните препарати. Защото макар лекарствата, сътворени в лабораториите, в много случаи да са безусловно необходими, природата си остава най-стария и най-велик фармацевт, източник на безброй малки и големи чудеса на здравето.
 

 

 

 

ВАШИТЕ СЛАБИ МЕСТА

Уейн Дайър

 

Стр. 304
Цена: 16 лв.
ISBN: 954-474-565-3
 

Тази книга е посветена на щастието. По-точно на начините, по които можем да го изживеем.Тук няма да намерите сложни философски размисли, посветени на този извечен човешки проблем. Душевното здраве (ако приемем, че то е другото име на щастието) е естествено състояние на човека и средствата за неговото постигане са достъпни за всекиго – казва авторът. Според него печелившата житейска комбинация е упорита работа, здрав разум, хумор и увереност в собствените сили. Не става дума за сурови формули, усвояване на трудни психологически техники или пренапрягане на волята. Книгата предлага приятен подход за вглеждане в себе си, в собствената си жажда за живот и в начините, по които избираме да се самоосъществим.
 

Като разглежда ежедневното поведение на човека, Уейн Дайър успява да възбуди нашето внимание и прозорливост към онези невидими психически бариери, с които сме се сраснали още от детството и ни пречат да бъдем пълноценни, безгрижни, наслаждаващи се на потока на живота същества. Мнозина ще припознаят себе си в описанието на слабите места, които в цивилизования свят са се превърнали в отрова във взаимоотношенията и което е по-сериозно – станали са основа на неприемането на собствения Аз, на отхвърлянето на собствената личност, на недоглеждането на собствената човешка стойност.
Ако сте направили избора да бъдете естествен деец и щастлив човек – тази книга е за вас.
 

 

 

 

ИЗЦЕЛЕНИЕТО Е В ТВОИТЕ РЪЦЕ

Каръл Ритбергер

 

Стр. 264
Цена: 16 лв.
ISBN: 954-474-563-9
 

Наистина ли болестта е резултат от външни фактори като вируси, бактерии или замърсители, атакуващи тялото? Или има още нещо? Възможно ли е древните метафизици да са знаели нещо повече от нас, за да могат да кажат, че „Каквото мисли човек, това става“? Действително ли умът и тялото взаимно си подражават и оставят отпечатък, така че каквото влияе на едното, да се отразява и на другото? Възможно ли е болестта да е начинът на душата да ни каже,
че нещо в мислите, поведението или думите ни компрометира истинската ни самоличност?
Тази увлекателна книга ни дава отговорите на всички тези и на още много въпроси. Тя ни разкрива скритото значение на болести като диабет, рак, сърдечни заболявания, ревматоиден артрит, фибромиалгия, синдром на хроничната умора, депресия и главоболие. Тук се търсят не само симптомите, но и техният произход, и се работи не от гледна точка на лекуването, а на оздравяването. В книгата се разглеждат сложните взаимоотношения на емоциите, нагласите и убежденията и се предлагат образни схеми, които да помогнат на читателя да открие къде е енергийният корен на болестите. И най-важното: ще научите, че има начин да оздравеете, просто като промените своите мисли, нагласи и модели.
 

 

 

 

ТИПОЛОГИЯ НА ЛИЧНОСТТА

Елизабет Пътик

 

Стр. 336
Цена: 18 лв.
ISBN: 954-474-556-1

 

„Типология на личността: Седемте роли“ разкрива отговора на основния въпрос: Кой съм аз? В книгата е представена древна могъща система за себепознание, адаптирана към съвременния свят. Седемте архетипа на Царя, Свещеника, Мъдреца, Учения, Воина, Майстора и Служителя са съществували винаги и във всички общества. Всеки принадлежи към една от тези групи. Системата е помогнала на хиляди хора по целия свят да открият истинската си природа и да осъществят своя потенциал.
Днес тя се използва и за подобряване на ефективността и постигане на успехи в бизнеса.
В днешния бързо променящ се свят старите етикети вече са неуместни. Повече от всякога е важно да намерим своята вътрешна идентичност. Изследвайки простите, но с дълбок смисъл архетипове, вие ще откриете преобразяващи роли, неподвластни на времето. Те ще ви преведат през всички краткотрайни моди и увлечения, за да ви покажат вашия истински Аз.

