ВОЙНИЦИТЕ СА ЖИВИ

Глен Кук

 

Стр. 464

Цена: 20 лв.

ISBN:  978-954-861-098-8

 

Четвърта книга за Блестящия камък.

След дълъг престой в земята на военачалниците Хсиен, наемниците от Черния отряд се подготвят за завръщане в предишния си дом - пътуване, което отново ги отвежда през Портите на сенките и цялата Равнина на блестящия камък, където стари и нови врагове ги очакват.
Десетата част от популярната поредица романи - "Хрониките на Черния отряд" води към завършек няколко сюжетни линии, като същевременно вплита нови герои с техните колоритни характери и преживелици. Авторовото иронично остроумие и находчива самоирония добавят ниво на реализъм, необичайно за жанра фентъзи.
Мрачна и изненадваща, последната книга на Глен Кук не се отличава с претенциозност, но изплита колоритни, незабравими характери и убедително обрисувани светове.


ПЪТЯТ НА СЕБЕРАЗКРИВАНЕТО

Трейси Маркс

 

Стр. 376

Цена: 17 лв.

 

Задълбочено изследване на възможностите, разкривани в рождената ви карта.

В това преработено, разширено издание на една от най-продаваните класически творби по съвременна астрология, Трейси Маркс показва как да използваме рождената карта като помощно средство за осъществяване и изразяване на нашия потенциал.

"Пътят на себеразкриването" предоставя насоки за самостоятелно развитие, чрез настройване към планетните влияния и дава посока на тези, които се борят с житейските проблеми. Съчетавайки астрология, дълбочинна психология и духовни учения, Маркс помага на читателя да разбере планетите като функции на вътрешни архетипи и подличности. Нейният опит като психотерапевт и духовен учител ѝ е позволил да синтезира своите знания по психология с астрологическата си практика, за да ни предостави уникален път към себе си.


ДВАНАДЕСЕТТЕ ДОМА

Хауърд Саспортас

 

Стр. 448

Цена: 18 лв.

 

„Дванадесетте дома” е уникална по съдържанието си творба, фундаментална като замисъл и предназначение. Хауърд Саспортас изследва задълбочено символизма и значението на домовете, както и връзката помежду им с оглед на еволюцията и разгръщането на живота.
Изхождайки от дългогодишната си практика, Саспортас е разгледал детайлно интерпретацията на планетите и знаците в домовете – включително и лунните възли.

Хауърд Саспортас е основател и ръководител – съвместно с Лиз Грийн – на Центъра по психологическа астрология в Лондон. Българският читател го познава от неговите чудесни и проникновени творби „Боговете на промяната”, „Посока и съдба в рождената карта”, „Светилата”, „Вътрешните планети”.
 

 

 


ЗОДИАКАЛНА АРОМАТЕРАПИЯ

Мелинда Грей, Патриция Дейвис

 

Стр. 256

Цена: 14 лв.

 

Човечеството е извървяло дълъг път на еволюция и натрупване на познания, но днес, прекрачили в новото столетие, много от нас признават истинската ценност на астрологията – „Което е горе, то е и долу”. Разглеждаме звездното небе като огледало, отразяващо земния живот, а не като сила, която ни управлява. Целта на тази книга е да покаже как можем да се възползваме от неотдавнашните научни открития и същевременно от знанията за връзките между растенията, планетите и хората, натрупани през изминалите 4000 години.

 

Разполагаме с привилегията да познаваме и съчетаваме традициите на Изтока и Запада, или да бъдем с „източно тяло и западен ум” – възможност да живеем и да си помогнем с алтернативни и природосъобразни практики.
 

Предметът на тази книга, обаче, не е медицинската астрология, макар и ценността на този клон от астрологията да е безспорен от векове – тук целта е да се обясни на по-простичък език какво представляват астрологията и ароматерапията, как са били свързвани от древни времена и с какви етерични масла и техники за приложението им можем да помогнем на себе си и хората около нас.

На ясен и разбираем език са представени основните принципи на астрологията: слънчеви знаци, планети, домове, домови системи, аспекти, цикли на живота, като умело са въведени асоциациите между знаците, планетите и растенията и съответните им етерични масла. Книгата съдържа препоръки и начини за съчераване и комбиниране на етерични масла, както и основните


 

 

правила и предписания на ароматерапията, заедно с рецепти за смесване на масла, подходящи за различните начини на употреба според слънчевия знак.

