МОТИВАЦИОННО ИНТЕРВЮИРАНЕ.

ПОДГОТОВКА НА ХОРАТА ЗА ПРОМЯНА

Уилям Милър и Стивън Ролник


Цена: 30 лв.

 

Хората сякаш са свикнали, че да се покаже негативната страна на нещо е достатъчно за човек, за да се откаже от него и да се промени. Обикновено казваме неща като: трябва да се промениш, защото това е вредно/неприятно/глупаво… Освен че използваме думата „трябва“, ние създаваме цяла система от нравоучения. Опитваме се да учим, използвайки болка и унижение или създавайки страх от тях.

Уилям Милър и Стивън Ролник, автори на книгата „Мотивационното интервюиране“ обаче твърдят, че не това е правилният подход. Методът на мотивационното интервюиране е посветен на подпомагането на човешката промяна в нейните най-разнообразни форми и проявления. Създаден като терапевтичен стил за подсилване на вътрешната мотивация и осъществяване на значима промяна в някои от най-сложните сфери на проблемно поведение, като алкохолизъм, наркомании, престъпност и други, мотивационното интервюиране бързо се превръща в един от водещите методи за лечението и преодоляването им. Методът на мотивационното интервюиране е обърнат към пациента, към неговите нужди, желания и мечти в момента, а не в някакво далечно бъдеще след евентуална промяна. Според авторите това е истинският път към промяната, а нравоученията, болката и унижението всъщност отдалечават пациента от истинската промяна, правейки я нещо утопично и невъзможно.


 

Поради фундаменталната проблематика, свързана с мотивацията за промяна, тази книга е полезна не само за психотерапевти, но и за специалисти в широк спектър професионални области.

Книгата се издава с препоръката на Клиника Канчелов, първата специализирана клиника за психотерапия и лечение на зависимости в Централна и Източна Европа, прилагаща мотивационното интервюиране като основен комуникативен и терапевтичен стил.

ПРИКАЗКИ НА СЕМЕЙНИЯ ПСИХОТЕРАПЕВТ

Анелия Тренчева


Цена: 19 лв.

 

Всеки от нас има своята приказка за любов, премеждия, раздели и събирания – но не всеки осъзнава, че често действа по заучени модели и преповтаря стари, изживели момента си отношения. Но когато видим собствените си митове и семейни истории, разказани от трети човек по приказен начин, можем да преоткрием и себе си, и човека до нас.

 

В Приказки на семейния терапевт ще прочетете приказните истории на няколко истински семейства, преодолели кризата в отношенията си и намерили сили и начини да продължат заедно. Тази уникална книга разкрива принципно нов подход и поглед към семейната психотерапия, който постига своите успехи. А авторката е убедена, че хората са на прага на голяма промяна, която започва в самите нас – с малки стъпки и малки промени в семейството и отношенията в него.

 

Д-р Анелия Тренчева е родена през 1960 г. в гр. Кубрат. Завършва медицина във Варна и до 1999 работи като педиатър. През 2003 получава втората си магистърска степен в НБУ, специалност „Фамилна и брачна терапия”. Член на БАФТ.


 

Д-р Анелия Тренчева е родена през 1960 г. в гр. Кубрат. Завършва медицина във Варна и до 1999 работи като педиатър. През 2003 получава втората си магистърска степен в НБУ, специалност „Фамилна и брачна терапия”. Член на БАФТ.

ПАРИТЕ И ИЗОБИЛИЕТО

Лиз Бурбо


Цена: 11 лв.

Задачата ни не е да търсим на всяка цена пари – задачата ни е да открием страховете си и препятствията вътре в нас, които пречат на изобилието да се прояви и в материалния ни живот.

“Нямам окончателния и единствен отговор на всичко, но преди да си кажете – това няма да ми помогне – ви препоръчвам да го изпробвате поне три пъти” – така ни съветва Лиз Бурбо в своята книга. И, отговаряйки на въпросите за парите и изобилието, ни кара да се замислим за много неща и да видим собствените си бариери.

Защото усещането за изобилие е вътрешно съзнание и не зависи от парите. В същото време постигането на благоденстващо съзнание променя неусетно и света около нас. Ако изобилието и парите са само част от материалния свят, те или бързо ще си отидат, или няма да ни донесат щастието и удовлетворението, които очакваме от тях.

Материалното богаство трябва да отговаря на вътрешното ни състояние и едва тогава добива истински смисъл и ни изпълва с радост. Най-важното е да развием съзнанието си за благоденствие...

Лиз Бурбо е най-издаваният френскоезичен автор в  света. Родена и живееща в Канада, Лиз Бурбо


се превръща в един от големите духовни учители на нашето време, създавайки института “Слушай своето тяло”. До момента издателска къща ЛИК е издала следните книги на Лиз Бурбо: “Слушай своето тяло”, “Твоето тяло казва: Обичай се!”, “Отношенията родители-деца”, “Петте травми”. Скоро очаквайте и “Любов, любов, любов”.

