Може ли да се пие вода по време на тренировка? Ако да – колко и защо?

 

Водата ще ви хидратира непрекъснато, а и вие няма да чувствате жажда. Най-добре е да пиете след края на всяко упражнение. По време на тренировка нуждата от вода рязко нараства, тъй като тялото се поти и кръвта се сгъстява при работата на мускулите. Когато и да чувствате жажда, утолете я. Желанието е признак за дехидратация.

 

Тренирам от една седмица. Колко въглехидрати трябва да се взимат преди тренировка при положение, че съм ектоморфен тип и тежа 66кг?

 

Преди тренировка не би трябвало да вземате по-голямо количество въглехидрати от обикновено, но след нея- да. Препоръчва се след трениране да вземете ј - 1/3 от дневното си количество въглехидрати. Това ще възстанови нивото на гликоген в тялото ви.  

 

Бихте ли ми казали нещо повече за витамините В-12 и В-9 – какво е значението им и имали смисъл да ги взимам? В комбинация с коя аминокиселина ще имат оптимален ефект? Венозният прием крие ли странични ефекти.

 

Витаминът В9 не е с толкова подчертан върху мускилите ефект колкото В12. Последният спомага значително за белтъчният метаболизъм и е есенциален за изграждането на нови белтъци. По принцип не е изолиран специфичен ефект с приема на определена аминокиселина, но най-добре е да го комбинирате с пълен набор незаменими аминокиселини. Венозният прием крие опасност от свръх-дози и замърсяване на кръвта. Не на последно място е и дискомфортът.

Животинският протеин по-добър ли е от растителния?

 

Животинският протеин е звършен, тъй като съдържа целият набор от есенциални аминокиселини.

 

 

Въпрос относно еднообразието в храненето – ако ядеш основно само пилешко ще доведе ли до някакви последствия?

 

По принцип се препоръчва храната да е от разнообразни източници за да не привиква тялото към нея. Чрез разнообразието се получава един вид непрекъснат шок в храносмилателната ни система,  който я кара да усвоява по-голямата и по-качествената част от нея. Това, че ядете основно пилешки гърди няма да повлияе особено, но ще е добре от време на време да допълвате менюто си.

 

Кои витамини са най-полезни за мускулния растеж и трениращия човек?

 

ВСИЧКИ витамини са есенциални за развитието не само мускулните клетки, но и на всички останали в тялото. Ако питате кои са най-важни в практиката на билдърите,обърнете внимание на витамин С и групата В-Комплекс.

 

Copyright © 1999 - 2016 filibe.com