Ароматерапията е ценно холистично средство за лечение, за подобряване на психологическата нагласа и физическия тонус, за подмладяване и поддръжка на кожата. Съчетана с астрологията, тя може да подсили и подпомогне всеки човек според рождените му дадености – силните и по-слаби страни, отразени в наталната карта.

ЛУННИЯТ ЦИКЪЛ

Дейн Ръдиар

 

Стр. 218

Цена: 12 лв.

 

Ключ за разбиране на личността.

Тази пионерска класическа творба придава ново измерение на използването на астрологията като мощно средство за разбиране на житейските модели. Лунният цикъл е уникално техническо откритие, разкриващо значимостта на цикличната взаимовръзка между Слънцето и Луната като фази от по-обхватен процес. Тук Ръдиар формулира и описва за първи път осемте слънчево-лунни типа личност и значението на картите за новолунието преди раждането и за прогресивните новолуние и пълнолуние.

Тази основополагаща книга съдържа:
•Слънцето и Луната като динамичен модел на взаимовръзка.
•Жребият на щастието като индекс за личността и щастието.
•Локус Фортуна в домовете и зодиакалните знаци.
•Точката на духа и Точката на озарението.
•Планетите във връзка с лунния цикъл.
•Вторичните прогресии и значението им.
•Как да интерпретираме и прилагаме прогресивния лунен цикъл.


 

 

ЦИКЛИ НА ЖИВОТА И ВЗАИМООТНОШЕНИЯТА

Стивън Аройо

 

Стр. 288

Цена: 11 лв.

ISBN:  978-954-861-091-9

 

В допълненото издание на тази изключително популярна книга, авторът на бестселъри Стивън Аройо дискутира двете теми, чието разбиране хората най-често търсят чрез астрологията:
•личните взаимоотношения и съвместимостта
•завъртането на циклите, които преобръщат и формират живота ни

"Циклите на живота и взаимоотношенията" е продадена в повече от 100 000 екземпляра в целия свят и е международно призната като проникновено, задълбочено четиво, невероятно достъпно дори за начинаещите в областта.

Стивън Аройо има магистърска степен по психология и дългогодишна практика като консултант, лектор и преподавател по астрология и разнообразни лечителски методи. Международно признат като пионер на модерната , личностно-ориентирана астрология, Стивън Аройо е автор на извънредно популярни в целия свят книги, преведени на повече от 11 езика. Тази книга и "Астрология, карма, трансформация" са сред най-известните и задълбочени астрологични трактати за последните десетилетия.


 

 

Като признание за лидерското му място в областта, той е носител на наградата на Британската Асоциация на астролозите, международната награда на "Sun" на Дружеството на Канадските астролози, както и на приза "Regulus" на Конференцията на Обединените астролози.

УНИКАЛНА КНИГА НА АСТРОЛОГИЯТА

Клавдий Птолемей

 

Стр. 216

Цена: 14 лв.

ISBN:  978-954-861-090-2

 

Четирикнижието на Птолемей, открай време считано за библия по астрология, разглежда с несравними логика и яснота нейните правила и принципи, както и основните астрологически техники и инструменти спрямо засегнатите от нея области: темперамента, болестите, богатството, пътуванията, човешките характери.
За пръв път цялостно преведен от оригиналното гръцко произведение, този основополагащ за западната астрология текст е разяснен под консултацията на трима изтъкнати френски специалисти ­ историк-елинист, астроном и астролог, предлагайки на запознатия или просто любознателен читател същевременно един автентичен трактат и истинска енциклопедия в достъпен стил ­ както би искал и самият Птолемей.
Тази уникална книга, в която астрологията и астрономията говорят с едни и същи изразни средства, е неподвластна на превратностите на времето ­ идеалният мост от първичното познание към съвременните изследвания.


 

 

ВОДАТА СПИ

Глен Кук

 

Стр. 408

Цена: 15 лв.

ISBN:  978-954-861-088-9

 

 

Сега съдбата и бъдещето на Черния отряд са в ръцете на две жени, никога официално назначавани за капитан и летописец. След дълги години търпеливи кроежи и живот в нелегалност, те повеждат оцелелите братя заедно с Нюен Бао и престарелите магьосници на последна офанзива към равнината на блестящия камък. Пътуване, при което ще се разкрие историята на Отряда, ще се разбулят древни тайни, нови светове, ще бъдат спечелени и изгубени... И всичко това на ужасна цена.
 

