НЕОЧАКВАНИТЕ СЪСТАВКИ НА ЩАСТИЕТО

Дебора Маккинли

 

Стр. 224
Цена: 15 лв.
ISBN:  978-954-783-205-3

 

Ийв Петуърт е почитателка на детективските, много мъжки романи на писателя Джак Купър. Привлича я чувственият начин, по който той пише за храната, и му изпраща писмо, за да изрази възхищението си.
Разменените писма и имейлите, изпълнени с кулинарни описания и размисли за човешката природа, дават на Ийв и Джак временно облекчение от кризата, която всеки от тях изживява.
Разведена от години, Ийв води самотен, макар и доста привилегирован живот в английската провинция. Отскоро разведен за втори път, Джак е емоционално нестабилен и не е в състояние да започне новия си роман. През последните 15 години много жени са се опитвали да го направят щастлив, но малко от тях са успели. Очарован от прямотата на Ийв и любовта ѝ към храната, той отговаря на краткото ѝ писмо и това слага началото на кореспонденция. Със завоалираните от полуанонимността и разстоянието мъдри и с времето все по-пропити със загриженост съвети, Ийв и Джак намират сили да застанат лице в лице с проблемите си и за да ознаменуват това, планират среща в Париж. Но дали наистина ще се срещнат на левия бряг на Сена?


 

 

ЗАЛАВЯНЕТО НА ВЪЛКА ОТ УОЛСТРИЙТ

Джордан Белфорт

 

Стр. 368
Цена: 19 лв.
ISBN:  978-954-783-203-9

 

В това зашеметяващо повествование прословутото „лошо момче” на Уолстрийт –печелещият по милион на седмица търгаш с евтини акции – ни превежда през житейската си драма: от нахлулите в имението му агенти на ФБР, през сделката, която сключва, да предаде най-старите си приятели и колеги, до проговорилата най-сетне негова съвест. Сред руините на кралството му (да не говорим за съсипания му брак), Вълка се озовава пред най-голямото предизвикателство в живота си: да премине през шпалир от съдии и прокурори, да запази връзката с децата си и побеснялата си съпруга манекенка, и евентуално да съумее да съхрани самоуважението си. При което осъзнава съвсем ясно, че няма никак да му е лесно. Напротив – за човек с безпрецедентен апетит към излишъците, това ще си е живо минаване през Чистилището.

 


 

 

ВЪЛКА ОТ УОЛСТРИЙТ

Джордан Белфарт

 

Стр. 432
Цена: 19.90 лв.
ISBN:  978-954-783-192-6

 

Вече и филм на Мартин Скорсезе с Леонардо ДиКаприо в главната роля.

През деня той печели хиляди долари в минута. През нощта ги харчи с максимална скорост. Като се почне от запоя, довел до потъването на 53-метровата му яхта, и навъртането на хотелска сметка за 700 000 долара и се стигне до жената и децата, които очакват завръщането у дома му на онзи, когото борсовите агенти наричат "краля", злият гений Джордан Белфърт - по прякор "Вълка от Уолстрийт" - разказва как през 1990-те години става един от прословутите американски финансисти и как в ролята си на блестящ комбинатор с ценни книжа извежда славната си дружина в див поход от Уолстрийт до масивния им офис в Лонг Айлънд.

Невероятна история, наситена с алчност, власт и ексцесии до степен, каквато умът отказва да възприеме - житието на младеж, който от разносвач на ледени блокове стига до заработването на стотици милиони - до деня, когато всичко рухва.


 


 

ЗИМНА ПРИКАЗКА В НЮ ЙОРК

Марк Хелприн

 

Стр. 784
Цена: 19 лв.
ISBN:  978-954-783-201-5

 

Това не е истински случай, това е истинска любов!

Книгата, оглавила класацията на бестселърите на "New York Times".

Шедьовърът на Марк Хелприн ви пренася в Ню Йорк отпреди Първата световна война, в град, пречистен от пелената на безпрецедентни снегове. Една зимна нощ Питър Лейк – виртуозен крадец и механик, прави опит да ограби непристъпно като крепост имение в Горен Уест Сайд. Макар да си мисли, че къщата е празна, дъщерята на семейството, което живее там, си е у дома. Така започва любовната история на ирландския крадец и Бевърли Пен – момиче, умиращо от туберкулоза. Любовта им е толкова силна, че Питър Лейк, обикновен и необразован човек, ще бъде тласнат в битка да спре времето и да съживи мъртвите. Непримиримата му борба е една от най-красивите и необикновени истории в американската литература.
 


ПШЕНИЦАТА - МАСКИРАНИЯТ УБИЕЦ

Уилям Дейвис

 

Стр. 400
Цена: 19 лв.
ISBN:  978-954-783-187-2

 

Спрете тестените изделия! Отслабнете! Намерете пътя към здравето!

Знаете ли, че консумирането на две филийки пълнозърнест хляб може да увеличи кръвната ви захар много повече, отколкото това правят две лъжички бяла захар?

Провокативен здравен пътеводител за това как, като изключим пшеницата и тестените изделия, дори така наречените полезни пълнозърнести продукти от хранителния си режим, ще постигнем идеалното тегло, ще се избавим от нежеланите и нелицеприятни тлъстини и още по-важното – от широка гама здравословни проблеми!

На база на дългогодишните си клинични проучвания и необикновените резултати, които д-р Уилям Дейвис наблюдава, след като подлага хиляди пациенти на безглутенов хранителен режим, той издига тази убедителна и впечатляваща хипотеза срещу вездесъщата храна.
Лишаването от пшеницата и глутеновите храни ще ви донесе значителни ползи, сред които:
•загуба на телесно тегло от 10, 15 и дори 25 kg само през първите няколко месеца
•облекчаване на метаболитния синдром и диабета
•възстановяване след чревни проблеми като колит и цьолиакия
•значително подобрение на нивата на холестерола и LDL
•подобряване на костната структура и плътност; забавяне, дори спиране на остеопороза и остеопения
•преустановяване на кожни проблеми – от псориазис до кожни афти и косопад
•намаляване на възпалителните процеси и на болките и последствията от ревматоиден артрит


 

 

 

Четивна, убедителна, провокираща мисълта, тази базирана на задълбочени проучвания и изследвания книга ни предлага нов и изключително важен поглед върху най-значимите здравословни въпроси на нашето време. Доктор Дейвис ни представя убедителни аргументи да премахнем напълно пшеницата и глутена от храната си. През последните години сме свидетели на бързо нарастване броя на диагностицираните случаи с непоносимост към глутен. Основната причина за проблемите с пшеничен глутен е съвременният ни начин на живот и хранене – сега консумираме пшеница, далеч по-различна от старите сортове, модифицирана по начин, увеличаващ количеството на глутена, с цел подобряване вкусовите качества на тестените изделия и сладкишите.

ДА ОТКРИЕШ КОЛИН ФЪРТ

Мия Марч

 

Стр. 320
Цена: 16 лв.
ISBN:  978-954-783-198-8

 

От авторката на бестселъра "Клуб "Мерил Стрийп""

Съдбите на три жени ще се променят, след като в Бутбей Харбър, Мейн, тръгват слухове, че актьорът Колин Фърт пристига да снима филм в градчето.
Журналистката Джема Хендрикс заминава за крайбрежния град с надеждата да направи интервю с Фърт. То би могло да спаси както разклатената ѝ кариера, така и да изглади обтегнатите отношения със съпруга ѝ, и животът ѝ отново да потръгне.
Бий Крейн е двайсет и две годишна бостънчанка, току-що научила, че е осиновена. Тя идва в града, за да открие истинската си майка Вероника Русо - легенда в града не само защото е забременяла в гимназията, а и заради необикновените "целебни" пайове, които приготвя. Вероника гори от желание да срещне своя идол господин Дарси. Когато получава работа като статистка във филм с негово участие, тя се пита дали е готова за възможността да изживее своята истинска приказка. Пътищата на трите жени се пресичат и съдбите им се променят завинаги.
А докато съдбите им претърпяват обрат, останалата част от града се чуди: Къде, да му се не види, е Колин Фърт?


Талантливата Мия Марч отново предлага неподправено изживяване в новия си роман, който проследява преплетените съдби на три много различни жени - почитателки на британския актьор.


 


 

 

Марч пише прочувствено и красиво и така придава истинска дълбочина на драматичните си моменти, като успява и да разведри читателите с изпълнените с чувство за хумор откъси от историята. Романът се чете с истинско удоволствие.

