КИТАЙСКИ ХОРОСКОП

 

1931, 1943, 1955, 1967, 1979, 1991, 2003, 2015

 

КОЗА (капризна)

Елегантни, артистични, влюбени в природата, хората родени в годината на козата биха били най-очарователни в сравнение с всички останали знаци, ако не бяха толкова неспокойни и такива песимисти. Характерни за тях са липсата на всякаква дисциплина, системните закъснения. Те обичат другите да говорят за тях, да им дават съвети. Те са мъдри и нежни, но и доста капризни. Доста от тях са прекалено религиозни. Увличат се от окултизма и свръхестественото, обичат фантастиката. Склонни към благотворителност, те са добри, охотно делят всичко което имат с близки и приятели.

Хората родени в годината на козата нямат особено чувство за отговорност. Те не са способни ръководители, даже когато са под добро влияние успяват да блеснат в пълна степен и да преуспеят. Имат вкус и талант. Могат да бъдат добри специалисти и да изпълняват превъзходно работа свързана технически и артистични умения. Те са умни, но никога не свирят първа цигулка и в този случай това е за добро. Тяхната същност изпълнена с фантазии се нуждае от чужда, по-силна воля.

Козата е женски знак. Хората родени под негово влияние мечтаят за спокоен живот и брак, богатство. От тях стават куртизанки, сутеньори, но също и велики артисти и писатели. Всичко зависи от късмета на конкретния индивид. Не стават за търговци. Говорят ту прекалено бързо, ту пак прекалено бавно и тежко и се изразяват метафорично.

На война те никога няма да бъдат победители, командири и даже войници. При лошо стечение на обстоятелствата са склонни сами да слагат край на живота си.

Когато стане въпрос за облекло, кулинария, комфорт, и въобще изискан стил те са ненадминати. Обичат да контактуват с артисти и хора на изкуството.

Любовният живот на хората родени в годината на козата е бурен и често изпълнен с проблеми. Идеални партньори за тях са родените в годините на котката, свинята и коня.

На провал е обречена връзката между козата и кучето.

Във втората фаза от живота си родените в годината на козата постигат своя мечтан успех.

Copyright © 2000 - 2009 Nextel