НАЙ-ВЕЛИКИТЕ ЛИЧНОСТИ НА СВЕТА

Иван Здравков, Цанко Лалев

 

Стр. 48

Цена: 12.90 лв.

ISBN:  978-954-6604-28-6

 

 

- От Рамзес ІІ до Алберт Айнщайн
- Личностите, които сътвориха историята
- Над 100 илюстрации и снимки на велики личности
 

 

 

 

 


 

 

 


 

В ЦАРСТВОТО НА БУКВИТЕ С ПИТАНКА

Ангелина Жекова

 

Стр. 32

Цена: 4.90 лв.

ISBN:  978-954-6604-30-9

 

 

Уважаеми родители! Ако искате вашето дете да научи не само буквите, но и да прочете първите срички, думи и изречения, книжката "В царството на буквите с Питанка" ще ви помогне. С нея детето ще се забавлява и под формата на игра ще усвои четенето, а първокласникът ще утвърди своите умения.
 

Приятни занимания!
 

 

 

 

 


ГОЛЯМА КНИГА НА ПРИКАЗКИТЕ

Вилхелм Хауф

 

Стр. 256

Цена: 7.90 лв.

ISBN:  978-954-6604-15-6

 

 

В тази книга са събрани Халифът щърк, Малкия Мук, Джуджето Дългоноско, Студеното сърце и други – едни от най-хубавите вълшебни приказки, писани за деца.

 

 

 

 


 

 


 

 


 

ГОЛЯМА КНИГА НА БЪЛГАРСКИТЕ ВЛАДЕТЕЛИ

Станчо Пенчев

 

Стр. 240

Цена: 7.90 лв.

ISBN:  978-954-6603-66-1

 

 

Средновековната история на България е написана от делата на българските владетели. Тази книга разказва увлекателно за победите и пораженията при управлението на 47 ханове и царе от Първото и Второто българско царство. Те превърнали България в една от най-могъщите държави в Европа.

 

 

 

 


 


 

ТАНЦЪТ НА НЕВЪЗМОЖНИТЕ МЕЧТИ

Сара Оклър

 

Стр. 352

Цена: 13.90 лв.

ISBN:  978-954-6603-95-1

 

Преди три години Хъдсън e убедена, че ще стане звезда във фигурното пързаляне. Но един ден всичко се обърква – заради проблеми в семейството тя се отказва от спорта. И сега е едно красиво, седемнадесетгодишно момиче с разбити мечти, което наричат Кралицата на мъфините, защото приготвя най-вкусните кексчета в закусвалнята на майка си. Неочаквано Хъдсън получава втори шанс – покана да участва в състезание по фигурно пързаляне. Победата ще й осигури стипендия за колеж и възможност да се измъкне от затънтеното градче. Ала тя е раздвоена между надеждата и страха - за момиче, което веднъж вече се е опарило, не е никак лесно да рискува всичко. Още повече, че за да получи достъп до местната пързалка, трябва да помогне на момчетата от хокейния отбор на гимназията да прекъснат унизителната поредица от загуби. Там са обаче двамата капитани, които се състезават за сърцето й...

Твърде много неща са заложени на карта, а Хъдсън трябва да реши какво иска наистина и на какви жертви е готова, за да го получи.


 

ЗАЙЧЕНЦЕТО БЯЛО

Леда Милева

 

Стр. 80

Цена: 12.90 лв.

ISBN:  978-954-6604-33-0

 

 

В тази книга са събрани най-популярните поетични творби на Леда Милева за деца. Тя е автор на десетки книги със стихове, поеми и пиеси. Нейното стихотворение "Зайченцето бяло" се е превърнало в емблема на българската поезия за деца.

 

 

 


 

 


 

 


 

СВЕТЪТ НА ПРИКАЗКИТЕ: БЪЛГАРСКИ МИТОВЕ И ЛЕГЕНДИ

Сборник

 

Стр. 80

Цена: 10.90 лв.