 

 

 

 

НЕБЕТО Е ПРЕДЕЛЪТ

Уейн Дайър

 

Стр. 448
Цена: 21 лв.
ISBN: 954-474-532-5

 

Ако ви се иска да извлечете максималното от живота, авторът на множество бестселъри, променили живота на милиони хора, ви показва, че небето е пределът!
Чрез прости, убедителни, земни и практични стъпки той учи как да се постигне съвършенство на ума, тялото и духа и смело представя концепцията за неограничения човек, какъвто можете да станете и вие.

Преминавайки през мрежата от емоции, навици и задължения, които ви държат приковани към земята, тази ранна книга на Уейн Дайър е заявление за лична независимост, послание за надежда, свобода и предизвикателство за всеки.
 

С ентусиазма, животоутвърждаващия оптимизъм и здравия реализъм, които го превърнаха в национална знаменитост в САЩ, Уейн Дайър ще ви научи как да бъдете независими и вътрешно мотивирани, да вземате самостоятелно решения, да преследвате целите си – и да ги постигате! – като превръщате „слабостите“ си в очите на другите в силни страни.
 

Тези страници преливат от енергия, остроумие, мъдрост, добри съвети и красноречиви примери. „Небето е пределът“ ще ви даде силата, знанието и самоувереността да промените живота си днес, да осъзнаете, че можете
да бъдете съвършени и да печелите в сто процента от случаите.
Откъдето и да започвате, небето е пределът!
 

 

 

 

КОГАТО ВСИЧКО СЕ ПРОМЕНЯ, ПРОМЕНИ ВСИЧКО

Нийл Доналд Уолш

 

Стр. 280
Цена: 16 лв.
ISBN: 954-474-557-8

 

Всичко тече, всичко се движи, нищо не остава неизменно – всеки знае думите на Хераклит. Но в ежедневния живот рядко си даваме сметка, че неизбежните промени са израз на еволюцията ни като човешки същества. И още по-трудно разбираме, че промените са за наше добро и че всъщност в сърцето си ние искаме те да се случат.

Колцина биха възприели живота като дух, пуснат от бутилка, който казва: „Твоето желание е заповед за мен“? Когато видим живота такъв, какъвто е, всичко придобива смисъл. Тогава ще приемем промените не като бреме, а като дар, и бъдещите промени като проява на сътворението,а не като изпитание за нашата издръжливост. Животът има своя мисия. Той постига своята цел чрез Промяната.
 

Това е посланието на тази книга. Авторът анализира девет промени, които могат да превърнат живота в чудесно приключение и истинско пътуване към себе си. Впрочен това не е просто книга, а разговор. През цялото време читателят има усещането, че с него разговаря умен, знаещ, искрен събеседник,
преживял много изпитания, за да достигне до прозрения, които иска щедро да сподели.
Прочитът на тази книга ще промени начина, по който мислите за себе си, както и начина, по който живеете живота си. А това е промяна, която ще промени всичко.
 

 

 

 

 

КАБАЛА: КЛЮЧ КЪМ ВАШАТА ВЪТРЕШНА СИЛА

Елизабет Клеър Профет

 

Стр. 344
Цена: 30 лв.
ISBN: 954-474-550-9

 

Елизабет Клеър Профет е световноизвестна писателка. Автор е на класически творби на духовната литература като „Сродни души и двоен пламък“, „Последните години на Исус“, „Падналите ангели и произходът на злото“, „Прeраждането – липсващата брънка в християнството“, както и поредицата „Джобни пътеводители в практическата духовност“.
 

Тя въвежда новаторски техники в практическата духовност, включително съзидателната сила на звука за личностно израстване и преобразуване на света. От 60-те години на ХХ век провежда семинари и обучения по целия свят по въпроси на духовността, личностното израстване и мистичните пътища на световните религии. Участвала e в предаванията „Древни пророчества“ по NBC и „Необясненото“ на A & E, както и в „Донахю“, „Шоуто на Лари Кинг“, „Нощна линия“, „Соня на живо“ и други.
 

Патриша Р. Спадаро и Мъри Л. Стейнман са съавтори на Елизабет Клеър Профет и в бестселъра „Сен Жермен – пророчество за новото хилядолетие“. Патриша е съавтор на „Вашите седем енергийни центъра“ и „Изкуството на практическата духовност“.

 

Тя е автор и редактор в Съмит Юнивърсити Прес.