НАПИШИ ГО И ЩЕ СЕ СБЪДНЕ

Хенриет Ан Клаусър

 

Стр. 256
Цена: 14 лв.
ISBN:  978-954-783-199-5

 

Да знаете какво искате и да го получите!

Превърнете мечтите си в реалност – поемете контрола в свои ръце. Вдъхновяваща и практична книга!

Д-р Клаусър обяснява как записването на целите ви е първата стъпка към постигането им. На тези страници ще прочетете истории на обикновени хора, преживели чудеса, малки и големи, случили се в живота им след като извършили елементарното действие – да запишат мечтите и желанията си на хартия. Практическите и лесноприложими насоки и упражнения ще катализират творческия ви заряд. И преди да осъзнаете вече ще пишете собствения си билет към успеха!
Вие можете:
•да намерите идеалния си партньор
•да купите дома на мечтите си
•да се сдобиете с желаната работа
•да се събуждате по-щастливи
•да пътешествате
•да подобрите отношенията си с децата си тийнейджъри


 


 

НАЙ-ЛЕСНИЯТ НАЧИН

Мейбъл Кац

 

Стр. 156
Цена: 10 лв.
ISBN:  978-954-783-193-3

 

Как да живеем свободно, да решим проблемите си и да поемем по пътя на любовта, щастието, богатството и благоденствието.

Кога ще имате всичко, което желаете? Знаете ли какво ви пречи да заживеете живота на мечтите си? Вие! Но вината не е ваша.

Животът е предвиден да е лесен. Нужно е да се научите да освобождавате и отърсвате. Ще постигнете това чрез принципите на "Най-лесният начин" и хоопонопоно.

Тук ще откриете практически и лесно приложими средства как да изтривате негативните програми, които възпрепятстват плановете, целите, решенията ви и резултатите; да бъдете отворени и гъвкави, за да стигнете до решенията чрез вдъхновението и интуицията; да постигате вътрешна хармония независимо от случващото се наоколо; да преодолявате бариерите, които сами сте си наложили; да живеете и работите по-ефективно.

В продължение на 12 години Мейбъл Кац е обучавана от д-р Хю Лен, хавайски шаман.

Двамата са помогнали и вдъхновили милиони хора по цял свят да открият истинската си същност и да променят живота си веднъж завинаги.


 


Това е най-ясното обяснение на хоопонопоно - техниките и принципите на д-р Хю Лен.

Хоопонопоно е отвъд "Тайната". Иначе казано, "Тайната" и "Законът на привличането" са само част от отговора. Хоопонопоно е най-ефективният метод за постигане на трайна промяна, щастие и вътрешна хармония.

ОТМЪЩЕНИЕТО НОСИ ПРАДА

Лорън Уайзбъргър

 

Стр. 408
Цена: 16 лв.
ISBN:  978-954-783-196-4

 

Отмъщението никога не излиза от мода.

Изминало е почти десетилетие откакто Анди Сакс напуска работата, за която милиони момичета биха дали живота си - работата за Миранда Пристли в списание „Рънуей” – мечта, превърнала се в кошмар. Оттогава Анди и Емили, бивши неприятелки и колежки-асистентки, са обединили сили, за да създадат изискано булчинско списание. „Плъндж” бързо се превръща в задължително четиво за младите и стилни жени.

Сега те командват парада - Анди пише материали и пътува, както винаги е искала. Емили планира партита и осигурява реклами с опитността на истински професионалистка. А още по-хубавото е, че Анди е срещнала любовта на живота си, Макс Харисън, потомък на прочуто семейство на медийни магнати, уверен, успял и убийствено привлекателен.
 

Сватбата им ще бъде отразена от всички медии за светски новини. Анди Сакс е на седмото небе. Но съдбата е голяма проклетница. В утрото на сватбата си Анди все още не може да се отърси от миналото. А когато открива тайно писмо със зашеметяващи намеци, нервността ѝ заради сватбения ден се превръща в студен ужас.


 

Анди осъзнава, че нищо – нито съпругът ѝ, нито любимата ѝ кариера – не е такова, каквото изглежда.

Тя изобщо не подозира, че усилията ѝ да изгради щастлив нов живот ще я отведат обратно до мрака, от който едва е избягала преди десет години, и ще я изпречат право на пътя на самия дявол.

ДИВАЦИ

Дон Уинслоу

 

Стр. 272
Цена: 15 лв.
ISBN:  978-954-783-181-0

 

Бен – богат бизнесмен от Лагуна Бийч, мирен, отдаден на благотворителност, и най-близкият му приятел Чон, бивш морски тюлен и наемник, развиват тайна домашна индустрия – отглеждат суперкачествена марихуана, като извличат огромни печалби от лоялните си клиенти. И двамата са влюбени в красавицата Офелия. Животът в южнокалифорнийското градче е идиличен... докато мексиканският картел Баха не решава да наложи сътрудничество с него.
Безпощадната шефка на картела Елена и жестокият изпълнител на мокрите й поръчки Ладо подценяват неразрушимата връзка между тримата приятели. Подпомагани неохотно и с увъртания от корумпиран служител на Агенцията за борба с наркотиците, Бен и Чон повеждат наглед обречена война срещу картела. Така започва серия от акции и маневри с висок залог и свирепа битка за надмощие.

Дон Уинслоу – този върховен майстор на трилъри, ни предлага зашеметяващо забавление. Диваци е изумително съчетание от преливащ с адреналин съспенс и почти документална хроника от съвременните нарковойни. Заплетен пъзел от емоции и действия, с динамична фабула и интригуващо развитие на персонажите.

Оливър Стоун споделя, че леко загадъчният и нестандартен изказ го е привлякъл да екранизира книгата, със звезди като Тейлър Кич, Блейк Лайвли, Джон Траволта, Салма Хайек, Бенисио Дел Торо.


 

 

Някой ми даде книгата и ми каза: „Обърни внимание, не е като другите” – споделя Оливър Стоун. – Историята е много оригинална: младостта срещу възрастта, начинът, по който младото поколение се вкопчва в битка с по-възрастното.
"Истинско откровение! Съвременните Буч Касиди и Сънданс Кид!"
Стивън Кинг

УБИВАЙ ГИ НЕЖНО

Джордж Хигинс

 

Стр. 208
Цена: 15 лв.
ISBN:  978-954-783-182-7

 

Джаки Коган е наемен убиец, работещ за мафията, на когото възлагат най-трудните и опасни задачи. След извършване на мащабен обир по време на игра на покер, мафиотските босове се обръщат към него за пореден път. Разполагащ с ограничено време, Коган трябва да намери парите и да елиминира всички свързани с обира.
„Хигинс заслужава да сподели компанията на Чандлър и Хамет като представител на самородните иноватори в сферата на добрата криминална литература.” – Скот Търоу
„Хигинс безспорно е надарен със забележителен талант да пресъздава запомнящи се персонажи, всеки със свой собствен глас.” – The New Yorker
„Един от майсторите на криминалния жанр на XX век.” – Kansas City Star

 

 


 

 

 

К И ИЗКУСТВОТО НА ЛЮБОВТА

Хонг Ин

 

Стр. 240
Цена: 14 лв.
ISBN:  978-954-783-185-8

 

Китайската версия на “Любовникът на лейди Чатърли”

Хон пише за незаконната любовна връзка между младия Джулиан Бел, син на Ванеса Бел и племенник на Вирджиния Улф, и Лин Чен, по това време съпруга на декан на колеж, за когото Джулиан работи в Китай – един забранен съюз между „високоуважавана” китайка и „чуждоземен дявол”.

Написан с прекрасно наситена простота – този роман е суров, безкомпромисен, прям и изпълнен с напрежението на силна емоция, но също и пълен с поезия и изящество. – Андрю Моушън.

Развиващ се в Китай през 30-те години на двайсети век, това е истински, макар и трагичен разказ за романс, сексуално желание и ненавременна смърт. Красива, интелигентна и опитна в даоистките изкуства на любовта, Лин е омъжена за университетски професор. Джулиан Бел, син на Ванеса Бел и любимец на кръга „Блумсбъри”, е пристигнал в Китай, жаден за преживявания. Взаимното привличане между тях води до страстно психическо и духовно дирене в Пекин. Неуспели да реализират любовта си в едно общество, разделено от културни конфликти и заплаха от война, те в крайна сметка се разделят: Джулиан – за да се бие за лоялистите в Испания, а Лин – за да обмисля самоубийство в дома на съпруга си.