ISBN:  978-954-6604-08-8

 

 

В книгата са включени някои от най-красивите български митове и легенди, преразказани на достъпен език от Цанко Лалев.

- Дионис-Загрей и сълзите на лозата
- Орфей и вълшебната лира
- Крали Марко и крилатият кон Шарколия
- Тангра - небесният конник
- Перун и самодивата Перуника
- Авитохол - синът на сърната
 

 

 


ИСКАШ ЛИ ДА СТАНЕШ ПИРАТ?

Валери Манолов

 

Стр. 16

Цена: 3.50 лв.

ISBN:  978-954-6604-37-8

 

 

Скъпо дете, добре дошло в невероятния свят на пиратите!
Тук ще откриеш как се сбъдва мечтата на едно малко момченце да стане пират. Освен това ще можеш да участваш с него в редица забавни игри и да му помогнеш в преодоляването на опасни препятствия. Така ще научиш какви са били пиратите, как са се сражавали, кои са били най-прочутите морски разбойници...
След като заедно с малкия пират преминеш през всички изпитания, ще можеш да вземеш и своята награда - Грамота за истински пират!
 

 


 

ИСКАШ ЛИ ДА СТАНЕШ ПРИНЦЕСА?

Валери Манолов

 

Стр. 16

Цена: 3.50 лв.

ISBN:  978-954-6604-38-5

 

Скъпо дете, добре дошло във вълшебното царство на принцесите!
Тук ще откриеш как се сбъдва мечтата на едно малко момиченце да стане принцеса. Освен това можеш да участваш с него в редица забавни игри и да му помогнеш в решаването на някои любопитни задачи. Така ще научиш къде живее една принцеса, кой се грижи за нея, какви са нейните занимания и забавления...
След като заедно с малката принцеса преминеш през всички изпитания, ще можеш да вземеш и своята награда - Грамота за истинска принцеса!
 

 

 


 

ПРАЗНИК НА БУКВИТЕ С ПРИКАЗНИ ГЕРОИ ЗА ВСЯКА БУКВА ОТ АЗБУКАТА

Сборник

 

Стр. 64

Цена: 5.90 лв.

ISBN:  978-954-6602-52-7

 

В тази книжка с красиви цветни илюстрации малките читатели ще се срещнат с някои от най-популярните приказни герои:
Алиса, Бамби, Вълкът и седемте козлета, Гъливер, Двойната Лотхен, Емил от Льонеберя, Житената питка, Златокоска, Цветята на малката Ида, Йори, Карлсон, Лукчо, Мери Попинз, Неродена мома, Оле-затвори очички, Пипи Дългото чорапче, Рапунцел, Снежанка, Тошко Африкански, Уенди, Феите, Хитър Петър, Цар Дроздобрад, Червената шапчица, Шарколия, Щъркелът и лисицата, Юначното петле, Ян Бибиян.
 

 

 

 


 

 

КЪЩАТА НА ТАЙНИТЕ

Сара Оклър

 

Стр. 240

Цена: 11.90 лв.

ISBN:  978-954-6602-46-6

 

Дилайла скоро ще навърши 17, а животът й сякаш се разпада.
Погребани семейни тайни, неизвестен баща и майка работохоличка, която няма време за нея - това са само част от липсващите парчета, които момичето трябва да събере през това лято.
Както всяка тийнейджърка Дилайла смята, че майка й не я разбира. Отношенията между двете не са перфектни, а след смъртта на баба й те трябва да прекарат ваканцията в старата семейна къща. Не че в големия град Дилайла оставя кой знае какво - само една учебна година с лоши оценки, скучни приятели и едно гадже, което дори не е сигурна, че й е истинско гадже.
В старата къща край езерото майка и дъщеря ще се изправят пред дълбоко скрити тайни от миналото. Дилайла ще срещне нови приятели и ще открие истинската любов. А докато се опитва да разгадае семейната история, тя ще се озове сред спомени и хора, отдавна напуснали живота й. Но дали близките й искат тя да научи истината?