 

 


 

 

ТЯ Е ТЪМАТА

Глен Кук

 

Стр. 424

Цена: 16 лв.

ISBN:  978-954-861-080-3

 
Вятърът стене и вие със злокобно дихание. Мълниите реват и трещят. Яростта е жива над равнината на блестящия камък. Дори сенките са уплашени.
В сърцето на равнината се извисява огромна сива крепост – тайнствена и по-древна от всеки записан спомен. Стара кула се е срутила напряко на цепнатината. От сърцето на укреплението се носи ужасно, дълбоко и бавно туптене – като на дремещо сърце на света, разцепващо древната тишина.
Смъртта е вечност. Вечността е камък. Камъкът е мълчание.
Камъкът не може да говори, но помни.
Така започва втората книга за равнината на блестящите камъни, достигнала до нас
благодарение на Мъргън – знаменосец и летописец на Черния отряд. „Тя е тъмата” е
разказ за пътешествието на Отряда към миналото си и Катовар, Наемниците се оказват
между армията на Дългата сянка, очакваща ги, за да ги разгроми, и неверни съюзници в тила, готвещи предателство. Кина – богинята-разрушителка, влияе на събитията и се опитва да се завърне. Ловеца на души си има собствени планове, а Знахаря вече не споделя своите с никого.
 


 

 

РАЗВИТИЕТО НА ЛИЧНОСТТА, том 1

Лиз Грийн, Хауърд Саспортас

 

Стр. 352

Цена: 15 лв.

ISBN:  978-954-861-078-0

 

Това е книга за всички нас, които искаме да знаем защо сме и кои сме. В първия том от серията семинари по психологическа астрология Лиз Грийн и Хауърд Саспортас обединяват усилия, за да покажат как динамиките на дълбочинната психология работят с нашата рождена карта. Четирите семинара, включени тук, осветляват процеса и проблемите, които срещаме всички ние в развитието на индивидуалната идентичност. Първият – етапите на детството, е психологическа и астрологическа перспектива, която показва как ранните травми и преживявания засягат живота ни като зрели хора.

Научете как родителският брак повлиява развитието, как е отразен в индивидуалния ни хороскоп и ние повтаряме родителските модели на връзките. Третият семинар – подличности и психологически конфликти се отнася до архетипните принципи на знаците и планетите, показани в рождения хороскоп. Последният раздел – младежът и старецът, сравнява символизма на вечната младост и старостта, като отразява архетипния комплекс, причинен сблъсъка на визията за неограничените възможности с границите на времето и тленността. Двамата автори изследват истински житейски проблеми и досегът с тези семинари може да ви накара да преосмислите собствения си живот.
 

Лиз Грийн и Хауърд Саспортас са съоснователи на Центъра по психологическа астрология. Саспортас умира през май 1992 година и кончината му е голяма загуба за сферата на хуманистичната психология, психосинтезата и астрологията.


 

 

 

 

 

 

Лиз е анализатор на Юнг и автор на добре познатите творби: „Сатурн – нов поглед към един стар дявол”, „Хороскопът в проявление”, „Изкуството да откраднеш огън”. Заедно със Хауърд Саспортас е съавтор на останалите три тома от семинарите по психологическа астрология: „Динамиките на подсъзнанието”, „Светилата”, „Вътрешните планети”.

ДИНАМИКИТЕ НА ПОДСЪЗНАНИЕТО

Лиз Грийн, Хауърд Саспортас

 

Стр. 368

Цена: 16 лв.

ISBN:  978-954-861-081-0

 

Тази разработка изяснява по-тъмните страни на зрелия човек – онези подсъзнателни динамики, пред които трябва да се изправим, така че да успеем да откриваме мъдростта отвътре. Авторите на „Развитието на личността”, „Светилата” и „Вътрешните планети” обединяват усилия отново, за да покажат как работят динамиките на подсъзнанието в рождената ви карта.

Хауърд Саспортас дискутира астрологията и психологията на агресията. Той се съсредоточава върху двете лица на Марс – като разрушителна сляпа агресия и в качеството му на утвърждаване на независимостта и индивидуалността. В третия семинар Саспортас изследва стремежа към величието – преживяването на смисъла – както е изразено чрез Юпитер в рождената карта, и се фокусира върху по-дълбоките страхове, които ни пречат да достигнем по-висшата си същност.

