БОБ ДИЛЪН: ПО МАГИСТРАЛАТА НА ЖИВОТА

Хаурд Саунс

 

Стр. 432

Цена: 23 лв.

ISBN:  978-954-8338-19-6

 

Най-пълната биография на Боб Дилън
Боб Дилън е едно от най-известните имена в Западния свят и въпреки това големи части от живота му си остават обвити в тайнственост. Цялата история, базирана на документирани факти и свидетелства от първа ръка на стотици творци, близки приятели и роднини се появява за пръв път на тези страници, за да разкрие мъжа зад легендата, вдъхновението зад песните, самотата зад славата. Хауард Саунс умело въвежда читателя в историята на личния живот на Дилън, без да изпуска от фокуса си най-важното – неговата музика.
Дилън се движи по магистралата на живота си самотен и горд, непредвидим и гениален. И го прави с такова умение, остроумие и плам, че вдъхновява и други да тръгнат по същия път, а милиони да чуят най-съкровените си мисли и и чувства, изразени в песните му.
„Забележителна хроника за забележителен творец“ – Моджо


ЛЕМИ: МОЯТА ИСТОРИЯ

Автобиографията на Леми Килмистър

 

Стр. 272

Цена: 18 лв.

ISBN:  978-954-8338-18-9

 

„Когато отиват на концерт или си купувам албум, хората искат да видят същества от друга планета. Някой, който се появява и ти маха главата. Това е идеята на рокендрола – той трябва да е невероятен и необикновен от начало до край“ – казва Леми, който сам е живото въплъщение на думите си. Защото за повече от 40 години на сцената фронтменът на Motörhead не просто си е извоювал място в пантеона на рокендрола, той е рокендролът – неостаряващ, непокорен, откровен, забавен, безкомпромисен, скандален и много шумен.

В култовата си автобиография „Моята история“, Леми продължава да е точно такъв, какъвто го познаваме и обичаме, и за феновете на Motörhead няма да е изненада какво ги очаква на страниците й – автентичният рокендрол, истини, казани без преструвки и лицемерие, и онова негово едновременно мъдро и безпардонно отношение към живота, което го прави толкова неповторим. „Моята история“ ще ви накара да се чувствате сякаш сте седнали на чаша с Леми и си говорите за бойните му рокендрол спомени, за музиката и за всичко, което бихте споделили с близък приятел. Без теми табу, без напудрени фрази и претенции, но за сметка на това с разсмиваща до сълзи самоирония и мъдростта на един истински рок ветеран, от когото има какво да научим.


 

 

 

 

А ако случайно за пръв път чувате за Леми (въпреки че не ни се вярва), подгответе се за среща с фронтмена на „най-шумната банда на света“.

ПРОСТО ДЕЦА

Пати Смит

 

Стр. 288

Цена: 18 лв.

ISBN:  978-954-8338-16-5

 

ТОВА Е НАЙ-СТАРАТА ПРИКАЗКА НА СВЕТА: за момиче и момче, които се влюбват.

Но когато момичето е пънк иконата, поет и истински ренесансов творец ПАТИ СМИТ, а момчето е световноизвестният скандален фотограф РОБЪРТ МЕЙПЪЛТОРП, обичайното изчезва още с първите думи на тяхната история. Двамата се срещат в Ню Йорк, в кипежа на 60-те години, и без да подозират, ще свържат неразривно съдбите си. Те са просто деца, когато си дават клетва да се грижат един за друг, и никога не й изневеряват. Никой не вижда света като тях и мечтите им предчувстват свобода, екстаз и избавление. Спасяват се взаимно, споделяйки свещената мистерия да си творец, болките на порастването и смелостта да предадеш самотата си и да я замениш с доверие.
Накъде ги отвежда всичко това? Какво става с тях?
Води ги един към друг. Стават себе си.

Пати Смит и Робърт Мейпълторп откриват призванието и признанието си сред творци като Уилям Бъроуз, Джими Хендрикс, Анди Уорхол, Боб Дилън. Живеят в легендарния хотел „Челси”, приличащ на кукленска къща от Зоната на здрача, в която всеки е някой, дори да е никой във външния свят. Присъстват на раждането на сцената в клуб „CBGB” и оставят отпечатъка си върху една епоха, отекваща и до днес с вдъхновението и посланията си.
 

„ПРОСТО ДЕЦА” започва като романтична история и завършва като елегия за младостта, мечтите и непоколебимостта да следваш пътя си, дори когато толкова пътища се пресичат.
 