 

ЕНЦИКЛОПЕДИЯ НА МОРЕТО

Емили Бомон

 

Стр. 128

Цена: 17.90 лв.

ISBN:  978-954-6602-21-3

 

На страниците на тази енциклопедия детето ще открие обаятелния свят на морето - от първите появили се в него животни до огромните китоподобни от наши дни. Благодарение на красивите илюстрации и богатите на информация текстове, то ще преплава различните океани на планетата и ще научи, че без морето животът е невъзможен и затова то трябва да бъде опазено.

 

 

 

 


 

СВЕТЪТ НА ЖИВОТНИТЕ

Джини Джонсън

 

Стр. 128

Цена: 29.90 лв.

ISBN:  978-954-6602-37-4

 

Тази енциклопедия разкрива удивителното многообразие на животинския свят. От великолепно илюстрираните страници ще научите най-важното за различните видове - от най-дребните насекоми до бозайниците гиганти. Освен добре познатите животни ще срещнете и най-чудатите същества, обитаващи планетата - от птиците на амазонската джунгла до странните риби от дълбините на океана.
Всеки раздел е посветен на отделни групи животни и разкрива изумителни родствени връзки. Специално цветно приложение представя нагледно обща класификация на царството на животните.


 

АТЛАС НА ЖИВОТНИТЕ

Джини Джонсън

 

Стр. 128

Цена: 29.90 лв.

ISBN:  978-954-6602-38-1

 

Тази енциклопедия представя животинското многообразие на нашата планета. На страниците й ще откриете подробни цветни карти, чудесни илюстрации и любопитни снимки.
Ще се срещнете с животните от различните природни региони на света в тяхната естествена среда, ще узнаете изумителни факти, както за добре познатите видове, така и за множеството странни създания, обитаващи най-дивите краища на земята.
Ще разберете как оцеляват те и в най-суровите условия, как намират храна и убежище, как отглеждат малките си.
Научете повече за застрашената планинска горила, за залисаните в копаене прерийни кученца, за обитателите на далечните тропически гори и за множество други интересни животни.


 

ОПАСНА ДАРБА

Даниъл и Дина Найери

 

Стр. 368

Цена: 13.90 лв.

ISBN:  978-954-6602-49-7

 

Пет деца изчезват в една и съща нощ, за да се появят години по-късно на специално Коледно парти в Ню Йорк, придружени от странна, но невероятно красива гувернантка. Слухове и интриги следват петимата тийнейджъри в елитната гимназия „Марлоу”, където са записани да учат и където постигат изключителни успехи. В началото всичко изглежда като забавна игра. Но скоро петимата разбират, че уменията им са много по-мощни, отколкото са си представяли и за тях се налага да платят определена цена. Ала амбициозните тийнейджъри са решени на всяка цена да постигнат целите си… докато двама от тях не разкриват тайна, далеч по-шокираща от собствените им непростими грехове.

Героите на този роман са изправени пред същото предизвикателство като Фауст - има ли нещо достатъчно ценно, за да продадеш душата си за него?
 


АНЕТО

Ангел Каралийчев

 

Стр. 80

Цена: 12.90 лв.

ISBN:  978-954-6602-82-4

 

 

 

Ането е добро момиче, което живее щастливо със стария си дядо. Един ден обаче всичко се обърква - то побягва от дома си и попада в опасни премеждия. Добре, че Ането има вълшебни приятели - кученце, ушито със син конец върху престилката й, и юначно пате, което може да носи цяла къща на гърба си...
Веселите цветни илюстрации допринасят за удоволствието на малките митатели.
 

 

 

 

 


ПРИКЛЮЧЕНИЯТА НА ТОМ СОЙЕР

Марк Твен

 

Стр. 304

Цена: 10.90 лв.

ISBN:  978-954-6601-04-9

 

 

 

Том Сойер е най-известният хлапак в американската литература.

