Начин на живот & стил

 

Шест лесни стъпки за да увеличите метаболизма си за лятото

Не е тайна, че ключът към успешно сваляне на килограми и поддържане на теглото в здравословни граници се дължи на засиления метаболизъм, подхранван от богати на хранителни вещества храни, диетични добавки и активен начин на живот. И „малка стратегия може да подкрепи постигнатото с диети и упражнения“, както казва д-р Брита Зимър.


Ето и шест лесни стъпки, които стимулират метаболизма ви:


1. Яжте предимно зеленчуци с малко протеини – Половината от чинята трябва да е заета от ярко оцветени зеленчуци /спанак, червени чушки, броколи/ защото тези с ярки цветове съдържат повече хранителни вещества. В другата половина на чинията трябва да има ниско маслено месо с добро качество като яйца, пилешко или пуешко, което ще ви засити за по-дълъг период от време и няма да изпитвате чувство на глад.


2. Поддържайте нивата на кръвната си захар стабилни -отслабването е трудно когато нивата на кръвната захар са високи, което забавя метаболизма на въглехидратите и увеличава глада за захар – всичко това работи против вас. Избягвайте простите захари и изкуствените подсладители защото те подсилват чувствата на глад за захар.


3. Яжте всеки ден храни, които изгарят мазнини – храни със свойството да изгарят мазнини като джинджифил, синапени зърна, кимион, канела, зелен чай, люти чушки, цитрусови плодове/особено лимон/, ябълков оцет.


4. Оптимизирайте храносмилането си – Дъвчете хубаво, подправяйте с ябълков оцет храната, яжте на спокойствие, не на крак и дишайте докато се храните.


5. Използвайте хранителни добавки от натурален вид и витамини. Всички те помагат при отслабване като увеличават метаболизма и стабилизират кръвната захар.


6. Пийте зелен чай – Пиенето всеки ден на чаша зелен чай ви дава катехини, тип полифеноли, които помагат при изгарянето на мазнини. Зеленият чай е перфектна напитка зареждаща ви с енергия и антиоксиданти.

Спанакът може да се яде суров на салата и даже е много по-вкусен от марулята

Лютите чушлета изгарят мазнини

Пийте всеки ден по чаша зелен чай с лимон

Copyright © 2013 Nextel