СЕДМИЧНА ПРОГРАМА

     КИНО ИГРА

ФИЛМИ

ТРЕЙЛЪРИ НА ФИЛМИ 

 

     

 

Поглед към "Аватар: Природата на водата"
Ще успее ли продължението на блокбъстъра да постави абсолютни рекорди на бокс офиса през 2022 г.

 

 

"Развивайки се повече от десетилетие след събитията от първия филм, "Аватар - Природата на водата" разказва историята на семейство Съли (Джейк, Нейтири и техните деца), неприятностите, които ги следват, усилията, които те полагат, за да се пазят един друг, битките, които водят да останат живи и трагедиите, които преживяват."

- 20th Century Fox


Още през 2006 г. създателят Дейвид Камерън заявява, че ако Аватар е успешен, той ще направи две продължения. През 2010 г. огромният успех на филма потвърждава намеренията му. Макар първоначално продълженията да бяха планирани за пускане през декември 2014 г. и 2015 г., Камерън в крайна сметка реши да заснеме Аватар 2 и 3 едновременно и да започне работа след като поръчаните романи, базирани на филма, станат готови.


Окуражен от бокс офис резултатите на оригиналния блокбъстър, режисьорът се впуска в мегапроект, който да разшири вселената на Аватар, докато героите изследват други от луните на Полифем. Първото продължение ще се фокусира върху океана на Пандора и ще навлезе по-дълбоко в тропическите гори, като за целта са разработени иновативни технологии за заснемане, специалитет на прочутия филммейкър.

Оригиналният план е кадрите за "Природата на водата" да бъдат заснети на дъното на Марианската падина, използвайки дълбоководна потопяема апаратура. През 2011 г. Камерън заяви, че е започнал да проектира океанската екосистема на Пандора и другите светове, които да бъдат включени в историята, но сюжетът, въпреки че продължава темата за околната среда от първия филм, "няма да бъде назидателен, тъй като все пак хората отиват на кино за развлечение".

Взаимствайки от друг топ франчайз, този на "Хобит", Дейвид Камерън заснема "Аватар: Природата на водата" и "Аватар 3" с висок брой кадри в секунда за по-реалистично усещане: 48 вместо стандартните 24.
Вижте ефекта тук
: