КИТАЙСКИ ХОРОСКОП

 

1926, 1938, 1950, 1962, 1974, 1986, 1998, 2010, 2022

 

ТИГЪР (енергия)

Тигърът е недисциплиниран и има избухлив характер. Винаги се противопоставя на тези които са над него. Родените в годината на тигъра често са революционери и вождове. За нещастие не винаги заслужават доверието което им се оказва. Когато викат “Напред” не трябва да им се вярва че те самите ще тръгнат. Тигърът може да докара другите до катастрофа, вкусът му към риск стига до безразсъдство и неосъзнати действия.

Трудно е да се съпротивляваш на магнетизма на тигрите. Никой не се осмелява да им каже истината в очите. Даже когато се опитват да ги премахнат към тях се отнасят с респект и почитание. Ако тигърът поразмисли преди да действа може да достигне до големи успехи. Борец по натура, рязък той е способен да се пожертва в името на някаква кауза. Упорит и дребнав тигърът винаги е в конфликт с някого. Понякога егоист по отношение на дреболиите, тигърът е способен на безкористност в големите неща. Не се доверява на никого.

Тигърът винаги върви напред, презира установените неща, йерархията и консервативните хора. От родените в годината на тигъра стават военначалници, ръководители и даже опасни престъпници. Това се отнася и за жените родени в годината на тигъра, които винаги са готови да се борят за някакви права.

Тигърът е чувствителен, емоционален и склонен към дълбоки размишления и силна любов. Въпреки, че родените в годината на тигъра са доста страстни, те рядко са щастливи в любовта. Жените тигър често се забъркват в любовни приключения, които често свършват зле за тях.

Родените в годината на Тигъра могат да свържат живота си с родени в годините на коня и дракона. Трябва да избягват родени в годината на змията и маймуната.

Родените в годината на тигъра са хора на късмета. За азиатските народи тигърът е великолепен знак, олицетворяващ мощта на земята и защитата на човешкия живот. Даже имат поговорка – тигър у дома пази от три нещастия – крадци, огън и хитреци. Но ако в къщи има два тигъра единият трябва да изчезне!

Copyright © 2000 - 2009 Nextel