Фитнес и бодибилдинг
Упражнения, хранене

Кулинарни рецепти и съвети
(видео)

a

Ден на Репродуктивното Здраве - Поглед към мъжкия стерилитет

На 12 юни 2010 г. в Пловдив за пети път ще се проведе ежегодната инициатива на Сдружение „Зачатие” за двойките, които срещат трудности при забременяването, „Ден на репродуктивното здраве”. През изминалите четири години събитието се проведе в градовете Плевен, София, Стара Загора и Бургас.

Сдружение „Зачатие” е първата организация в България, обединяваща, подпомагаща и защитаваща правата на хората с репродуктивни проблеми, която поддържа и развива най-големия български портал в интернет, изцяло предназначен за двойките, които се борят със стерилитета.
В съботния юнски ден стотици семейства с репродуктивни проблеми и десетки специалисти по стерилитет ще се съберат в Новотел Пловдив с една обща цел – взаимопомощ, подкрепа, обмяна на информация и поставяне на проблемите на стерилитета на вниманието на обществото, медиите и институциите. За първи път тази година темата на сесията е със специфична насоченост към проблемите на мъжете в семействата, сблъскващи се с проблеми при забременяването. Мотото е избрано от членовете на сдружението измежду много предложения и е „Поглед към мъжкия стерилитет”.

Това е тема, която дълги векове е била табу за нашето общество и едва последните години й се обърна внимание като един от сериозните фактори за безплодието в семейството. За съжаление все още са много малко специалистите по мъжки стерилитет в България. Центровете, в които се прави адекватна и прецизна диагностика на мъжа в инфертилната двойка, са малко на брой и са концентрирани в няколко големи града. Все още има двойки, при които мъжката половина отказва да приеме, че може да съществува проблем, свързан с неговото репродуктивно здраве и най-вече е факт, че все още за много хора зачеването на дете се счита за изцяло „женска” тема.

Ден на репродуктивното здраве - 2009

Денят на репродуктивното здраве е уникално по формат и насоченост събитие. То е помогнало на стотици български семейства да получат консултация и подкрепа. Освен, че ще могат да научат актуални новини в областта на лечението на стерилитета и много информация, двойките с репродуктивни проблеми ще могат да се възползват от индивидуални безплатни консултации с най-добрите специалисти в България по всички специалности, свързани с на репродуктивната медицина – акушер-гинеколози, ембриолози, андролози, ендокринолози, имунолози, психолози и др. Ще могат да се срещнат с други семейства с техните проблеми, да споделят опит, да си дадат кураж.


Доклади и презентации от специалисти по репродуктивна медицина (на снимките: Проф. Козовски, Ани Коцева)

Безплатни индивидуални консултации със специалисти по репродуктивни проблеми (на снимките: д-р Стаменов, д-р Владимиров)
Ако въпреки опитите ви бременността във вашето семейство не настъпва, ако се нуждаете от информация и консултация по въпроси, свързани с вашето репродуктивно здраве, можете да получите повече информация на адрес www.zachatie.org и да посетите нашето събитие на 12 юни 2010 в Новотел Пловдив. Записване за участие и консултация със специалистите по безплодие, които ще присъстват на Денят на Репродуктивното здраве можете да направите по електронната поща на адрес [email protected]
Сдружение „Зачатие”

 Copyright© 2000-2010 Filibe.com® Всички права запазени