ТАЙНИ ЗА РОДИТЕЛИ ОТ ЗВЕЗДНИ МАЙКИ И БАЩИ

 Интервюта: Синди Пърлман

 Редактор: Джил Крамър


Цена: 14 лв. 

Тази книга е посветена на всички родители и деца навсякъде по света. Това е нещо, което ще разберете още от първите й страници: Мадона признава, че се налага да наказва децата си, за да ги накара да подреждат, а Катрин-Зита Джоунс казва, че е имала проблеми с избухливостта на своето дете... Звездите спират да се грижат за перфектния си имидж и това, което правят, е да отворят сърцата си и да оставят читателите да надникнат в интимните семейни случки. По този начин те дават своите съвети: Самюъл Л. Джаксън казва, че “защото аз така казвам” не е адекватно обяснение; Дани Де Вито обръща внимание на факта, че детството на децата ви минава много бързо и не трябва да го изпускате. Родителството може да извади на повърхността най-различни емоции – любов, страх, щастие, тревога, изумление, отчаяние и прочее. Вероятно ще ви е от полза да осъзнаете, че тези емоции възникват при всекиго, когато стане родител – и знаменитостите не правят изключение! Тази книга може да ви разсмее, замисли, развесели, да ви накара да си спомните с нежност своите истории с деца или като деца. Книгата е съставена от тези остроумни, мили и – няма как иначе – на моменти смущаващи разкази, които достатъчно убедително ще ви докажат,


 че тази книга е перфектна за всички родители – а все едно дали децата ви са дребосъци, тийнейджъри, млади хора или млади родители.

ПЕТТЕ ТРАВМИ, КОИТО ПРЕЧАТ ДА БЪДЕШ КАКЪВТО СИ
Лиз Бурбо


Цена: 14лв.
 

 В една от най-известните си книги – “5-те травми, които пречат да бъдеш себе си” Лиз Бурбо говори за личната отговорност на човека – не пред някого, а пред самия себе си, пред своята душа, пред собственото си здраве и благополучие.
Всеки от нас носи в себе си травми, които го карат да изгради защитна маска. Но ако някога тази маска му е помогнала да се предпази от болката, сега тя му пречи да изживее пълноценно живота си и да изгради хармонични отношения с хората и света около себе си.
Травмите, които всеки от нас получава, се предават от поколение на поколение – наранените родители несъзнателно нараняват най-скъпите си същества – собствените си деца. И докато този порочен кръг не бъде прекъснат от дълбоко осъзнаване, приемане, прошка и любов към самите нас – тези страдания ще продължат да се предават. Настъпило е време всеки един от нас да предприеме тази промяна и излекуване за себе си.
Лиз Бурбо е основател на Училището за личностно израстване “Слушай тялото си”, един от най-големите изследователски центрове в света за душевно и физическо здраве. Книгите й са преведени на осем езика и се продават в милионни тиражи по цял свят. Нейното учение, базирано на взаимовръзката и баланса между физическото, духовното и емоционалното равнище, я прави един от духовните водачи на нашето време
 


 

  

ЛЮБОВ, ЛЮБОВ, ЛЮБОВ

Лиз  Бурбо
 


Цена: 14 лв.

Безусловната любов и приемането разрешават всеки проблем. Това е книга, която изследва задълбочено тази велика истина и ви дава начините, за да го постигнете.

Всеки ден преживяваме множество ситуации, някои от които се оказват трудни за приемане и пораждат конфликти, болести или недоволства.
Благодарение на много преживени истории, тази книга ни води по път, по който по-леко да преживеете тези ситуации в собствения си живот. Тя предлага особен акцент на приемането на болестта, смъртта, старостта, загубата, изборите на нашите близки, физическия вид, слабостите, раните... И как да приемем това, което може да ни се стори неприемливо.
Следвайки развитието на героите, ще откриете необикновените ползи, резултат от голямата мощ на истинската любов и на приемането. Ще можете също така да направите разлика между ПРИЕМАМ, ПОДЧИНЯВАМ СЕ и РАЗБИРАМ и да откриете различните лица на любовта – синовната любов, братската любов, родителската любов, интимната любов, приятелската любов, притежателната любов, любовта-страст, безусловната любов...Тази уникална книга ще ви направи по-чувствителни и ще ви бъде опора в различните ситуации, които ще срещнете през живота си.


Лиз Бурбо е автор на 18 книги, сред които бестселърът Слушай своето тяло – твоят най-голям приятел на Земята (ЛИК, 2006). Тя е също така основателка на най-голямата школа за личностно развитие в Квебек, чиито ателиета са разпръснати в над двадесет страни.

   
   

Copyright © 2010  Nextel