Мъри – основателят на „Тайм Стратеджис Консултинг“ – е специалист по комуникации, лектор и професионален астролог.
Участвал е в много телевизионни и радиопрограми, включително „Опра“ и „Донахю“.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Книгата на Елизабет Клеър Профет е истински шедьовър. Богатата традиция на Кабала оживява на език, достъпен дори и за незапознатите с тази древна класическа традиция.
Каролайн Мис

ОБЕЩАНИЕТО

Уейн Дайър, Марселин Дайър

Стр. 152
Цена: 12 лв.
ISBN: 954-474-558-5

 

Когато е жизнерадостно и лъчезарно 16-годишно момиче, Едуарда О’Бара получава диабетна криза и изпада в кома. Това се случва на 3 Януари 1970 година, след като е боледувала от грип.
Преди да потъне в десетилетния си сън, тя се обръща към майка си с думите: „Няма да ме изоставиш, нали, майчице?“
Отговорът е: „Разбира се, че няма да те изоставя, скъпа, обещавам. А обещанието си е обещание“.
Оттогава Кей О’Бара е неотклонно до дъщеря си, като я храни на всеки два часа, 24 часа в денонощието, в продължение на 38 години. Кей напуска този свят на 7 март 2008 година. Грижите за Едуарда поема по-малката й сестра Колийн.
Трогнати от безусловната любов на тези три жени, Уейн и Марселин Дайър се заемат да опишат събитията в живота им и чудесата, които им се случват. Приходите от книгата даряват на семейство О’Бара, а високата им цел е да изрекат
гласно безмълвния призив на Едуарда за състрадание към всички, които страдат и изпитват болка. А също и да покажат, че надеждата е непобедима.
 

 

 

ВЪТРЕШНА МЪДРОСТ

Луиз Хей

Стр. 108
Цена: 15 лв.
ISBN: 954-474-522-6

 

Нека тази книга ви помогне да намерите онази частица от себе си, чрез която ще усетите собствената си стойност, малката частица, която представлява чиста любов и одобрение на собствената ви личност.
Това е просвещението на Луиз Хей в „Излекувай живота си“. Преди близо 15 години ИК „Кибеа“ предложи този международен бестселър на българските читатели и оттогава публикува още редица ценни творби на всепризнатата духовна учителка.
Сега пред вас е „Вътрешна мъдрост“, която също е откриване – или преоткриване – на частица от себе си. Книгата си поставя за цел да ви помогне да се свържете със скритата във вас мъдрост, за да разбирате живота по-дълбоко. Според авторката
най-добре е сутрин да отваряте книгата на случайна страница – така попадате на медитация, която е съвършеното послание за деня.
Всеки, който търси светлината на духа, може да почерпи от бистрия извор на Луиз Хей, за да открие и използва собствения си творчески потенциал и да живее по-ведро и по-пълноценно.
 

 

 

ЛИДЕРЪТ В ТЕБ

Дейл Карнеги, Стюарт Р. Ливайн, Майкъл А. Кром

Стр. 280
Цена: 16 лв.
ISBN: 954-474-561-5

 

Тази книга е посветена на човешките взаимоотношения, които са най-важният критерий за успех на организацията. Организации, които са способни да създадат кадри, мотивирани да работят за каузата и благоденствието на компанията, се оказват печеливши. Искреният интерес на лидера към хората, умението да ги стимулира професионално, да ги уважава по достойнство,
да признава и награждава качествата им – това са новите инструменти на успеха.
Новата енергия на конкуренцията, невероятният възход и темпове на развитие на технологиите създават изцяло нова атмосфера и стил на работа в колективите.
За да се радват на успешно настояще и здравословно бъдеще, всички видове организации – независимо дали са правителствени или неправителствени, дали са в бизнеса или където и да било другаде – ще трябва да преминат през дълбока културна промяна.
Става дума за истинска културна промяна – лидерите от управляващи се превръщат във водачи на хората. Разбира се, далеч не е лесно човек да се научи на по-добри човешки взаимоотношения в една наглед подчинена на съвършено други правила бизнес среда. Тази книга обаче е прекрасен съветник, приятелско рамо, мъдър спътник в един нов свят – свят на човечността. Свят, който все повече осъзнава, че единствената ценност, в която си струва инвестицията, е самият човек.
 

