Най-грозните дамски обувки на висок ток


Всички сме чували колко са неудобни дамските обувки с високи токчета, но могат ли и да бъдат ужасяващи? Китайската художничка Зю Тян създаде чифт обувки с косми в името на изкуството, а резултатът е меко казано отблъскващ. Оцветени в телесен звят и иронично именовани „бейби“ обувките са с много висок тънък ток, горната част е от розов силиконов гел, покрит с човешки косми.

С височина на тока повече от 12 см. ходенето с тези обувки със сигурност е мъчение, ако превъзмогнете напъните за повръщане при вида на косматите ходила. Впечатляващите обувки не са предназначени за луди нощи в дискотеката, а са създадени с цел да натъртят доколко обувките като индустрия са обсебени от сексуалността. Тян, която е родена в Китай, но работи във Великобритания от 2002 г. е приложила човешките косми на ръка, преди да ги представи като скулптурно произведение.


Сайтът за дизайн  designboom.com описва работата на Тян като „косми, внимателно имплантирани върху форма на женски крак, небрежно аранжирани да осветлят тяхното несъмнено отвратително присъствие. Експлицитните конотации /дрън, дрън/ са очевидни докfлкото скулптурните обувки търсят да изразят първичната си функция като сексуални аксесоари и като средство, което добавя атрактивност и похот.“

Други критици, занимаващи се с мода и изкуство са на обратното мнение. От Стайл нарекоха произведението на Тян „истински кошмар“.

 

 

Copyright © 2000 - 2014 filibe.com