 

 

Прелюдия към славата и разказ за любов и приятелство.

„Пати Смит ни дава поетичен шедьовър, рядка и ценна покана да надникнем в истинско ковчеже със съкровища.” - Джони Деп

„Бяхме като Хензел и Гретел, загубени в тъмната гора на света. Имаше изкушения и вещици, и демони, каквито дори не си бяхме представяли, както и блясък, за който само предполагахме, че съществува.” - Пати Смит

КУТИЯ С ФОРМА НА СЪРЦЕ

Ивайло Александров, Евгений Дайнов, Ани Йорданова

 

Стр. 208

Цена: 13 лв.

ISBN:  978-954-8338-15-8

 

В сборника КУТИЯ С ФОРМА НА СЪРЦЕ са включени осем от най-великите любовни истории в рока.

Приказката на Краля на рока Елвис Пресли и неговата Присила, завършила в хотела на разбитите сърца. Строго охраняваният от чужди погледи брак на гласа на цяло едно поколение, Боб Дилън и дамата на сърцето му – Сара с тъжните очи. Театрално-драматичната страст на Джим Морисън и обърканата му муза Памела Карсън, подпалващи нощта на тяхната улица „Любов”. Неразбраната от мнозина връзка на Джон Ленън и Йоко Оно, поканили света при цветята в леглото си, за да му кажат, че всички войни могат да свършат, стига да го пожелаем. Затворът от чувства, в който се оказват двама титани на музиката – Ерик Клептън и Джордж Харисън – и обекта на тяхната страст Пати Бойд, от чийто заплетен любовен триъгълник се ражда изкуство по-велико от живота. Фаталното политане в бездната на Сид Вишъс и Нанси Спиджън, рицарят на пънка в неговата ръждива броня и групито от ада. Лудият и все пак безкрайно романтичен брак на Принца на мрака Ози Осбърн и Шарън, които през лични трагедии и публични скандали, мултиплатинени успехи и многохилядни фестивали ни разкриват истинския смисъл на думите „и в добро, и в зло”. Обреченият опит на изтерзаните души на гръндж-Исуса Кърт Кобейн и вечно неразбраната Кортни Лав да се избавят взаимно.

Любовта не ги спасява от съдбите им, но те говорят директно на сърцата ни – там, където е музиката им, завинаги.
 


 

 

 

БЕЛЕЗИ - АВТОБИОГРАФИЯТА НА АНТЪНИ КИЙДИС

Антъни Кийдис, Лари Сломан

 

Стр. 488

Цена: 25 лв.

 

Ако си мислите, че знаете нещо за секса, наркотиците и рокендрола, качете се на скоростното влачке на живота на Антъни Кийдис, за да се убедите в противното. "Белези" е неговата скандална, забавна и болезнено откровена изповед.

"Ню Йорк Таймс"

В началото на 80-те години четири момчета са открояват на фона на пъстрата нео пънк рок сцена в Ел Ей със своята уникална музика, смес от фънк, пънк, рап и много талант. Четвърт век по-късно въпреки всички трудности по пътя RED HOT CHILI PEPPERS са една от най-успешните и популярни групи в света. През цялото това време Антъни Кийдис, техният вокал и автор на повечето им текстове, се вози на лудото скоростно влакче на славата, зависимостта от наркотиците, многобройните си връзки и загуби.
„БЕЛЕЗИ” е неговата история за посвещението на музиката, за откриването на душата, за проблемите и решенията, за слабостите и изкуплението – една история, която би могла да се случи единствено в сърцето на Холивуд.

Написана в съавторство с Лари Сломан, който стои и зад двете книги на Хауърд Стърн, „БЕЛЕЗИ” подробно проследява кариерата на Red Hot Chili Peppers, разкривайки как са създадени някои от най-големите им хитове и вдъхновението зад тях. В книгата ще намерите преводи тези песни, както и над 100 снимки от личния архив на Антъни Кийдис. Специално за българското издание е добавена и пълна дискография и видеография на групата.
 


 

 

 

 

 

 

 

„БЕЛЕЗИ” се изкачва до № 1 в класацията за бестселъри на „Ню Йорк Таймс” и в момента по нея се подготвя да бъде заснет тв сериал с работно заглавие „Спайдър и син”.
Преводът на български е на Николай Т. Василев.

ХВАНИ ОГЪНЯ - ЖИВОТЪТ НА БОБ МАРЛИ

Тимоти Уайт

 

Стр. 512

Цена: 30 лв.

 

Боб Марли е от онези личности, които с времето стават още по-големи. Суперзвездата на регето и истинска културна икона, той е световнопризната фигура както заради таланта му на музикант, така и заради неговото огромно социално и политическо влияние. Възхваляван от критиката и обожаван от почитателите си, хипнотизиращите му реге химни го превръщат в герой от митична величина, чийто ореол десетилетия след смъртта му продължава да вдъхновява и очарова.
Но докато телата на зрителите пулсират в ритъма на регето, и при цялата слава на Марли, направо е удивително колко малко всъщност знаем за него – за тематичните послания в музиката му, за влиянието на ямайската култура върху нея и за ролята, която неговата растафарианска религия има във всичко това.
„Хвани огъня” на Тимоти Уайт категорично е обявена за най-изчерпателната биография на реге иконата.Странният остров Ямайка с неговите магии обея, космически съвпадения и трагичен фатализъм е описан с талантлив и точен замах, напомнящ най-доброто от Габриел Гарсия Маркес.
Авторът превръща текста в истинско пътешествие и ни повежда през криволичещите пътеки на вечното изкуство и неговите пророци – онези, притежаващи способността да възпеят радостите и скърбите си и да докоснат всяко сърце.

„Истинската книга за Боб Марли.”
                   – Лиса Робинсън, „Ню Йорк Поуст”
 


 

 

 

„Няма друга книга, която да прави толкова пълен и точен портрет на реге културата. Никой сериозен фен не може да мине без тази биография.”
                    – Дж. Д. Консидайн, „Балтимор Сън”

ДАОТО НА УИЛИ

Уили Нелсън, Търк Пипкин

 

Стр. 232

Цена: 14 лв.

 

КОЙ ЗНАЕ, МОЖЕ И ДА СИ ДАОИСТ ПО ДУША, без дори да го подозираш. Ако първо си обуеш ботушите, преди да си си обул панталоните, защото така ти харесва, значи си в хармония с Дао (или имаш малки стъпала и огромен задник).

ТАЗИ КНИГА е пълна с много хумор, но и с мъдрост; с кратки притчи, музика и спомени. Събрала уроците на живота на една истинска културна икона – неповторимия Уили Нелсън – тя е неговия начин да сподели наученото за нещата, които преобръщат живота и извеждат човека от собствения му ад. Той е живял саморазрушително, продавал е велики песни за 50 долара, стигал е до дъното на негативизма, но тогава пътят му станал Път. А по Пътя осмисляш това, което душата ти отдавна знае – за теб самия, за хората наоколо и по-далеч, за днешния и утрешния ден.

Когато го слушаш Уили успява да се протегне и да те докосне. Може да преобърне живота ти с мелодиката на гласа си или с ореола на славата си; може да укроти бесовете в главата ти с каскада от жалостни акорди, или да разпали горски пожар от едно самотно тлеещо въгленче. Неговата реколта: 250 албума, текстовете на 2500 песни и 50 милиона продадени записи.

УИЛИ НЕЛСЪН промени живота на хиляди, но което е по-важно, той промени СОБСТВЕНИЯ си живот към по-добро и като остава верен на това, което го прави така уникален, той ни свързва с най-доброто в самите нас.

ТРЪГНИ С НЕГО ПО ПЪТЯ КЪМ ЩАСТИЕТО В СОБСТВЕНОТО СИ СЪРЦЕ.

 


 

 

 

 

 

 

 

 

BLOOD ON THE HIGHWAY - ИСТОРИЯТА НА КЕН ХЕНСЛИ

Кен Хенсли, Матиас Пенцел

 

Стр. 288

Цена: 16 лв.

 

КЕН ХЕНСЛИ не просто е създателят на някои от най-големите хитове на Uriah Heep, легендарен музикант, оставил своята следа в историята на рока, и вдъхновен текстописец – Кен Хенсли е свързан с България по един невероятен начин. Под звуците на неговата „July Morning” вече десетилетия наред хиляди души посрещат изгрева на слънцето в първоюлското утро на морския бряг – една уникална традиция, символизираща порива към свобода, тържеството на любовта и надеждата, че заедно можем да постигнем всичко, дори да уловим магията на изгревите.