 

 

 

АВС НА ИНВЕСТИРАНЕТО В ЗЛАТО: КАК ДА ЗАПАЗИТЕ И УМНОЖИТЕ БОГАТСТВОТО СИ

Майкъл Косарес

 

Стр. 200
Цена: 24 лв.
ISBN:  978-954-783-186-5

 

В тази книга е събрана информация за това как да спестяваме пари - информация, която не трябва да пропускате и която ще ви помогне да добавите още един стълб на сигурност към вашия инвестиционен портфейл. Книгата е уникално ръководство за инвестирането в злато. През вековете много неща са се използвали като валута: добитък, жито, подправки, скъпоценни камъни... Но само две неща винаги са били пари: златото и среброто. Косарес анализира слабите страни на днешната финансова система и причините, поради които златото е просъществувало в историята.
Авторът обяснява защо трябва да инвестираме поне част от спестяванията си в най-старата валута на света и предлага различни начини за печелившо инвестиране. Някои от тях са познати на експертите и на най-богатите отдавна, но днес са достъпни за всички.
За първи път се появява книга пътеводител с изчерпателни насоки за вземане на добри решения относно притежаването на злато. Като експерт с над трийсетгодишен опит в тази област, Косарес засяга голям брой теми и посочва икономическите и политическите тенденции, от които зависи този пазар, както и причините златото да играе важна роля за милиони по света.
Изданието е илюстрирано със снимки, диаграми и приложение.


 

 

 

ПОСЛЕДНО ТАНГО В ПАРИЖ

Робърт Али

 

Стр. 176
Цена: 12 лв.
ISBN:  978-954-783-169-8

 

Пол е 45-годишен американец, авантюрист, който живее в Париж. Гневен и потиснат заради самоубийството на съпругата си, той търси апартамент под наем, където нищо да не му напомня за нея. Жана е на двайсет, красива и сексапилна, от буржоазно семейство, тя е сгодена за млад режисьор и търси жилище, където да заживеят заедно. Съдбата среща застаряващия Пол и младата, жизнена Жана в занемарен парижки апартамент. Тук те се заплитат в шокираща връзка, в преживяване без споделяне, екстракт на чиста сексуална наслада. Уловени в капана на задъхания ритъм на един първичен танц, от който сякаш нямат волята да се измъкнат, двамата издигат опустошаващата си страст над всички мислими и немислими граници на еротиката.
Този сюжет едва ли би направил впечатление, ако не беше претворен във филма на Бернардо Бертолучи „Последно танго в Париж”, с Марлон Брандо и Мария Шнайдер в главните роли. Номиниран за две награди на Американската филмова академия, взривил общественото мнение, спечелил си скандална слава и отдавна признат за класика, филмът си остава сред най-дискутираните и спорни постижения на световното кино.


 

 

БЕЛ АМИ

Ги Дьо Мопасан

 

Стр. 368
Цена: 15 лв.
ISBN:  978-954-783-168-1

 

Много години преди наръчниците за преуспяване в обществото да станат бестселъри, френският романист Ги дьо Мопасан, гений на любовните сюжети, пише „Бел Ами”. Той описва възхода на един младеж от провинцията, който за кратко време прави главоломна кариера в Париж, споделяйки самотата и копнежите на съпругите на влиятелни бизнесмени и аристократи. Мопасан помества своите чувствени и привлекателни, но сексуално незадоволени жени в края на ХІХ век, когато Франция забогатява, все по-бързо забравяйки за доскорошните революции. Той не си и помисля, че романът му ще остане завинаги актуален, доколкото цел на днешните общества е трупането на богатство и престиж, а в тях неизменно ще се появяват хора, които ще знаят и ще могат да правят това по-добре от другите.

Издаването на „Бел Ами” съвпада с разпространението у нас на едноименния филм, в който главният герой се изпълнява от идола на днешните тийнейджъри Робърт Патинсън, прочул се като вампира от сагата „Здрач”. Като че ли създателите на този екранен хит намекват за безсмъртната природа на красивия кариерист, който знае какво е нужно на жените.


 

 

ПОВЕРИТЕЛНО ОТ ХАРВАРД БИЗНЕС СКУЛ

Емили Чан

 

Стр. 320
Цена: 18 лв.
ISBN:  978-954-783-142-1

 

Повече от век Харвард бизнес скул (HBS) обучава поколения от лидери, които формират и усъвършенстват практиката на бизнеса във всеки отрасъл и всяка страна по света. Харвард бизнес скул е икона в бизнес образованието, а дипломата от Харвард е високо уважавана в света на бизнеса. Тази книга, написана от Емили Чан, завършила Харвард бизнес скул, обяснява защо това е така. Тя е сбор от най-ценните и прагматични концепции, преподавани в Харвард.
„Поверително от Харвард бизнес скул” ясно разкрива най-ценните, при това достъпни концепции, преподавани в Харвард. Тя би била полезна за всички, които се интересуват от бизнес, но не планират или не могат да учат в Харвард; те ще научат много от тази книга, без да стъпват в университета. За онези, които планират да учат в Харвард, тази книга ще осигури преднина пред колегите.
„Поверително от Харвард бизнес скул” отсява най-доброто, което Харвард бизнес скул може да предложи и разкрива тайните на успеха, които се преподават в „храма на познанието”.


 

 

КАК ДА ГОВОРИМ С ВСЕКИ ВЪВ ВСЯКА СИТУАЦИЯ

Ема Сарджант, Тим Феарън

 

Стр. 224
Цена: 13.95 лв.
ISBN:  978-954-783-155-1

 

„Как да говорите с всеки във всяка ситуация” е реалистичният и практичен наръчник, който бихте искали да вземете със себе си, преди да излезете!
Повечето от нас изпитват известна несигурност в някои ситуации – независимо дали трябва да влязат в стая, пълна с непознати, да отидат на парти, да говорят пред аудитория, да присъстват на нетуъркинг събитие или просто да разговарят с някого на четири очи. Тази книга е предназначена за всички, които биха искали да узнаят как да подходят към всяка ситуация, с произволен брой или тип хора, и да се чувстват уверени, докато го правят.

На тези страници ще откриете:

* стратегии да се справите със ситуациите така, че винаги да се чувствате спокойни и овладени
* идеи за започване на разговор и полезни съвети за неговото поддържане
* как бързо и лесно да постигнете хармония с всеки срещнат
* помощ при определянето на бариерите да се чувствате уверени – и техники за преодоляването на тези бариери
* как да се справите с притеснението, да овладеете нервите си и да излезете от онези ужасни неловки моменти, без да се смущавате.


 

 

 

КАК ДА СПОРИМ КАТЕГОРИЧНО, УБЕДИТЕЛНО, ПОЗИТИВНО

Джонатан Херинг

 

Стр. 252
Цена: 13.95 лв.
ISBN:  978-954-783-149-0

 

Ако животът е такъв, какъвто го правим, то неговото подобряване започва оттук. Способността ни да убеждаваме и оказваме влияние е от определящо значение за личния и професионалния ни успех. Но повечето от нас не притежават умения да спорят добре. Мнозина възприемат споренето като нещо, което трябва да се избягва на всяка цена и често се прави неумело - или изобщо не се прави. А това навярно е най-силното и най-пренебрегвано качество, което бихте могли да притежавате.
Открийте изкуството да спорите категорично, убедително и позитивно и ще си осигурите преднина всеки път, когато искате:
* да изложите аргумента си безотказно
* да убедите другите да възприемат начина ви на мислене
* да запазите хладнокръвие в напечена ситуация, да спечелите хората на своя страна
* да получите онова, което искате
* да се справите с проблемен човек или тема, да сте убедителни и ясни
* да имате самочувствие, когато говорите


 

 

ВЕЧНО МЛАДИ

Доктор Никълъс Перикон

 

Стр. 376
Цена: 19.50 лв.
ISBN:  978-954-783-150-6

 

Нутригеномика за блестяща кожа и безупречно здраве на всяка възраст
“С всичко, от витамините до великолепната си серия козметични продукти за кожа, д-р Перикон не само ми помогна да изглеждам по-добре, но да подобря и качеството си на живот.” - Ума Търман

“Д-р Перикон предлага лесна и разумна програма, която води до удивителни резултати.” - Шерил Кроу
“В програмата на д-р Перикон има много неща, които съвпадат с личната ми философия. Едно от тях, например е, че като човек с италиански корени, винаги съм ценял вълшебните свойства на зехтина. Д-р Перикон даде съвсем ново измерение на този и други натурални продукти.” - Стивън Тайлър, Аеросмит
Известният дерматолог д-р Никълъс Перикон е открил начин за превенция на болестите, свързани с остаряването, като в същото време кожата се запазва млада и организмът се чувства жизнен. Въз основа на науката нутригеномика − дисциплина, която обединява диетологията и дълголетието − неговата програма има за цел да задейства гените и биохимичните процеси, свързани с подмладяването, чрез суперхрани (сред които сьомга, кресон, семена от чиа, ечемичени кълнове, канела, какао); хранителни добавки (вит. К и D, пикногенол); хранителен режим и рецепти за ястия, които подпомагат изгарянето на мазнини; практикуването на йога и достатъчно почивка. За разлика от други подобни заглавия напоследък, Перикон изготвя програма, основана на нови технологии и неагресивни дерматологични процедури.