 

 

ПИСМА ДО МОЯ СИН

Кент Нърбърн

Стр. 200
Цена: 14 лв.
ISBN: 954-474-555-4
 

 

...Тази книга е моят опит да ти предам уроците от своя живот, за да можеш да ги използваш в своя. Целта ми не е да те превърна в копие на себе си. Няма по-голяма радост за мен от тази, да те виждам как се превръщаш в самия себе си. Но времето разкрива някои истини и те са по-велики от нас с теб. Ако мога да ги изрека с глас, който да ми позволи да вървя до теб през дните ти, значи съм се справил добре.
Да бъда твой баща – това е най-голямата чест, която някогами е била оказвана. Тя ми позволи да се докосна за миг до великата мистерия и да видя любовта си, родена в плът и кръв. Ако имах право на едно желание, то би било да предадеш тази любов нататък. В живота сякаш няма нищо по-важно от това.
Кент Нърбърн


Ясни и изпълнени с нежност напътствия за големите въпроси в живота... Нърбърн разкрива пред бащите красива духовна философия по начин, който всеки мъж може да възприеме.
„Утне Рийдър“
 

 

 

С ОТВОРЕНО СЪРЦЕ

Ан Джоунс

Стр. 264
Цена: 15 лв.
ISBN: 954-474-527-1
 

 

Ан Джоунс стъпка по стъпка ни води по тайните пътеки на вътрешния живот, за да открием преградите, които сме издигнали пред сърцето си още в детството или дори по-рано – в предишен живот. Предлага ни изцеление и лесни техники,
чрез които да отворим сърцето си, за да го изпълним с любов.


„Когато сърцето ви се отвори, ще видите как животът ви се обогатява: не само ще се промени гледната ви точка за всичко случващо се наоколо, но и ще започнете да привличате въодушевяващи събития и личности. Всичко ще започне да работи за вас, животът ви ще стане по-изобилен и по-добър във всички аспекти. Отварянето на сърцето е изцеление на сърцето.“
Ан Джоунс
 

 


 

 

 

ЛЕСНИЯТ НАЧИН ЗА ОТСЛАБВАНЕ

Алън Кар

Стр. 224
Цена: 15 лв.
ISBN: 954-474-552-3

 

 

Лесният начин за отслабване на Алън Кар ни учи как да контролираме теглото си и да се освободим от излишните килограми, като следваме наръчника с упътвания на Майката Природа. Това не е шокова терапия, не се изискват усилия на волята, нито желязна дисциплина, необходимо е само да се разберат някои прости истини. Както подчертава авторът, основната цел на метода е да се радваме на живота. Защото човек не може да се радва на живота, ако заради наднорменото си тегло постоянно се чувства изморен и отпуснат, лишен от нещо, изпитващ угризения за физическите и психическите вреди, които сам си причинява.
С убедителни примери от личния си опит Алън Кар развенчава митовете за диетите и атакува промиването на мозъци, поради което хората купуват и консумират ненужни и вредни храни. От книгата научаваме, че можем да се избавим от излишните килограми и без да се отказваме от любимите си храни, както и без да си налагаме сурови ограничения.
Посланието на тази книга ще ви подскаже как да преоткриете мъдростта, която винаги сте притежавали, дори без да подозирате, и ще ви помогне да водите здравословен, щастлив и приятен живот.
 

 

 

ШЕСТ МИСЛЕЩИ ШАПКИ

Едуард де Боно

Стр. 232
Цена: 16 лв.
ISBN: 954-474-544-8

 

 

Синтезиран подход за бизнес управление
Главната трудност при мисленето – това е объркването. Обикновено се опитваме да направим много неща наведнъж. В нас се стълпяват едновременно чувства, информация, логика, надежда и творчество. Това е като да жонглираш с твърде
много топки едновременно.

В Шест мислещи шапки д-р Едуард де Боно ни предлага техниката на „мислещата шапка“ и възможността да овладеем бялото, синьото, зеленото, жълтото, червеното и черното мислене, т.е. умението да разделяме чувство от логика,
творчество от информация, обективност от негативност.
Шестте мислещи шапки ни дават възможност да дирижираме
мисленето си така, както диригентът дирижира оркестъра си.