Сега Кен Хенсли ни разказва своята история – от славните години на британската рок експлозия, през многохилядните стадиони, на които публиката в един глас пее „Lady In Black”, до тежката цена, платена за славата и богатството и осъзнаването, че истински важните неща са онези, направени от любов, а не заради пари. Какво се случва, когато се сбъднат твърде много мечти? И какво остава след като вятърът на времето отвее прашеца на звездната слава?

Историята започва с лично обръщение на Кен Хенсли към българските читатели и е богато илюстрирана със снимки от неговия личен архив, като в нея е включено и цветно приложение с дискография, проследяваща кариерата му с Uriah Heep и соловите му проекти.

 


 

 

 

JIMI HENDRIX: СТАЯ С ОГЛЕДАЛА

Чарлс Р. Крос

 

Стр. 520

Цена: 28 лв.

 

 

 

Удивите ушите си, слисайте умовете си!
Отдайте се на магията на Джими Хендрикс.

Той не харесва мармалад и студени чаршафи. Иска да засади лозя на склона на вулкан. Запали своята китара на сцената, защото човек принася в жертва само най-скъпото си. И пред изумените погледи - още преди да се е разнесъл дима - Джими Хендрикс влезе в пантеона на божествата на музиката. Сеизмичен. Космотръсен. Митичен. Недостижим. Изгарящ.

Животът му е китара и китарата е неговия живот.

 

 

КОГАТО СЕ ИЗРЕЧЕ ИМЕТО ДЖИМИ ХЕНДРИКС, повечето хора извикват в съзнанието си представата за човек сякаш излязъл от научнофантастичен роман – герой, чиято съдба е да се превърне в звезда, въпреки произхода си, ограниченията или условностите; гений, подпалващ китари, женските сърца и статуквото.

ПРОСЛЕДЯВАЙКИ ЛИНИЯТА НА ЖИВОТА МУ – направила го по-голям от самия него – музикалният журналист и автор на книгата Чарлс Р. Крос с много хумор, провокативност и усет към детайлите обрисува пред нас забележителния образ и обстоятелствата създали гения на Хендрикс.

 


 

Книгата е изчерпателен документ, базиран на задълбочено проучване в архивите, лични кореспонденции и над триста интервюта, като за трите години откакто е излязла не отстъпва от челните места в класациите за биографична литература.

„СТАЯ С ОГЛЕДАЛА” ПОВДИГА КРАЯ НА ЗАВЕСАТА, обвиваща с мистерия една от най-големите легенди на рокендрола – Джими Хендрикс, който за своите само 27 кратки години, успява да се издигне над бедността, расата и предразсъдъците и да завладее целия свят с изумителният си талант.

ЧУКЪТ НА БОГОВЕТЕ - САГАТА ЗА LED ZEPPELIN

Стивън Дейвис

 

Стр. 448

Цена: 30 лв.

 

Led Zeppelin!!

Групата, която би по продажби Rolling Stones, напълни по-големи стадиони от The Beatles, разтърси основите на музикалния бизнес и създаде истински шедьоври за съкровищницата на рока.

По време на 12-годишния полет полет на цепелина започна една нова ера: без трикове за отвличане на вниманието, без настройване на инструментите между песните, без подгряващи групи, без обувки с високи платформи, без танцуващи момичета, без космически кораби, без изкуствени диаменти, без групости. Просто четири момчета и невероятната музика, която създават. Наистина нито една друга група не се е извисявала толкова високо, но и никой не е плащал толкова тежка цена за успеха си.

"ЧУКЪТ НА БОГОВЕТЕ" - епичната сага за властването на Джими Пейдж, Робърт Плант, Джон Пол Джоунс и Джон Бонъм - е най-продаваната рок биография за всички времена.

От създаването на групата от пепелищата на The Yardbirds, през шеметния й успех, до нещастията, които ги сполитат и последния полет на цепелина – авторът на бестселъри и музикален журналист Стивън Дейвис проследява цялата кариера на ZEPPELIN, без да премълчава нищо от скандалните истории за тях, но и никога не изпуска от фокус онова, което всъщност е истинската легенда – тяхната музика.

