Начин на живот & стил

 

Пет храни, които никога да не употребявате

Кофичка с „плодово“ кисело мляко от сорта на активии, данончета и прочие боклуци като нищо съдържа между 24 и 30 грама захар, да не говорим за разните оцветители, ароматизатори и прочие химии. Съвет: Купувайте си натурално кисело мляко, което може да допълните с лъжичка мед, малко канела и няколко резенчета плод /банан, праскова, кайсия, ягоди/

Следващото нещо с което ви мътят главата са фибрите. Фибрите добавени в разните млека, бисквитки или общо казано готови храни не осигуряват същите ползи като да ядете непреработена храна. Това е така защото фибрите в готовите храни нямат същата текстура, не могат да забавят храносмилането, да намаляват холестерола и т.н. Съвет: Осигурете си полезни фибри като консумирате, стафиди, слънчогледови семки, боровинки, настърган кокос и ядки.

На мода излизат разни нискомаслени чипсове. Ужас! Те се приготвят с олестра – съставка, чиито странични ефекти включват и диария – не е смешно. Плюс това, чипсът е беден на фибри, така че като изядете един пакет, той само ще раздразни апетита ви и ще питате за още храна. Съвет: По-добре е да ядете пуканки. В една купа от тях има само 30 калории, по-малко от 1 грам мазнина, а има и ценни фибри и антиоксиданти. Направете си пуканките сами, Добавете малко зехтин и за аромат и вкус добавете щипка чеснова сол.

Безалкохолните с диетични подсладители са нож с две остриета. От една страна няма захар, но подсладителите от сорта на захарин и аспартам, особено в количествата в които ги слагат нашите производители са опасни и канцерогенни. В добавка оцветители, ароматизатори, бензоати и пр. Съвет: В горещите летни дни за предпочитане е да си направите студен чай. Залейте с два литра гореща вода четири пакетчета чай/може и билков или зелен/ добавете мед и лимон и охладете в хладилника. Резултатът е божествен.

Зърнени закуски. Забравете тия разни флейксове и дурги защото се са обработени и имат висок гликемичен индекс, т.е. Усвояват се прекалено бързо. Ако държите да закусвате с такива храни за предпочитане е да вземете мюсли или обикновени овесени ядки, които се варят бавно и за това имат нисък гликемичен индекс. Съвет: Залейте с гореща вода овесени ядки. За вкус добавете мляко, плодове, канела и мед.

Забравете за "плодовите" млека

 

Безалкохолните без захар са нож с две остриета

Copyright © 2013 Nextel