„Главната ценност на концепцията за шестте мислещи шапки
е нейното удобство.“
Едуард де Боно

 

 

 

ЗАЩО БОГ СЕ СМЕЕ

Дипак Чопра

Стр. 175
Цена: 15 лв.
ISBN: 954-474-543-1

 

Защо Бог се смее?“ е дълбока и в същото време весела притча за връзката между духовното съзнание, оптимизма и хумора.
Тя разказва историята на преуспелия комедиант Мики Фелоус и неговия духовен водач Франциско, който му помага да изследва как да преодолее страха, егоцентризма и пристрастяването (трите основни препятствия пред радостта). Той открива начин да се изпълни с повече оптимизъм. В края на книгата се описва как човек може да преодолее тези три препятствия в собствения си живот, за да отвори вратата към истинската радост и щастие.
Историята на Мики ни предлага да осъзнаем поне десет причини да сме оптимисти – дори и в свят, пълен с предизвикателства.

Пълна с хумор и практични съвети, „Защо Бог се смее?“ ни показва, че винаги има основания да сме благодарни, че препятствията са просто скрити възможности, както и че всяка възможност носи обещание за изобилие.
 

 

ЙОГА ЗА РАЗВИВАНЕ НА СВРЪХМОЗЪК

Мастър Чоа Кок Сюи

Стр. 149
Цена: 15 лв.
ISBN: 954-474-541-7

 

 

Мастър Чоа Кок Сюи, най-изтъкнатият съвременен авторитет по въпросите на жизнената енергия – прана, – ни подарява тази книга, отличаваща се с обширност и задълбоченост, разбираемост и простота. Йога за развиване на свръхмозък доставя „енергийно гориво“, което поддържа мозъка винаги в добра форма.


Научните изследвания категорично доказват, че Йога за развиване на свръхмозък стимулира мозъчната дейност, увеличава концентрацията и способността за усвояване на нова информация. Методът широко се прилага в много училища по света за подготвяне на децата за учебния процес. Упражнението е особено полезно при състояния като аутизъм и недостиг на вниманието, противодейства успешно на ефектите на стареенето и болестта на Алцхаймер.
Техниката е обяснена стъпка по стъпка и илюстрирана изчерпателно.
Усвоява се изключително лесно и отнема само няколко минути на ден.


 

 

 

ВЪЛШЕБНИТЕ СЕМЕНА НА УСПЕХА

Наполеон Хил

Стр. 200
Цена: 13 лв.
ISBN: 954-474-551-6

 

 

 Българският читател отдавна познава фундаменталния труд на Наполеон Хил Мисли и забогатявай (ИК „Кибеа“, 1997 г.). Публикувана през далечната 1937 година, тази книга е преиздавана повече от 50 пъти, преведена е на десетки езици и с основание се нарежда сред най-големите бестселъри на всички времена. Милиони хора по света са почерпили дръзновение от науката за успеха на д-р Хил, за да открият себе си и пътя към богат, смислен и удовлетворяващ живот.

Във „Вълшебните семена на успеха“ вие се докосвате до мъдрост, проверена от времето. Авторката Джудит Уилямсън припомня основните идеи на Наполеон Хил и ги интерпретира в духа на новото време. Според д-р Хил умът е всичко – каквото помисли и повярва умът, способен е и да го постигне. Рецептата за успех е проста: мисъл плюс действие. И най-малкото действие струва повече от най-великото намерение. Във всеки има скрит потенциал, в нас са отговорите на всичките ни въпроси. Важното е да се преборим със страховете, да събудим ума за позитивно мислене, да си определим ясна цел и да не се задоволяваме с нищо по-малко от победа.
От вас зависи дали ще приемете посланието, дали ще пожелаете да израснете, дали ще накарате живота да казва да на вашите планове и амбиции.
 

 

 

 

 

НЕЩАТА, КОИТО НАУЧИХ ОТ ИЗТОКА

Франсиско Лопес - Сейване

Стр. 247
Цена: 18 лв.
ISBN:  954-474-529-5

 

 

 

Формиран интелектулно вън от академизма, Франсиско Лопес-Сейване е човек с много образи и таланти, дарен с изключително светъл ум, който винаги се стреми да се изрази с един-единствен глас – своя собствен.

 

Дълбок познавач на източните мъдрости, той посвещава част от живота си на разпространяването по света на техниките за човешко усъвършенстване. Вдъхновител  в продължение на повече от  три десетилетия на прочутите „Интелигентни почивки“, той е сред пионерите на навлизането на йога-учението в Испания и създател на доказалия ефикасността си метод за обучение „Да живеем без стрес”.