 Находчив и палав, благороден и смел, той преживява необикновени приключения - разкрива убийство, губи се в пещера, намира съкровище... и първата си любов.

Издание с твърди корици.
 

 


 

 

 


 

 

ПОЗЬОРКИТЕ

Рейчъл Мод

 

Стр. 272

Цена: 9.90 лв.

ISBN:  978-954-6601-12-4

 

Джейни, Шарлот, Мелиса и Петра учат в елитно училище в Холивуд. И това е единственото общо между тях. Дали могат да бъдат приятелки? По-скоро всяка би предпочела да я обесят. Дали биха си заели дрехи една на друга? Абсолютно невъзможно. Така че, когато четирите получават задачата да създадат собствена модна марка, всичко предвещава грозна битка. Джейни смята Мелиса и Шарлот за разглезени кучки, според тях пък Джейни дори не заслужава внимание, а Петра – на Петра не й пука за нищо...
Добре дошли в „Уинстън” – училище, където богатството и модата определят популярността на всеки.

Съдържа модели на нюйоркската модна марка „Компай”, които можете да си направите сами.
 

 


 

 


 

 

ПАТИЛАНСКО ЦАРСТВО

Ран Босилек

 

Стр. 80

Цена: 12.90 лв.

ISBN:  978-954-6601-07-0

 

 

В тази книга са събрани най-забавните приключения на прочутите патиланци. Веселите истории за Панчо, Данчо, Ганчо, Мика, Дана, Гана и баба Цоцолана са любимо четиво на поколения български деца.
Луксозно издание с цветни илюстрации и твърда корица с дунапрен.
 

 


 

 

 


 

 

ПРИКАЗКИ

Астрид Линдгрен

 

Стр. 224

Цена: 5.90 лв.

ISBN:  978-954-6572-39-4

 

 

"Всички деца могат да приемат книгите много близо до сърцето си и литературните герои да се превърнат в живи хора и истински приятели... - споделя Астрид Линдгрен. -

Освен това детето най-добре знае какво иска от една книга. Според мен то няма нищо против да отлети далеч от реалността."

 


 

 

 


 

 

ЕРЕБУС

Урсула Познански

 

Стр. 416

Цена: 14.90 лв.

ISBN:  978-954-6601-23-0

 

Еребус е игра.
Тя те наблюдава, говори с тебе,
възнаграждава те,
изпълнява най-съкровените ти желания,
проверява те,
заплашва те…

Еребус има една цел –
да убива.

Еребус е компютърна игра, по която всички в училището на Ник са полудели. Тя се предава от ръка на ръка. Правилата са изключително строги: длъжен си да играеш сам, да изпълняваш поставените задачи и нямаш право да говориш за Еребус с никого. Всеки има само един шанс да играе. Ако наруши правилата, излиза от играта и повече не може да я стартира. И най-странното – Еребус поставя задачи, които трябва да се изпълняват в реалния свят. Границите между игра и реалност се размиват.
Един ден Еребус възлага на Ник да убие човек...

Романът е носител на специалната литературна награда на младежко жури за 2011 г. Връчването й е едно от най-важните събития на Франкфуртския панаир на книгата.
Преведен е на 23 езика.


 

 

АЛИСА В СТРАНАТА НА ЧУДЕСАТА И В ОГЛЕДАЛНИЯ СВЯТ

Луис Карол

 

Стр. 256

Цена: 10.90 лв.

ISBN:  978-954-6601-03-2

 

 

Двете книги за фантастичните приключения на малката Алиса ни въвеждат в свят на приказни чудеса и весели безсмислици, населен със смешни и мили герои.

Всичко се променя пред очите ни, както става в сънищата или в най-модерната компютърна анимация.
Издание с твърди корици.
 

 


 

 

 


 

 

ТАЙНСТВЕНИЯТ БЛАГОДЕТЕЛ

Джийн Уебстър

 

Стр. 192

Цена: 5.90 лв.

