Фитнес и бодибилдинг
Упражнения, хранене

Кулинарни рецепти и съвети
(видео)

 

Ново лекарство в борбата срещу рака

Учените разкриха най-новото си оръжие в битката срещу рака – силата на едно цвете. Лекарство, направено от минзухар разбива тумори и лекува болестта само с еднократна доза.

 

 

Да се надрусаш с въздух

Мистичните дихателни практики обещават бърз изцелителен ефект, но може и да убиват

 

 

 

7 опасни взаимодействия между храни и лекарства

Преди време публикувахме статия от която стана ясно, че едновременният прием на грейпфрут и някои лекарства е вреден. Там само мимоходом бе споменато и за други възможни опасни комбинации. Предлагаме на вниманието ви още 7 храни и лекарства, които не трябва да се съчетават.

 

 


Полезни здравни съвети за жените

Всяка жена, грижейки се за своето здраве, трябва да спазва около 16 приоритетни правила.

 

 


 Грейпфрутът е вреден когато се приема заедно с лекарства

Закуската на половин грейпфрут от доста време се счита за един от най-здравословните начини за започване на деня, сочна алтернатива на зърнените закуски или пържени теста.
 


 

Заблудите около рака

Колкото по-опасна е една болест, толкова повече заблуди витаят около нея. Така е и при раковите заболявания. Представяме Ви някои от най-разпространените заблуди, свързани с тях:
 

Който иска да отслабне, трябва да яде
Отслабването понякога е лесно, но задържането на килограмите-трудно. Защо в дългосрочен план диетите не помагат? И как да се отървем от нежеланото бреме? Съвети от експертката по храненето Клаудия Дайк:
 


 

Щастливи и без месо
Милиони германци отказват месото. В големите градове отварят все повече ресторанти с имена от сорта на "O, Bio Mio". Има ли бъдеще вегетарианското движение в Германия и какво говори в полза на безмесната кухня?

Йога за очите
Лаптопи, смартфони и други мобилни устройства за четене са обичан коледен подарък. Те могат да накарат сърцето да подскочи от радост, но не забравяйте, че означават ново натоварване за очите през идната година.


 

Бавна смърт на всяко вдишване
По света годишно умират 5 млн души от заболявания, свързани с тютюнопушенето - точно толкова е населението на Финландия. Но надхвърлящите милиард пушачи по света застрашават живота и на околните, най-вече на близките си. 

Не е лекарство, а лекува

Малките хитринки могат да бъдат много полезни за здравето. Често се случва например болните да се почувстват по-добре, когато приемат лекарство, което изобщо не съдържа лечебна субстанция. Този феномен се нарича плацебо.

 

Какво се крие в хипнозата?

Някои превръщат хипнозата в шоу, други залагат на лечебното й въздействие. Някои са особено податливи, други въобще не са. Какво всъщност се крие в хипнозата? И дали тя наистина функционира?
 

Добавките - опасни за живота!
От червеното поумняваш! Синьото укрепва имунната система! Жълтото гарантира супер форма! По сходен начин звучат обещанията на производителите на хранителни добавки. 30 на сто от германците
вярват в тези заблуди.


 

От вечерята не се дебелее

Дузина "мъдрости" относно храненето и стомаха са дълбоко загнездени в съзнанието на всеки от нас. Но това не означава, че са и верни. Ето някои от най-разпространените: 

Кучета надушват рака

Кучетатата са в състояние да надушват болните от рак - сочат медицински проучвания в Австрия. Специално обучени кучета успели да познаят 93 процента от случаите, които били поднесени под чувствителните им носове.


 

Хомо сапиенс е по-скоро микроб
Човекът прилича на зоологическа градина за бактерии.
Милиони микроби обитават човешкия организъм.
От гените на тези наши съквартиранти можем да научим много
за самите себе си.


 

Най-разпространените здравни заблуди

Когато става въпрос за здравето ни, се доверяваме на най-различни общоприети методи и съвети. Много от тях обаче се оказват най-обикновена заблуда. Като например вярването, че настинките се дължат на студеното време...


 

Ден на Репродуктивното Здраве - Поглед към мъжкия стерилитет

На 12 юни 2010 г. в Пловдив за пети път ще се проведе ежегодната инициатива на Сдружение „Зачатие” за двойките, които срещат  трудности при забременяването, „Ден на репродуктивното здраве”. През изминалите четири години събитието се проведе в градовете Плевен, София, Стара Загора и Бургас.


 

Страстта към тютюнопушенето - генетична аномалия
Актуални научни изследвания доказват, че пристрастяването към тютюнопушенето всъщност е генетично обусловено. Кои са порочните гени и защо непушачите също заболяват от рак на белия дроб?
Аргументите на изследователите:


 

Ще ставаме по на 150 години!

Няма да излъжем, ако кажем, че никой не иска да е стар. Възможно ли е да си здрав и пъргав на 70, 80 или 90 години? Според биолозите - да. Вече има дори кандидати, готови да изпробват новото хапче срещу остаряване.


 

Вече има хапче за подмладяване на мозъка!
Американски учени имат добри новини за всички, които се тревожат
за лошата си памет или бавното мислене. Учените са разработили
лекарство, което може да подмлади човешкия
мозък с 10 или дори с 15 години.

 

Жажда за пролет

Зимата и мразовитото време все още сковават Европа. Кога ще дойде пролетта, кои са нейните предвестници и защо всяка година я чакаме с нетърпение? Учени дават отговор на тези и други въпроси, свързани с пролетта. 

Кои са "умните" храни?

Общоизвестно е кои храни по какъв начин се отразяват на фигурата. Малцина обаче знаят как храната влияе на мозъчната дейност. Факт е, че подходящите хранителни продукти са в състояние да подобрят мисловната ни дейност.

 

Смъртоносни лекарства

Все повече хора в Европа купуват медикаменти чрез интернет - без рецепта или допитване до лекар. Немалка част от тези лекарства обаче са фалшиви, а съставките им са не само вредни, но дори опасни за живота.


 

Как да опазим слуха на децата си?
Слухът и зрението са най-важните ни сетива и основата, върху която
се гради комуникацията между хората. Развитието на слуха приключва между четвъртата и петата година на детето. Опасностите за детския
слух са навсякъде.

 

Нектарът на безсмъртието

Древните гърци го почитали изключително високо, защото според митологията им той правел боговете безсмъртни. Медът е това чудодейно средство, което има не само хубав вкус, но и редица удивителни медицински свойства. 

Депресията - всенародна болест

Самоубийството на националния вратар на Германия Робърт Енке изведе
в светлината на прожекторите една твърде разпространена, но трудно разпознаваема болест - депресията.
Близо 4 милиони германци страдат от нея.

 

"НУГА БЕСТ-ШЕНИ" гр.Пловдив

Информацията ни предостави консултантът Шенай Мурад
Поради огромния интерес и много запитвания решихме да представим малко
 по-подробно какво представлява новата корейска рехабилитационна и масажна система
НУГА БЕСТ
 

 

 Copyright© 2000-2013 Filibe.com® Всички права запазени