 


 

 

И след всичко, в края на книгата, Джими, Робърт и Джон продължават напред – понякога окъпани в блясъка на славата, друг път усещащи тежестта на годините, но винаги спазвайки древната традиция на трубадурите: да търсят ново вдъхновение, да преоткриват стари песни и да предоставят уникалното си изкуство на своята необятна публика, която обхваща вече три поколения рок фанатици, увлечени от черната магия на могъщите и всепомитащи Led Zeppelin.
В българското издание са включени и дискография и библиография на LED ZEPPELIN, както и допълнителна глава, проследяваща кариерата на членовете на групата до наши дни. В книгата има и над 150 архивни фотографии.

ЛЮБОВТА Е СБОРНА КАСЕТКА

Роб Шефийлд

 

Стр. 248

Цена: 13 лв.

ISBN:  978-954-8338-14-1

 

Има много книги за хората, които създават музика, но тази е за онези, които я слушат. И да не го осъзнаваме, мелодиите, с които израстваме, на които се влюбваме и разделяме, празнуваме и тъгуваме, са неразривна част от нас. Те ни оформят, извисяват, вдъхновяват, а понякога дори могат и да ни спасят. Но най-важното от всичко е, че в този огромен свят музиката ни свързва и отваря сърцата ни едно за друго.

Роб Шефийлд не музикант – той е писател, и книгата му не е любовна песен, но спокойно би могла да бъде такава. „Любовта е сборна касетка” е неговото обяснение в любов към съпругата му, с която го събира музиката, и отново музиката му помага да преживее преждевременната й смърт. В тази трогваща и романтична, забавна и задълбочена книга сборните касетки и песните в тях разказват вечната история за истинска любов и непрежалима загуба. Защото музиката е магия: тя е способна да възкреси хората, с които сме я споделяли, местата, на които сме я откривали, чувствата, които сме изпитвали.

„Може би най-забавната, тъжна и проникновена книга за музика, появила се през последните години.” – „Ню Йорк Таймс”
 


 

 

„Оставя читателите въодушевени, обогатени и разтърсени като след концерт на любима група.” – „Ролинг Стоун”

 

NIRVANA - БИОГРАФИЯТА НА КЪРТ КОБЕЙН

Чарлс Р. Крос

 

Стр. 512

Цена: 22 лв.

 

 

КЪРТ КОБЕЙН е много повече от обикновена музикална (анти)звезда, мъченическа попкултурна икона или средностатистически сърдит млад човек. Обявен за гласа на поколението на 90-те, той не е герой или гуру, той е „глупав и заразен”, по собствените му думи. Глупав, заради изборите, които прави и които в крайна сметка отнеха на света таланта му.

 Заразен – заради всепоглъщащата искреност, с която изразява своята насмешка, страх и омраза към един неприятен и лицемерен свят, в който е лошо да си сам.
Двадесет години след като NIRVANA направиха революция на сцената и грънджът промени музиката, песните на Кърт Кобейн продължават да говорят на тийнейджърите в душите ни.

И днес гневът, изтерзаните му стихове, дръпнатата му ирония се сблъскват с установеното, „нормалното”... скучното в едно в крайна сметка простичко послание – че не сме сами и не бива да спираме да търсим онова, което ще ни изпълни.
 

Тази книга е историята на неговия живот, разказ за демоните и вдъхновението му. За дъжда в Сиатъл, за неразбраните деца, за нуждата от някой и нещо, което да замести празнотата в душите ни. За един живот, изпълнен с много талант и възможности, но засенчен от непоправима тъга и трагично завършил без време.
 


 

Обявена от критиката и феновете за най-подробното и изчерпателно проучване на неговия живот, „Биографията на кърт Кобейн” от Чарлс Р. Крос се базира върху впечатляващо по обем многогодишно проучване, достъп до личните дневници на Кобейн, стотици интервюта с хората, пресекли своя път с неговия, и изострената чувствителност на автора към смисъла и музиката на NIRVANA. В книгата ще намерите още над 80 архивни фотографии, като единствено в българското издание фигурира пълна дискография на Nirvana, допълнена с преводи на обръщенията на Кърт Кобейн към слушателите от албумите Nevermind и Incesticide.

 OZZY : БЕЗ ЦЕНЗУРА

 Сю Крофърд

 

Стр. 222

Цена:  16 лв.

 

Пъклено изчадие или фитнес маниак?

Принц на мрака или светла душа?

Откачен, който яде прилепи, или любящ баща?

Сю Крофърд, автор на книги и журналист, описва необичайния живот и кариера на Ози Озбърн, с голяма страст и желание да разкрие неговата същност. Това е книга писана от фен и за феновете. Информативна и интересна, тя проследява живота и кариерата на Ози, като същевремено ни дава възможността да надникнем зад кулисите на музикалната индустрия.