ISBN:  978-954-6573-33-9

 

До седемнадесетата си година Джуди Абът живее в сиропиталище. Тя копнее за семейство и собствен дом. Изненадващо тайнствен благодетел я изпраща да учи в колеж. Единственото му условие е да получава всеки месец по едно писмо от Джуди.

В колежа младото момиче е въвлечено от истински водовъртеж от преживявания, най-яркото от които е приятелството й с красивия и богат Джърви Пендълтън. Но дали непознатият благодетел ще одобри тази връзка?

 


 

 

 


 

 

НА ПЪТ

 

Стр. 20

Цена: 13.90 лв.

ISBN:  978-954-6579-56-0

 

Научи полезни неща, докато играеш!
Допълни картинките с фигурките на животните!
Отговори на въпросите!

Книгата съдържа 5 подвижни фигурки с тик-так закопчалки.
 

 

 


 

 

НА ДВОРА

 

Стр. 20

Цена: 13.90 лв.

ISBN:  978-954-6579-55-3

 

Научи полезни неща, докато играеш!
Допълни картинките с фигурките на животните!
Отговори на въпросите!

Книгата съдържа 5 подвижни фигурки с тик-так закопчалки.

 

 

 


 

 

ТИЙН РЕАЛИТИ

Джен Калонита

 

Стр. 272

Цена: 9.90 лв.

ISBN:  978-954-6601-05-6

 

Те са Чарли, Кейрън, Брук и Хейли.
Те са на шестнадесет години и са най-добри приятелки. Те са непосредствени, чаровни и много секси. Те са избрани да участват в собствено телевизионно реалити шоу. “Ще бъдете най-големият хит” – убеждават ги от телевизията. Но едно е представата за бляскаво шоу, а друго е да станеш част от телевизионната машина. Съвсем скоро четирите приятелки загубват правото си на личен живот – камерите ги преследват навсякъде, а продуцентите гонят единствено скандала, без да се интересуват кое е истина и кое – лъжа. Ще успеят ли момичетата да запазят своето приятелство? Опиянена от славата, Брук иска цялото екранно време за себе си. А когато рейтингът на Кейрън спада, тя е изхвърлена грубо от сценария, а така – и от приятелската група...
Щом осъзнава истинската цена да бъдеш част от шоуто, Чарли измисля перфектен план как да накара студиото и зрителите да се сблъскат с реалността.
Защото истинските приятели не изоставят приятелите си само и само да направят шоу за публиката и да станат телевизионни звезди.
 


 

 

САПФИРЕНИ ПРИКАЗКИ

Сборник

 

Стр. 256

Цена: 7.90 лв.

ISBN:  978-954-6600-86-8

 

 

Всяка книга от тази колекция е един скъпоценен камък във вашата приказна съкровищница.

 

 


 

 

ПРИКАЗКИ ЗА ПРИНЦЕСИ

Сборник

 

Стр. 80

Цена: 14.90 лв.

ISBN:  978-954-6600-31-8

 

В тази красива книжка можете да прочетете приказките:
Снежанка
Пепеляшка
Котаракът в чизми
Малката русалка
 

 

 


 

 

ПРИКАЗКИ ЗА НАЙ-МАЛКИТЕ

Сборник

 

Стр. 80

Цена: 14.90 лв.

ISBN:  978-954-6600-32-5

 

 

В тази красива книжка можете да прочетете приказките:
Бамби
Вълкът и седемте козлета
Грозното патенце
Трите прасенца
 

 

 


 

 

МОМИЧЕТАТА ОТ ФИЛМА

Зоуи Дийн

 

Стр. 208

Цена: 11.90 лв.