 

Неуморен пътешественик и голям комуникатор, той е говорил от престижни трибуни като Университета „Райс“ в Хюстън и главната квартира на ООН в Ню Йорк.

Като писател притежава динамичен, директен, сигурен и персонифициран стил – израз на проникновен и добре въоръжен ум.

„Нещата, които научих от Изтока“, неговата пета книга, е една доблестна, критична, поучителна и стимулираща творба, която подтиква към размисъл и си струва да бъде препрочетена. Написана е със „сърдита любов“ и, както отбелязва Арабал, ни показва света по сейвански.

 

 

 

 

С размислите си Франсиско Лопес-Сейване ни кара да разсъждаваме върху нещата от неподозирани ракурси, осветявайки много тъмни зони на разума. Тази несъмнено е най-добрата му книга. Незаменима за всекиго, чиято душа има духовни пориви.

ПЪТЯТ, КОЙТО Е В ТЕБ САМИЯ

Иван Станчев

Стр. 95
Цена: 22 лв.
ISBN: 954-474-536-3

 

 

Иван Станчев е инженер по професия. Работил е като старши научен сътрудник в областта на информатиката - ръководител секция в Централния институт по изчислителна техника и ръководител направление в Института по микропроцесорна техника.
През 1991 г. постъпва като като инженер по проектите и мениджър по качеството във фирма за метални конструкции под английско ръководство в Дубай - Обединени Арабски Емирства и работи там в продължение на девет години. Участвувал е в десетки проекти в ОАЕ - до оттеглянето и завръщането си в България през 2000 година. Публикувал е къси разкази в печата. Женен е и има един син.


От древни времена, чрез своите пратеници, вечният духовен свят дарява спасителна светлина на земното човечество. Лъчи от нея преминават като „сребърна нишка“ през свещените книги на големите световни религии.

 

 

 Променяна чрез по-късни добавки от ревностни преписвачи и последователи или отхвърляна от други, вечната светлина все още може да бъде открита с непредубеден взор и любящо сърце.
 

 

 

 

Тази притча е за живота, изпитанията и премеждията на търсещия човек по пътя към неговата собствена духовна същност.

Във всеки от нас живее, дори без да го съзнаваме, един „безименен принц“, една искра на вечното духовно слънце, очакваща в наше лице своите откриватели.

ВЪВЕДЕНИЕ В ЗАПАДНАТА АСТРОЛОГИЯ

Любомир Червенков

Стр. 600
Цена: 28 лв.
ISBN: 954-474-540-0

 

 

ЛЮБОМИР ЧЕРВЕНКОВ е професионален астролог.
 

Роден е в България. Завършил е висшето си образование в Русия и е магистър на техническите науки. Работил е в Малта, а в последнитегодини живее в Австралия. Създател е на първия професионален център по астрология в гр. Пърт, има редица публикации в австралийската
преса, изнася лекции и води курсове по астрология. В България печели популярност с нашумялата през 2006 г. негова защита на единствената астрологична карта на българския етнос.


В наши дни почти всеки знае своята зодия. Но как е възможно милиарди хора по света
да се вместят само в дванадесет общи описания? Тълкуването на вашата зодия във вестниците
и списанията се основава единствено върху разположението на Слънцето по знак. А трябва
да се вземат предвид и вашият изгряващ знак (или асцендент), и разположението на Луната,
Меркурий, Венера, Марс и останалите планети по знаци и домове, както и аспектите, които
те правят помежду си. Съществуват общо около триста основни астрологични разположения
и всички те са подробно описани в тази книга.

 

Можете сами да си направите изключително точен
личен хороскоп, като комбинирате текстовете, които се отнасят само за вас.

Без да прибягвате до услугите на професионален астролог и без да имате каквито и да било предварителни
познания по астрология, ще можете сами да съставите хороскопи и на своите родители, деца,
колеги и приятели. Знанието, което ще придобиете, ще ви въоръжи със сила и мъдрост и ако
го използвате правилно, то може да повлияе положително върху всички области на живота ви.