 

 

 

 

“Много от любимите ни храни са забранени, но в замяна на това получаваме дълготрайна красота без постоянни диети и изтощителни тренировки. След няколко дни на режима на Перикон, читателите вероятно ще приемат програмата на Перикон като начин на живот, както например Мадона и прочутата й диета от сьомга за младежки вид.”
Publisher’s Weekly

АРХИВИ НА БЪДЕЩЕТО

Ричард Уотсън

 

Стр. 360
Цена: 19.50 лв.
ISBN:  978-954-783-164-3

 

В книгата Ричард Уотсън защитава реномето си на експерт по прогнозите и анализа на трендовете, като включва подробна диаграма на “времевия хоризонт на изчезване и отмиране” на различни обществени реалии, процеси и явления. Показва ни как неща, които в момента смятаме за даденост, до 2050 г. ще са изчезнали. Някои са очевидни: писането на писм, факс машините, монетите, петрола. И изведнъж се вцепеняваме: в този списък е и Белгия. Нима някои допуска, че белгийците ще са сред изчезналите видове към 2049 г?

“Да кажем, че Уотсън провокира нови идеи и ни кара да се замислим за бъдещето, би било твърде скромна оценка за реалните достойства на тази книга. Всички сме изкушени да надникнем в бъдещето, а Архиви на бъдещето се приближава до мащабите на Нострадамос, като засяга теми като финансите, медиите, търговията и много повече.” – Стивън Форбс
 

“Винаги съм казвал, че не правя предсказания. Но очевидно съм се заблуждавал. Ако пишеш за бъдещето, нещото, което хората като че ли искат да чуят повече от всичко друго, е предсказание за новите неща, които ще бъдат изобретени и за познатите неща, които ще отшумят. И колкото по-чудати са предсказанията, толкова по-добре. Това е игра, която вече свикнах да играя. И дори ми е забавна – не защото наистина вярвам, че някои от тези предсказания ще се окажат верни, а защото предсказанията са удобен начин да проведеш разговор за бъдещето.

Предсказанията отърсват хората от предубежденията им и така можете да проведете много конкретни дебати за възможностите на бъдещето. Следователно целта ми е не да предсказвам самоцелно, а да използвам тези предсказания, за да предизвикам дискусия за бъдещите рискове и възможности.”


 

Ако приемем, че на 21 декември 2012 година няма да настъпи свършекът на света, ще станем свидетели на няколко масови преселения. Това отчасти ще се дължи на политически и екологични събития, но масовата имиграция ще произтича и от нуждата да се намери решение на най-различни видове недостиг на таланти и умения.

Китай ще направи нещо абсолютно неочаквано (като например да се срине или, по-вероятно, да обърне икономиката си навътре), Русия ще стане по-националистично настроена (и ще тръгне навън с военни цели) и ще създадем още няколко нови държави.
Иначе животът ще си остане що-годе същият.
Прогнозите не са шега работа – бъдещето никога не е просто екстраполация на настоящето. Неочакваните новооткрития и събития винаги дебнат зад ъгъла, за да спънат и най-добре обмислените ни планове – но все пак по-добре да имаме планове, отколкото въобще да не мислим за бъдещето.

ХИПНОТИЧНИТЕ ДУМИ

Джо Витале

 

Стр. 352
Цена: 14.99 лв.
ISBN:  978-954-783-148-3

 

Колко по-добре щяхте да се справите с убеждаването и продажбите, ако бяхте обучени лично от вече постигнала успех личност?

Представете си само: вие сте на път да усвоите доказали се начини

за употреба на думи, които въвеждат хората в състоянието „транс на купувача".

Искате хората да купуват вашите продукти или услуги?

Предстои ви да научите как само с думи да накарате хората да го правят.
Хипнозата е високоуважаван подход, прилаган от лекари, психолози, както и от хора, свързани с търговията и маркетинга. Използването на хипнотични думи не е свързано с манипулирането, а с комуникацията. Замисълът на "Хипнотичните думи" е да ви помогне да подобрите комуникацията си и по този начин по-успешно да убеждавате хората.


Хипнотични думи и изрази, които предизвикват определена мозъчна дейност, която в последствие води до покупка, се използват и в маркетинга.
 


 

 

 

Знаете ли кои са те?
Вероятно не.
Малцина ги знаят.
В тази книга обаче ще ги откриете.
 

iСТИВ: СЛОВОТО НА ЧОВЕКА, ПРОЗРЯЛ В БЪДЕЩЕТО

Джордж Беъм

 

Стр. 128
Цена: 10 лв.
ISBN:  978-954-783-156-8

 

Стив Джобс остави неизлечима следа. Той никога не е пропускал да говори това, което мисли, за удоволствие на своите адвокати и за ужас на своите хулители, в прес изявленията, по време на публичните представяния на нови продукти на Apple и в интервюта.

Този гениален човек ни е дал някои от най-запомнящите се цитати за естеството на бизнеса.

Наред с всички останали почести, той е избран за „Главен изпълнителен директор на десетилетието” от списание Fortune, за „най-добре представящият се в света главен изпълнителен директор” от Harvard Business Review и за „Личност на десетилетието” от Wall Street Journal. Джобс е великият визионер на нашето време.

Подбрани от повече от три десетилетния живот на Стив Джобс в светлината на прожекторите, тази книга споделя неговите уникални и провокиращи мисълта възгледи за живота: над 200 блестящи цитати, безценни за всеки, които търси новаторски решения и вдъхновение.
 


 

iЛидерът Стив Джобс

Джей Елиът, Уилям Саймън

 

Стр. 272
Цена: 18 лв.
ISBN:  978-954-783-144-5

 

Apple е в силата си! Искате да откриете как го прави Стив?
Най-после се появи книгата, която всички чакахме!

Как Стив Джобс изгражда успеха чрез вяра, визия, страст към технологиите и непримиримост към посредствеността. Книгата е написана е от негов близък сътрудник и свидетел на израстването и превръщането му в опитен предприемач, определящ развитието на цяла индустрия и лидер на най-креативния екип.

Това е разказ за звездните му мигове, рискове, възмездия, провали, и успехи. Тук е истинският Стив Джобс, непреиначената история на „гениалното момче”, което преобрази технологиите и света ни, и създаде продукти - символи на времето ни.

Това е не само най-откровено поднесената книга за Стив Джобс, а и наръчникът „Как да бъдем като Стив”, който всички чакахме. – Business Week

Джей Елиът разкрива историята на зашеметяващ успех, болезнени провали, упорита борба и изпепеляваща страст към продукта. Поглед отвътре към новаторските, понякога прекомерни практики, превърнали Стив Джобс в световна знаменитост. – The Time

Джобс е човек на крайностите, надарен с феноманелна визия и маниакална взискателност към детайлите. Неутолимото му желание да създаде най-простия, най-елегантния продукт, който клиентът не подозира, че ще бъде прелъстен да пожелае, го превръща в категория сам по себе си.


 

 

 

 

 

Стив Джобс е магнетична личност с неизчерпаемо въображение. Продуктите му са логични, интуитивни, достъпни и по силите на всеки, който е разбрал, че времето ни е ограничено, животът си струва да се живее с въображение и без автоматично следване на утвърдени условности.

 

ЛЕЧЕНИЕ ЧРЕЗ ЕНЕРГИЙНИ ТОЧКИ

Отец Джошуа

 

Стр. 120
Цена: 9.90 лв.
ISBN:  978-954-783-147-6

 

Лечението чрез енергийни точки е практика, съчетаваща енергия и специфични лечебни точки, разположени по тялото. При въздействие върху тези точки се подпомага освобождаването на блокирана негативна енергия. Така тялото възстановява баланса на позитивната енергия в различните органи и системи.
При възстановяване на баланса в емоционалното, физическо и духовно тяло не остава място, където да се установи негативната енергия –болестта остава без „дом”.