ISBN:  978-954-6600-67-7

 

Може ли да промени живота ви един училищен проект? Да, ако задачата е да направите филм, ако учите в гимназия "Бевърли хилс" и ако живеете в Холувид - там, където киното е по-силно от живота. Ана Пърси и Сам Шарп трябва да снимат филм и разбира се техните приятели и съученици искат да участват в него. А всичко около тях ври и кипи - Ана е дошла в Лос Анджелис да се забавлява, но мистериозното изчезване на Бен не е мечтаното начало. Сега тя прави всичко възможно да го забрави, а той опитва какво ли не, за да я спечели отново. Сам наистина ли е нейна приятелка или само плете интриги... Самият живот на двете момичета е като на кино. И така постепенно от автори на филма те се превръщат в главни герои... Въпросът е дали ги очаква щастлив финал...

От същата серия: „Тийнейджърите от хайлайфа”

 


 

 

ЕНЦИКЛОПЕДИЯ НА МАЛКИТЕ ЖИВОТНИ

Емили Бомон

 

Стр. 128

Цена: 17.90 лв.

ISBN:  978-954-6600-73-8

 

Тази прекрасно илюстрирана енциклопедия е посветена на дребните създания, обитаващи планетата ни. Те летят, пълзят и жужат, но ние рядко им обръщаме внимание и дори понякога не ги забелязваме. Те са мънички, но резултатите от труда им са неизмерими. Те са слабички, но съвсем не са беззащитни. Някои от тях служат за храна на по-едри животни, а други, въпреки миниатюрните си размери, са безмилостни хищници. Най-големите от тях може да се поберат в шепата ни, а най-малките са видими само с микроскоп. Те са безброй и светът им е безкрайно интересен.

 

 


 

 

ДРЪЗКАТА

Сесили фон Зигесар

 

Стр. 208

Цена: 9.90 лв.

ISBN:  978-954-6600-92-9

 

В колежа „Уейвърли” започва война между най-готините момичета и доскорошни приятелки. Кели не може да прости на Джени, че ходи с бившето й гадже – Изи. А пък Брет разбира, че Тинсли се среща с нейния приятел. Но дали Изи е забравил предишното си гадже? Какво ли ще се случи, когато се промъкне през нощта, за да се види с Джени, а завари Кели? И каква ли тайна крие от години Тинсли? Всичко може да се очаква от тези своенравни момичета. Но ето че сред тях се появява още една красавица – тя единствена дръзва да казва това, което мисли. С кого ще стане приятелка и на кого – враг новата звезда? Защото в академия „Уейвърли” само едно момиче може да бъде №1.

Бестселър на New York Times.

Книга трета от серията „Супер гадже”.
- Новачката
- Звездата на колежа
- Дръзката
 


 

ПИПИ ДЪЛГОТО ЧОРАПЧЕ

Астрид Линдгрен

 

Стр. 352

Цена: 10.90 лв.

ISBN:  978-954-6600-55-4

 

Астрид Линдгрен (1907-2002) е написала три романа за червенокосата Пипи: "Пипи Дългото чорапче" (1945), "Пипи се качва на кораба" (1946) и "Пипи в южните морета" (1948).
През 1968 г. на български език се появява книга със заглавие "Пипи Дългото чорапче". В нея, както и в по-следващите й издания, са включени част от разказите за Пипи от трите романа. И по-точно - 24 от общо 32 глави. Така близо една трета от историите за червенокосото момиче остават непознати за нашия читател. В настоящото издание е събрана цялата трилогия за Пипи. За първи път на български език се публикуват главите:
- Пипи се бори с огнена стихия
- Пипи още живее във Вила Вилекула
- Пипи пише писмо и пак тръгва на училище - но за малко...
- И Пипи отива на училищен излет
- Пипи на панаир
- Пипи си остава във Вила Вилекула
- Пипи разведрява леля Лаура


 

 

ЕМИЛ ОТ ЛЬОНЕБЕРЯ

Астрид Линдгрен

 

Стр. 304

Цена: 10.90 лв.

ISBN:  978-954-6600-56-1

 

 

Емил от Льонеберя е най-палавото момче в Швеция, а може би и в целия свят. Той върши повече пакости отколкото са дните в годината.

Вместо знаме вдига на пилона сестричката си Ида, пада от кокили право в супника на госпожа Петрел, напива прасето и кокошките...