Лиз Грийн говори за другата страна на агресията: депресията. Тя подсказва, че депресията е част от процес, който води до по-пълно изразяване на живота, и показва как състоянието се разкрива астрологически. Лиз Грийн завършва книгата с четвъртия семинар върху алхимичния символизъм, съдържащ се в хороскопа, като помага на читателите да разберат различните етапи на психологическото и духовното развитие и как алхимията може да бъде използвана за изясняване на еволюционния смисъл на отделни астрологически аспекти, транзити и прогресии. Не само важен справочник за астролозите консултанти, тази творба е предназначена и за всеки, който се стреми да прозре в самия себе си.
Лиз Грийн и Хауърд Саспортас са съоснователи на Центъра по психологическа астрология. И двамата дълги години изнасят лекции в Америка и Европа и обучават астролози и психотерапевти.
 


 

 

 

 

Саспортас умира през май 1992 година и кончината му е голяма загуба за сферата на хуманистичната психология, психосинтезата и астрологията.

Лиз е анализатор на Юнг и автор на добре познатите творби: „Сатурн – нов поглед към един стар дявол”, „Хороскопът в проявление”, „Изкуството да откраднеш огън”. Заедно със Хауърд Саспортас е съавтор на останалите три тома от семинарите по психологическа астрология: „Развитието на личността”, „Светилата”, „Вътрешните планети”.

ПРАКТИЧЕСКА АСТРО-НУМЕРОЛОГИЯ

Мишел Пера

 

Стр. 304

Цена: 13 лв.

ISBN:  978-954-861-082-7

 

Астронумерологията, обединявайки двете науки астрология и нумерология, дава точната диаграма на конкретен човешки живот от раждането до смъртта. Няма нужда от сложни ефемериди – базираме се върху цифрите на рождената дата, на слънчевия знак, на планетата управител и на декадата.
 

Астронумерологическото изследване на рождените дати дава точна информация за дълбоката природа на субекта, за качествата и за недостатъците му; накратко, то разкрива видимите особености на характера му, външното му поведение, физическия му вид и т. н.
Благодарение на тази несложна методика сме в състояние да отгатнем възможностите, провалите и успехите, които човек може да познае в живота си. Освен това е възможно да се предположи какъв багаж носи човек от предишен живот, какви цели гони, както и какъв път е избрал да следва, за да ги постигне.

 Както своята другарка астрологията, и астронумерологията иска просто да помага на хората по-добре да опознаят себе си, а освен това тя може да намери липсващите референтни и опорни точки, с чиято помощ индивидът би могъл да тръгне по правилния път и да избегне, доколкото е възможно, грешките и нещастията...


 

 

 

ИЗАБЕЛ

Гай Гавриел Кай

 

Стр. 552

Цена: 15 лв.

ISBN:  978-954-861-063-6

 

Избрана за една от петте най-добри kниги
на 2007 година в Категорията
„Научна фантастиkа/фентъзи”
от Library Journal


Във вълнуващото си ново произведение международно признатият автор Гай Гавриел Кай заплита митични фигури в съвременен сюжет.
 

Радващият се на световна известност писател осветлява по зашеметяващ начин отказа на историята – независимо дали на една култура, или на едно семейство – да бъде погребана. Нед Маринър, на петнадесет години, придружава баща си в Прованс на шестседмична фотосесия за луксозен албум.

 

Постепенно Нед открива една прастара история, разиграваща се в модерния свят на айподи, клетъчни телефони и ванове за седем души по пътищата, обхождани от келтски племена и римски легиони. В една свещена, населявана от духове нощ, веднъж в годината, когато падат границите между Живота и смъртта и по хълмовете пламват огньове, Нед, неговото семейство и приятелите му биват шокиращо въвлечени в тази история, където опасни, митични фигури от отдавнашни конфликти нахлуват в настоящето, за да превземат и променят съдби.


 

Гай Габриел Кай е световноизвестен автор на бестселъри, издал досега девет романа и една поетична книга. Най-новата му белетристична творба е „Последната слънчева светлина”.

 

Носител е на международната награда „Голиардос” за творбите си в областта на фантастиката, два пъти получава наградата „Аурора” и три пъти е номиниран за Световната награда за фентъзи. Книгите му са преведени на 21 езика.

   

Copyright © 2014  Nextel