ЧУДОТО НА МАГНЕЗИЯ

Д-р Димитър Пашкулев
 

Стр. 167
Цена: 22 лв.
ISBN: 954-474-520-2

 

Д-р Димитър Пашкулев работи в различни области на природната медицина. През последните две десетилетия той съставя комплексни, приложими при домашни условия лечебни и превантивни програми, оригинални рецепти за разнообразни натурални продукти и консултира фирми-производителки и вносителки на подобни препарати. Автор и съавтор е на десетки книги - предимно в областта на храненето, билките и комплексното природолечение. Като индивидуалност изразява ориентацията си в посока на цялостния подход към човешкото здраве и развитие, като включва конвенционални аспекти на физическото здраве, психотерапията, педагогиката, екологията, изкуството.


С щедра ръка самата Природа ни е изсипала обилие от елемента магнезий: в Световния океан, земната кора, зеленчуците, ядките и семената, билките, подправките... Но умеем ли да оползотворяваме това богатство в интерес на пълноценното здраве, добрата физическа и умствена форма? От тази книга ще научите:
Полезни факти за присъствието на този елемент в нашия бит и най-вече - за безспорните му полезни за организма функции.

Как можем да използваме магнезия: в храната, като хранителна добавка или външно - самостоятелно, както и в съчетание с други природни продукти.

 

 

 

 

В кои случаи е особено ефективно, а и достъпно, предпазването и възстановяването на организма с този минерал - дори при заболявания, които иначе се лекуват трудно и скъпо.
Как можем сами да определим ориентировъчно наличието и степента на недостиг на магнезий в нашия организъм
Книгата съчетава научната достоверност с популярното обяснение на терминологията и е предназначена за най-широк кръг читатели.

ПЕТОТО СПОРАЗУМЕНИЕ
Дон Мигел Руис, Дон Хосе Руис, Джанет Милс

Стр. 179
Цена: 15 лв.

ISBN:  954-474-545-5

 

 

 

 

Петото споразумение е нов поглед към реалността. Съставено от думи, то притежава сила отвъд думите. Бъди скептичен, но се научи да слушаш – е умение, което помага на човека да избегне недоразуменията в общуването.
Хората ще ви разказват личната си история. Но каквато и да е тази история, вие ще се въздържате от критика и ще се отнасяте към разказите с уважение. Ще знаете, че всички обитават собствения си сън и собствения си свят. Тяхната истина не е ваша.
Да бъдеш скептичен и да слушаш с уважение – това е високо човешко майсторство.
Книгата на дон Мигел Руис и дон Хосе Руис с идейната подкрепа и съавторство на Джанет Милс е безценно ръководство за постигане на това умение.


 

                              Дон Мигел Руис

Дон Мигел Руис е световно признатия автор на „Четирите споразумения“ – бестселър според класацията на „Ню Йорк Таймс“ вече повече от седем години, а също на „Умението да обичаш“ и „Гласът на знанието“. Книгите му са продадени в над седем милионен тираж в САЩ и са преведени на десетки езици.

В продължение на три десетилетия дон Мигел Руис споделя с хората своето учение – съчетание от древна мъдрост и модерно себепознание – чрез лекции, работни срещи и пътешествия по свещените места по света.

                            Дон Хосе Руис 

Дон Хосе Руис е израснал в свят, в който всичко е възможно. От момента, в който се е научил да говори, е станал ученик на своя баща, нагуала (шамана) дон Мигел Руис, и на баба си – курандера (лечителката) Майка Сарита.

 

 

 Като тийнейджър е пътувал до Индия, за да се обучава заедно с приятели на баща си, и на възраст от двадесет и три години вече е истински последовател на семейната духовна традиция. Наследявайки своите предци, дон Хосе също посвещава живота си на познанието на древните толтеки. През отминалите седем години изнася лекции и води класове в цяла Америка и в свещените места по света.
За повече информация относно актуалните програми, предлагани от дон Мигел Руис, дон Хосе Руис и дон Мигел Руис Младши, можете да посетите техния уебсайт: www.miguelruiz.com

 

                                       Джанет Милс

Джанет Милс е основател на издателство „Амбър-Алън Пъблишинг“. Тя е редактор и съавтор на поредицата „Толтекска мъдрост“ от дон Мигел Руис и редактор на световния бестселър „Седемте духовни закона на успеха“ от Дипак Чопра. Мисията на нейния живот е да публикува книги за вечната красота, смисъл и мъдрост и да вдъхновява другите да следват най-съкровените си мечти.

 

Copyright © 2014 Nextel