От тридесет години насам Джон Майкъл "Ози" Осбърн е икона. Икона на хеви метъла - защото е лудият вокалист на Блек Сабат и защото има невероятно успешна солова кариера. А не е ли той само едно изветряло, съсипано рок величие?
 

Или пък е успешен пример за карикатурен комикс герой, създаден от маркетинговия гений на съпругата си?
През 70-те години той руши всички правила - и сега продължава да го прави.
През 2002 г. чупи всички рекорди като звезда в "The Osbournes" - заснетото със скрита камера документално шоу, чиито зрители са най-голямата аудитория в историята на МТV.
В него "татуираният, обладан в миналото от алкохола и наркотиците бивш секс бог" се представя като образцов съпруг и баща на тийнейджъри.

 


 

 

 

Тази увлекателна биография е от рядко срещаните книги, които се четат на един дъх. Включените 16 страници редки фотографии, пълна дискография и хронология превръщат "OZZY. Без цензура" в зашеметяващо, изчерпателно проучване на миналото и настоящето, а чрез специално подготвения хороскоп - и на бъдещето на на една истинска рок звезда.

 ROCK YOUR LIFE - РАЗТЪРСИ ЖИВОТА СИ
 Рудолф Шенкер, Ларс Аменд

 

Стр. 268

Цена: 12 лв.

 

Какво е общото между рок звездата Рудолф Шенкер и авторът на бестселъри Паулу Куелю? Как е създадена най-успешната немска рок група на всички времена? Как да постигнем щастие и успех в живота?

Отговорите на всички тези въпроси ще намерите в книгата на основателя и китарист на Scorpions, която излиза на българският пазар броени дни преди концерта на групата в София на 9 октомври 2010 г.

Кариерата на Рудолф Шенкер е доказателство, че трябва да живеем живота си така, както сами си го представяме, а не според очакванията на околните. Тайната на неговия успех е проста: „Прави каквото ти е забавно и се обграждай само с хора, които вършат добро." Благодарение на тази философия по време на вълнуващото си пътешествие през годините Рудолф не само сбъдва всички свои мечти, но и го прави с усмивка и лекота.

„ROCK YOUR LIFE” представлява една уникална комбинация от практични съвети за постигането на щастие и успех, духовна мъдрост и най-забавните истории от
40-годишната кариера на Scorpions. В нея Рудолф Шенкер ни показва как да „разтърсим живота си” и да осъществим към мечтите си тук и сега, защото в крайна сметка само това има значение.

„Всички ние сме част от системата и наша – само наша – е причината нещата да бъдат такива, каквито са - добри или лоши, големи или малки. Фактът, че държиш тази книга в ръцете си обаче, е знак, че си отворен за промяна и склонен към размисъл.”

                 Рудолф Шенкер

 


 

 

 

„Аз повярвах в невъзможното и – точно както при Рудолф – онова, с което са занимавам, ми доставя огромно удоволствие. Никога не трябва да забравяме едно – само благодарение на хората, които не са позволили да бъдат обезсърчени, днес имаме самолети, способни сме да летим по целия свят и разполагаме с компютри като този, на който пиша в момента.

                    И още нещо – имаме Scorpions!”

                    Паулу Куелю

THE DOORS ОТ ДРУГАТА СТРАНА

Джери Хопкинс, Дани Шугарман
 

Стр.  488

Цена: 18 лв.

 

 

Приживе Морисън е сравняван с ангел, наричан дявол и почти всичко по средата между двете. Днес животът му все още ни очарова и удивява, а неговата музика и стихове хвърлят мост над поколенията. Джим Морисън прави онова, към което всички истински творци се стремят и – когато са наистина добри – постигат.

Той ни събужда от летаргията на предначертаните ни пътища и рутинни животи, връща ни съзнанието, предизвиква реакция (без значение положителна или отрицателна) и ни кара да мислим.

Ние сме оградени, вкопани, изолирани, климатизирани, киносалонизирани, програмирани, промити, неизменно насочвани от материализма и консумацията, неосъзнаващи ударите на собствените си сърца, само смътно усещащи отслабващия си, гладуващ дух, но Джим Морисън се провиква: „Отворете всички врати! Минете през която ви харесва!”
 

Пригответе се. Ето го. Идва.

 

 

 

 

 

 

   

Copyright © 2013 Nextel