Но когато в една страшна зимна нощ никой не смее да откара болния Алфред на лекар, Емил впряга шейната и тръгва сам срещу виелицата.

 


 


 

ТРИ ПОВЕСТИ ЗА КАРЛСОН

Астрид Линдгрен

 

Стр. 448

Цена: 12.90 лв.

ISBN:  978-954-6600-57-8

 

Карлсон е красив, умен, прилично дебел мъж в разцвета на силите си. Той живее в къщичка на покрива, скътана зад голям комин. При това умее да лети и то не със самолет, а със собствена перка на гърба. За Дребосъчето - чипоносо момченце на седем години, е истински късмет да има такъв необикновен приятел в игрите.
В тази книга са включени трите романа за Карлсон и Дребосъчето: “Карлсон, който живее на покрива” (1955), “Карлсон от покрива отново лети” (1962) и “Ето го пак Карлсон от покрива” (1968).
 

 


 


 

ДНЕВНИКЪТ НА БРИТ - МАРИ

Астрид Линдгрен

 

Стр. 144

Цена:  5.90 лв.

ISBN:  978-954-6600-34-9

 

Брит-Мари е на 15 години и живее заедно с цялото си семейство в провинциално шведско градче. Фамилната къща е малка, но достатъчно уютна, за да побере цели пет деца и техните лудории. Брит-Мари никога не скучае, защото винаги й се случва нещо интересно. Тя описва преживяванията в писма, които изпраща на своя приятелка в Стокхолм. От този своеобразен дневник научаваме и за непознатите чувства, които изпитва към своя съученик Бертил. Дали това е любовта?

Книгата излиза за пръв път в превод на български език.
 

 


 


 

МЕЧО ПУХ

Алън А. Милн

 

Стр. 304

Цена: 10.90 лв.

ISBN:  978-954-6600-58-5

 

 

Плюшените играчки на Кристофър Робин оживяват в приказките, които баща му разказва всяка вечер пред камината.

 Приключенията на Мечо Пух, Прасчо, Ийори, Тигъра, Кенга, Заю и Бухала са весели и забавни, а понякога малко страшни.

 


 


 

 

ЗВЕЗДАТА НА КОЛЕЖА

Сесили фон Зигесар

 

Стр. 240

Цена:  9.90 лв.

ISBN:  978-954-6600-49-3

 

Джени пристига в елитния колеж „Уейвърли” с надеждата да стане №1. И това наистина се случва! Всички признават: тя е супер гадже! Нещо повече – нейни съквартирантки са двете най-популярни момичета – Кели и Брет. Но ето че изгонената през миналата година Тинсли се завръща. Нима момичето, по което си падат всички момчета, ще позволи на новачката да спечели цялото внимание!
Достатъчно голям ли е „Уейвърли” за Джени, Кели, Брет и Тинсли? И четирите са красиви, секси и малко луди… но само една от тях може да бъде номер 1.

Бестселър на New York Times.
 

 

 

 


 

ГРОЗНИТЕ

Скот Уестърфийлд

 

Стр. 352

Цена: 10.90 лв.

ISBN:  978-954-6600-13-4
 

 

Една река разделя града на две. От едната й страна живеят обикновени хора, като нас. А отсреща е градът на Красивите. Окъпани в светлина блестящи кули, музика, съвършени хора и безкрайно забавление. Това е светът, за който си мечтаят тези, които в сравнение с красивите, се смятат за грозни. За да попаднеш в него трябва просто да станеш на 16 години и да се подложиш на малка козметична операция. После минаваш реката и безкрайния купон започва… Само че не всички искат да станат красиви. Някои се замислят – какво ли има извън този разделен на две високо технологичен свят. Някои вече са излизали тайно, носят се слухове за други градове и общества. Когато стават на 16, две приятелки трябва да изберат – да се подложат на операция, или да предпочетат бягството – към тайното, неизвестното и опасното. Натам, където може би ще разбулят тайната на красивите.