Помогнете на себе си и на околните с лечението чрез енергийни точки!
Съществуват над сто различни точки. Някои от тях са свързани с: повишаване или понижаване на кръвното налягане; множествена склероза; глаукома, баланс на всички важни органи, укрепване на връзките в тялото, балансиране на кръвната захар, спиране на вътрешно кървене и много други...
Искате да имате личен духовен лечител и психохирург ?
Получавате го тук с тази книга

През последните трийсет години отец Джошуа е помогнал на хиляди хора, страдащи от различни видове заболявания, да възвърнат здравето и благосъстоянието си чрез своята дарба, психохирургията.
„Прекарах повече от двайсет години в опити да излекувам живота си, но така и не открих човек, който да ми помогне толкова ефективно да се отърва от депресията, умората и объркването и да балансирам физическото си здраве. Лечението му е толкова изтънчено и деликатно по своята същност, че е непонятно и не може да се сравни с нищо друго. Той непрекъснато се раздава на всички нуждаещи се.”
Л.С. Шеривил, Калифорния
 

Дарбата – филипинската психохирургия
Чудесата на изцелението се случват всеки ден.
Психохирургията, наричана и хирургия с голи ръце, е лечителското изкуство на Филипините.


 

 

 

 

Филипинските лечители са известни с тази уникална лечителска дарба, предавана в семействата. Тя се изразява в способността да отварят тялото с голи ръце, без да използват хирургически инструменти или упойка.

Тази техника е документирана във филми и от съвременните учени, но начинът й на действие си остава загадка.
Хората разказват, че по време на психохирургията усещат топлина, чувство на еуфория, умерено до силно физическо и емоционално облекчение, и достигат до духовни прозрения – и всичко това се случва без болка, освен усещането за лек натиск върху мястото, където ги докосват.

 Лечението продължава да лекува болестта дни наред и много седмици по-късно.

 

СТРАСТ

Лорън Кейт

 

Стр. 336
Цена: 14.99 лв.
ISBN:  978-954-783-145-2
 

Това е третата книга от невероятната поредица „Паднали ангели”. Преди Лус и Даниел да се срещнат в „Меч и кръст”, преди да се сражават с Безсмъртните, те вече са изживели много животи. И затова Лус, отчаяно копнееща да развали проклятието, което обрича любовта им, трябва да посети отново миналите си превъплъщения, за да разбере съдбата си. Всеки век, всеки живот, съдържа различна следа и насока. Но Даниел я преследва през вековете, преди тя да има шанс да пренапише миналото.
Колко пъти истинската любов може да понесе смъртта? И могат ли Лус и Даниел да отключат своето минало, за да променят бъдещето си?

Лус е готова да умре за Даниел.
И го е правила. Отново и отново. Във времето Лус и Дниел са се намирали взаимно, само за да бъдат болезнено откъснати един от друг: Лус – мъртва, Даниел – останал сломен и сам. Но може би не е нужно да бъде така…

Лус е сигурна, че нещо – или някой – в минал живот може да й помогне в сегашния. Затова се отправя на най-важното пътуване в този живот - връщайки се вечности назад.
Кам и легионите от ангели и Прокуденици отчаяно искат да настигнат Лус, но никой не го желае така безумно, както Даниел. Той преследва Лус през общото им минало, обзет от ужас какво може да се случи, ако тя пренапише историята.
 


 

 

 

 

 

Защото техният романс през вековете може да избухне в пламъци и да си отиде… завинаги.

 

ТРАНС-ФОРМАЦИИ

Ричард Бандлър


Цена: 18 лв.

 

Pичаpд Бандлъp е всепpизнат за най-великия хипнoтизатop в света и един oт най-блестящите умoве в oбластта на личнoстната пpoмяна. Toй е ко-създател на невpo-лингвистичнoтo пpoгpамиpане (HЛП) – невеpoятнo пълнoценен и pезултатен метoд за самoусъвъpшенстване. B Транс-формации д-p Бандлъp пpедлага висoкoефективен алгopитъм за бъpза и тpайна пpoмяна.

Oснoвните теми тук са:
• явлениетo хипнoза
• pабoтата в състoяния на транс
• пpoменените състoяния на съзнаниетo

Спopед Бандлъp „транс" е oснoвнo състoяние в жизнения oпит на всеки чoвек. Xopата не пpoстo влизат и излизат oт транс, те непpестаннo пpеминават oт еднo състoяние на транс към дpугo. Hие сме в състoяние на транс, дoкатo pабoтим, oбщуваме със свoите любими хopа или изпълняваме задълженията си на poдители. Hякoи oт тези състoяния са пoлезни и уместни, а дpуги не.

Д-p Бандлъp пoказва как всеки мoже да пpенастpoи и пpепpoгpамиpа свoите пpoблемни пoведенченски мoдели и pезултатите oт тази пpoмяна не самo да oкажат влияние въpху живoта на чoвека, нo да са и дългoтpайни.
B света са пpoдадени над пoлoвин милиoн екземпляpа oт книгите на Ричард Бандлър. Десетки хиляди в СAЩ, Eвpoпа и Aвстpалия са изучавали негoвия метод в хипнoзата, лингвистиката и дoбpе насoчената мисъл.
 


 

 

"Tази невеpoятна книга е за читателите, кoитo искат начинът им на живoт oсезателнo да се пoдoбpи. Книгата е истинска златна мина. Пpoзpенията и техниките в нея са създадени oт един oт най-великите гении в личнoстната пpoмяна. Пpoчетете и живoтът ви ще се пpoмени!"
Пол Маккена

ДА ИМАШ СЪПРУГ ЗНАМЕНИТОСТ

Лорън Уайзбъргър

 

Стр. 416
Цена: 14.99 лв.
ISBN:  978-954-783-136-0

 

Любовни терзания, сензации и мода – добре дошли в новия свят на Брук. . .

Брук и Джулиан живеят щастливо в Ню Йорк. Тя е амбициозната диетоложка, принудена да работи на две места, а той е оцеляващ на ръба музикант. До момента, в който продуцент на Сони забелязва Джулиан и славата го изстрелва в други измерения.
Скоро младата двойка вече се движи в най-отбрани кръгове, вечерят в най-лъскави ресторанти, канени са на най-модните партита.

Какво се случва, когато Брук разбира, че песните на съпруга й звучат навсякъде, феновете му шеметно растат, а папараците следват всяко движение на новата звезда…И когато медиите са взривени от скандална снимка, светът на Брук се обръща главоломно.

Да имаш съпруг знаменитост значително променя обстоятелствата на досегашния живот. Връзката между Брук и Джулиан е поставена на изпитания, които заплашват да запратят двамата далеч един от друг. Време е Брук да реши, веднъж завинаги, какво всъщност иска.

Увлекателна, горчиво-сладка, правдива история за любовта, компромиса и умението да се пребориш за своето право на лично щастие! – Vanity Fair
 


 

 

 

 

"Уайзбъргър проницателно и мъдро посочва цената на успеха в днешната вманиачена по знаменитости култура." — Publishers Weekly

ЛЮБОВТА Е ОПИАТ

Джейми Райди

 

Стр. 272
Цена: 14.99 лв.
ISBN:  978-954-783-138-4

 

Любовта е опиат е остроумно експозе на една индустрия, която засяга всеки човек. Разкрива съмнителните практики на фармацевтичните търговски агенти, на сестрите и дори на докторите. Райди проследява своите възходи и падения като представител на фармацевтичния гигант Пфайзер, производител на едни от най-широко предписваните и използвани лекарства, включително и на Виагра. Любовта е опиат е брутално искрена за това, което наистина продава лекарствата в днешния свят, а именно сексът.

Джейми Райди е за фармацевтичния бизнес като Джери Магуайър за професионалния спорт и Франк Абигнейл („Хвани ме ако можеш”) за банковата измама. Той е човек, който е бил вътре в нещата, а после си е тръгнал като е откраднал тайните истории на компанията. Ще усетите как без да искате поддържате и се възхищавате на Райди, докато същевременно сте шокирани от реалността във фармацевтичния бранш. С равни дози самоувереност и самоирония Райди разказва за лекарските кабинети, като за места за търговия на лекарства. Резулатът е забавна и увлекателна книга, която би била интересна за всички, работещи във фармацевтичния бранш, за медиците, за тези, които са пробвали Виагра и изобщо за всеки, който е недоволен от покачващите се цени на лекарствата.

