Начин на живот & стил

 

Чантите без дръжки са новият хит в модата

Предназначени преди време като аксесоар към шикозни вечерни тоалети чантите портмонета се завръщат триумфално на мода. Носени от модната икона Виктория Бекъм чантите портмонета, без дръжки стават все по-популярни сред жените, които държат да са в крак с модата. Във Великобритания например продажбата на този аксесоар бележи ръст от 86 на сто в сравнение с миналата година. Въпреки, че при появата си се считало че са за специални случаи сега чантите портмонета се превръщат в ежедневен аксесоар.

Почитателките на този вид чанти са звезди като Камерън Диаз, Кейт Мос, Блейк Лавли, Рейчъл Зоуи и Джесика Бийл. Традиционно малките чантички сега се правят значително по-големи по размер за да бъдат практични за ежедневна употреба.

Модният спец Аманда Уейн казва: „Досега модните чантички бяха аксесоар задължителен за всяка жена носи само по официален повод и в тях можеше да се сложи само малък телефон, пари, малко грим и ключове. Фундаменталната разлика е, че сега чантите портмонета се правят много по-големи за да може в тях да се слага всичко, което една жена носи всеки ден със себе си.“ Чантите портмонета се появиха и на модния подиум в ревютата на модна къща Burberry.

„Чантите портмонета са удобни и за през деня и за вечерта, те са с привлекателен дизайн, често блестящи и аз много ги харесвам“, допълва Аманда.

Виктория Бекъм с една от многото си чанти без дръжки

Copyright © 2013 Nextel