„Грозните” е изпълнен с напрежение роман за приятелството и предателството, за свободния избор на човека, за ценностите в живота. Това е от тези книги, за които казваме, че стават „култови” за читателите. Не случайно приключенията на героите продължават и в романа „Красивите”.
 


 

 

ГОЛЯМА КНИГА НА ПРИКАЗКИТЕ

Ран Босилек

 

Стр. 256

Цена:  7.90 лв.

ISBN:  978-954-6600-48-6

 

 

 

В тази книга са събрани най-хубавите български народни приказки, преразказани от Ран Босилек (1886-1958).
Писателят споделя:
"Приказките са първата здрава духовна храна за малките.

Разказани на звучен и сладък роден език, те са като майчино мляко за детето."
 

 

 

 

 


 

КОГАТО БЯХ МАЛЪК

Ерих Кестнер

 

Стр. 208

Цена:  6.50 лв.

ISBN:  978-954-6573-71-1

 

 

В тази весела книга Ерих Кестнер разказва за своето детство. Тогава трамваите се теглят от коне, а жените носят шапки с огромни пера. В родния му град - Дрезден, живее истински крал, който обича децата и играчктие.

Малкият Ерих като всяко весело и жизнено момче учи, играе и прави пакости, на които възрастните често се смеят.

  

 


 

 

ОМАГЬОСАНИЯТ ЗАМЪК

Едит Несбит

 

Стр. 368

Цена: 6.50 лв.

ISBN:  978-954-6571-41-0

 

 

Катлийн и братята й Джери и Джими непредвидено остават в училищния пансион през ваканцията.

 В търсене на приключения те попадат в омагьосан замък, където кукли, статуи и каменен динозавър оживяват.

Децата стават свидетели на чудеса, които надминават и най-смелите им очаквания.

 

 


 


 

ИЗГУБЕНИЯТ СВЯТ

Артър Конан Дойл

 

Стр. 304

Цена:  5.90 лв.

ISBN:  978-954-6571-21-2

 

 

За да спечели сърцето на любимата си, младият журналист Малоун се впуска в рискована експедиция.

Воден от ексцентричния професор Чаланджър, той попада сред динозаврите на юрския период, оцелели по чудо в джунглата на Амазонка.

 

 

 


 


 

 

 МАЛКИЯТ ЛОРД ФАУНТЛЕРОЙ

 Франсис Бърнет

 

Стр. 240

Цена:  5.90 лв.

ISBN:  978-954-6571-11-3

 

 

Един ден бедното американско момче Седрик разбира, че е единствен наследник на богат английски благородник.

Така Седрик се превръща в малкия лорд Фаунтлерой. Заминава с майка си за Англия, където го очакват куп изненади и премеждия.

 

 


 

 ПРИНЦЕСА  АНАСТАСИЯ
 Шарън Стюарт

 

Стр. 256

Цена:  6.50 лв.

ISBN:  978-954-6573-54-4

 

Малката Дуня бяга от родното си селце, разположено дълбоко в сибирската тайга.

Тя не подозира, че една неочаквана среща ще я отведе в императорския дворец. Там Дуня се сприятелява с палавата и остроумна принцеса Анастасия.

Животът им не би могъл да бъде по-прекрасен, но тъмните облаци на революцията надвисват над Русия. Дуня е изправена пред опасността да изгуби своите нови приятели и дори живота си...

  


 

ПРИНЦЕСА СИСИ

Габи Шустер
 

Стр.  272

Цена:  6.90 лв.

ISBN:  978-954-6574-18-3

 

Когато малката баварска принцеса Сиси тръгва за годежа на сестра си Нене с австрийския император Франц Йосиф, никой не предполага какво ще се случи. Изведнъж младият император се влюбва не в избраната му годеница, а в чаровната Сиси.

Плановете се объркват, а малката принцеса не може да повярва, че ще стане императрица на най-великата империя...

 

 

 

 

 

 

 

   

Copyright © 2013 Nextel