Джейми Райди е модерният антигерой. Възхищаваме му се за усилията, които полага да се скатае от работа. Учудваме се на това до колко далече е готов да стигне, за да измами шефовете си. Защо? Защото Райди е умен, забавен, самоироничен и самоуверен. И изключително искрен – много повече от лекарите, които избират кое лекарство да предпишат на базата на дължината на полата на търговската представителка или на мнението на сестрите, които допускат търговците само ако получават достатъчно почерпки и ухажвания. По-честен е и от фармацевтичните компании, които се интересуват само от цената на акциите си.

 


 

 

 Докато четете книгата ще се смеете много, дори когато ви се плаче от състоянието на здравната система. Така в общо линии се прави бизнес в Америка, а и по света. Влагат се повече пари в маркетинг, отколкото в проучвания и развитие на самия продукт. Успехът на един продукт зависи повече от субективни причини, като търговеца или възприятието, отколкото от качествата на продукта. И ако тази книга се отнася за фармацевтичния бранш, то тя показва, че същата схема лежи в основата на продажбата на каквито и да е продукти.

Какво е да продаваш най-революционното лекарство в света, да имаш неограничен достъп до мострите му, да си пряк свидетел на истерията, наречена Виагра?
Защо се смята, че жените не трябва да приемат виагра? Какви са страничните ефекти на витамин В и как действа той?

РЕЧТА НА КРАЛЯ

Марк Лог, Питър Кондрати

Стр. 296
Цена: 14.99 лв.
ISBN:  978-954-783-140-7

 

В началото на XX век един мъж спасява британското кралско семейство – и това не е нито министър-председателят, нито архиепископът на Кентърбъри. Този мъж е почти непознатият и самообразовал се терапевт по говор Лайънъл Лог, наречен от един известен журналист “терапевтът, който спаси краля”.
 

Лог не е британски аристократ, той дори не е англичанин, а австралиец, „обикновен гражданин от колониите”, както сам нарича себе си. Без ничия помощ този приветлив и красноречив мъж успява да превърне нервния, болезнено стеснителен, страдащ от упорито заекване херцог на Йорк в един от най-великите крале на Великобритания.
 

Това е истинската история на забележителното приятелство между Лайънъл Лог и бъдещия крал Джордж VI, написана от внука на Лог въз основата на дневниците и архивите на терапевта. Историята е необикновен поглед върху близостта между двамата мъже, както и върху жизненоважната роля на кралица Елизабет – Кралицата майка.

 

 Терапевтът по говор и кралицата спасяват репутацията на краля.
“Речта на краля” хвърля светлина върху личния живот на кралското семейство.

В своите дневници Лог за пръв път разкрива ужаса, който бъдещият крал преживява заради силното си заекване.
 


 


Това е най-съкровеният и личен поглед върху британската монархия, и то по времето на най-дълбоката й криза – поглед през очите на един австралийски поданик, който с гордост служи и спасява своя крал.

 

„Речта на краля” е удивителна история за тържеството над нелеката орис и за изключителното приятелство между упорития крал и харизматичния поданик, който спасява трона.

ТАЙНАТА В ОЧИТЕ ИМ

Едуардо Сачери

Стр. 264
Цена: 12 лв.
ISBN:  978-954-783-128-5

 

Един интригуващ и вълнуващ трилър от Аржентина, надхвърлил границите на страната си, на континента си и спечелил световно признание. Едновременно криминална история и разказ за една несбъдната любов. – The New Yorker

Историята е разказана със сила и страст. Преплита толкова много нишки от пътя на един интелигентен и силен мъж, но в крайна сметка любовта се оказва най-властното присъствие. – Buenos Aires Herald

Експресивен диалог и драматични любовни истории изпъстрят историята на живота на разследващите едно страшно убийство, разгърнато в рамките на 25 години.
В центъра на действието, случващо се в мраморните зали на аржентинския съд и прокуратура, са съдебният секретар Бенжамин Чапаро и алкохолизираният му приятел Пабло.
Пенсионираният съдебен чиновник Бенжамин Чапаро, най-после има достатъчно време, за да преосмисли и разкаже събития отпреди три десетилетия.

 

Впечатляващ е калейдоскопът от сцени и настроения: Един ден през 1985 г. в съда се появява млада съдийка, красивата и изкусна Ирене, с диплома от Корнел и влиятелни фамилни връзки, която моментално пленява сърцето на Бенжамин. Тайната му любов, възпрепятствана и от неизказаната класова бариера, става източник на напрежение, пропило цялата история.

 

Разказът на Едуардо Сачери започва три десетилетия по-късно, когато Бенжамин вече пенсионер, решава да напише роман за ужасяващия случай, който не излиза от ума му. Той посещава Ирене, вече върховен съдия, за да я посвети в начинанието и да коментират заедно случая.
 


 

 

Сачери умело използва ретроспекцията: млада жена, омъжена за кротък банков чиновник, е брутално изнасилена и убита; полицията арестува двама работници, принудени с побой да признаят неизвършено от тях деяние; Бенжамин е отвратен. Убийството на младата жена оставя дълбок отпечатък в неговата лична история...Това е само началото на един съдебен кошмар, в който политическият коментар относно годините на диктатура, деликатен и едва загатнат, присъства неумолимо в търсенето на справедливостта и като усилие за съхраняване на паметта.
Бенжамин Чапаро наистина се оказва труден, ала дълбок и завладяващ характер. Престъплението преобръща собствения му живот, подлага на изпитание личността и мисленето му, дава му нов ключ към държаната в тайна собствена любовна драма.

МАЛКИЯ ХЕКТОР И УРОЦИТЕ НА ЖИВОТА

Франсоа Льолор

Стр. 264
Цена: 14 лв.
ISBN:  978-954-783-127-8

 

Очарователен психологически разказ, написан от психиа тър, чийто интерес към човешкото съзнание е заразителен. Дори най-резервираният и незаинтересован читател ще бъде запленен от тази книга.
– Cosmopolitan

Франсоа Льолор е създал Малкия принц на XXI век. Продължава оттам, където Екзюпери е спрял.
– Le Monde

Льолор пише изключително леко, като летен бриз. Но под тази лекота се крият дълбоки философски въпроси.
– Glamour

Тази книга ни убеждава да намалим темпото. Да изключим за малко и да се замислим върху важните неща в живота.
– Spiegel
 

 


 

 

ДРУГИЯТ И ОЩЕ РАЗКАЗИ

Бернхард Шлинк

Стр. 288
Цена: 14 лв.
ISBN:  978-954-783-123-0

 

Ако романът „Четецът” направи Бернхард Шлинк популярен и харесван автор по цял свят, то неговите разкази доказаха силата на таланта му и неоспоримото признание, че той е истинско явление в съвременната европейска литература.
За втори път голямото кино посегна към негова история и то неслучайно.
„Другият” – творба за мъчителното познание на човека до теб, за загубата; истината за една любовна връзка задава интересен и разтърсващ хоризонт за невидимите пластове, които обгръщат личността. Разказ за пътуването към другите и към себе си.
Разказите на Шлинк, от една страна се вписват в най-доброто от европейската традиция на жанра, от друга прозвучават модерно и неочаквано актуално.
Сънища, тайни, двойнствен живот, картини, под които могат да бъдат открити семейни драми. Човекът и неговите предразсъдъци, човекът и неговите страхове, човекът и неговите инстинкти не просто да оцелява, а да се пребори за възможното и невъзможното щастие... И любовта като катарзис и компромис. Това е светът в разказите на Шлинк.


 

 

МАЛКОТО Е НОВОТО ГОЛЯМО

Сет Годин

Стр. 384
Цена: 16.50 лв.
ISBN:  978-954-783-119-3

 

 

От автора на бестселърите Маркетингът на позволението, Дълбоките води, Лилавата крава

Предупреждението на автора:
“Не четете тази книга наведнъж. Написването й ми отне осем години и ако седнете да я прочетете наведнъж, ще ви заболи главата.

Бас държа, че не ви е нужна още една тежка и сериозна книга. Tрябва ви леко побутване, или може би стряскаща плесница. Ако сте като повечето хора, които четaт моят блог или посещават лекциите и презентациите ми, вие търсите искрата, която да възпламени енергията ви и да ви накара да започнете това, което вече сте осъзнали, че ще доведе до резултат.

Предлагам ви следната сделка: прочетете няколко страници. Намерете това, което ви трябва. Направете копия за колегите си. Правете това през няколко дни. После дайте тази книга на децата си, които не са толкова задръстени, колкото нас и могат наистина да възприемат.

Ако търсите една малка идея, която може да промени всичко, мисля, че ще я намерите. Забавлявайте се.”

