Фитнес и бодибилдинг
Упражнения, хранене

Кулинарни рецепти и съвети
(видео)

a

Полезни здравни съвети за жените


 

Всяка жена, грижейки се за своето здраве, трябва да спазва около 16 приоритетни правила.

Водещо място заема хигиената, спазването на която предотвратява някои инфекциозни заболявания. Разбира се, много е важно да не се преминава към оформяне на мании по поддържане и спазване на хигиенни навици. Известно е, че последните могат да се отразят неблагоприятно на общото здраве на човека.

Съвременни проучвания показват,че честото използване на съвременни антибактериални средства, вместо сапун, води до нарушаване на бактериалното равновесие на организма, при което полезните бактерии умират, за сметка на размножаването на силните патогени. Това, от своя страна, понижава имунитета на жените и е предпоставка за инфекциозни заболявания.

Трябва да се знае, че консумирането на черен чай е за препоръчване, в сравнение със зеления чай. Определено се счита, че черният чай е по-здравословен от зеления и предпазва устната кухина от бактериални инфекции. Има данни, че честото и продължително използване на зелен чай, може да доведе до образуване на съсиреци в кръвоносната система, което да предизвика инфаркт.

Друг неправилен хранителен навик е честото консумиране на диетична кола. Погрешно се приема, че наименованието й „диетична” е еквивалент на здравословна напитка. Трябва да отбележим, че тя съдържа фосфорна киселина /Е338/, коята разрушава изцяло калция в организма. Известно е, че той е изключително необходим за костната система на човека и отсъствието му води до сериозни заболявания, сред които е дистрофията, например.

Напоследък, някои специалисти препоръчват употребата на алкохол в малки количества, като необходим съдоразширяващ за организма елемент. Мнението на онколозите, обаче, е категорично отрицателно. Те уверяват, че алкохолът и в незначителни количества може да повиши риска от рак. За червеното вино се смята, че стимулира рака на гърдата.

Тютюнът е особено неблагоприятен за жените. Статистиката говори, че те се разболяват два пъти по-често от ракови заболявания.

Установено е, че всяка четвърта жена на средна възраст страда от депресивни и ментални смущения. Медици съобщават, че една от причините е липсата на аминокиселината триптофан, коята се получава при консумирането на храни като сирене, сливи, банани, пуешко месо.

Съвременните изследвания препоръчват жената да роди преди навършването на 30-годишна възраст. Това понижава риска от развитие на рак на гърдата при тях.

Спортът винаги е препоръчван от всички защитници на здравето на човека. Редовните физически упражнения укрепват мускулатурата на тялото и поддържат жизнения тонус на човека.

Не на последно място, за доброто здраве на жената, медиците препоръчват и редовен секс. Той се счита за един от източниците за стимулиране на имунната система, както и за поддържане младостта при жената. 

по материали на /Бяло течение /
 

 

 Copyright© 2000-2013 Filibe.com® Всички права запазени