Тренирам от скоро (2 седмици) и смятах да не взимам никакви вещества (имам предвид протеини и такива - за химия и дума да не става), но ми казаха, че без някои като протеин и креатин няма да смогна на натоварването и глада на мускулите ми. Ако може да ми помогнете, като ми кажете какво и по колко имам нужда да взимам, ще съм ви много благодарен.

 

След като тренирате от скоро може и да не започвате веднага с добавките.Изчакайте организма ви да свикне с натоварването, преценете как да тренирате без да се преуморявате и научете основните принципи.Това, че добавките ще ви възстановят не е вярно.Основното, което ще ви помогне да изградите маса е високо белтъчна диета с достатъчно калории.Приемете като закон, че за 70кг спортист той трябва да поглъща минимум 140г протеин.На мазнините не обръщайте особено внимание, стига да не вземате прекалено много.Задължително е и да ядете поне 5 пъти дневно на малки порции за да поддържате анаболната среда непрестанно.Хранителните добавки могат много да ви помогнат и да ускорят резултата, но само те няма да направят нищо.След като сте си изградили добър хранителен план и тренировъчна програма според целите ви и телосложението ви, можете да вземате аминокиселини и повече такива с разклонена верига(BCAAs) след тренировка.Може да взимате и суроватъчен протеин на прах веднъж дневно, който да замести едно хранене.На този етап нищо друго не ви е нужно.Не се доверявайте на приказки и бързи резултати и не си хвърляйте парите за ненужни препарати.Това, че сте тръгнал натурално е похвално.

 

Ще кача ли килограми ако вземам креатин и аминокиселини, но не пия протеин? Храня се предимно с месо, млечни продукти, ориз, картофи, зеленчуци и шоколад.

 

Дори и само с добре организирана диета с посочените от вас продукти ще имате завидни резултати. Просто трябва да направите много добре калкулацията и да изчислите всички необходими детайли. Естествено аминокиселините и креатинът ще ви помогнат още повече. Ако ще ги приемата след тренировка, вземете и 50г прости въглехидрати за да влязат по-добре в клетките. Относно храненето, дори и да тренирате много малко и само с основни движения, при богата и разнообразна храна ще успеете да качите килограми и то много бързо. Пример за това даде и легендарният Брус Рендел, който за 6 месеца е успял да качи 100 кг и след това да ги свали за същия период от време. Тренировката му е била като на силов атлет, но също така е приемал и невъзмоцните 10 000 ккал на ден!

 

Copyright © 1999 - 2009 Nextel Co