Освен книги, превръщащи се в бестселъри, Сет Годин, един от най-влиятелните бизнес мислители днес, ежедневно разпространява гениални идеи в един от най-популярните блогове в света.

Тази книга е сборник на най-добрите му блог постове, статии и електронни книги. Буквално на всяка страница Сет Годин предлага идеи и истории, които могат да променят начина ви на работа, избора ви на покупки и въобще гледната ви точка за света.
 

Всяка страница прилича на куриозна снимка на чудовищно оригиналния мозък на автора. Основните теми тук са:
Малкото е новото голямо, защото от предимство, голямото се превърна в тежест.
Автентичните истории се разпространяват и имат дълъг живот, а лъжите се изобличават много по-бързо от преди.
 


 

 

 

 

 

 Способността да се променяме бързо е единствения най-важен актив за всеки човек или организация.
Арета е права: Уважението е пътя към успеха.

Вече е много по-лесно да бъдете отличителни. Нямате извинение да понасяте посредствеността.
Сет Годин е автор на бестселъри, добили световна популярност: Маркетингът на позволението, Лилавата крава, Дълбоките води и др. Той е основател на Squidoo.

Освен автор на бестселъри, Сет Годин е предприемач и катализатор на промени. Книгите му наистина променят начина по който възприемате маркетинга, промяната и бизнеса. Маркетингът на позволението цяла година е сред Top 100 на Amazon.com, както и на класацията на New York Times; обявен е за най-добрата бизнес книга от Fortune.

КАК ДА ПРИТЕЖАВАМЕ КРАСИВ УМ

Едуард де Боно

Стр. 216
Цена: 12.99 лв.
ISBN:  978-954-783-094-3

 

 

Използвайте силата на творческото мислене, за да станете по-привлекателни чрез пълна промяна на ума.

Харчим цяло състояние за дрехи, козметика, диети и тренировки, дори и за хирургия, за да направим телата си по-привлекателни. Но не разбираме, че има нещо, което засилва присъствието ни. То не струва нищо, отнема малко време, а без него дори и физически най-красивите хора са непривлекателни: красивият ум.

Независимо от физическите ни качества, щом умът е отегчителен, не можем да таим никаква надежда да впечатлим хората около нас.

Не се изисква много висок коефициент на интелигентност, нито сфери на познание, нито страхотна индивидуалност. Нужни са само творчество, въображение и съпричастност - умения, които всеки може да усвои.
 

В книгата Едуард де Боно, световноизвестен с техниките за промяна в начина на мислене, показва на достъпен и практичен език как да впечатлим хората чрез прости тактики за водене на разговор.

Искате да бъдете неустоим? Тогава последвайте съвета на Де Боно: няма да повярвате колко ще се промени животът ви, докато не го направите.


 

 Едуард де Боно е водеща фигура в областта на креативното мислене и на учението за мисленето като умение. Докато хиляди хора разработват компютърен софтуер, Едуард де Боно е пионер в създаването на софтуер за човешкия мозък. Той извежда съществените творчески методи на латералното мислене. Създател е на концепцията на „латералното мислене" и автор на книгата "Шестте мислещи шапки".

Написал е 67 книги, преведени на 37 език

ШЕСТТЕ МЕДАЛА ЗА СТОЙНОСТ

Едуард де Боно

Стр. 160
Цена: 12 лв.
ISBN:  978-954-783-130-8

 

 

Шестте медала за стойност: цялостна система за внедряване на стойност в бизнес решенията! Революционна книга за лидери, мениджъри, екипи и личности. Business Week


В състояние сме да подобрим до неузнаваемост нашите традиционни мисловни навици. Обичайното мислене касае единствено анализа и отсъждането. Разпознаваме стандартните ситуации и прилагаме към тях стандартни отговори. Подобно действие обаче вече не е достатъчно. Можете да анализирате миналото, но се налага да творите бъдещето.


Ценностите са в основата на всичко: целта на всяка компания или организация е да доставя стойност; същото търсим и в личния си живот. Но стойностите са неуловими и неосезаеми. В тази книга, пълна с новаторски идеи, Едуард де Боно разкрива могъща, макар и проста рамка за вземане на креативни и ефективни решения, основани на оценка на ключови ценности. На различните видове стойности са дадени категории с широкообхватни имена: злато, сребро, стомана, стъкло, дърво и месинг.


Уменията, на които Шестте медала за стойност учи, помагат на хората бързо и цялостно да идентифицират стойностите, да набележат онези от тях с най-висок приоритет, след което да ги следват и приложат. Все едно разполагате с шифт очила с шест различни лещи, всяка за шестте важни категории:


Златен медал: Златото е ценно, също както и хората. Златният медал отправя въпрос какво има значение за хората?
Човешките стойности включват гордост, постижение, чувство на принадлежност, надежда, доверие и растеж.


 

Сребърен медал: Среброто влияе на организацията. Какво е от значение за организацията? Какви са целите ни като компания и как дадено действие ще помогне или възпрепятства процеса на преследване на целите ни?
 


 

 

 

 

 

 

 

 Стоманен медал: Стомана е здрава и издържлива. Стоманеният медал се свързва с качеството. Как решенията, които вземаме, се отразяват на качеството на работата ни?


Стъклен медал: Стъклото приема формата на редица функционални, често красиви и колоритни предмети. Стъкленият медал се отнася към промяната, иновациите, простотата и креативността.


Дървен медал: Дървото се свързва с екологичните ценности. Положително или отрицателно ще повлияем на околната среда, ако поемем в тази посока?


Месингов медал: Месингът изглежда като златото, но не е. Стойностите на месинговия медал анализират привидностите и възприятията. Как ще интерпретираме действията си?

МАРКЕТИНГЪТ НА ПОЗВОЛЕНИЕТО

Сет Годин

Стр. 248
Цена: 14 лв.
ISBN:  978-954-783-001-1
 

 

Тази виртуозна книга превърна Сет Годин в Гуруто на Интернет маркетинга. Звучи банално, но това наистина е "задължително четиво"

Том Питърс


Сет Годин е съвършеният предприемач на информационния век.

Business Week

Маркетингът на позволението е потвърждение на далновидните концепции на Годин по отношение на цифровия маркетинг. Не е зле привържениците на досегашната форма на маркетинг и реклама чрез прекъсване, да прочетат тази велика книга.

Марк Коуме, изпълнителен директор, CKS Group
 

Най-сетне се появи точният метод за правене на маркетинг и реклама в този пренаситен свят.

Ерик Хипо, председател, Ziff-Davis, Inc.


 

 

ХАОТИКА

Филип Котлър. Джон Каслионе

Стр. 264
Цена: 18.99 лв.
ISBN:  978-954-783-097-4

 

 

 

Филип Котлър, всепризнат за баща на съвременния маркетинг, е почетен професор по международен маркетинг в колежа Kellogg, Nothwestern University. Получава магистърската си степен в Чикагския университет, след което защитава доктурантура в MIT. Има следдипломна квалификация по математика в Университета Харвард и по бихевиористични науки в Чикагския университет. Автор е на основополагащи учебници по маркетинг и многобройни книги. Забележителни са проучванията му в сферата на стратегическия маркетинг, иновациите, потребителския маркетинг, бизнес маркетинга, маркетинга на услугите, дистрибуцията, електронния маркетинг и социалния маркетинг. Консултант е на IBM, Bank of America, Merck, Ford, General Electric, Honeywell и много други компании. Получил е 12 почетни докторски степени от водещи университети в цял свят. Обявен е за първия Лидер на маркетинг мисълта от Американската асоциация по маркетинг.


 

 

ЛАТЕРАЛЕН МАРКЕТИНГ

Филип Котлър

Стр. 200
Цена: 15 лв.
ISBN:  978-954-783-058-5

 

 

Латералният маркетинг ражда продукти, които успяват дори в условията на хиперконкуренция и продуктова хомогенност. Латералният маркетинг включва и използването на стари продукти по нов начин, като например рекламирането на аспирина като превантивно средство срещу инфаркт. Новите маркетинг концепции, довели до тези продукти са пряк резултат от креативен процес, различен от познатата ни и вече слабоефективна вертикална сегментация.
Филип Котлър е водещ световен авторитет в областта на маркетинга, заслужил професор на „Джонсън и син“ във Висше училище по мениджмънт „Келог“ към Северозападния университет щата Илинойс. В продължение на повече от три десетилетия Филип Котлър е един от видните стратези на търговската марка и автор на 35 основополагащи трудове по маркетинг.
 


 


 

 

ОТКРИТО

Андре Агаси

Стр. 432
Цена: 19.90 лв.
ISBN:  978-954-783-117-9

 

 

 

Животът е тенис мач между пълни противоположности, казва Андре Агаси в своята история. А тя е пореден мач за него. Шансовете му за победа в него са почти нулеви. Ние срещу Агаси. Невъзможно е да победи, дори и ако всичко, което знаем за тениса сме научили от случайни кадри по телевизията или от страниците на светските списания. Играта е една, няма значение как се казва. Агаси разказва живота си. И кой ли само не се разказва, не се оправдава, не се обяснява. Всеки ден играем такъв мач: ние срещу някой, който се тълкува като звезда или като шампион. Занимава ни със себе си, нищи се, откровеничи. Страхотно, да видим тогава. Агаси може и да знае много за тениса, но ние знаем много за подобните истории.

 

Те са обяснителни, разясняващи, малко звездни, много често напудрени, лустросани, дори изповяданите прегрешения в тях носят лъскавината от някакво неземно уж сияние. Подхранват много повече образа на звездата, отколкото да разкриват личността на човека. Подготвени сме дори какво ще чуем, почти винаги има, има и в историята на Агаси, по някой изповядан грях (взимал е наркотици), душевни терзания, мимикрия (носил е перука), скандал (от недотам любезни думи към своите съперници), драма (нелепия брак с Брук Шийлдс), светска суматоха (май са били приятели с Барбара Стрейзанд). Дочули сме, че неговият велик съперник на корта Пийт Сампрас е недоволен от начина, по който Агаси го описва в книгата си. Какво ли ще каже Майкъл Ченг?
Трудното детство, самотата, цената на успеха, натрапения път към този успех са почти клишета в историята на всяка успяла личност. Само че не предполагаме колко далеч може да стигне в успеха си някой, който не просто ненавижда играта, която го превръща в звезда, той дори не знае защо я играе.


 

 

 

 

 

 

 

 

Както и колко много научава такъв човек за загубата, каква болка понася. Успехът сам по себе си не спасява, нито носи утеха. Къде остава целият звезден блясък, всичките овации, показаното уважение, възхвалите, когато след своя последен истински мач в кариерата си, Агаси трябва да легне на паркинга, подпрял глава на сака си, защото преумореното му и съсипано тяло е рухнало след един зверски двубой на корта? Историята на Агаси не е история за пътя към успеха, нито за живота сред звездите.

МАРКЕТИНГ  3.0

Филип Котлър, Хермаван Картаджая, Айвън Сетиаван

Стр. 232
Цена: 18 лв.
ISBN:  978-954-783-124-7

 

 

 

МАРКЕТИНГ 3.0: ВРЕМЕ Е ЗА ПРОМЯНА! И за следващото ниво на маркетинга!
 

“В 47-ма си книга проф. Филип Котлър обяснява и анализира защо ценностите имат значение за бизнеса. В Маркетинг 3.0 световноизвестният маркетинг гуру доказва, че бъдещето на маркетинга е в създаването на продукти, услуги и фирмено поведение, които вдъхновяват, включват и отразяват ценностите на целевите групи.” Business Week

Възможно ли е дейността на една компания да е съсредоточена върху интересите на човека и едновременно с това да е печеливша?

 

 

Проф. Котлър казва ДА. Благодарение на социалните мрежи хората безпрепятствено обсъждат компаниите, продуктите и марките - както тяхната функционалност, така и мястото им в обществото.
 

 

Всяка промяна на макроикономическата среда поражда промяна в поведението на потребителите, което на свой ред променя и маркетинга. Виждаме как компаниите разширяват фокуса си от продуктите към потребителите и от потребителите към общочовешките проблеми. Маркетинг 3.0 е етапа, в който компаниите се насочват към човека. В Маркетинг 3.0 двигател са ценностите и хората, но не единствено като потребители, а като комплекси човешки същества, притежаващи ум, сърце и дух. .
 

 

Mаркетинг 3.0 приема холистичен подход към клиентите като към многоизмерни и ценностно ориентирани човешки същества, и дори като към свои сътрудници.
Maркетинг 3.0 ви показва как да демострирате връзката си с тази вътрешно свързана глобална общност, като ви осигурява уникален наръчник как да печелите в новата ера на маркетинга.
 


 

 

 

 

“Ако някой иска да разбере как ще изглежда маркетингът в близкото бъдеще и да бъде готов да го посрещне адекватно, това е книгата за него. В маркетинг 3.0, както и в 1.0 и в 2.0 едни ще са по-добри от други и Котлър не само казва защо, но и как да се наредим сред тях. Маркетинг 3.0 е уникален шанс за пазари като нашия, където бруталното консуматорство никога не е било преобладаваща обществена нагласа. “ - Емил Георгиев, Изпълнителен директор, DeConi 

 

“Тази провокативна книга обяснява как да възстановим доверието на клиентите и как успешно да въздействаме вътре и вън от организацията.” – Ричард Чапман, Професор по бизнес администрация, Harvard Business School
“Филип Котлър отново е лидер в сферата на стратегическия маркетинг, предоставящ навременни прозрения, изключително важни за сегашния период на трансформация. Маркетинг 3.0 е вашето конкурентно предимство.” – Денис Дънлап, Изпълнителен директор на Американската асоциация по маркетинг.

ЛЪЖЕ ЛИ ВИ ТОЙ?

Дан Кръм

Стр. 208
Цена: 12 лв.
ISBN:  978-954-783-133-9

 

 

 

 

Лъже ли ви той?
Дан Кръм
Мъжът сяда на детектора на лъжата

Разгадайте противоположния пол по действията и по думите (които не казват).

По най-нови данни, най-вероятно той ви лъже. Твърде много жени са лъгани, предавани, мамени и разочаровани от гаджетата, годеници и съпрузи.

Дан Кръм е следовател от ЦРУ, водил разпити с детектора на лъжата.

 

Разтревожен от оплакванията на много жени как ги мамят и се възползват от тях, той разработва поредица от стратегии, с чиято помощ всяка жена може да установи дали е лъгана.
 

 

„Лъже ли ви той“ е кратък курс за овладяване на тактиката, която Кръм е използвал в ЦРУ. Тук ще научите:
Двата основни знака, че ви лъжат.
Как да зададете вълшебния въпрос, с който да хванете лъжеца.
Как да разпознавате лъжите.
Двете основни причини, поради които не разбираме, че ни лъжат.
Кога да се запитате дали ви лъжат.
Как да излезете победители от измамната игра.
И още много други полезни съвети.

 

Лъгали ли са ви някога? Страдали ли сте заради лъжи? Питали ли сте се :„Лъже ли ме той“. В такъв случай тази книга е точно за вас.
 


 

 

 

 

 

По време на безбройните интервюта, тестове с полиграфа и разпити през цялата ми кариера, често се замислях, че за съжаление тези умения отсъстват във всекидневието, а са крайно необходими именно там. Любовта е сляпа, но вие не сте!
 

Цял живот изучавам взаимоотношенията между хората и разпознавам измамното поведение, и днес съм известен като Любовния детектив. Ще ви науча как да разберете дали сте лъгани.
 

Както и на тайните на ЦРУ за водене на разпити и разследвания, чрез които да разберете дали приятелят ви действително казва истината. – Дан Кръм

ТЕРЗАНИЯ

Лорън Кейт

Стр. 368
Цена: 14.99 лв.
ISBN:  978-954-783-131-5

 

 

 

В тази книга ще срещнете нефилими, прокуденици, вестители. Ще изпитате тръпки на страх и ужас, но ще се радвате и на много забавни моменти, които Лорън Кейт е разказала по пластичен и близък до душата на младия читател начин.

Терзания е роман, който ще ви разкрие дългия път към приятелството, любовта и проумяването на собственото аз на едно седемнайсетгодишно момиче, орисано с драматична участ, но и с велика любов.

Каква е цената на входа за небесата?
Колко струва да защитиш любовта си докрай?
Нужно ли е да познаваш миналите си животи?

Всички ангели и демони са оставили настрана различията си за осемнайсет дни. Даниел и Кам, добре познати заради отношенията им с Лусинда Прайс, се съюзяват именно заради нея. За да я опазят.
Героинята, преживяла толкова драматични моменти в Паднали ангели, сега е изправена пред нови предизвикателства – ново училище, ново обкръжение, нови познания за дългия й път във времето.
Любовта на Даниел и Лус придобива своите истински измерения – всеобхватно, неповторимо, дълбоко чувство, което ги превръща в една впечатляваща, странна двойка в обятията на вечността.
 


 

 

   

Copyright © 2014  Nextel